2019-2020学年北师大英语必修四新素养同步练习:UNIT 11 THE MEDIA SECTION Ⅳ知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年北师大英语必修四新素养同步练习:UNIT 11 THE MEDIA SECTION 知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2019 2020 学年 北师大 英语 必修 素养 同步
- 资源描述:
-
1、学生用书P46 品句填词It is generally accepted that smoking is _(有害的) to our health.答案:harmfulLook!The old man is seriously injured.Call an _(救护车) right now!答案:ambulanceEvidence shows the young man is _(无辜的),so the police set him free.答案:innocentThere are many matters to be taken into _(考虑) in deciding which
2、type you want.答案:considerationThe family decided to go to Mount Tai for a _(观光) tour in the summer.答案:sightseeingThe sudden _(打断) stopped Justin in midsentence.答案:interruptionThe _(场面) in the hospital was very moving.答案:sceneWhat do you _(得出结论) from the facts?答案:conclude_(自然环境的) pollution is a very
3、serious problem all over the world.答案:EnvironmentalThe young soldier showed great _(勇敢) in face of danger.答案:bravery 单句改错1I wonder whether they will arrive a final conclusion this time._答案:arrive后加at2The truck loading with some bags broke down on the way._答案:loadingloaded3The hot sun will be harmful
4、 for the babys skin._答案:forto4You can go out as long as you will promise to be back before 11 oclock._答案:去掉will5The chair is on the way. Please remove it as soon as possible._答案:onin 完成句子1无论你做什么,都不要丧失信心。Dont lose heart,_答案:whatever/no matter what you do2不管他什么时候有困难,都来找我帮忙。_,he comes to me for help.答案
5、:Whenever/No matter when he is in trouble3如果他听我劝告,他就不会犯这样的错误了。If he _,he would not have made such a mistake.答案:had taken my advice4除非被邀请,否则他不会回公司的。_,he will not come back to the company.答案:Unless invited5如果需要的话,她会给你帮助的。Shell be here to give you a hand _答案:if necessary 课文语篇改错People dont mind bad lang
6、uage on television as long as it is not exposed for children,according to that a research published by Leeds University.Leeds University drew a conclusion what people made a distinction between bad language used for adults,and those meant for children.This is a important consideration when deciding
7、at what times of day certain programmes shown.Some astronomers went to the museum of science in a trolleybus.There was a greengrocers truck park in the way of the trolleybus.When the truck driver tried to move,the tyres got stuck in the muddy ground.Luckily the driver jumped out,only hurt his ankle.
8、Then the trolleybus crashed into the truck.The police called an ambulance because we thought strawberry juice was blood.A spokesman said it was really amaze that no one was bad injured.答案:People dont mind bad language on television as long as it is not exposed children,according to a research publis
9、hed by Leeds University.Leeds University drew a conclusion people made a distinction between bad language used for adults,and those meant for children.This is important consideration when deciding at what times of day certain programmes shown.Some astronomers went to the museum of science in a troll
10、eybus.There was a greengrocers truck in the way of the trolleybus.When the truck driver tried to move,the tyres got stuck in the muddy ground.Luckily the driver jumped out,only his ankle.Then the trolleybus crashed into the truck.The police called an ambulance because thought strawberry juice was bl
11、ood.A spokesman said it was really that no one was injured.A卷学生用书P113(单独成册) 单句语法填空1No matter _ you come,you will find him at his desk.答案:when2He vowed to find his son,no matter _ he was.答案:where3I _ (tell) you all about the boys story,but you didnt ask me.答案:would have told4After careful _(consider)
12、,weve decided to take a course in philosophy.答案:consideration5Over the years Ive reached the _(conclude) that shes a great musician.答案:conclusion6Please go ahead _ your story; there wont be any more interruptions.答案:with7Theres nothing standing in _ way of my ambition.答案:the8When the machine is in o
13、peration,keep away _ it.答案:from9We are glad to do what we can do to help _答案:out10Freezing winter is _(harm) to orange trees.答案:harmful 阅读理解I was sleeping in my room when my bed started shaking and a loud noise was heard. I woke up and my mum was screaming my name. Next moment I was running along wi
14、th my younger sister, mum and dad. Before I ran out of the door, I realized my elder sister hadnt come out yet. So I screamed her name at the top of my voice. My mum said she had gone to her class. Then the four of us, along with many others, were running on the staircase. We lived on the seventh fl
15、oor, so I thought we would not be able to make it and the building would fall before we managed to reach even the fourth floor. My dads head was injured by something falling down. I had to try to put my hand over his head. When we reached the sixth floor, the building split into two. We had no way t
16、o get down.The next thing I remembered was silence. There were around 30 people on the staircase and none could react. Five minutes later, someone opened the door of the sixthfloor flat. We all went in. We were wondering how we would get down. From the balcony of the sixthfloor flat, I saw people st
17、anding on the ground floor. All eyes were stuck on us. I could see my elder sister crying.Our first hope of surviving came when a worker climbed a rope to where we were. That was, the first time we thought maybe we could get down. Half an hour passed and we were still trapped. Finally RSS people arr
18、ived with ropes. They got people down one by one. My biggest worry was how my dad would get down. Finally after two and a half hours, we all got down.That day we saw the power of nature. It has taken more than two years to build the flats and it took just one and a half minutes to destroy the struct
19、ure.【解题导语】作者在本文中讲述了自己经历的一次地震。1What is this passage mainly about?AWays to survive an earthquake.BReasons why earthquakes happen.CThe love of parents in an earthquake.DThe writers experience in an earthquake.D解析:主旨大意题。纵观全文可知,作者记叙了在睡觉时发生了地震、一家人逃生、后来救援到来的过程。故选D项。2When the building split into two, the wr
20、iter and his family _Awere still sleepingBwere trapped on the sixth floorCwere looking for a family memberDwere running from the seventh floor to the sixth floorB解析:细节理解题。根据文中第一段中的When we reached the sixth floor, the building split into two.可知,作者和家人被困在六楼时,楼被分成了两半。故选B项。3The first time the writer thou
21、ght they would probably survive was when _Ahe was encouraged by people on the ground floorBsomeone opened the door of the sixthfloor flatCa worker climbed up on a ropeDRSS people arrived with ropesC解析:细节理解题。根据文中第三段中的Our first hope of surviving came when a worker climbed a rope to where we were.可知,当一
22、个工人顺着绳子爬上来时,作者认为有生存的希望。故选C项。4The earthquake made the writer realize that _Athere is always hope for peopleBthe power of nature is really greatCnatural disasters can happen at any time Dhuman beings are strong in natural disastersB解析:细节理解题。根据文中最后一段中的That day we saw the power of nature.可知,经历了这次地震让作者认识
23、到了大自然的力量。故选B项。 完形填空We arrived in Spain for the first time a few weeks ago. I decided to _1_a car because we had sold the one we had in England before _2_home. Yesterday the sales office rang us to say the car was _3_. I had tried out a model like it before, but as I was not yet _4_driving in this ca
24、r, my wife did not want me to collect it _5_so we went together to _6_it.We paid for the car and _7_the papers. They told us that there was _8_petrol(汽油) to take us to a garage, where we could fill up. The _9_garage to the office was about 100 yards away and we got there _10_. But when I turned into
25、 main road I suddenly saw a lot of cars racing _11_me. I got out of _12_as fast as I could by backing into the garage _13_and the man behind_14_me.“Its such a problem to _15_to drive on the right side, isnt it?” my wife said.“Yes, if only I had had a few lessons for _16_,” I replied.“You had better
26、go _17_on the way home,”my wife said.“Youd be sorry if you had_18_on the first day, wouldnt you?” While we were talking, the man behind got out of his car and said in good English,“Would you mind telling me _19_you are thinking of leaving?_20_are you going to sit in your car all day?”1A.borrowBdrive
27、Cbuy DchooseC解析:根据下文中的“had sold the one we had in England”可判断出作者决定买一辆汽车, 因为原来的那辆已经卖了。2A.leaving BmakingCreturning DgettingA解析:根据上文中的“We arrived in Spain for the first time a few weeks ago.”可判断出作者在离开家前把在英国有的那辆汽车卖了。3A.right BreadyCfixed DsoldB解析:根据下文的内容可判断出出售汽车的公司打电话给作者, 告诉他已准备好了汽车。4A.sure of Bsatisfi
28、ed withCinterested in Dused toD解析:be used to doing sth. 表示“习惯于做某事”。根据下文可判断出作者不习惯开这种型号的汽车。be sure of意为“确信”; be satisfied with意为“对感到满意”; be interested in意为“对感兴趣”。5A.on my own Bright awayCin a hurry Don the wayA解析:on ones own意为“独自一人”。根据下文中together可判断出作者的妻子不想让他独自一人去买汽车。6A.receive BbringCorder DfetchD解析:
29、fetch意为“去拿”, 指离开说话处, 去别处把某人或某物带来, 因为是去买车所以要用fetch。order it表示“订一辆汽车”, 与上文中的“Yesterday the sales office rang us to say the car was_”相矛盾。7A.accepted BwroteCsigned DcopiedC解析:sign意为“签署”。根据其宾语the papers可判断出表示签署文件。accept意为“接受”; write意为“写”; copy意为“抄, 誊, 摹写”。8A.little BenoughCmuch DnoB解析:enough意为“足够的”, enou
30、gh to do sth. 表示“足够做某事”。9A.best BnearestCquickest DcleanestB解析:nearest意为“最近的”, 根据上文中的“They told us that there was_petrol(汽油) to take us to a garage”可判断出要加油必须去最近的加油站。10A.lately BdirectlyCsafely DslowlyC解析:safely意为“安全地”。根据上文中的“They told us that there was_petrol(汽油) to take us to a garage”可判断出作者把汽车安全地开
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435935.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
