2019-2020学年新教材高中英语 Unit 1 Food for thought 核心素养提能练 外研版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新教材高中英语 Unit Food for thought 核心素养提能练 外研版必修第二册 2019 2020 学年 新教材 高中英语 核心 素养 提能练 外研版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、核心素养提能练“阅读理解完形填空”组合练.阅读理解The local government killed more than 34,000 stray dogs(流浪狗) several months ago because those officials were afraid that the dogs would spread rabies(狂犬病)This caused a debate across the country.Some people said that it was very cruel to kill dogs.There might be a better way
2、to prevent the disease.In the future,killing stray dogs might be seen as a crime.The Chinese government published a draft of animal rights law.It says that a person who kills a stray dog without good reason will be put in prison.The draft also says that animal abuse and abandoning animals will be co
3、nsidered crimes under the criminal law.The government published the draft so that the public could read it and discuss their thoughts.People share different opinions.Some think the law is good.They say other countries like Britain and Japan have similar laws.They say we will do better at protecting
4、animals if there is one.But others say its not necessary to fight animal abuse with a new law.Criticisms and fines can do the job.Some people also say that the draft doesnt deal with the biggest issues facing the countrys development.The country should make progress to give all people equal rights,t
5、hey say,before turning attention to animals.Another part of the draft is causing discussion.It says that people should not force animals to do something dangerous,like jumping through a ring of fire.But many people enjoy watching this kind of performance at the circus,especially kids.They say that i
6、f the animal does it properly,it will not get hurt.语篇解读本文是一篇记叙文。猎杀流浪狗事件引发了一系列的社会讨论,政府出台颁布了动物保护法草案。1Which of the following is acceptable according to the draft of animal rights law?AKilling a dog with rabies.BBeating an animal for fun.CAbandoning a blind pet dog.DForcing a cat to jump through a ring
7、of fire.答案A解析细节理解题。根据第四段“The draft also says that animal abuse and abandoning animals will be considered crimes under the criminal law.”可知B、C两项不可接受;由最后一段中的“It says that.a ring of fire.”可知D项也不能被接受。故选A项。2We can tell from the text that .Aall people agree with the lawBcriticisms and fines can protect an
8、imalsCprotecting animals is the biggest issue in ChinaDpeople have different opinions towards the law答案D解析推理判断题。从文章的后三段来看,人们对于动物保护法草案所持的态度各不相同,故答案应为D。3If the law goes into effect, .Apeople cant kill stray dogs any longerBthe country wont have human right problemsCkids may not be able to watch animal
9、s performances in a circusDanimals will not be killed答案C解析推理判断题。根据文章最后一段可知,该草案禁止动物进行危险的表演,所以如果草案得以实施,可能就不会再有动物杂技表演了,故C项正确。.完形填空“Hi! How are you?” A woman smiled as she took the seat beside me.She had to lower herself slowly,squeezing her fat body into the seat, 4 all available space.I 5 a little tow
10、ards the window,feeling worried silently about the long hours of 6 I was going to experience with this monster(怪物) beside me.She said,“My name is Laura.Im from Britain.If were going to spend six hours side by side on this 7 ,wed better be friends.” Then she started a conversation with me and didnt 8
11、 my unfriendly reactions.She talked 9 about herself and her trip to Hong Kong.I gave her oneword answers to her questions about me.Not affected by my 10 ,she nodded as she made 11 about my answers.She was warm and considerate, 12 that I had room to stretch in my seat.I couldnt help but let down my 1
12、3 slowly.Laura was an interesting conversationalist.During our conversation,Laura 14 to make every crew member on the plane who 15 us walk away laughing at her jokes.I asked Laura,“Have you ever 16 losing some weight?” “No.I dont trust the advertisements from slimming centers at all.”“You arent worr
13、ied about the diseases that come with being 17 ?” “Not at all.You only 18 the diseases if youre worried about your weight all the time.I eat 19 and walk regularly; Im this size 20 I was born to be big! There is more to life than worrying about weight all day long.” She drank her wine.“Besides,God ga
14、ve me so much happiness that I need a 21 body to hold all of it! Why would I lose weight to lose my happiness?” 22 by her unusual reasoning,I smiled.I suddenly 23 that Laura was the most beautiful woman I had ever met in my life.语篇解读作者在飞机上的邻座是一个胖女人,她很乐观,虽然很胖但却有自己关于胖的有趣的想法。通过聊天,作者发现这个胖女人是他见过的最美的女人。4A
15、.finding BmakingCfilling Dclearing答案C解析根据句中“squeezing her fat body into the seat”可知,这个女人太胖了,把肥胖的身体挤进了座位里,占了(即填满了)所有可能获得的空间。fill装满,填满。故C项正确。5A.walked BturnedCmoved Dbacked答案C解析根据句意可知,作者往窗户边上挪了一点。move移动。故选C。6A.noise BdiscomfortCsilence Dtiredness答案B解析根据句中“this monster(怪物) beside me”可知,作者感觉和这个胖女人在一起不舒服
16、。discomfort不适。所以选B。7A.bus BtrainCflight Dship答案C解析根据第三段中的“every crew member on the plane”可知选C。8A.look into Btake notice ofClook for Dtake control of答案B解析根据上一句要与作者交朋友可知,这个女人并没有注意到作者不友好的反应。take notice of注意到。故选B项。9A.nervously BangrilyCsadly Dexcitedly答案D解析句意为:她兴奋地谈论自己和她的香港之行。excitedly激动地,兴奋地。故选D。10A.co
17、ldness BdisappointmentCdoubt Ddisbelief答案A解析根据“I gave her oneword answers”可知,作者对她的问题反应比较冷淡。coldness冷淡。故A是正确的。11A.notes BcommentsCpredictions Dconclusions答案B解析根据语境可知,这个女人一边评论作者的回答一边点头。comment评论,评价。故选B项。12A.finding out Bbelieving inCmaking sure Dfeeling like答案C解析根据句中“She was warm and considerate”可知,这个
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434498.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
离奇自杀的爱泼斯坦:揭开了美国最肮脏一面.pdf
