云南省红河州2020届高三第三次复习统一检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省红河州2020届高三第三次复习统一检测英语试题 WORD版含解析 云南省 红河 2020 届高三 第三次 复习 统一 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020年红河州第三次高中毕业生复习统一检测英语试题注意事项:1本试卷由三部分组成。第一部分和第二部分的第一节为选择题。第二部分的第二节和第三部分为非选择题。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选岀最佳选项。AHistory Fair CompetitionUnderstanding history is vital to
2、 understanding ourselves as a people and as a nation. History is much more than the study of dusty old objects and events long past. It is an essential part of who we are today and who we will become. Thornton Middle School History Fair Competition makes understanding history exciting engaging, and
3、fun!This Years ThemeAll participants must address how communication or transportation technology has promoted the quality of life for Americans throughout history. To many people, technology means computers, hand-held devices, or vehicles that travel to distant planets. However, technology is also t
4、he application of scientific knowledge to solve a problem, touching lives in countless ways.Individuals or groups may enter one of the following categories:PerformanceDocumentary(纪实作品)Essay WritingCategory RequirementsPerformance: A dramatic presentation of the topic no more than 10 minutes long. If
5、 special clothes are used, they should truly represent a given period.Documentary: A visual presentation (such as a video, slide show, or computer project) no more than 10 minutes long. A desktop computer, screen, projector, and loudspeakers will be available. Students must provide their presentatio
6、ns on CDs before Friday, March 23.Essay Writing: An academic paper of 2,000 to 2,500 words. No illustrations (图解)are allowed, please do not include covers. A list of references must be included.Important DatesJanuary 5 Submit a topic proposal to your history teacher. The teacher may require a second
7、 proposal if the first is off-topic or unclear.February 19 A committee of teachers will evaluate materials and give opinions. Students then have an opportunity to improve their products.March 9 Submit a final draft of your essay.March 15 Performance and documentary committee preview1. Whats the main
8、 purpose of understanding history?A. To preserve national traditionsB. To prepare for a history competition.C. To better know the present and future.D. To further explore historical mysteries.2. What is the theme of this years competition?A. Technology advances science.B. Science interacts with tech
9、nology.C. Science has made the study of history easy.D. Technology has improved the life of Americans.3. What will the committee of teachers do on February 19?A. Make comments on the materials.B. Improve the participants second proposal.C. Preview performances and documentaries.D. Collect a second p
10、roposal from the participant.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了桑顿中学今年举办的历史展示竞赛的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据第一段It is an essential part of who we are today and who we will become. 这是我们今天是谁,我们将成为谁的重要组成部分。可知,历史的主要目的是为了更好地了解现在和未来。故选 C项。【2题详解】细节理解题。根据This Years Theme 中的All participants must address how communica
11、tion or transportation technology has promoted the quality of life for Americans throughout history. 所有与会者都必须说明通信或运输技术在历史上如何改善了美国人的生活质量。可知,今年比赛的主题是科技改善美国人的生活。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据Important Dates中的February 19 A committee of teachers will evaluate materials and give opinions. 可知,2月19日,教师委员会将对材料进行评估并发表意见
12、。因此,2月19日,教师委员会会对材料提出意见。故选A项。BLOS ANGELES Kobe Bryant was killed in a helicopter crash yesterday in Calabasas. California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions, and the cause of
13、the crash is under investigation.Family members, friends and fans are mourning the death of the basketball great Kobe Bryant. Looking back to his whole life, Bryant was widely considered one of the greatest basketball players of his generation. Even after his retirement, Kobe Bryant is still a winne
14、r. The former Los Angeles Lakers star won an Oscar in the animated short category for Dear Basketball,” a poem he wrote after ending his 20-year career on the court in 2016.Hell add it to an already jammed trophy collection that includes five NBA championships with the Lakers, two Olympic gold medal
15、s, NBA Finals most valuable player awards, a league MVP award and four All-Star game MVP awards.Since hanging up his basketball shoes, Bryant has thrown himself into business (a new Nike shoe) and various forms of storytelling.“As basketball players, were told to shut up and dribble(运球),” Bryant onc
16、e said on stage. “Im glad we did a little bit more than that.”He thanked his wife, Vanessa, and his three daughters, naming each of them. He spoke a few words of Italian a language he learned as a child growing up in Italy and closed by telling them, “You arc my inspiration.He was just getting start
17、ed. And now hes gone.The tributes(悼念)will continue, though eventually fade away. The legacy will be forever.4. What can we learn from paragraph 1?A. The cause of the crash is still unknown.B. The foggy conditions are to blame for the helicopter crash.C. Kobe Bryant was killed in a helicopter crash i
18、n Los Angeles.D. Kobe Bryant was among eight people including one of his daughters killed in the crash.5. What assists Kobe Bryant to win the Oscar according to the passage?A. his famous reputation in basketballB. his presence in the animation movieC. his poem written after his former careerD. his e
19、xcellent performance in the animated short category6. Which of the following can replace the underlined word “trophy”?A. GiftB. AwardC. Harvest.D. Possession.7. Where is the passage most probably taken from?A. A personal diary.B. A biography.C. A newspaper.D. A textbook.【答案】4. A 5. C 6. B 7. C【解析】本文
20、是一篇新闻报道。科比不幸坠机身亡,令无数球迷悲痛不已,回顾其一生,即使退役他也是一个胜利者。【4题详解】细节理解题。根据第一段The helicopter carrying Bryant and the others crashed into a hilly area in foggy conditions, and the cause of the crash is under investigation. 载着布莱恩特和其他人的直升机在雾天坠毁在山区,事故原因正在调查中。因此,我们可以从第一段了解到坠机原因仍未知。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据第二段The former Los A
21、ngeles Lakers star won an Oscar in the animated short category for “Dear Basketball,” a poem he wrote after ending his 20-year career on the court in 2016. 这位前洛杉矶湖人队的明星凭借亲爱的篮球赢得了动画短片类的奥斯卡奖,这是他在2016年在球场上结束了20年职业生涯后的诗歌。可知,他前职业生涯之后的诗歌帮助他赢得了奥斯卡奖。故选C项。【6题详解】词句猜测题。根据后文includes five NBA championships with
22、the Lakers, two Olympic gold medals, NBA Finals most valuable player awards, a league MVP award and four All-Star game MVP awards. 其中包括与湖人队的五个NBA冠军,两枚奥运会金牌,NBA总决赛最有价值的球员奖,一个联赛MVP奖和四个全明星赛MVP奖。推测,trophy指的是奖项。B. Award意为“奖项”。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据新闻报道的特点,一般报道的开头是大写的地方名,并且根据第一段LOS ANGELES Kobe Bryant was ki
23、lled in a helicopter crash yesterday in Calabasas. California, along with his 13-year-old daughter Gianna and seven other people. 洛杉矶昨天在加州卡拉巴斯境内,直升机坠毁,科比布莱恩特还有他13岁的女儿吉安娜和其他7个人丧生。呈现了报道的主要内容。因此,文章最可能摘自一份报纸。故选C项。CA table-waiting robot cat built by a Chinese technology firm can carry plates of food, nav
24、igate a restaurant, miaow(喵喵叫)at dinersand even react to having its ears stroked.Making its debut at the 2020 Consumer Electronics Show in Las Vegas, the so-called BellaBot was built for Chinese restaurants lacking enough waiters. It is the brainchild (智慧结晶)of the Chinese robotics and artificial int
25、elligence firm PuduTech.It features four shelves in the center of its tower-like body to carry plates. Having been loaded up with meals by its human colleagues, the cat-themed robotic waiter miaows when it delivers food to diners to encourage them to take their plates. If customers thank BellaBot by
26、 stroking its ears, it will initially respond with a look of pleasure on its on-board screen, which displays animations of a cats face. “The owners hand is so warm,” BellaBot has been programmed to respond.Howevermuch like a real catthe robots reaction soon changes if it is petted for too long. “It
27、gets mad to remind you not to interrupt its job,” the designers introduced.The BellaBot waiter robot is a more personality-rich update to PuduTechs previous model, which featured a more utilitarian (实用主义的)design and user interface. Both BellaBot and its predecessor were designed with a particular mi
28、nd to Chinese restaurateurs which are often short of waiting staff.In a real-world food-service setting, however, BellaBot may find it difficult to operate at peak times. Nevertheless, restaurants are expected to increase their trust on automationwhether in the form of robotic waiting staff or other
29、wise.Furthermore, the technology improvements of robotic waiters designs will be grown steadily, especially better at communicating with humans and tackling new activities.8. Why did the technology firm create the BellaBot?A. Because the restaurant can react to it.B. Because it is the brainchild of
30、the Chinese robotics and Al firm.C. Because the Chinese scientists want to show their talent to the world.D. Because it is can be used when Chinese restaurants are short of enough waiters.9. When do the robotic waiters deliver the food to dinners?A. The customers touch the robotic waiters ears.B. Th
31、e customers are encouraged to take their plates.C. The human colleagues have loaded up the meals on robotic waiters.D. The robotic waiters display animations of a cats face on their on- board screen.10. What can we infer from the robots reaction changes?A. It wants to remind you to get mad.B. It wan
32、ts to remind you to pet it again.C. It wants to remind you not to help its work.D. It wants to remind you not to stop its work.11 What is the authors attitude to the robotic waiters?A. Doubtful.B. Positive.C. Negative.D. Ambiguous.【答案】8. D 9. C 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。介绍了深圳科技公司推出的拥有猫咪外形的餐饮机器人。【8题详解】
33、细节理解题。根据第二段“Making its debut at the 2020 Consumer Electronics Show in Las Vegas, the so- called BellaBot was built for Chinese restaurants lacking enough waiters.”在拉斯维加斯举行的2020年消费电子展上首次亮相,所谓的BellaBot是为缺乏足够服务员的中餐馆而建造的。和第五段“Both BellaBot and its predecessor were designed with a particular mind to Chin
34、ese restaurateurs which are often short of waiting staff.”贝拉博特和它的前身都是专为中国餐馆设计的,而这些餐馆通常都缺少服务员。可知,创造出BellaBot是为了弥补饭店服务员的短缺。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Having been loaded up with meals by its human colleagues, the cat-themed robotic waiter miaows when it delivers food to diners to encourage them to take the
35、ir plates.”可知,人类同事把饭菜装在机器人服务员时,它会把食物送到顾客那里。故选C项。【10题详解】推理判断题。根据第四段Howevermuch like a real catthe robots reaction soon changes if it is petted for too long. “It gets mad to remind you not to interrupt its job,”可知,机然而,就像一只真正的猫一样,机器人的反应很快就会改变,如果它被爱抚的时间太长的话。由此我们能从机器人的反应变化中推断出它想提醒你不要阻断它的工作。故选D项。【11题详解】推理
36、判断题。根据最后一段“Furthermore, the technology improvements of robotic waiters designs will be grown steadily, especially better at communicating with humans and tackling new activities.”可知,机器人服务员的技术改进会稳步提高,尤其在跟人类交流和开展新活动方面会更好。由此判断出作者对机器人服务员持积极态度。故选B 项。DPollutions serious effects on the environment have bec
37、ome more obvious in recent years. Most scientists agree that efforts are necessary to protect our environment from further harm. As we know, the construction industry consumes a large quantity of energy and resources and creates a huge amount of pollution. So green buildings are in great need.The en
38、vironmental benefits of building green include the protection of ecosystems and biodiversity(生物多样性), improved air and water quality, less waste flowing into streams and the protection of natural resources. Green buildings can also result in lower operating costs because they typically use less energ
39、y and fewer materials and improve indoor air quality, improving the health of people who live there.The process of building green includes technical and artistic planning with nature protection in mind. Building designs often reflect the surrounding environment and natural resources and use renewabl
40、e building materials such as bamboo and straw. In addition, recycled resources found locally are used for green buildings, reducing the cost and air pollution associated with transporting materials long distances.Careful site selection is important to minimize(最小化)human effect on the surrounding env
41、ironment. For example, placing a structure in an area that allows it to take advantage of cool breezes(微风)and sunlight can reduce energy use and expenses. More energy and expense are needed for larger buildings as well, so it is important to build small.Green roofs are another feature of green house
42、s that reduce energy use and cost. These roofs are partially or completely covered with plants, which helps to keep heating and cooling costs low, prevent water running off and deal with pollutants.Other features of green buildings often include energy and water protection, recycling and waste reduc
43、tion. In addition, renewable energy sources such as solar power, water power and wind power are used for heat and electricity, which greatly reduces costs and decreases the influence on the environment.12. Which advantage is not included about the building green?A. To upgrade the quality of air and
44、water.B. To reduce the waste flowing into streams.C. To protect the ecosystems and biodiversity.D. To enhance our human beings life quality.13. What is a green building probably like according to paragraph 4?A. SmallB. Large.C. Warm.D. Cool.14. Why do we choose to use green roofs?A. To fit the envir
45、onment,B. To lower expensesC. To collect nature water.D. To keep warm or cool.15. What is the text mainly about?A. Environmental benefits.B. Building green.C. Promoting energy efficiency.D. Ecosystems and biodiversity.【答案】12. D 13. A 14. B 15. B【解析】本文是一篇说明文。介绍了绿色建筑的各种特点能够更加有效的改善空气和水的质量,减少废物流入河流,使自然资
46、源得到保护。【12题详解】细节理解题。根据第二段The environmental benefits of building green include the protection of ecosystems and biodiversity (生物多样性),improved air and water quality, less waste flowing into streams and the protection of natural resources. 建造绿色建筑的环境效益包括保护生态系统和生物多样性,改善空气和水质,减少流入河流的废物以及保护自然资源。D项“提高人类的生活质量
47、”未提及。故选D 项。【13题详解】推理判断题。根据第四段More energy and expense are needed for larger buildings as well, so it is important to build small.大型建筑物也需要更多的能源和费用,因此建造小型建筑物很重要。因此,绿色建筑最有可能是小型建筑。故选A项。【14题详解】细节理解题。根据第五段Green roofs are another feature of green houses that reduce energy use and cost.屋顶绿化是温室的另一个特点,可以减少能源消耗
48、和成本。因此,选择使用绿色屋顶是为了降低开支。故选择B项。【15题详解】主旨大意题。文章主要讲述了绿色建筑的各种特点能够有效的改善空气和水的质量,减少废物流入河流,进而使自然资源得到保护,及结合第一段中的“So green buildings are in great need.” 因此,非常需要绿色建筑。B项“建造绿色建筑”符合文章主要内容。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Theres been increased attention on this in recent weeks, wit
49、h the unsettling spread of the coronavirus around the world. When a video of Naomi Campbell cleaning her airplane seat and wearing a mask and gloves was shared online last year, it made the rounds because her behavior seemed exaggerated. “ _16_ And we know that germs can live on surfaces for a long
50、time, so it doesnt hurt to clean it, said Aaron Milstone, an epidemiologist at the Johns Hopkins Hospital. Here are some tips for cleaning your area of a plane and keeping healthy on a flight.Keep your hands clean and stop touching your faceWiping down surfaces on a plane wont hurt, as long as it do
51、esnt give you a false sense of security,” Andrew Mehle, associate professor of medical microbiology said, stressing that cleaning your space on a plane should be done in conjunction with washing hands and following other best practices. Good habits are not easily formed. _17_ Doing so after touching
52、 a surface where droplets from when someone sneezed or coughed can lead to the virus being passed on. _18_A study from Emory University found that during flu season, the safest place to sit on a plane is by a window. Researchers studied passengers and crew members on 10 three-to-five-hour flights an
53、d observed that people sitting in window seats had less contact with potentially sick people.Disinfect hard surfacesWhen you get to your seat and your hands are clean, use disinfecting wipes to clean the hard surfaces at your seat like the head and arm rest, the seatbelt buckle(带扣), the remote, scre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
