2019-2020学年新培优同步北师大版高中英语必修二练习:UNIT 6 DESIGN 单元检测(A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新培优同步北师大版高中英语必修二练习:UNIT DESIGN 单元检测A WORD版含解析 2019 2020 学年 新培优 同步 北师大 高中英语 必修 练习 UNIT 单元
- 资源描述:
-
1、第六单元检测(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Oh,its three to four already.W:Really?Weve got to attend a meeting at four.1.What time is it now?A.3:57.B.4:00.C.4:03.答案:AW:Do you like
2、other sports besides running?M:Yes,I am on the school volleyball team and I also play table tennis.2.How many kinds of sports does the man like?A.Two.B.Three.C.Four.答案:BW:Excuse me,can you tell me the way to the Peoples Park?M:Of course.Go down this street until the first crossing and turn left,and
3、you will see it.3.Where does the conversation most probably take place?A.In the street.B.In a library.C.On a beach.答案:AW:Hi,Tom.Have you seen the new picture that Jim painted for the exhibition?M:Sure,I think it is the best piece of work he has done.4.Whose picture is on show at the exhibition?A.Tom
4、s.B.Tonys.C.Jims.答案:CM:Arent you going to apologize for breaking the vase?W:Why should I?I didnt knock it down.5.Who broke the vase?A.The man.B.The woman.C.Someone else.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟
5、的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:What can I do for you?M:Id like to see some new kinds of mobile phones.W:Certainly.M:How much is this one?W:3,000 yuan.M:Well,I dont think I can afford it.Do you have a cheaper one?W:We will have some new models in about two days.I believe there will be some more ch
6、oices for you then.M:Good.Ill come back and have a look the day after tomorrow.6.What does the man want to buy?A.A camera.B.A mobile phone.C.A computer.答案:B7.Why does the man refuse to take the first one?A.Because its too expensive.B.Because its out of date.C.Because it has been sold out.答案:A8.When
7、will the new models arrive?A.In one week.B.In about two days.C.Tomorrow.答案:B听第7段材料,回答第9至11题。W:Hi,Robin.This is Jenny.M:Oh,hi.How are things going?W:Just fine,thanks.Are you doing anything on Saturday night?M:Let me think.Oh,yes.My cousin Dave will come back from Scotland and he just called to say he
8、 was flying on that night.I told him I would pick him up.W:Oh,thats too bad!Saturday is my birthday and I want to invite some friends and hold a party that night.M:Im really sorry,but I wont be able to make it.9.Whose birthday is on Saturday?A.Robins.B.Jennys.C.Daves.答案:B10.Where will the man probab
9、ly go on Saturday night?A.To the party.B.To the cinema.C.To the airport.答案:C11.Where will Dave return from?A.Sweden.B.Scotland.C.Switzerland.答案:B听第8段材料,回答第12至14题。M:Are you learning Italian?W:Yes.M:Do you want to go to Italy one day?W:No.M:Then why are you learning Italian?W:My grandma is Italian.I w
10、ant to talk with her in Italian.M:Since your grandma speaks Italian,why dont you know Italian?W:Well,my mother died when I was only five years old.I grew up with my father.My father doesnt speak Italian.M:No wonder.I also want to learn another language.But I dont know which one to learn.W:Why not le
11、arn Italian with me?Ive already learnt some.I can teach you.Besides,my grandma can correct our mistakes.M:That sounds like a good idea.Ill join you tomorrow.W:Why not today?M:I have to pick up my mother at the airport today.12.Why does the woman learn Italian?A.To talk with her grandma in Italian.B.
12、To go to work in Italy one day.C.To visit Italy one day.答案:A13.With whom did the woman grow up?A.Her grandma.B.Her mother.C.Her father.答案:C14.What will the man do today?A.Pick up his mother at the airport.B.Learn Italian with the woman.C.Go to visit the womans grandma.答案:A听第9段材料,回答第15至17题。W:Tom,is i
13、t true that you are leaving London?M:Yes,it is true.W:Why?Youve been in London for five years.Why are you leaving now?M:Ive been away from home for too long.My parents have become old.They miss me and they want me to go back.W:So what will you do with your job?M:I have got tired of sitting in front
14、of a computer.Its time to do a new job.W:I believe youll find a good job in New York.Youre a talented young man.M:Thank you.So how is your mother?Is she fine now?W:Not completely fine.She is old now and she gets ill easily.M:So why not ask her to come to live with you?W:She doesnt like London.She li
15、kes the weather in California better.M:So what will you do?W:I dont know.Perhaps Ill go back to California.But I havent made up my mind yet.M:Since your mother doesnt want to come to London,I suggest you go back.15.Why is the man leaving?A.Because he needs a new job.B.Because he misses his parents v
16、ery much.C.Because his parents want him to go back.答案:C16.Where is the man going?A.To London.B.To New York.C.To California.答案:B17.What does the man suggest the woman do?A.Find a new job in London.B.Go back to live with her mother.C.Ask her parents to come to live with her.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。Phil
17、was a traveling salesman and he liked drinking very much.One day,Phil went to a strange town and spent the evening in a small restaurant.Hed drunk quite a lot and had just come out of the restaurant when he saw another man in the middle of the road.The other man had been in the restaurant,too,and ha
18、d drunk even more than Phil had.Hed obviously seen something strange in the sky because he was pointing up.“Excuse me,”the man asked Phil.“Is that the sun or the moon?”Phil looked at it for a second and then said,“Im afraid I cant help you.Im a stranger here myself.”18.What was Phil according to the
19、 statement?A.A traveler.B.A salesman.C.A shopkeeper.答案:B19.What did the other man want to know?A.Where they were.B.What was in the sky.C.Why the sky was strange.答案:B20.Why didnt Phil tell the man the answer to his question?A.Because he had drunk too much.B.Because he was in a strange town.C.Because
20、he didnt see anything in the sky.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AChinese Paper Cutting is the first type of paper-cutting design,since paper was invented in the Eastern Han Dynasty in China.Its a very distinguishing visual art of Chinese handicrafts.The
21、 art form later spread to other parts of the world with different areas adopting their own cultural styles.After hundreds of years development,now theyve become a very popular means of decoration among countryfolk,especially women.The paper-cuts are also used to decorate doors and windows,and theref
22、ore theyre sometimes referred to as “chuang hua”,meaning Window Flower.Paper-cuts are chiefly used as decorations.However,today,Chinese paper-cuts are also used for ceremonial purposes,and theyre buried with the dead and burned at funerals.Chinese people believe the red paper-cuts on the door can br
23、ing good fortune and happiness to the whole family.The paper-cuts are more often seen during traditional Chinese festivals,particularly in Chinese New Year,the Spring Festival.Theyre also given as gifts to friends or other family members.Paper-cuttings arent produced by machine,but by hand.Therere t
24、wo methods of manufacture(制造):one uses scissors;the other uses knives.Knife cuttings are fashioned by putting several layers of paper on a relatively soft foundation(衬底).Following a pattern,the artist cuts the motif into the paper with a sharp knife he usually holds vertically.The advantage of knife
25、-cuttings is that considerably more paper cuttings can be made in one operation than with scissor cuttings.Its easy to learn about cutting a piece of paper but difficult to master it with perfection.One must grasp the knife in an upright fashion and press evenly(均匀地) on the paper with some strength.
26、Flexibility is required but any hesitation will damage the whole image.People find hope and comfort in expressing wishes with paper-cuttings.For instance:for a wedding ceremony,red paper-cuttings are a traditional decoration on the tea set,the dressing table glass,and on other furniture.A big red pa
27、per character Xi(happiness) is a tradition on the newlyweds(新婚夫妇) door.21.It can be learned from the second paragraph that .A.paper-cuts are mainly used as presentsB.females are better at paper-cutting than malesC.paper-cutting varies from area to areaD.paper-cuts are used in various ceremonies but
28、funerals解析:细节理解题。根据第二段的“The art form later spread to other parts of the world with different areas adopting their own cultural styles.”可知答案。答案:C22.The underlined word “motif” in Paragraph 4 is closest in meaning to .A.lineB.patternC.photoD.foundation解析:词义猜测题。根据上文“Following a pattern”和下文“with a sharp
29、 knife”可知,这里指照着设计好的图案,把图案刻到纸上。答案:B23.What is the fourth paragraph mainly about?A.Forms of paper-cutting.B.Means of paper-cutting.C.Advantages of knife cuttings.D.Characteristics of paper-cutting.解析:段落大意题。根据第四段的“Paper-cuttings arent produced by machine,but by hand.Therere two methods of manufacture:o
30、ne uses scissors;the other uses knives.”可知该段旨在介绍剪纸的方法。答案:B24.From the fifth paragraph,we can learn that .A.paper-cutting requires great strengthB.pause in paper-cutting makes no differenceC.it is by no means easy to acquire paper-cutting skillsD.it is fashionable to learn paper-cutting解析:细节理解题。根据第五段
31、“Its easy to learn about cutting a piece of paper but difficult to master it with perfection.Flexibility is required but any hesitation will damage the whole image.”可知,掌握剪纸的技巧并不容易。答案:CBIf you walk slowly through downtown Helsinki during the day,taking in the splendid 19th century buildings,white boa
32、ts and noise of passing trams(有轨电车),you will start to understand why it is called a city of two colours:white and blue.The sea is always present in Helsinki.When you take a walk over the great open space of the central square,you will hear seabirds screaming.When you take the tram,suddenly and unexp
33、ectedly,you are faced with a calm,shining blue sea.You may notice that people in Helsinki do not rush about as in other cities.Instead,they walk along the roads,politely letting other people by.A usual way to see Helsinki for the first time is to start out by the boats.You will walk by the elderly w
34、omen selling fish and vegetables in the market square and find yourself in front of a beautiful park.You may enjoy a pleasant walk in the park for a few hours and then take the tram.Trams are the perfect way to get around in Helsinki.Watching the old houses,parks,theatres,churches,shops,restaurants
35、and people in the streets,you may have a slightly sad film feeling to it.The pale summer nights are another wonder in the city.Following the waterfront of the city after sunset,you couldnt help stopping and listening to the sweet silence,interrupted only by the screaming seabirds and leaving fishing
36、 boats.However,in some way,Helsinki is also the most modern city in northern Europe.You will surely want to visit the white Glass Palace,the modern art museum,and all those extremely popular cafes and design stores.25.Helsinki is called a city of two colours mainly because of the colours of its .A.o
37、ld buildings,boats and parksB.old buildings,boats and seabirdsC.old houses,parks and tramsD.old buildings,boats and the sea解析:细节理解题。由第一、二两段可知,这座城出名的两种颜色,白色指古建筑和(白色的)船,蓝色指大海。答案:D26.The best way to see most of Helsinki is to go .A.by boatB.by busC.by tramD.on foot解析:细节理解题。由第三段的“Trams are the perfect w
38、ay to get around in Helsinki.”可知最好的旅游方式是乘坐有轨电车。答案:C27.The 19th century buildings,the white Glass Palace,popular cafes and design shops in Helsinki all show that Helsinki is .A.both splendid and traditionalB.both quiet and noisyC.both historical and modernD.both old and new解析:细节理解题。由第一段和最后一段的“Helsink
39、i is also the most modern city in northern Europe.”可知,Helsinki是历史与现代融合的城市。答案:C28.This passage is most likely to be found in .A.a storybookB.a geography textbookC.research reportD.a travel magazine解析:推理判断题。文章主要介绍的是赫尔辛基的建筑和城市特点,所以最有可能来自旅游杂志。答案:DCThe small unframed painting called “Fisherman”was signed
40、 by a little-known Italian artist,Maveleone(16691740).When it was sold recently in New York for $27,000,the seller,Mr.Oliver Pitt,was asked to explain how the picture had come into his possession.Pitt said,“I didnt know it was so valuable.Im not an art expert.Photography is my hobby.I bought Fisherm
41、an in Italy in 1970 for $140.The picture was dirty,and I couldnt see the artists signature.But anyway it wasnt the picture that I liked.I bought it because of the frame.”“Its a most unusual frame,made of tiny,silvery sea-shells.They are set in such a way that they reflect perfect light onto the surf
42、ace of a picture.I now have a photograph of my wife in that frame,and Ill never part with it.”“When I returned to New York I showed the painting in its frame to a customs officer.I told him that I had paid $140 for it but admitted I didnt know its actual worth.The customs man valued it at $140,and I
43、 was asked to pay duty on that value.I did so,there and then.”“Later,I took off the frame,and that uncovered Maveleones signature.My wife suggested in fun that the painting might be a valuable one,so I cleaned it and put it up for sale.”As a result of this explanation,Oliver Pitt had to appear in co
44、urt.He was accused of knowingly making a false statement of the value of a picture so as to cheat the Customs Department.Pitt was not happy.“I told the truth as I knew it then,”he said.“What else could I say?”And then the judge agreed with him.“The Customs Department is to be responsible,”he said,“f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434409.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【快人一步】部编版语文小升初冲刺课件-第13课《水浒传3》之智取生辰纲.ppt
