2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 5 单元检测(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新培优同步人教版英语必修三练习:UNIT 单元检测B WORD版含解析 2019 2020 学年 新培优 同步 人教版 英语 必修 练习 UNIT 单元 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第五单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)一、听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Did you hear about the fire at the Department Store?W:Yes.Its reported that the building was in ruins.M:Thats right.It went up like a matc
2、hbox.There was nothing they could do to save it.1What are they talking about?A.A fire.B.A matchbox.C.A rain.答案:AM:They said that the train was running late again,like before.W:We arrived at the station at exactly 10:00.However,weve already been waiting for thirty minutes.What time did they say it wo
3、uld arrive?M:Well,well probably have to wait another quarter of an hour.2What time is it now?A.10:15. B.10:30. C.11:00.答案:BM:Did you hear what the weatherman said just now?W:Yes,he said the temperature would be slightly above freezing tomorrow.3What will the weather be like tomorrow?A.It will be col
4、d.B.It will rain.C.It will be windy.答案:AM:You seem very tired lately.W:Its my new job in that newly-opened supermarket.Its hard work,and the hours are long.4Why is the woman tired?A.Her company is far.B.Her job isnt interesting.C.She has long working hours.答案:CM:I think its about time we made a move
5、.W:What?Wont you have another coffee?5Whats the man going to do?A.To have another coffee.B.To move away.C.To leave.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。M:So tell me a little
6、more about yourself,Sharon.W:Well,when I graduated from drama school,I tried to get a job as an actress in Hollywood.M:Really?W:Yeah,but I didnt get any parts.Two years later,I finally got a job at Universal Studios.M:So you finally got to be an actress?W:No,Im a tour guide at the studio!But while I
7、m on the job,I get to see a lot of stars!6What is Sharon now?A.An actress.B.A guide.C.A film star.答案:B7Which of the following is TRUE?A.She is working at Universal Studios.B.Shes tired of her job.C.Shes disappointed at her job.答案:A听第7段材料,回答第8至10题。M:Im calling about your ad in todays paper for a secr
8、etary.Is the position still available?W:Yes,it is.M:Id like to apply.W:Do you have any experience?M:Yes,I do.W:And can you type 60 words per minute?M:Yes,I can.May I request an interview?W:Yes.Whats your name?M:Peter Smith.W:Is two oclock in Friday afternoon convenient for you?M:Two oclock is fine.T
9、hank you very much.8Where did the man get the information about the position?A.In the newspaper.B.On TV.C.During an interview.答案:A9What kind of skill is required for the job?A.English.B.Typing.C.Writing.答案:B10What will the man do this Friday afternoon?A.He will go to work.B.He will do some typing.C.
10、He will have an interview.答案:C听第8段材料,回答第11至13题。W:Hi,Dave.Nice of you to take the trouble to get here.Come in.M:Wow.Looks as if the party is going strong.W:Yeah.And theyre eating all my food.Oh,Id like you to meet my sister,Carol.Shes visiting for the weekend.M:Oh,which one is she?W:Shes sitting on t
11、he sofa over there.M:You mean the woman with long black hair?W:Thats right.Let me introduce her to you.Youre very similar people,both so friendly and adventurous.M:And whos the man sitting next to her?W:Oh,thats Bob,my ballet teacher.M:Ballet teacher!I never knew you were into ballet.W:I started abo
12、ut two months ago.Come on.Id like you to meet them.M:Im coming.11Where does the conversation take place?A.In a restaurant.B.At the womans home.C.In a ballet center.答案:B12Who is the woman with long black hair?A.The womans sister.B.The womans teacher.C.The mans friend.答案:A13Why does the man come here?
13、A.To meet Carol.B.To attend the party.C.To practice ballet.答案:B听第9段材料,回答第14至16题。W:Robbie,this new walkman is really wonderful.M:Richard and Marilyn bought it for me for my birthday.W:They are so kind.You are very lucky,Robbie,to have such a nice family.M:Is something wrong,Alexandra?W:No,nothing.M:Y
14、es,there is.I can tell.Whats the matter?Come on,you can tell me.Whats up?W:I received a letter from my parents this morning.I miss them very much.The Molinas treat me so nicely and I like being with your family so much .but when I received the letter with photographs of my family,I cried.M:You reall
15、y miss your family,dont you?W:Yes,I know I must seem silly.Its not like I have nobody.I like the Molinas very much,and theyre so kind to me.M:Hey,why dont we go out for a hamburger and French fries?Thatll cheer you up.And you can use my walkman.W:Thats a good idea.But if you go out,please dont compl
16、ain about your math teacher or your math homework;I want to have fun.14Who bought the walkman for Robbies birthday?A.Richard and Alexandra.B.Richard and Marilyn.C.The Molinas.答案:B15Why did Alexandra cry?A.The Molinas didnt treat her nicely.B.The letter reminded her of her family.C.She had nobody to
17、talk to.答案:B16Where does the conversation most probably take place?A.In a French restaurant.B.At Alexandras home.C.At Robbies home.答案:C听第10段材料,回答第17至20题。One kind of vacation that many Americans enjoy is camping.Each summer millions of Americans drive to the countryside where they find places to camp
18、.The national parks,many of which are in the mountains,are favorite camping places.Campers walk,swim and fish.They can also find many kinds of animals and plants in the parks.Mostly they enjoy a change from their busy lives in the city.Some campers have trailers which are pulled by their cars.Traile
19、rs are like houses on wheels.They have many conveniences which people have in their homes,such as electricity and hot water.But most campers dont have trailers.They camp in tents which they set up in their campsites.Campers in tents dont have the conveniences that campers in trailers have.Tent campe
20、rs enjoy a very simple life.17Where can you find national parks?A.In the mountains.B.In cities.C.By rivers.答案:A18What do campers find in the national parks?A.Forests.B.Many elephants.C.Many kinds of animals and plants.答案:C19What do campers enjoy most in the parks?A.Hunting.B.Skating.C.A change from
21、the busy life.答案:C20Where do most campers stay in the parks?A.In their cars.B.In their tents.C.In houses.答案:B二、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)AOnce,the Paiter-Surui tribe(部落)lived a happy life in the heart of the Amazon rainforest in Brazil.But after the tribes first meeting with Westerners
22、several decades ago,they were nearly wiped out;diseases brought by outsiders reduced the Suruis numbers from 5,000 to about 250.Today,some 1,300 tribe people live in 23 villages across 600,000 acres.Though they are as likely to wear T-shirts and jeans as feathered headdresses,the Surui are determine
23、d to preserve and protect the tribal culture of their homeland.Now they are under threat again,from illegal logging and deforestation(滥伐),but this time its different.The Surui have put aside their bows and arrows and taken up a new weapon:the Internet.The tribe people learned to use the Web from the
24、ir leader,Chief Almir Narayamoga.“We decided to use computers and technology to bring attention to our situation,”says Narayamoga,36.The first in his tribe to attend college,Chief Narayamoga learned how to use computers at the Federal University of Gois in Goinia,a city of 1.2 million.In 2
25、007,he fled the Surui homeland after his fight against loggers who placed a $100,000 reward on his head.He traveled to the United States and paid a visit to Google headquarters in California.He came armed with a big idea.Narayamogas visit to Google was considered a great success.And Google sent team
26、s to the Amazon to train the Surui in using computers,cameras,and smart phones to photograph logging sites,which could be pinpointed using GPS technology and then uploaded to Google Earth.The Surui have now mapped the entire reserve and recorded the biodiversity and the rainforest within it.21What c
27、aused the population of the tribe in the Amazon rainforest to reduce greatly?A.The change of their lifestyles.B.Deforestation.C.Diseases.D.Fighting.答案:C解析:细节理解题。从文章第一段最后一句可知,由外来者带来的疾病导致土著人口剧减。22Chief Narayamoga fled his homeland because.A.he owed a large debtB.the loggers wanted to kill himC.he want
28、ed to learn computersD.he failed to fight against logging答案:B解析:细节理解题。从文章倒数第二段可知,酋长逃离家乡的原因是伐木者悬赏捉拿他并置他于死地。23What kind of idea did Chief Narayamoga have after he returned to his homeland?A.He could ask the US government for help.B.He could negotiate with the loggers.C.He could save their land with th
29、e Internet.D.He could make a map of their land.答案:C解析:推理判断题。联系文章最后两段可知,酋长从美国回来,开始用“谷歌”搜索和全球定位技术来引发世人关注,从而利用社会舆论来保护自己的家园,由此可知C项正确。24What can we learn from the last paragraph?A.Deforestation has been stopped in the Amazon rainforest.B.Narayamogas efforts are paying off.C.The Internet is still somethin
30、g new to the tribe people.D.Logging has been stopped due to the use of GPS technology.答案:B解析:推理判断题。文章最后一段说明,酋长的美国之行获得了成功,现在土著民族正运用高科技来测量自己的领地,由此推断,他的努力正在获得回报。BIn an ideal world,people would not test medicines on animals.Such experiments are stressful and sometimes painful for animals,and expensive a
31、nd time-consuming for people.Yet animal experimentation is still needed to help bridge vast gaps in medical knowledge.That is why there are some 50 to 100 million animals used in research around the world each year.Europe,on the whole,has the worlds most restrictive laws on animal experiments.Even s
32、o,its scientists use some 12 million animals a year,most of them mice and rats,for medical research.Official statistics show that just 1.1 million animals are used in research in America each year.But that is misleading.The American authorities do not think mice and rats are worth counting and,as th
33、ese are the most common laboratory animals,the true figure is much higher.Japan and China have even less comprehensive data than America.Now Europe is reforming the rules governing animal experiments by restricting the number of animals used in labs.Alternatives to animal testing,such as using human
34、 tissue or computer models,are now strongly recommended.In addition,sharing all research results freely should help to reduce the number of animals for scientific use.At present,scientists often share only the results of successful experiments.If their findings do not fit the hypothesis being tested
35、,the work never sees the light of day.This practice means wasting time,money,and animals lives in endlessly repeating the failed experiments.Animal experimentation has taught humanity a great deal and saved countless lives.It needs to continue,even if that means animals sometimes suffer.Europes new
36、measures should eventually both reduce the number of animals used in experiments and improve the way in which scientific research is conducted.25What is the main idea of this passage?A.The success of animal experiments should be ensured.B.A ban on the use of animals in the lab should be enforced.C.G
37、reater efforts need to be taken to reduce the number of lab animals.D.Scientists should be required to share their research results with each other.答案:C解析:主旨大意题。文章第一段指出,难以杜绝用动物进行实验的原因,第二段提到欧洲对用动物进行实验的法律限制效果并不理想;第三段讲了欧洲为限制动物实验所做出的努力;最后一段提到欧洲的新措施应该既能减少用于实验的动物的数量,又能够改善科学研究的方法。所以C项最能概括文章大意。26Which of th
38、e following statements is TRUE about animals used in the lab?A.America uses only about 1.1 million lab animals per year.B.Europe does not use mice and rats as lab animals at all.C.Britain does not use as many lab animals as China does.D.Japan has limited data on the number of lab animals used each y
39、ear.答案:D解析:推理判断题。第二段最后一句提到与美国相比,日本和中国有关动物实验的数据更不全面。由此可推知,日本对每年用于实验的动物的数据记录有限。27Which of the following is mentioned as an alternative to replace animal experiments?A.Statistical studies.B.Computer models.C.DNA planted in animals.D.Tissue from dead animals.答案:B解析:细节理解题。根据第三段第二句的内容可知,可以使用 “人体组织”或“电脑模型”
40、来取代动物实验。28What usually happens to unsuccessful animal experiments?A.They are not revealed to the public.B.They are made into teaching materials.C.They are collected for future publication.D.They are not removed from the research topic list.答案:A解析:推理判断题。根据第三段倒数第二、三句可知,科学家们只分享成功的实验,如果结果与假设不符,所做的工作将永不公
41、开。由此可推知,不成功的实验不会展示给公众。故A项正确。CAshok Gadgil has spent the past three decades helping people in needand he has no plans to stop.On May 2,2012,Gadgil became the recipient of the $100,000 Lemelson-MIT Award for Global Innovation(全球创新奖).Each year,the honour is given to an inventor who has improved the liv
42、es of people in developing countries.Gadgils inventions have helped more than 100 million people around the world.Gadgil is a professor and physicist at the University of California.When hes not teaching,he works to find solutions to global problems such as energy efficiency and water safety.“I chos
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434349.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
