云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高一英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 昆明市 官渡区 第一 中学 2019 2020 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省昆明市官渡区第一中学2019-2020学年高一英语下学期开学考试试题(含解析)(试卷满分150分,考试时间120分钟)第卷 选择题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation take place?A. At a store. B. At a gym. C. At home.2. How will Dav
2、id get to the club? A. By car. B. By train. C. By bike.3. What is Jane studying? A. Biology. B. Chemistry. C. Calligraphy.4. What is the man doing? A Buying an air conditioner. B. Returning an air conditioner. C. Fixing an air conditioner.5. How does the woman probably feel?A. Excited. B. Annoyed. (
3、愤怒的) C. Puzzled.(迷茫的)第二节(共15小题;每小题1.5分,满25分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many people will be travelling? A. Four. B. Three. C. Two.7. When will the man leave for Seattle? A. This Wednesday. B. Next Mo
4、nday. C. Next Wednesday.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers mainly talking about? A. Buying a present. B. Attending a concert. C. Planning a birthday party.9. What will the speakers do later? A. See a movie. B. Read a novel. C. Meet up with Jane.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where is Lisa? A. Liverpool.
5、B. London. C. Paris.11. What kind of people does London Week need?A. Reporters. B. Sales man C. Advertisers.12. How much did Lisa earn monthly in her last job? A. 3500 pounds. B. 3000 pounds. C. 2500 pounds.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the relationship between the speakers? A. Good friends. B. Fellow
6、students. C. Roommates.14. When did Sarah start college? A. A year ago. B. Three months ago. C. A week ago.15. Why does Ricky want to move? A. He wants younger company. B. He wants to be nearer college. C. He doesnt get along with the host family. 16. What will Ricky probably do next? A. Visit a tea
7、cher. B. Hang out with friends. C. Give John a phone call.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker? A. A guide. B. A teacher. C. A coach.18. When will the students leave for the museum? A. 6:30. B. 7:45. C. 8:00.19. What will the students do at 1:15? A. See a film. B. Meet at a caf. C. Visit a galle
8、ry.20. Where can the students find more information? A. From teachers. B. From a website. C. From a book.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中(A、B、C和D),选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWeekly culture& leisure(娱乐) guide (April 17-21)Superstars of modern Chinese ink art shine in Nanjing9:00-
9、12:00, Monday; 9:00-17:00, Tuesday to SundayNanjing Museum,Zhongshan Donglu, Xuanwu district, Nanjing025-8480-7923The exhibition presents 158 signature works by eight of the most influential ink painting masters of modern China, including Qi Baishi (1864-1957), Pan Tianshou (1897-1971), and Xu Beiho
10、ng (1895-1953). Their works are officially rated as national treasures, and their painting styles and artistic thoughts have had a far-reaching impact on younger generations of Chinese ink painters.Wu Guanzhongs grand survey exhibition at Tsinghua Art Museum9:00-17:00, Tuesday to SundayNO. 1, Tsingh
11、ua University Campus, Haidian district, Beijing010-6278-1012Regarded as one of the most forward-looking artists in China, Wu first attended the China Academy of Art in the 1930s in Hangzhou, East Chinas Zhejiang province, and then lived and studied in France, where he was exposed to different art mo
12、vements in Europe.The exhibition ends on May 3, 2020.Rhinoceros in Lovecelebrates its 20th birthday in BeijingApr. 10-March 5Fengchao (Honeycomb) Theater, No 3, Xinzhongjie, Dongzhimenwai Dajie, Dongcheng district86-10-6416-9253Acclaimed as the bible of love for young people,Rhinoceros in Loveby Chi
13、nas avant-garde theater director Meng Jinghui will be staged in Beijing from Feb. 10 to March 5 to celebrate its 20th birthday since its 1999 premier in the Chinese capital.As one of Mengs beloved experimental works, the play tells a triangle love story in which a young man named Ma Lu is falls in l
14、ove with a woman named Mingming and tries everything he can to win her heart. But after he fails, Ma, like a stubborn rhinoceros(犀牛), goes to an extreme by kidnapping Mingming in the name of love.1. You can call 010-6278-1012 for more information about_.A. Wu Guanzhongs exhibitionB. A newset movieC.
15、 Rhinoceros in Lovebirthday celebrationD. Morden Chinese ink art show2. You can go to Wu Guanzhongs at Tsinghua Art Museum on_A. June 1st 2020B. December 12th 2019C. July 7th 2020D. April 20th 20203. Which of the following statement is TURE?A. You can only see three famous ink painting masters works
16、 at the exhibition in Nanjing Museum.B. Wu Guanzhong lives in Beijing all his live.C. Wu Guanzhongs exhibition is at Tsinghua Art MuseumD. In Rhinoceros in Love, Mingming stubbornly in love with Ma Lu.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了 4月17至21日,每周的文化和休闲活动。【1题详解】细节理解题。根据Wu Guanzhongs grand survey ex
17、hibition at Tsinghua Art Museum部分010-6278-1012可知想了解更多关于吴冠中展会的信息,你可以拨打电话010-6278-1012。故选A。【2题详解】细节理解题。根据这篇文章的标题Weekly culture& leisure(娱乐) guide (April 17-21)(4月17至21日,每周的文化和休闲活动)和Wu Guanzhongs grand survey exhibition at Tsinghua Art Museum部分The exhibition ends on May 3, 2020.(展览将于2020年5月3日结束。)其他选项都不
18、在这个时间范围内,只有D选项(2020年4月20日)在这个时间范围内。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Wu Guanzhongs grand survey exhibition at Tsinghua Art Museum小标题可知吴冠中的展览在清华美术馆举行。C选项描述正确。故选C。BLife in the Internet age is lonelyor is it? Thats what experts in human interaction(交往)are debating(争论) after a new Stanford University survey has been pu
19、blished.According to the study, the more time people spend online, the less they can spare for reallife relationships with family and friends. The researchers asked 113 people about the Webs influence on daily activities. 36% of those people are online for more than five hours a week. As Internet us
20、e becomes more widespread, it will have an increasingly isolating(孤立的) effect on society, says Robert Kraut, one of the researchers.Scholars (学者)and Web lovers criticized(批评)the study for stretching its data to make the isolating point. While 13% of regular Web users admitted the loss of time with l
21、oved ones, 60% reported watching less TV. The survey also shows that email is the most popular online activity. If some of webheads(网虫) spend what was once passive TV time keeping company with friends via emails, thats a move towards greater connectedness, says Paul Resnick, a professor at the Unive
22、rsity of Michigan.This isnt the first claim that the Web should be criticized. A 1998 report monitored 73 Pittsburgh-area families Net use for a year. People who used the Internet more talked less to family members and reported being lonelier and more depressed, says Robert Kraut.Its true that there
23、 have been big declines in social connectedness over the past decades, but those declines began before the Internet was invented, says Thomas Putnam.As Amitay Etzioni says, the Internet gives us a different kind of social lifenot better or worse than before, but just different.4. Who claimed that th
24、e Web had negative influence?A. Robert Kraut.B. Paul Resnick.C. Thomas Putnam.D. Amitay Etzioni.5. The underlined word This in Para. 4 refers to _.A. the study conducted by Stanford UniversityB. the survey made by the University of MichiganC. the conclusion in a report written in 1998D. the opinion
25、expressed in Bowling Alone6. From the passage we learn that _.A. watching TV used to take time away from staying onlineB. 36 % of Web users spend more than five hours a week onlineC. the Web was blamed more than once for causing an isolating effectD. the Web has the same influence as telephones and
26、televisions【答案】4. A 5. A 6. C【解析】这是一篇议论文。文章讲述了对于斯坦福大学进行的一项关于网络是否导致“社会孤立效应”的研究,社会各界展开的讨论。【4题详解】推理判断题。根据第二段中“As Internet use becomes more widespread,it will have an increasingly isolating(孤立的)effect on society,” says Robert Kraut, one of the researchers.(一位名叫Robert Kraut的研究者说道“随着网络使用变得越来越普及,它将会对社会有越来越
27、大的孤立作用”)可知,Robert Kraut认为网络有负面影响。故选A项。【5题详解】词句猜测题。根据第一段Thats what experts in human interaction(交往)are debating(争论) after a new Stanford University survey has been published.(斯坦福大学的一项新调查公布后,人类互动专家们对此展开了争论。)可知划线词所在句子This isnt the first claim that the Web should be criticized. 意思是这并不是批评网络(的消极影响)的第一个论断,
28、This指代上文提到的Stanford University开展的调查研究。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第四段中This isnt the first claim that the Web should be criticized. A 1998 report monitored 73 Pittsburgh-area families Net use for a year.(这并不是第一次有人指责网络。1998年的一份报告对73个匹兹堡地区家庭一年的网络使用情况进行了监测)可知,因为网络使人们之间的联系减少,人们不止一次指责网络造成了隔离效应。故选C项。CI dont realize
29、 that Ive been at college for nearly one and half year until now. Looking back into the last year, what shall I say? It consisted of both happiness and sadness. Life always goes like this, up and down, as is so exciting. Now when I recall the past, no matter how I felt at that time, they are all tre
30、asures for me.That was the moon festival last year, which was also the first time we went out after we entered the college. It was said that the sea in Dalian was well-known and was also a wonderful place to watch the moon. After getting all the food and drinking ready, we four girls set off for the
31、 seaside. There were many people and we picked up a less crowded beach. At first, we enjoyed ourselves by drinking and eating. When the moon turned brighter, we played with the seawater. As a result, we were all drenched with water. Bathing in the moonlight, we ran and laughed. We seemed to land on
32、another world, where was full of fresh air, laughter and love. The laughter is still echoing(回响) on my mind so far. Life doesnt stay the same, occasionally having a particular taste. That is sadness. What impressed me deeply is a failure in a singing competition. It was the first time I had given a
33、performance on such a large stage in front of so many people. I was so nervous that the whole song was performed out of tune. As you could imagine, I was greeted with boos from the audience. I still remembered how dismal I felt that moment and I sat alone crying at the seaside. After that, I talked
34、to mother about it. She told me that it was not a failure; at least, I was brave enough to show myself publicly. Everything has passed. Ive stored them at the bottom of my heart. I am in the second grade already. Yet much needs me to challenge. On the way, theres both happiness and distress. However
35、, I will go ahead just all the same.7. The author of the text is _.A. a boyB. a girlC. the passage doesnt sayD. none of the above8. The underlined word “drenched” in the second paragraph has a similar meaning with _.A. driedB. wetC. frozenD. washed away9. Life, according to the author, is _.A. full
36、of happinessB. filled with sadnessC. made up of laughter and tearsD. not worth living10. How did the audience find the authors singing?A. It was wonderfulB. It was disappointingC. The passage doesnt sayD. It was perfect11. Which of the following shows the authors attitude towards future?A. A friend
37、in need is a friend indeed.B. Do wrong once and youll never hear the end of it.C. Where there is a will, there is a way.D. Time and tide wait for no man.【答案】7. B 8. B 9. C 10. B 11. C【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议的文章。文章通过讲述作者经历的两件事情,明白了人生是由快乐和悲伤组成的。无论好与坏,它们都是我们记忆的珍宝。【7题详解】细节理解题。根据第二段的After getting all the food an
38、d drinking ready, we four girls set off for the seaside. 准备好所有的食物和饮料后,我们四个女孩出发去海边。可知,作者是个女孩。故选B。【8题详解】词义猜测题。根据第二段的When the moon turned brighter, we played with the seawater. As a result, we were all drenched with water.可知,当月亮更亮时,我们在玩海水。因此,我们都因水而drenched。根据句意,尤其是water可推测划线部分的意思是“湿的”。B. wet(湿的)符合以上说法,
39、故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第一段的It consisted of both happiness and sadness. Life always goes like this, up and down, as is so exciting.(作者的大学生活是由快乐和悲伤组成,生活也是如此,起起落落,因此它才如此令人兴奋)可知,作者认为人生是由快乐和悲伤组成的。C. made up of laughter and tears(由欢乐和泪水组成)符合以上说法,故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第三段的As you could imagine, I was greeted with
40、 boos from the audience.(正如你所想的那样,观众对我报以嘘声)可推测,观众对作者的歌唱感到失望。B. It was disappointing(它是令人失望的)符合以上说法,故选B项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段的Everything has passed. Ive stored them at the bottom of my heart. I am in the second grade already. Yet much needs me to challenge. On the way, theres both happiness and distre
41、ss. However, I will go ahead just all the same.(一切都过去了。我已经把它们珍藏在心底。我已经上二年级了。然而,还有很多需要我去挑战。在这个过程中,有幸福也有痛苦。不过,我会一如既往地勇往直前)可推断,作者对于未来的态度是不管充满了什么挑战,他都会勇往直前。C. Where there is a will, there is a way.(世上无难事,只要肯攀登)符合以上说法,故选C项。DWinter begins in the north on December 22nd. People and animals have been doing w
42、hat they always do to prepare for the colder months. Squirrels (松鼠), for example, have been busy gathering nuts from trees. Well, scientists have been busy gathering information about what the squirrels do with the food they collect.They examined differences between red squirrels and gray squirrels
43、in the American state of Indiana The scientists wanted to know how these differences could affect the growth of black walnut (黑胡桃) trees. The black walnut is the nut of choice for both kinds of squirrels. The black walnut tree is also a central part of some hardwood forests.Rob Swihart of Purdue Uni
44、versity did the study with Jake Goheen, a former Purdue student now at the University of New Mexico. The two researchers estimate that several times as many walnuts grow when gathered by gray squirrels as compared to red squirrels. Gray squirrels and red squirrels do not store nuts and seeds in the
45、same way. Gray squirrels bury nuts one at a time in a number of places. But they seldom remember where they buried every nut. So some nuts remain in the ground. Conditions are right for them to develop and grow the following spring. Red squirrels, however, store large groups of nuts above ground. Pr
46、ofessor Swihart calls “death traps for seeds”.Gray squirrels are native to Indiana. But Professor Swihart says their numbers began to decrease as more forests were cut for agriculture. Red squirrels began to spread through the state during the past century.The researchers say red squirrels are nativ
47、e to forests that stay green all year, unlike walnut trees. They say the cleaning of forest land for agriculture has helped red squirrels invade Indiana. Jake Goheen calls them a sign of an environmental problem more than a cause.12. The study done by Rob Swihart and Jake Goheen is to _.A. find out
48、the living conditions for squirrelsB. learn squirrels influence on black walnut treesC. do something to get rid of squirrelsD. save the forests in the American state of Indiana13. The difference between gray squirrels and red squirrels mainly lies in _.A. the way they gather the walnutB. the time th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-433700.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
