分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型云南省曲靖市2014高考英语(阅读理解)一轮训练题(7)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:434674
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:66KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    云南省 曲靖市 2014 高考 英语 阅读 理解 一轮 训练 答案
    资源描述:

    1、云南省曲靖市2014高考英语(阅读理解)一轮训练题(7)及答案【跟踪演练】1、(2011安徽省巢湖市高三第一次教学质量检测)Scientists have found that human eyes are more likely to be damaged by UV rays (紫外线) while skiing in the snow-covered areas than sitting on the beach, according to a report by the UK newspaper The Telegraph.The researchers at Kanazawa Med

    2、ical University, Japan and American company JohnsonJohnson conducted the study together. They looked at the effects of light reflection on newly fallen snow on a ski trail (a rough path) in Ishikawa District, northern Japan. They compared the results with the levels of UV rays on a sand beach in sou

    3、thern Japans Okinawa District.They found that on the beach, eyes are exposed to a daily 260 kilojoules (千焦耳) of UV a square meter compared to 658 kilojoules in snow-covered areas.The findings are supported by the Japan Meteorological Agency. According to the agen- cy, the reflection rate of UV light

    4、 on beaches is often between 10 and 25 percent, compared to 80 percent in the new snow areas. The amount of light increased 4 percent with a 300-meter rise in height.Most of us know that UV rays can harm the skin. Thats why we wear sunscreen on our skin before we get out in the sun. But many of us m

    5、ay not realize that UV rays are also harmful to the eyes.If your eyes are exposed to large amounts of UV radiation over a short period of time, you may experience a kind of sunburn of the eye, which is harmful. Your eyes will become red and feel a strange feeling. They may be sensitive to light. For

    6、tunately, this is usually temporary (暂时的) and seldom causes permanent damage to the eyes.Long-term exposure to UV radiation, however, can be more serious. Scientific studies and researches have shown that exposure to small amounts of UV radiation over a period of many years increases the chance of e

    7、ye damage, which could lead to total blindness.67. You would most likely find the article inA. a doctors diary B. a travel journalC. a medical magazine D. a physics textbook68. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. Too much eye exposure to UV rays may cause total blin

    8、dness.B. Short-time exposure of the eyes to UV rays doesnt harm them at all.C. Most people know that UV rays harm the eyes as well as the skin.D. The study was conducted by researchers from Japan, the USA and the UK.69. The underlined word sunscreen in Paragraph 5 most probably means _.A. sunglasses

    9、 B. sunhat C. suncream D. sunburn70. What will the passage most probably talk about next?A. Never ski on newly fallen snow in Japan.B. Go to hospital to have your eyes examined.C. Wearing a hat can provide protection while skiing in new snow areas.D. Take some measures to protect your eyes while ski

    10、ing in new snow areas.1、参考答案-BDDA*结束1.(2011山东卷)A Arthur Miller(1915-2005)is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Miller s father had moved to the USA from Austria Hungary,drawn like so many others by the“ Great American Dream”. However, he experienced severe

    11、financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s. Millers s most famous play, Death of a Salesman , is a powerful attack on the American system ,with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of w

    12、orth. In Willy Loman , the hero of the play, we see a man who has got into trouble with his worth. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment : if he cant do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painful

    13、ly aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end. When it was first staged in 1949 ,the play was greeted with enthusiastic reviews ,and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics

    14、Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards. Miller died of heart failure at his home in Roxbury, Connecticut ,on the evening of February 10,2005,the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.56. Why

    15、did Arthur Miller s father move to the USA? A. He suffered from severe hunger in his home country. B. He was attracted by the Great American Dream. C. He hoped to make his son a dramatist. D. His family business failed. 57. The play Death of a Salesman A. exposes the cruelty of the American business

    16、 world B. discusses the ways to get promoted in a company C. talks about the business career of Arthur Miller D. focuses on the skills in doing business58. What can we learn about Willy Loman? A. He treats his employer badly. B. He runs the Wagner Company. C. He is a victim of the American system. D

    17、. He is regarded as a hero by his colleagues.59. After it was first staged, Death of a Salesman A. achieved huge success B. won the first Tony Award C. was warmly welcomed by salesmen D. was severely attacked by dramatists60. What is the text mainly about? A. Arthur Miller and his family. B. The awa

    18、rds Arthur Miller won. C. The hardship Arthur Miller experienced. D. Arthur Miller and his best-known play.【解析】:56-60:BACAD 【语篇解读】本文是讲述了阿瑟.密勒的生平经历及他的代表作Death of a Salesman的内容及评价。36. B。细节题。从第一段第二句话可知米勒的父亲已经从奥地利迁往美国,是和许多其他人一样受“伟大的美国梦”的驱使。37. A。细节推断题。从第二段第一句话可知米勒写推销员之死的目的是对美国制度的攻击,因为美国商业制度的侵犯性和坚持将金钱和社会

    19、地位作为价值的显示。A 指出了, 暴露了美国商业世界的残酷。下文也提到了,in the cruel world of business。38. C.推理判断题。从上文介绍情节中得知Willy Loman是戏剧中一个角色,而这个角色最终因为在这个制度中屡遭失败自杀身亡,因此推断他是美国制度的受害者。39. A.细节推断题。从第三段得知一上映便赢得许多奖项,因此获得巨大成功。40. D。主旨大意题。A没有提及,BC都是片面的。*结束1.(2011安徽卷)DIreland has had a very difficult history. The problems started in the 16

    20、th century when English rulers tried to conquer(征服) Ireland. For hundreds of years, the Irish people fought against the English. Finally, in 1921, the British government was forced to give independence to the south of Ireland. The result is that today there are two “Irelands”. Northern Ireland, in t

    21、he north, is part of the united kingdom. The Republic of Ireland, in the south, is an independent country. In the 1840s the main crop, potatoes, was affected by disease and about 750,000 people died of hunger. This, and a shortage (短缺) of work , forced many people to leave Ireland and live in the US

    22、A, the UK, Australia and Canada. As a result of these problems, the population fell from 8.2 million in 1841 to 6.6 million in 1851.For many years, the majority of Irish people earned their living as farmers. Today, many people still work on the land but more and more people are moving to the cities

    23、 to work in factories and offices. Life in the cities is very different from life in the countryside, where things move at a quieter and slower pace.The Irish are famous for being warm-hearted and friendly. Oscar Wilde, a famous Irish writer, once said that the Irish were “the greatest talkers since

    24、 the Greeks”. Since independence, Ireland has revived(复兴) its own culture of music, language, literature and singing. Different areas have different styles of old Irish song which are sung without instruments. Other kinds of Irish music use many different instruments such as the violin, whistles, et

    25、c.【文章大意】本文从地理状况、人口发展、经济情况以及社会生活等方面介绍了爱尔兰共和国,让我们对这个美丽的国家有更进一步的了解。68. What does the author tell us in paragraph 1?A. How the Irish fought against the English.B. How Ireland gained independence.C. How English rulers tried to conquer Ireland.D. How two “Irelands” came into being.【解析】选D。主旨大意题。通读第一段可知,本段介

    26、绍了爱尔兰共和国(The Republic of Ireland)及北爱尔兰(Northern Ireland)的由来,故D项正确。69. We learn from the text that in Ireland .A. food shortages in the 1840s led to a decline in populationB. people are moving to the cities for lack of work in the countrysideC. it is harder to make a living as a farmer than as a fact

    27、ory workerD. different kinds of old Irish songs are all sung with instruments【解析】选A。细节理解题。通读第二段可知,十九世纪四十年代,由于主要农作物土豆受病害影响及本国工作机会缺乏,大量爱尔兰人移往其它国家,使爱尔兰人口下降,故A项正确。B项中人们移往城市并非是由于农村缺少工作机会;文章中并没有对比城市和乡村生活的难易;D项错误在于all,并非全部的爱尔兰歌谣都使用乐器。70. The last paragraph is mainly about .A. the Irish character B. Irish c

    28、ulture C. Irish musical instruments D. a famous Irish writer【解析】选B。主旨大意题。文章末段从爱尔兰民族习性、音乐、语言及文学等方面介绍了爱尔兰民族文化,故B项正确。A、C、D各项虽都提及,但都是细节。71. What can be the best title for the text?A. Life in IrelandB. A Very Difficult HistoryC. Ireland, Past and PresentD. The Independence of Ireland【解析】选C。文章标题题。通读全文可知,本文从地理状况、人口发展、经济情况以及社会生活等方面介绍了爱尔兰共和国的过去及现在,故C项最为全面。*结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:云南省曲靖市2014高考英语(阅读理解)一轮训练题(7)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-434674.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1