云南省昆明市官渡区一中2020届高三英语上学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 昆明市 官渡区 一中 2020 届高三 英语 上学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市官渡区一中2020届高三英语上学期开学考试试题(含解析)第I卷 选择题第一部分 听力第一节 听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where will the man find his car keys?A. On the
2、bookcase. B. In his pocket. C. On the coffee table.2. What will the girl be doing tonight?A. Watching a film. B. Reading a novel. C. Eating a meal in the cafeteria.3. What does the woman offer to do?A. Help the mans wife find a doctor. B. Call an ambulance. C. Take the man to the hospital.4. What ar
3、e the speakers talking about?A Where their tent is. B. Where to set up the tent. C. How to organize different trees.5. What will the woman probably do next?A. Go shopping. B. Look at the homework. C. Go to Hannahs birthday party.第二节听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白
4、前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. How did the woman feel when she took the test?A. Pleased. B. Relaxed. C. Nervous.7. How long did the woman think the test was?A. Three pages long. B. Four pages long. C. Five pages long.听第7段材料,回答第8、9题。8. What time does the convers
5、ation take place?A. At 2:00 p.m. B. At 6:00 p.m. C. At 7:00 p.m.9. Why is the woman excited about her visit to Washington, D.C.?A. She will do some important business.B. She will visit some of her friends there.C. Its her first time to travel there.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man want to do?A
6、. Buy office supplies. B. Get a birthday gift. C. Buy his father a gift.11. Whats the relationship between the speakers?A. Co-workers. B. Boss and employee. C. Shop owner and customer.12. What does the woman suggest?A. A trip to the office supplies store.B. A shopping trip downstairs.C. A couple of
7、shopping trips.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the woman learn from the mans rsum?A He works well in a group. B. He has a lot of experience. C. He is naturally curious.14. What does the man say about his weaknesses?A. He can be unsure of himself at first. B. He is hard to get along with sometimes.C.
8、He doesnt like having to do something.15. What does the woman ask about the mans future?A. If he will be married. B. Whether he will be suitable for the company.C. What he will have accomplished in a few years.16. Why does the woman appear impressed?A. The man challenged her. B. The man gave good an
9、swers.C. The man already understands the job.听第10段材料,回答第17至 20 题。17 What does the term “college students” mean in America?A. Students only in colleges. B. Students only in universities.C. Students either in colleges or universities.18. Which school does the most research?A. An institute. B. A univer
10、sity. C. A college.19. What do we know about MIT?A. It offers programs on the arts. B. It is part of a university.C. It has more than 75 different programs.20. Whats the main purpose of the speech?A. To learn something about the institute.B. To find out the differences between colleges and universit
11、ies.C. To discuss the differences between American English and British English.第二部分阅读理解 第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项A、B、C和D中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Melbourne, AustraliaMelbourne is a hot-spot travel destination, and its easy to see its beautiful beaches and busy city life.Why its a great choice: Australia as a
12、whole is considered a safe destination for international travel, and because of that, many solo travelers go there. As an English-speaking country, you wont be faced with any language barriers. Melbourne is easy to get around because you can walk or bike practically anywhere!ThailandThailand is grea
13、t for solo travelersperhaps because it is one of the Buddhist mindsets, which promotes equality among the sexes.Why its a great choice: Thailand is known for its friendly atmosphere, and as a travel hotspot, there are plenty of chances to meet other like-minded travelers. It is also well known for b
14、eing very cheap, especially in the north. Thailand has a lot to offer, from the party-central Bangkok to beautiful beaches and tropical(热带)jungle.Hong Kong, ChinaHong Kong is a great place to relax for solo travelers as it is full of “Zen moments”, such as beautiful gardens and Tai Chi classes.Why i
15、ts a great choice: Hong Kong is regarded as one of the safest cities in the world. If youre not well-traveled, or perhaps a bit tired of things like language barriers, Hong Kong is a great place to start, as it mixes both Eastern and Western at the same time.Bali IndonesiaBali is a spiritual place w
16、ith yoga, spas, healthy food and beaches. The combination of friendly people and splendidly visual culture has made Bali Indonesia a number one tourist attraction.Why its so great: You wont be the only solo traveler in Bali. Everyone is known for being extremely friendly and youre sure to meet some
17、amazing characters along the way. As a Hindu island, Bali is the perfect place for a relaxing and spiritual retreat(静修). The Sacred Monkey Forest in Ubud is fantastic if you like monkeys, anyway.1. Where can you enjoy both convenient transport and beautiful beaches?A. Melbourne, Australia.B. Thailan
18、d.C. Hong Kong, China.D. Bali, Indonesia.2. What do the four places have in common according to the text?A. Theyre cheap to travel around.B. Theyre great for solo travelers.C. They offer good spas and yoga.D. Therere no language barriers.3. What type of writing is this text?A. A travel journal.B. A
19、business report.C. A travel guide.D. A newspaper advertisement.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了墨尔本,泰国,香港和巴厘岛四个地方的旅行特色。【1题详解】细节理解题。根据Melbourne, Australia部分中“Melbourne, Australia.easy to see why with its beautiful beaches.easy to get around because you can walk or bike practically anywhere!”可知,在
20、澳大利亚的墨尔本既能看到美丽的海滩,又能享受到自由方便的出行。故选A。【2题详解】细节理解题。根据关键句“Melbourne, Australiaand because of that, many solo travelers go there.”“Thailand is great for solo travelers”“Hong Kong is a great place to relax for solo travelers as it is full of Zen moments,”和“Bali, Indonesia.You wont be the only solo traveler
21、 in Bali.”可知,这四个地方的共同之处是都适合个人独自旅行。故选B。【3题详解】推理判断题。这篇短文主要介绍了墨尔本,泰国,香港和巴厘岛四个地方的旅行特色,据此可知这应该是一份有关旅行方面的指导说明。故选C。BLu Xun is one of the greatest Chinese writers in the 20th century. Besides his famous stories, he also wrote many influential articles about the living conditions of Chinese people.Born in 18
22、81 to a wealthy family, Lu Xun had a happy childhood. In 1893, however, his grandfather, a senior government official, was put into prison for taking money. At the same time, his father became seriously ill. From that time on, his family were no longer accepted by relatives and friends. These early
23、experiences greatly influenced his writing.By the time Lu Xun arrived in Nanjing to study at university in 1899, he already believed that Chinese society had to change and become modern. In 1902 he went to study in Japan. There, he began writing articles for several Chinese student magazines. He sho
24、wed a gift for writing and translating and he even wrote several books, although none was popular. He returned to China in 1909 because he was in need of money.After working for several years as a teacher in Beijing, Lu Xun again returned to writing. In 1918, he wrote his famous short story Diary of
25、 a Madman. It was the first Chinese novel published using the everyday language that people spoke, which helped make it a great success. This, together with his novel The True Story of Ah Q (1921), made Lu Xun a leading Chinese writer.Although successful, Lu Xun still worried greatly about chinas fu
26、ture. In 1926, he moved to Shanghai and gave up writing stories in order to devote himself to what he called pen warfare. He now only wrote articles which called on the people to fight against the government. For this, the government stopped him from publishing any more books. He was forced to write
27、 his articles using false names.Since his death in 1936, Lu Xuns importance and influence have grown. Today, many of his writings are included in school textbooks and his works are read by millions around the world.4. Which of the following greatly influenced Lu Xuns writing according to the passage
28、?A. The people he met in JapanB. The experiences In his early lifeC. Working as a teacher in BeijingD. His fathers being put into prison.5. According to the passage, why was Lu Xuns story Diary of a Madman so popular?A. It was based on Lu Xuns diary.B. It was the first novel to use everyday language
29、C. Its story took place in modern timesD. It was written using a western style.6. The underlined word This(Paragraph 4)refers to_A. the success of Diary of a MadmanB. the use of everyday languageC. the first Chinese novelD. The True Story of Ah Q7. In what order did these events take place in Lu Xun
30、s life?a. The government stopped him from publishing booksb. He wrote Diary of a Madmanc. His father became illd. He moved to Shanghaie. His writings were put into textbooksA. c-a-b-d-eB. c-b-d-a-eC. a-c-d-b-eD. a-d-b-c-e【答案】4. B 5. B 6. A 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了鲁迅的生平和主要作品。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段These e
31、arly experiences greatly influenced his writing.(这些早期经历极大地影响了他的写作。)可知,他早年的经历影响了他的写作。故选B。【5题详解】细节理解题。根据文章第四段It was the first Chinese novel published using the everyday language that people spoke, which helped make it a great success.(它是第一部使用人们日常用白话文的中文小说,这使它获得了巨大的成功。)可知,鲁迅的狂人日记如此受欢迎,是因为它是第一部白话文小说。故选B
32、。【6题详解】词句猜测题。This和The True Story of Ah Q并列,可知,this指的是一本小说,根据承前就近原则,可以找到线索句In 1918, he wrote his famous short story Diary of a Madman.1918年,他写了著名的短篇小说狂人日记。因此this指代的是狂人日记。故选A。【7题详解】细节理解题。根据文章第二段In 1893, however, his grandfather, a senior government official, was put into prison for taking money. At th
33、e same time, his father became seriously ill.可知,c. His father became ill(他的父亲生病)第一位;根据第四段In 1918, he wrote his famous short story Diary of a Madman.可知,b. He wrote Diary of a Madman(他写了狂人日记第二位;根据第五段In 1926, he moved to Shanghai可知,d. He moved to Shanghai(他搬去上海)第三位;根据第五段For this, the government stopped
34、 him from publishing any more books.可知,a. The government stopped him from publishing books(政府阻止他出版书籍)第四位;根据 文章最后一段Today, many of his writings are included in school textbooks可知,e. His writings were put into textbooks(他的作品被编入教科书)第五位。正确的顺序应该是c-b-d-a-e。故选B。CEating chips, chocolates and cakes may damage
35、 a childs intelligence, according to researchers at Bristol University. Their study suggests a link between diet high in processed(加工的) food and a slightly lower IQ. Writing in the journal of Epidemiology and Community Health, they suggest poor nutrition may affect brain development.The eating habit
36、s of 3,966 children taking part in the Avon Longitudinal Study of Parents and Children were recorded at the ages of three, four, seven and eight and a half. The researchers said three types of diet appeared: processed diet which was high in fat, sugar and fast food, traditional diet of meat, potatoe
37、s and vegetables, and healthy diet of salads, fruit and fish. The children all took IQ tests when they were eight and a half.The researchers found a link between IQ and diet, even after taking into consideration other factors such as the mothers level of education and social class. Diet high in proc
38、essed food at the age of three was linked to a slightly lower IQ at the age of eight and a half, suggesting early eating habits have a long-term influence. Dr Pauline Emmett, who carried out the study at Bristol University, said, “Brain development is much faster in early life, and its when it does
39、most of its growing.”Although the relationship between diet and IQ was very strong, the influence was quite small. Processed food was linked with IQs only a few points lower. Experts in the field said the results had shown common sense was right. Fiona Ford, spokesperson for the British Dietetic Ass
40、ociation, said, “Its well worth looking at the long-term influence of diet, for everyones familiar with the short term. The research agrees with the type of advice we already know, but thats not always enough. Sometimes a society has to help a person change; we need to educate more young parents abo
41、ut healthy eating.”8. All the following can lead to a slightly lower IQ except _.A. birthday cakesB. KFC foodC. chocolatesD. fruit salad9. The longest period of the research on eating habits might reach _.A. five years and a halfB. two years and a halfC. four years and a halfD. one year and a half10
42、. Which of the following agrees with Fiona Fords opinion?A. The British Dietetic Association has a duty to encourage young parents to adopt healthy diet.B. The research has shown the short-term influence of diet.C. The British Dietetic Association has predicted the results of the research.D. Diet af
43、fects peoples intelligence greatly.11. What does the passage mainly talk about?A. Healthy food makes children grow rapidly.B. Processed food reduces childrens intelligence.C. Eating habits change childrens intelligence.D. Proper diet makes children wise and healthy.【答案】8. D 9. A 10. A 11. B【解析】本文是一篇
44、说明文,主要讲述的是经过高加工的食物和较低智商的关系,研究发现高加工的食物通常会导致较低的智商。【8题详解】细节理解题。根据第三段第二句“Diet high in processed food at the age of three was linked to a slightly lower IQ at the age of eight and a half, suggesting early eating habits have a long-term influence.”可知高加工的食物与更低的智商有关系,根据第二段第二句The researchers said three types
45、 of diet appeared: processed diet which was high in fat, sugar and fast food, traditional diet of meat, potatoes and vegetables, and healthy diet of salads, fruit and fish. 可知ACD三项都属于高脂肪、高糖和快餐类的高加工的食物。fruit salad属于健康食物,会导致较高的智商。故D项符合题意。【9题详解】细节理解题。根据第二段第一句“The eating habits of 3,966 children taking
46、part in the Avon Longitudinal Study of Parents and Children were recorded at the ages of three, four, seven and eight and a half.和The children all took IQ tests when they were eight and a half.”可知在3岁、4岁、7岁和8岁半进行记录,8岁半时进行智商测试,记录最长的时间是5年半。故A项正确。【10题详解】推理判断题。根据最后一段最后两句“Sometimes a society has to help a
47、 person change; we need to educate more young parents about healthy eating.”可知Fiona Ford认为我们应该教育更多年轻的父母亲要有健康的饮食习惯,D项内容与之相符,故A项正确。【11题详解】主旨大意题。本文是一篇说明文,根据第一段第二句“Their study suggests a link between diet high in processed(加工的) food and a slightly lower IQ.”可知本文主要讲述的是经过高加工的食物和较低智商的关系,高度加工的食物通常会导致低智商。故B项
48、正确。DHave you ever caught yourself saying, I hate small talk! the minute you walk into a party? If so, you might be an introvert (内向的人). Introverts hate to chat about small subjects with people. They are fine when you talk one on one but seem to get lost in the crowd when theres a group around.If you
49、re talking to an introvert, you might find that your first few conversations go one of two ways. Either theyll seem to get bored and not say much or theyll seem to skate over small talk in favor of more in-depth topics. What you need to know is that the introvert is not being rude. Its just that the
50、y dont like small talk. Heres why.Small talk serves as a gateway toward deeper conversation. Some introverts dont realize that small talk will actually help them get to the bigger topics. You dont need to stay on small talk forever. However, sometimes introverts feel that even the short amount of ti
51、me it takes to get into the real conversation is a waste of time. Small talk is very fast. Someone says something and thisshould be followed up with a quick response. But introverts like to chew on their words before saying them aloud. Before they answer, theyll mull over different thoughts.Small ta
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
