云南省楚雄市2015高考英语完形填空、阅读理解一轮基础训练(22)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 楚雄市 2015 高考 英语 填空 阅读 理解 一轮 基础训练 22 答案
- 资源描述:
-
1、云南省楚雄市2015高考英语完形填空、阅读理解一轮基础训练(22)及答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。In some cities, workaholism(废寝忘食工作)is so common that people dont consider it unusual . They accept the lifestyle as 1 . Government workers in Washington, D. C., 2 , frequently work sixty to seventy hours a week. They dont
2、 do this because they have to; they do it because they 3 to. Workaholism can be a 4 problem. Because true workaholics would rather work than do anything else, they 5 have no idea of how to relax; that is, they might not 6 movies, sports, or other types of entertainment. Most of all, they 7 to sit an
3、d do nothing. The lives of workaholics are usually stressful , and this tension(紧张)and worry can cause 8 problems such as heart attacks and stomach diseases . 9 , typical workaholics dont pay much attention to their families. Their marriages may end in 10 as they spend little time with their familie
4、s.Is workaholism 11 dangerous? Perhaps not. There are, certainly, people who work 12 under stress. Some studies show that many workaholics have great energy and interest in work. They feel 13 is so pleasurable that they are actually very happy. For most workaholics, work and entertainment are the sa
5、me thing. Their jobs 14 them with a challenge; this keeps them busy and creative. 15 do workaholics enjoy their jobs so much? There are several 16 to work. Of course, it provides people with paychecks, and this is important. But it offers 17 financial security. It provides people with self-confidenc
6、e(自信心); they have a feeling of satisfaction 18 they have produced a challenging piece of work and are able to say “I 19 it” . Psychologists (心理学家)claim that their work gives people an identity (自身价值). After they take part in work, they 20 a sense of self and individualism .( ) 1Astrange Bboring Cple
7、asant Dnormal ( ) 2Afor example Bon the other hand Cwhats more Dafter all ( ) 3Aagree Bpromise Cdare Dwant ( ) 4Aslight Bserious Cobvious Ddifficult ( ) 5AstillBprobably Ccertainly Dmostly ( ) 6Aafford Benjoy Cwatch Dallow ( ) 7Adream BdecideCintend Dhate ( ) 8Aphysical Bcultural Csocial Dmental ( )
8、 9ATherefore BHowever CAnyway DBesides ( ) 10Ahappiness Bsilence Cfailure Dsurprise ( ) 11Asometimes Balways Cseldom Dhardly ( ) 12Asadly Bdifferently Cefficiently Dslowly ( ) 13Astudy Bfamily Clife Dwork ( ) 14Aequip Bpack Cprovide Dfill ( ) 15AWhen BWhy CHow DWhere ( ) 16Afactors Badvantages Cstep
9、s Dways ( ) 17Ano more Bmore or lessCno more than Dmore than ( ) 18Awhen Bbefore Cunless Duntil ( ) 19Avalued Bfailed Ccaught Dmade ( ) 20Agive Blose Cget Dneed 答案解析1.【答案】D【解析】废寝忘食工作这种现象是如此的普遍,以至于人们认为这种工作方式是正常的。2.【答案】A【解析】 本句是为对第一句话进行论证而举的例子。3.【答案】D【解析】联系上下文意思可知,废寝忘食工作者没有其它的兴趣爱好,而他们又宁愿工作而不愿无所事事。因此,本
10、句句意为:他们不忘我的工作,因为他们确实没有其他办法,他们这样工作是因为他们愿意。4.【答案】B【解析】下文所举的例子表明废寝忘食的工作,可能导致身体上严重的疾病或家庭的破裂。因此可知,这种工作方式有时候会导致很严重的问题。5.【答案】B【解析】根据下一句所进行的解释中might可知答案。6.【答案】B【解析】横线上所缺的是谓语动词,根据所缺宾语和上下文的解释可得知答案。7.【答案】D【解析】根据上文的解释,废寝忘食的工作者宁愿工作也不愿无所事事可得知答案。hate doing/to do 不喜欢做某事。8.【答案】A【解析】下文列举的疾病都是指身体方面问题。9.【答案】D【解析】前文所列举的
11、是因废寝忘食的工作导致身体方面的疾病,后文所列举的是因为废寝忘食的工作而导致的家庭方面的问题,这两者之间应是并列递进关系。10.【答案】C【解析】根据空格后面as所引导的原因状语从句和上一句的解释可得知答案。11.【答案】B【解析】上文所列举的例子都是因为废寝忘食工作而引起的不良影响,而下文所举的例子都是一些积极的作用。根据这一点可知,此句既是对上一句的反问,又起承上启下的作用。12.【答案】C【解析】本题考查在特定语境下使用动词修饰语的能力。sadly伤心地;differently不同地;slowly慢慢地;efficiently有效率地。根据下文意思 “工作狂”在工作的时候感到精力充沛,兴
12、趣盎然可得知答案。13.【答案】D【解析】根据前后句的解释可得知答案。14.【答案】C【解析】根据上文的解释可知,只有工作才能使他们精力旺盛,因为这给他们提供了一个挑战的机会。再者,根据53个空后面也可得知答案。15.【答案】B【解析】上文主要阐述的是,很多人喜欢废寝忘食工作,以及因其所产生的影响,而下文则是解释为什么废寝忘食工作者这么喜欢工作。16.【答案】B【解析】下文所列举的都是废寝忘食工作所带来的积极影响。17.【答案】D【解析】根据上下文意思可知,废寝忘食工作不仅能为这些工作者提供资金,而且还能给他们自信。no more不再;more or less或多或少 ;no more tha
13、n仅仅。18.【答案】A【解析】本句为一个时间状语从句。当工作能给他们提供一个挑战的机会,而且最后他们能说“我成功了”的时候,他们会有一种成就感。19.【答案】D【解析】本题考查固定词组的搭配。make it成功。20.【答案】C【解析】 本句是对本段大意所进行的总结。根据上下文可知,在工作之后,他们能体会到自我成功的价值。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013辽宁,A)China is a land of bicycles. At least it was back in 1992 when I traveled the country. Back
14、 then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, Ive found the opposite is true. There are millions of cars. However, people still use their bicycles to get around. For many, its the easiest and cheapest way to trav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
福建省永安第十二中学人教版高中英语必修五:UNIT 5 FIRST AID 课件 .ppt
