2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 1 单元检测(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修二练习:UNIT 单元检测B WORD版含解析 2019 2020 学年 新培优 同步 人教版 英语 必修 练习 UNIT 单元 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第一单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)一、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Could you tell me the way to the hospital?M:Im sorry.Im a stranger here myself.You can ask the policeman over there.1.Why doesnt the man t
2、ell the woman the way to the hospital?A.Because he is new here.B.Because he doesnt want to tell her the way.C.Because he doesnt feel like talking with her.答案:AW:Where is the post office?M:Just walk down this street.Its only ten minutes walk from here.You will find it on your right.2.Where are the tw
3、o speakers?A.They are in an office.B.They are in the street.C.They are at home.答案:BW:Would you mind if I borrowed your dictionary?M:Im sorry,but Im using it now.3.Why doesnt the man lend his dictionary to the woman?A.Because it is being used.B.Because he hasnt brought it with him.C.Because he doesnt
4、 want to lend it to the woman.答案:AW:Do you mind if I use your rubber?M:Of course not.Go ahead,please!4.What does the woman want to borrow from the man?A.A dictionary.B.A pen.C.A rubber.答案:CW:Would you like me to carry this box for you?M:No,thanks.I can manage it myself.5.What does the woman offer to
5、 do?A.To wash some clothes for the man.B.To carry the mans box.C.To look after the mans child.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第67题。W:Whats the matter,Peter?You dont look very
6、happy.M:Im not.Im worried about my English.W:Whats the problem?M:Im not practising enough.W:Why not?M:Well,its difficult to meet English people.W:You should go out more.M:Where should I go?W:You should go to bars.You should join a club.M:But English people never speak to me.W:Ah!You should speak fir
7、st.M:What can I talk about?W:The weather!English people are always interested in the weather.6.What are the two speakers talking about?A.English. B.Hobby. C.Weather.答案:A7.What is Peter worried about?A.English people.B.His English.C.Going out.答案:B听第7段材料,回答第810题。M:Today is the twelfth of August.In ano
8、ther four days it will be my sister Marys birthday.We will have a party.Would you please come and join us,Jean?W:What time will the party begin?M:At twenty to two.W:My sister is coming to see me from Shanghai at 1:20 that afternoon.Ive got to meet her at the station,so Im afraid Ill be late for the
9、party.M:Thats all right.Do come,please.W:Sure.8.When is Marys birthday?A.On August 15th.B.On August 16th.C.On August 12th.答案:B9.What time will the party begin?A.At 2:00 pm.B.At 2:20 pm.C.At 1:40 pm.答案:C10.Will Jean come to the party?A.No,she wont.Because shell meet her sister at the station.B.Yes,sh
10、e will.But she will be late for the party.C.Not sure.Perhaps she wont be able to come.答案:B听第8段材料,回答第1113题。M:Madam,come and look at this china.Its beautiful,isnt it?W:Yes,it is.I havent seen anything like this for years.M:Ladies always like the china more than the weapons.W:Tell me something about it
11、,please.M:Well,you see,all these pieces of china belong to the same set.A king gave it to the Duke in 1819,and the pictures on the china tell the story of the Dukes life.W:You know a lot about the things in the museum,dont you?Have you worked here long?M:Oh yes,Ive worked here for a long time.Ive be
12、en here since the opening of the museum.Ive been here for ten years.11.Where are the speakers?A.At a museum.B.In a shop.C.In a school.答案:A12.What are they talking about?A.A country.B.A piece of china.C.A gun.答案:B13.How long has the man worked here?A.Two years.B.Five years.C.Ten years.答案:C听第9段材料,回答第1
13、416题。W:Im sorry you had to wait so long.M:Thats all right.Was the boy hurt badly?W:No.After I cleaned his head,he felt much better.So did his mother.The blood had frightened her.M:She probably thought it was much worse than it really was.W:Yes,mothers are always worried about their children.Now,what
14、s the matter with you?M:Ive just got a headache.I feel weak.I really feel terrible.W:Im sorry to hear that.Let me examine you.14.Whats the relationship between the two speakers?A.Mother and son.B.Teacher and parent.C.Doctor and patient.答案:C15.Who probably thought the boys wound was much worse than i
15、t really was?A.The child.B.The mother of the boy.C.Everyone there.答案:B16.Whats the matter with the man?A.He has a headache and feels bad.B.He is frightened at the blood.C.He hurt himself on the head.答案:A听第10段材料,回答第1720题。A young father was visiting an old neighbour.They were standing in the old mans
16、garden and talking about children.The young man asked,“How strict should parents be with their children?” The old man pointed to a string between a big,strong tree and a thin,young one.“Please untie that string,” he said.The young man untied it,and the young tree bent over to one side.“Now tie it ag
17、ain,please,”said the old man.“But first pull the string tight so that the young tree is straight again.” The young man did so.Then the old man said,“There,it is the same with children.You must be strict with them,but sometimes you must untie the string to see how they are getting on.If they are not
18、yet able to stand alone,you must tie the string tight again.But when you find that they are ready to stand alone,you can take the string away.”17.What was the young father doing?A.He was looking after his child.B.He was paying a visit to an old neighbour.C.He was working with an old neighbour.答案:B18
19、.What were they talking about?A.Children.B.Their houses.C.Their trees.答案:A19.Why did the young tree bend over to one side?A.Because it was pulled by a string.B.Because it was dying.C.Because it was too thin to stand straight alone.答案:C20.What did the young father learn from the old man?A.He neednt b
20、e strict with children.B.He learned how strict parents should be with their children.C.He learned how to plant a tree.答案:B二、阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APingyao,in the centre of Shanxi Province,is a famous historic cultural city of China and a world cultural
21、 heritage (遗产) site.Its 90 kilometres south of Taiyuan on the Fen River.People lived in Pingyao during the New Stone Age.Its long period as a county government seat has left Pingyao with lots of historic buildings and sites,with a 2,700-year history.Ninety-nine of them are under government protectio
22、n,including Zhengguo Temple,Shuanglin Temple and Pingyao Ancient City.During the Ming and Qing Dynasties,businessmen organized commercial (商业的) groups that did business nationwide.Shanxi Province had some of the most important ones and Pingyao was their centre.In 1823,a store,known as Rishengchang(S
23、unrise Prosperity),traded in bank checks rather than in silver or gold coins.It was the beginning of modern Chinese banking.Branch banks(分行) were soon set up in major cities in China and other parts of Asia,leading to great development in Pingyao.Its lacquerware(漆器) became well known.In Pingyao Anci
24、ent City there are many traditional houses and commercial buildings,3,797 of which are protected and more than 400 of which are in good condition.Not only do the houses in Pingyao show Shanxis history and culture,but this large number is valuable for studying its history,customs,ancient buildings an
25、d art.Most of these houses are still used as homes and shops of local people.In 1997,Pingyao Ancient City was listed in World Heritage List as “World Culture Heritage Site”.21.What does the underlined word “them” (in Paragraph 2) refer to?A.Historic buildings and sites.B.The two temples.C.The county
26、 government seats.D.The 2,700-year history.答案:A解析:由画线词them前面的句子中的historic buildings and sites可知此处的them指代historic buildings and sites。22.Which of the following about Pingyao is NOT mentioned in the passage?A.Its location.B.Its tourism.C.Its business.D.Its history.答案:B解析:短文第一段讲述了平遥的地理位置,第二段讲述了平遥的历史,第三
27、段讲述了平遥的商业。只有平遥的旅游业没有被提及,故答案为B项。23.During the Ming and Qing Dynasties,Pingyao was a leading centre in .A.agricultureB.raising cattleC.commercial tradeD.making gold coins答案:C解析:根据第三段第一、二句可知平遥是当时的商业中心。24.If you want to know about the history of banking in China,which of the following places should you
28、visit?A.Sunrise Prosperity.B.Zhengguo Temple.C.A lacquerware store.D.A commercial house.答案:A解析:由第三段第三、四句可推知,如果你想了解中国银行业的历史,你应该参观一家名叫Rishengchang(Sunrise Prosperity)的商店。BParis has the Eiffel Tower(埃菲尔铁塔),Rome the Colosseum(圆形大剧场),San Francisco the Golden Gate Bridge.These symbolic landmarks are recog
29、nizable worldwide.Brussels(布鲁塞尔) meanwhile has the Manneken Pis(撒尿小童).Think of the Belgian(比利时的) capital and if anything,you think of the small peeing(撒尿) boya 61-centimeter-high bronze figure standing on a block,supplying a constant stream of water to the basin under him.Some might laugh.But for Ja
30、cques Stroobants,the statue is up there with the best of them.“I am proud of him.People come from all around the world to see him,” says Stroobants with a fatherly glance at the little boy.As the most famous landmark of Brussels,Manneken Pis has a very special place in the heart of Belgians.The orig
31、inal Manneken Pis dates back to 1388,but the statue tourists see today dates from 1619 when the city built a second one,after the original was destroyed.There are many stories surrounding the legend of Manneken Pis.Nobody knows why he was created.One story is that he saved Brussels by putting out th
32、e flames of a deadly fire with his well-aimed wee-wee(小便).But the most believable story is that the boythe son of a wealthy nobleman(贵族)was missing and feared kidnapped(绑架).The father had a statue built in honour of the way his son was foundpeeing against a tree.25.The Manneken Pis is the symbol of
33、,which stands on a block of the capital.A.EnglandB.ItalyC.BelgiumD.Sweden答案:C解析:由第一段最后一句可知,撒尿小童是比利时的标志。26.If Belgians regard the Manneken as a hero,they may be more willing to believe the statue was made .A.for a country boy who was peeing against a big treeB.in honour of the boy who saved Brussels
34、C.in honour of a little Belgian soldier who gave his life for his countryD.for the son of a rich man who was lost答案:B解析:由最后一段第三句可知,在这个传说中,这个小男孩用小便浇灭了火焰。27.Which of the following can you see in France?A.The Eiffel Tower.B.The Colosseum.C.The Golden Gate Bridge.D.The Manneken Pis.答案:A解析:由第一段第一句可知埃菲尔铁塔
35、是法国的。CA Beautiful MomentWhen I was in high school,I worked part-time helping Dad sell fruits and vegetables at a market.One day,as I was preparing the fruits.A little boy came by with his mom and sister.He was about eight years old,and the girl five or six.They were looking at the fruits in front of
36、 me.I heard the kids say to their mom(in French),“Theyre good!” I knew it was French.Because I can speak and understand it.Then I noticed how the mom was picking the fruits.At first I thought she was really looking at the fruits because she was facing them.But then I noticed how much she had to feel
37、 and smell each one as she picked them out.And often asked her son if it looked okay,but looked way above where his face was.Putting what I saw together,I was sure she was blind.Both of the kids continued to help their mom pick out the fruits.The son made sure the fruits were not obviously bad,and t
38、he daughter handed them to her mom.The woman then felt each one and smiled,and the daughter would put them into their basket.The kids were smiling while helping their mom pick the fruits out.Their smile and gentle manner moved me in a way that never happened before.It was so beautiful to see such yo
39、ung kids so willingly help.Most kids at that age would be picking out candies or toys in a store for themselves,instead of helping their mom pick out fruits as the two kids did.It was great to witness the moment,but not so great because I didnt tell the mom how beautiful her children were in their l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434352.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
