云南省昆明市外国语学校2020-2021学年高二英语下学期4月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 昆明市 外国语学校 2020 2021 学年 英语 下学 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市外国语学校2020-2021学年高二英语下学期4月月考试题(含解析)(考试时间120分钟,满分150分)第一部分 听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍1. What will the man do this afternoon?A. Take an exam. B. Review his notes. C. Study with the woman.2. Where d
2、oes the conversation probably take place?A. At home. B. At a park. C. At a hotel.3. What day is it today?A Wednesday. B. Thursday C. Friday.4. How does the man most probably feel now?A. Confused. B.Anxious. C. Surprised.5. What are the speakers talking about?A. The mans tour. B. The mans health. C T
3、he mans plan to visit Beijing.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does Susan want to buy?A. An iPad. B.A desktop. C. A notebook7. What will Susan mostly use the computer to do?
4、A Search for study materials. B. Watch TV shows online. C. Play video games.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why does Ella read The Economist?A. To keep up with current events.B. To improve her writing skills.C. To get information about new movies.9. How much does Ella spend on magazines a year now?A.$100. B.$150.
5、 C.$200.听第8段材料,回答第10至12题10. What will the weather be like this afternoon in Marks city?A Rainy. B Cloudy. C Fine.11. What is Karen going to Marks city for?A.Taking a trip. B. Visiting Mark. C. Looking for a job.12. How will Karen most probably get to Marks city?A. By air B. By car. C. By rail听第9段材料,
6、回答第13至16题13. Where was most probably Gary when the woman called?A. At home. B. On the street. C. In the cinema.14. What is the ending of the movie?A. Buck becomes a good sled dog. B Buck completely loses himself. C. Buck returns to the wild15. Why did Gary go to watch the movie?A. He wanted to kill
7、time. B. He loves the original story. C. He is interested in animal films16. What is Garys dream?A. Being a writer. B Being a director. C. Being an actor.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is a feature of the new face mask?A. Being very comfortable to wear.B. Judging the air quality in restaurants.C. Allowi
8、ng eating without being removed18. When will the company produce the mask?A. In a few days B. In a few months C. In a few years9. What is the probable price range of the new mask?A.$0.58$0.78. B.$0.85$2.85. C.S3.05$5.0520. What is Ofir Hameiris attitude towards the new mask?A Doubtful. B. Uninterest
9、ed. C. Favorable.第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文,从每题后所给的四个选项(A、B、C和D中,选出最佳选项)AFood Waste Management Volunteer ProgramJoin us and contribute towards the cause of reducing food waste in Porto, Portugal! Volunteering abroad is a great opportunity to acquire new skills, meet new peop
10、le from different cultures, and grow as an individual. Being a volunteer for the project would be a perfect choice for gap year travelers as well as college student groups.Volunteer Roles &ResponsibilitiesContributing to fighting food waste and hunger in a structured system that feeds over 3, 000 pe
11、ople every day. Collecting, organizing and handing out the excess food from restaurants and cafes in the city of Porto Cleaning used containers, assisting in sorting and storing any food left for the next day, and cleaning up at the end of the shift.Volunteer Work ScheduleWeekdays: You will voluntee
12、r around 3 to 5 hours per weekday. As you are in charge of the preparation of your own meals, the timing of volunteering in Porto is quite free.Weekends: You are free to set out on short trips and explore the lovely country!AccommodationVolunteers in Porto will be accommodated in a guest house that
13、offers a comfortable stay. You will have a dorm with 7 beds with basic furniture and appliances. Each room has a shared bathroom, and theres a fully equipped kitchen for the use of all the guests, where you can store and prepare food as you wish. Theres free Wi-Fi in all the rooms.Program Requiremen
14、tsVolunteers joining the project must be 17 years or older and should be active, responsible and ready to act. All volunteers must provide a clean criminal background check report before joining the program.1. What is one of the benefits of participating in the program?A. Receiving training in cooki
15、ng local food.B. Learning about the food supply system in Porto.C. Gaining experience in intercultural communication.D. Enjoying food from all over the world without charge.2. What will volunteers probably do when working for this program?A. Buy some food for the needy.B. Work in some cafes as waite
16、rs.C. Assist in managing some restaurantsD. Help to properly store the remaining food.3. What do we know about the accommodation conditions?A. The Internet is inaccessible in some rooms.B. The kitchen is available to all the volunteers.C. A separate room will be offered to every volunteer.D. A lot o
17、f advanced appliances can be seen in the dorm.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了一个食物垃圾管理志愿者项目,介绍了志愿者的角色与责任、工作安排、住宿和要求等信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Volunteering abroad is a great opportunity to acquire new skills, meet new people from different cultures, and grow as an individual.(在国外做志愿者是一个学习新技能、认识来自不
18、同文化的新朋友、成长为个人的好机会)”可知,参加这个项目的好处是获得跨文化交际的经验。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“Collecting, organizing and handing out the excess food from restaurants and cafes in the city of Porto Cleaning used containers, assisting in sorting and storing any food left for the next day, and cleaning up at the end of the shift.
19、(收集、整理和分发波尔图市餐馆和咖啡馆里多余的食物。清洁用过的容器,帮助分类和储存第二天剩下的食物,并在下班时打扫卫生)”可知,志愿者在为这个项目工作时可能会帮助妥善储存剩余的食物。故选D。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Each room has a shared bathroom, and theres a fully equipped kitchen for the use of all the guests, where you can store and prepare food as you wish.(每个房间都有一个共享的浴室,还有一个设备齐全的厨房供所有客人使用,在
20、那里你可以随心所欲地储存和准备食物)”可知,厨房对所有的志愿者都开放。故选B。BAt the beginning of Grade Two, I joined the cross-country running team in our school.When I came to the first practice. I was filled with optimism. But as the distance we ran in each practice gradually increased from three to four, to six miles, I realized wit
21、h surprise that no matter how hard I tried, I wasnt able to run as fast as others. In fact, I was one of the slowest on the team.What was the point of putting myself through so much pain? After the first few weeks, I wanted to quit.Then we had our first cross-country meet.When we started the race, I
22、 felt the great pressure of expectations sink onto my shoulders. And after a while I stopped running and struggled to walk up the hill. But then I heard my coaches shouting my name from the top of the hill. I felt confused and embarrassed; why were they cheering for me? I was running terribly! As I
23、tried my best to finish the race, I realized that my coaches didnt care how fast I ran. Neither did my teammates. During the rest of the season, they were always on the sidelines of every race, cheering for me just as loudly as theyd cheered for the front runner.From then on, I began to put my effor
24、t into supporting my teammates instead of focusing on my own performance. In that way, I celebrated my teammates victories as if they were my own; I felt their pain and exhaustion as if they were my own.Cross-country running made me realize I dont need to be the best to be successful in life. It tau
25、ght me to value my relationships with people more than my relationship with my ego. It taught me to cheer for others even if I dont know their names.4. Why did the author want to give up after the first few weeks?A. He had much pain in his knees.B. He showed no interest in running.C. He couldnt get
26、along well with othersD. He didnt perform well in long-distance running.5. Which of the following can best describe the coaches?A. Strict and hard-hearted.B. Considerate and supportive.C. Brave and adventurous.D. Optimistic and humorous.6. After his first cross-country race, the author _.A. lost him
27、self in victoriesB. put more effort into his studyC. started caring about his teammatesD. received more support from his coaches7. What did the author realize from his experience?A. The value of competitionB. The benefits of doing sportsC. The secret of winning a raceD. The importance of team spirit
28、【答案】4. D 5. B 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者加入学校的越野跑步队后,逐渐理解了团队精神的重要性的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“But as the distance we ran in each practice gradually increased from three to four, to six miles, I realized with surprise that no matter how hard I tried, I wasnt able to run as fast as others. In fact, I
29、was one of the slowest on the team.(但随着我们每次练习的距离逐渐从三英里增加到四英里,再到六英里,我惊讶地意识到,无论我多么努力,我都不能跑得和别人一样快。事实上,我是队里最慢的一个)”以及第三段“What was the point of putting myself through so much pain? After the first few weeks, I wanted to quit.(让自己经历这么多痛苦有什么意义?开始几周后,我就想放弃了)”可知,作者在开始几周后就想放弃,是因为他在长跑中表现不好。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第五
30、段中“But then I heard my coaches shouting my name from the top of the hill. I felt confused and embarrassed; why were they cheering for me? I was running terribly! As I tried my best to finish the race, I realized that my coaches didnt care how fast I ran. Neither did my teammates. During the rest of
31、the season, they were always on the sidelines of every race, cheering for me just as loudly as theyd cheered for the front runner.(但我听到我的教练在山顶喊我的名字。我感到困惑和尴尬,他们为什么为我欢呼?我跑得很糟糕!当我竭尽全力完成比赛时,我意识到我的教练并不在乎我跑得有多快。我的队友也没有。在赛季剩下的时间里,他们总是在每场比赛的边线上为我欢呼,就像他们为领先者欢呼一样大声)”可推知,这些教练体贴和乐于给予他人支持。故选B。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段
32、中“From then on, I began to put my effort into supporting my teammates instead of focusing on my own performance.(从那时起,我开始努力支持我的队友,而不是关注我自己的表现)”可知,在他的第一次越野比赛后,作者开始关心他的队友。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Cross-country running made me realize I dont need to be the best to be successful in life. It taught me to v
33、alue my relationships with people more than my relationship with my ego. It taught me to cheer for others even if I dont know their names.(越野跑步让我意识到,要想在人生中取得成功,我并不需要成为最好的人。它教会我珍惜与人的关系,而不是与自我的关系。它教会了我为别人喝彩,即使我不知道他们的名字。)”可知,作者从他的经历中意识到了团队精神的重要性。故选D。CToday, the most frightening living shark is the grea
34、t white, which is over six meters long and bites with a force of two tonnes. Its fossil relative, Megalodon (meaning big tooth) that lived about 23 to 3.6 million years ago, was over twice the length of a great white shark and had a bite force of more than ten tonnes.Jack Cooper and his team used a
35、number of mathematical methods to find out the size and proportions(比例)of this monster, by making close comparisons with a variety of living relatives that have certain similarities to Megalodon. He said, “I have always been mad about sharks. Megalodon was actually the very animal that inspired me t
36、o pursue palaeontology(古生物学) in the first place when I was just six years old, so I was over the moon to get a chance to study it. This was my dream project.”Previously the fossil shark, known formally as Otodus megalodon, was only compared with the great white. Jack and his colleagues, for the firs
37、t time, expanded this analysis to include five modern sharks. “ Megalodon is not a direct ancestor of the great white and is equally related to several modern sharks such as the salmon shark, as well as the great white. We collected detailed measurements of all five to make predictions about Megalod
38、on,”Dr. Pimiento said.The researchers discovered that the babies of all these modern sharks start out as little adults, and they dont change in proportion as they get larger. Jack Cooper said, “This means we could simply take the growth curves(生长曲线) of the five modem forms and forecast the overall s
39、hape as they get larger and larger- right up to a body length of 16 meters.”The results suggest that a 16-meter-long Megalodon likely had a head round 4.65 meters long, a fin about 1.62 meters tall on the back and a tail around 3.85 meters high. The reconstruction of the size of Megalodons body part
40、s represents a fundamental step towards a better understanding of this huge extinct shark.8. Why is the great white mentioned in Paragraph 1?A. To remind people to stay away from it.B. To uncover its close relation with Megalodon.C. To introduce the researchers new findings about it.D To show Megalo
41、dons giant body and strength by comparison.9. What does the underlined phraseover the moonin Paragraph 2 mean?A. A bit hesitant.B. Very excited.C. Really stressed.D. Totally unprepared.10. What was special about the new study led by Jack Cooper?A. It proved the real existence of Megalodon.B. It was
42、based on data from five types of modern sharks.C. It was aimed at finding the direct ancestor of the great white.D. It compared Megalodon with the great white for the first time.11. What did the researchers find about Megalodon?A. Their babies had the same body length as modern baby sharks.B. Their
43、body proportions changed dramatically during growth.C. Their fin on the back could be as tall as an adult human.D. Their bite force was equal to the great whites.【答案】8. D 9. B 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了大白鲨和它的化石近亲巨齿鲨。【8题详解】推理判断题。根据第一段“Today, the most frightening living shark is the great whit
44、e, which is over six meters long and bites with a force of two tonnes. Its fossil relative, Megalodon (meaning big tooth) that lived about 23 to 3.6 million years ago, was over twice the length of a great white shark and had a bite force of more than ten tonnes.”(如今,在世的鲨鱼中最可怕的是大白鲨,它身长超过六米,咬人的力量可达两吨。
45、它的化石近亲巨齿鲨(意为“大牙齿”)生活在2300万到360万年前,身长是大白鲨的两倍,咬力超过10吨)可推知在第一段中提到大白鲨是为了对比一下巨齿鲨巨大的身体和力量。故选D。【9题详解】词句猜测题。根据第二段“He said, “I have always been mad about sharks. Megalodon was actually the very animal that inspired me to pursue palaeontology(古生物学) in the first place when I was just six years old, so I was ov
46、er the moon to get a chance to study it. This was my dream project.”(他说:“我一直很喜欢鲨鱼。在我六岁的时候,巨齿鲨正是激发我开始研究古生物学的动物,所以能有机会研究它,我over the moon。这是我梦寐以求的项目)可知他终于有机会研究自己梦寐以求的项目,非常的激动。over the moon的意思是非常激动的,故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段“Previously the fossil shark, known formally as Otodus megalodon, was only compared
47、 with the great white. Jack and his colleagues, for the first time, expanded this analysis to include five modern sharks. “ Megalodon is not a direct ancestor of the great white and is equally related to several modern sharks such as the salmon shark, as well as the great white. We collected detaile
48、d measurements of all five to make predictions about Megalodon,”Dr. Pimiento said.”(在此之前,化石鲨鱼,正式名称为巨齿齿鲨,只与大白鲨相比较。杰克和他的同事们第一次将这一分析扩展到包括五种现代鲨鱼。“巨齿鲨并不是大白鲨的直接祖先,它与一些现代鲨鱼也有同样的关系,比如鲑鱼鲨和大白鲨。我们收集了这五种动物的详细测量数据,从而对巨齿鲨做出预测。” Dr. Pimiento说)可知Jack Cooper领导的这项新研究的特别之处在于该研究基于五种现代鲨鱼的数据。故选B。【11题详解】细节理解题。根据最后一段“The r
49、esults suggest that a 16-meter-long Megalodon likely had a head round 4.65 meters long, a fin about 1.62 meters tall on the back and a tail around 3.85 meters high.”(结果表明,一头16米长的巨齿鲨的头可能有4.65米长,尾鳍约1.62米高,尾巴约3.85米高)可知研究人员发现巨齿鲨背上的鳍可以和成年人类一样高。故选C。DRoads have existed from ancient times. Could you imagine
50、 how difficult travel would be if we didnt have them? Now, bees in England will soon have roads of their own so they can safely find the right direction.Thats because without our intervention(干预), 40-70 percent of our bees and other pollinators(传粉昆虫) will become extinct, according to the non-profit
51、Buglife, unless action is taken that will allow species to move easily through the landscape. Today, wildlife is contained in small pieces of habitat that will now be linked by using B-Lines.The B-Lines are part of an online map that identifies routes that can be turned into pollinator highways.The
52、plan started by Buglife is looking to restore at least 370, 658 acres of habitat across the UK.The organization said on its website, “B-Lines have been mapped across England, Wales, Northern Ireland, and large areas of Scotland. Along with conservation partners, land managers, businesses and local a
53、uthorities, we are helping to fill the mapped places with restored and new wildflower-rich areas.”Planting wildflowers is really vital to the survival of the pollinators. According to Positive News England alone has lost over 97 percent of its wildflowers since World War II and this loss of habitat
54、has been disastrous for species like bees and butterflies.A complete England B-Lines network is a real landmark step in our task of turning around the decrease of insects and lending a helping hand to our struggling pollinators, said Catherine Jones, pollinator officer at Buglife.Buglife identified
55、ways that people can help pollinators. The ways include: growing more flowers and trees; letting your garden go wild; cutting your grass more infrequently; leaving insect nests alone; being careful to use chemicals that are safe for pollinators.Every action for pollinators, no matter how big or smal
56、l, can contribute to the B-Lines network and a secure future of pollinators,” according to the non-profit.12. Why is the plan called B-Lines being carried out?A. To make bee roads more beautiful.B. To stop bees flying into human areas.C. To save some pollinators from dying out.D. To replace the road
57、s existing from ancient times.13. What does Buglife expect of the B-Lines areas?A. They will attract many tourists.B. They will be full of wildflowers.C. They will help people remember history.D. They will keep the traffic running smoothly.14. What does Buglife suggest people do?A. Give up using any
58、 chemicals.B. Plant more flowers than trees.C Avoid destroying insect nests.D. Cut grass as often as possible.15. What can be the best title for this text?A. Take action immediately to protect wildlifeB. House lost pollinators in your gardenC. Learn about Buglife and join itD. Build special highways
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433678.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级下册英语课件-Unit 7《Summer holiday plans》|译林版(三起) (共19张PPT).ppt
