云南省红河州泸西一中2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南省 红河 泸西 一中 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、云南省红河州泸西一中2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)第卷(选择题,共 115 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 l 5 分,满分 75 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 l0 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What time does the train leaves?A. At 8: 00. B. At 8: 45. C. At 8: 30.2. What did the man use t
2、o be?A. A cook. B. A teacher. C. A driver.3. Why do the two speakers want to take the underground?A. Because its cheaper. B. Because its faster. C. Because its cleaner.4. What will the man do?A Buy some fruits. B. Sell fruits to the woman. C. Show the woman the way.5. What did the man get the vegeta
3、bles?A. From the school. B. From the community garden. C. From the store.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What will the woman do for Alberts birthday?A. D
4、ecorate his room. B. Organize a party. C. Prepare a big dinner.7. What does the woman ask the man to bring?A. Soda. B. A cake. C. Some cookies.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What problem does the boy from Haiti have?A. He was sick yesterday.B. He didnt pass his English exam.C. He has difficulty communicating
5、 with others.9. What does the woman think of the progress of the boy from Haiti?A. Hard. B. Exciting. C. Time-wasting.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What is next to the new music club that the man talks of?A. A university. B. A park. C. A cinema.11. What may not be worn in the club?A. Sports shoes. B. J
6、eans. C. T-shirts.12. How much will the woman pay the first time she visits the club?A. 5 pounds. B. 7.5 pounds. C. 10 pounds.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What does the woman say about the man living upstairs?A. He plays the piano at night.B. He often knocks on her door.C. He often watches TV late at
7、night.14. What can we learn about the woman living across the hall?A. She wants to share her apartment with the woman.B. She likes to borrow things from the woman.C. She has an extra room to rent.15. Who is Jennifer probably?A. The mans sister. B. The womans sister. C. Susans former roommate.16. Wha
8、t will the woman probably do?A. Move to another apartment. B. Talk to her neighbors. C. Call Jennifer for help.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What is the speaker mainly talking about?A. A network about going abroad. B. The reasons for studying abroad.C. The difficulties to study abroad.18. What does th
9、e speaker suggest to us?A. Study abroad if you want to. B. Think twice before studying abroad.C. Study at home if you feel fearful of change and challenge.19. What does the speaker think will happen if a student cannot stay abroad?A. Nothing serious will happen.B. The student has to quit school.C. I
10、t is really shameful.20. What was the speakers biggest fear about going abroad?A. Adapting to new environment.B. Losing friends at home.C. Failure in her studies.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AA holiday is any day when people lay asi
11、de their ordinary duties and cares. The word came from Old English. At first holidays honored some holy events or persons. People in Great Britain and other countries speak of holidays as Americans speak of vacations.Every nation has its special holidays. China observes New Years Day(January 1), May
12、 Day and National Day as it was on Oct.1, 1949 that the Peoples Republic of China was founded as legal(法定的) holidays. The Chinese have long celebrated the Chinese lunar year. In the United States, Congress has declared several days as legal holidays such as New Years Day(January 1), Martin Luther Ki
13、ng, Thanksgiving Day, Christmas Day and so on. Some holidays celebrate special events in the development of a country, such as Greeces Independence Day and Italys Liberation Day.In the United States, banks and school usually close on a legal holiday. When such a holiday falls on Sunday, the followin
14、g Monday is usually observed. Schools and organizations often observe days known as traditional holidays, although schools and business do not close then. Those holidays include Valentines Day and Halloween.1. From the passage we know that Chinas National Day is on _ .A. January 1B. October 1C. May
15、1D. June 12. The underlined word in the 2nd paragraph probably means _.A. celebratesB. spendsC. caresD. praises.3. Which of the following holidays has nothing to do with a countrys development?A. Chinas National Day.B. Italys Liberation Day.C. Valentines Day.D. Independence Day.4. If a legal holiday
16、 falls on Sunday in the USA, people usually celebrate in on _.A. SundayB. the following SundayC. the following MondayD. the following Tuesday【答案】1. B 2. A 3. C 4. C【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了世界各地各国的多个节日的具体信息。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“National Day as it was on Oct.1, 1949 that the Peoples Republic of China was fou
17、nded as legal(法定的) holidays.”(国庆节是法定假日,中华人民共和国成立于1949年10月1日。)可知,国庆节是10月1日。故选B。【2题详解】词句猜测题。根据划线词所在句子的下文“The Chinese have long celebrated the Chinese lunar year.”(中国人很早就庆祝中国农历年了。)可推知,observes与celebrate是同义词,意为“庆祝”。故选A。【3题详解】细节理解题。根据文章第二段“National Day as it was on Oct.1, 1949 that the Peoples Republic o
18、f China was founded as legal(法定的) holidays.”(国庆节是法定假日,中华人民共和国成立于1949年10月1日。)和“Some holidays celebrate special events in the development of a country, such as Greeces Independence Day and Italys Liberation Day.”(有些节日庆祝一个国家发展中的特殊事件,如希腊的独立日和意大利的解放日。)可知,A项、B项和D项都和国家的发展有关。故选C。【4题详解】细节理解题。根据文章最后一段When suc
19、h a holiday falls on Sunday, the following Monday is usually observed.(当这样的假日降临在星期日时,通常是下一个星期一庆祝)可知,在下个星期一庆祝。故选C。BMeat and vegetables are measured in grams and kilograms. Milk and other liquid foods are measured in liters or milliliters. These units only measure quantity: they do not measure the val
20、ue of the food to the body. The unit which measures the quality or value of food is the calorie(热量单位:卡). This measurement tells how much energy a certain food has when it is completely used by the body.Our bodies use various amount of calories. The more exercise we take, the more calories we burn. I
21、f we eat food which contains more calories than we use up, then it is possible that we would increase in weight. In order to avoid becoming overweight, it is advisable to eat a balanced diet and not to eat too many foods that have more calories. The table below gives you some idea of the number of c
22、alories in food.MeatsFruitsSweets and PastriesVegetablesSlice of bacon 50Apple 70Small chocolate bar 19060g bean 15Hamburger 300Orange 60Large chocolate bar 22560g carrot 18Slice of beef 100Pear 80Slice apple pie 30060g potato 60Sausage 180Banana 80Doughnut 20060g onion 25Meat pie 500Plum 20Scoop of
23、 ice cream 8560g cucumber 10Sausage roll 350Tomato 20Bag of potato crisps 14560g cabbage 155. Which is the best title of this passage?A. The units of measurement.B. How to measure the quality of food.C. How to keep fitD. Calories in foods.6. How many slices of bacon equal the same number of calories
24、 as in a sausage roll?A. 6.B. 7.C. 5.D. 87. To take in less heat, it is better to eat more _.A. chocolateB. meat piesC. apple piesD. fruit8. When do you need the most calories from your diet?A. When we sleep.B. While watching a play.C. While working in the fields.D. After getting up.【答案】5. B 6. B 7.
25、 D 8. C【解析】【分析】本文是说明文。讲述了如何衡量食物的质量。【详解】1.主旨大意题。从第一段的句子:The unit which measures the quality or value of food is the calorie.(衡量食物质量或价值的单位是卡路里)第二段最后一句The table below gives you some idea of the number of calories in food.(下面的表格可以让你了解食物中的卡路里含量)可知全文主要讲述的是如何衡量食物的质量。选项B符合题意。故选B。2.细节理解题。从表格第二行Slice of bacon
26、 50和第七行Sausage roll 350可知,7片培根等于一块香肠卷中所含的热量。故选B。3.细节理解题。结合表格:Large chocolate bar 225大块巧克力热量为225卡;Slice apple pie 300苹果派300卡;Meat pie 500肉饼500卡;水果的热量范围为20卡-80卡,可知水果的热量含量最少。故选D。4.推理判断题。结合文章第二段The more exercise we take, the more calories we burn.我们运动得越多,消耗的卡路里就越多。据此可以推断,运动量越大需要的卡路里越多,因此在田里劳作,需要的卡路里最多。故
27、选C。CMark Twain, the famous American writer and a great master of humour, liked to play jokes on others. But once a joke was played on him. One day Mark Twain was invited to give a talk in a small town. At lunch he met a young man, one of his friends.The young man said that he had an uncle with him.
28、He told Mark Twain that his uncle never laughed or smiled, and that nobody and nothing was able to make his uncle smile or laugh.“You bring your uncle to my talk this evening,” said Mark Twain. “Im sure I can make him laugh.”That evening the young man and his uncle sat in the front. Mark Twain began
29、 to speak. He told several funny stories and made everyone in the room laugh. But the old man never even smiled. Mark Twain told more funny stories, but the old man still kept quiet. Mark Twain continued to tell his funny stories. Finally he stopped. He was tired and quite disappointed.Some days lat
30、er, Mark Twain told another friend what had happened. “Oh,” said his friend, “I know that man.Hes been deaf for years.”9. One day Mark Twain met _ at lunch.A. his brotherB. a friendC. his teacherD. a young girl10. Why did Mark Twain ask the young man to bring his uncle to his talk?A. Because he want
31、ed to get to know the old man.B. Because the old man could tell stories.C. Because he thought he could make the old man laugh.D. Because he wanted to learn from the old man.11. Mark Twain stopped finally because he was _.A. sleepyB. sorryC. illD. disappointed12. Mark Twain couldnt make the old man l
32、augh because _.A. the old man was deafB. his joke was not funnyC. the old man was not interested in the jokesD. the old man could not tell more funny jokes【答案】9. B 10. C 11. D 12. A【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了马克吐温经常开朋友的玩笑,一次他的一个朋友开了他的玩笑。【9题详解】细节理解题。本题题干意为:一天在吃午饭的时候,马克吐温碰见了谁?根据文章第一段At lunch he met a young ma
33、n, one of his friends.可知,吃午饭时,他遇到了一个年轻人,他的一个朋友。由此可知,马克吐温碰见了自己的一个朋友。故选B。【10题详解】细节理解题。本题题干意为:为什么马克吐温要这个年轻人带他叔叔来听他的演讲?根据文章的第三段“You bring your uncle to my talk this evening,” said Mark Twain. “Im sure I can make him laugh.”可知,“你今晚带你叔叔来听我的演讲,”马克吐温说。“我相信我能让他笑。”由此可知,马克吐温认为自己可以让年轻人的叔叔笑。故选C。【11题详解】细节理解题。本题题干
34、意为:马克吐温终于停了下来,因为他根据文章第四段最后一句Mark Twain continued to tell his funny stories. Finally he stopped. He was tired and quite disappointed.可知,马克吐温继续讲他的有趣的故事。最后他停了下来。他很累,也很失望。由此可知,马克吐温最后停下来是因为很失望。故选D。【12题详解】细节理解题。本题题干意为:马克吐温不能使老人发笑是因为根据文章最后两段Some days later, Mark Twain told another friend what had happened.
35、 “Oh,” said his friend, “I know that man. Hes been deaf for years.”可知,几天后,马克吐温把这件事告诉了另一位朋友。“哦,”他的朋友说,“我认识那个人。他聋了好几年了。”由此可知,那个老人不能笑的原因是他是聋的。故选A。DThings you need to notice before travellingLuggageWe ask you to keep what you bring with you down to one medium-sized suitcase per person on board the bus.S
36、eat Arrangements (安排)Special needs for particular seats can be made on most bus breaks when booking, but since arrangements are made on a first-come-first-served basis, early booking is advisable. When bookings are made with us, you will be offered the best seats we have on the bus at that time.Trav
37、el DocumentsWhen you have paid your deposit (定金), we will send you all the necessary documents (文件), so that you receive them in good time before setting off. Certain documents, for example air or boat tickets, may have to be kept and your driver or guide will then give them to you at the proper tim
38、e.Special DietsIf you need a special diet, you must tell us at the time of booking and provide us with a copy of the diet. This will be passed on to the hotel or hotels on your bus break. However, on certain bus breaks, the hotels used are tourist class and they may not be able to prepare special di
39、ets. Any extra costs must be paid to the hotel yourself before leaving the hotel.ProgramsSome of our hotels arrange extra programs which include music, dancing and film shows, etc. They are all offered by the hotel, but not sure.13. Your air tickets _.A. will be held by your bus driver until you nee
40、d themB. will be sent to you at your departure pointC. will be kept by yourselfD. will be given to you with other documents14. If you need a special diet, you should _.A. tell the hotel when you arriveB. pay extra moneyC. book a tourist class hotelD. tell the bus company when booking15. Extra progra
41、ms are _.A. offered by the bus companyB. offered by the hotel at any timeC. an extra offer, so extra money must be paidD. offered by the hotel, but may not run【答案】13. A 14. D 15. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了游客旅行前需要注意的事项。【13题详解】细节理解题。根据文章Travel Documents中的Certain documents, for example air or boat tickets,
42、may have to be kept and your driver or guide will then give them to you at the proper time.(某些文件,例如飞机和轮船票,可能必须保存,你的司机或导游会在适当的时间给你)可知,你的飞机票将由你的巴士司机保存,直到你需要为止。故选A。【14题详解】细节理解题。根据文章Special Diets中的If you need a special diet, you must tell us at the time of booking and provide us with a copy of the diet.
43、(如果您需要特殊的饮食,您必须在预订时告诉我们,并提供一份饮食的副本)可知,如果您需要特殊的饮食,请在订票时告知公交公司。故选D。【15题详解】细节理解题。根据文章Programs中的Some of our hotels arrange extra programs which include music, dancing and film shows, etc. They are all offered by the hotel, but not sure.(我们的一些酒店会安排额外的节目,包括音乐、舞蹈和电影表演等。这些都是酒店提供的,但不确保)可知,酒店会提供一些额外的节目,但不能确保。
44、故选D。第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Heart disease is the most common cause of death in the United States. Over a million people each year will have a heart attack and 25% will die before they get to the hospital or in the Emergency Department._16_Prevention is th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
名优专供河北省衡水中学高一化学自助餐化学键重点知识回顾pdf.pdf
