2019-2020学年同步译林版高中英语选修八培优新方案练习:UNIT 2 单元质量检测(二) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步译林版高中英语选修八培优新方案练习:UNIT 单元质量检测二 WORD版含答案 2019 2020 学年 同步 译林版 高中英语 选修 八培优新 方案 练习 UNIT 单元
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(二)(时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMusicOpera at Music Hall:1243 Elm Street. The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors enjoy the arts membership discounts. Phone: 2412742. http:/www. cit
2、yopera. com.Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June. Call 7231182 for more information.http:/www. chamberorch. com.Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 3813300. Regular season
3、 runs September through May at Music Hall and in summer at Riverbend. http:/www.symphony.org/home.asp.College Conservatory of Music (CCM): Performances are on the main campus (校园) of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the
4、 wellknown LaSalle Quartet, CCMs Philharmonic Orchestra, and various groups of musicians presenting Baroque through modern music. Students with ID. cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 5564183. http:/www.ccm.uc.edu/ev
5、ents/calendar.Riverbend Music Theater: 6295 Kellogg Ave. Large outdoor theater with the closest seats under cover (price difference). Big name shows all summer long! Phone: 2326220. http:/.语篇解读:本文是一篇应用文。全文介绍了要举办的五场音乐演出。提供的信息包含音乐会的主题、电话以及网址等。1Which number should you call if you want to see an opera?A
6、2412742. B7231182.C3813300. D2326220.解析:选A细节理解题。根据第一则广告中的“The Opera honors enjoy the arts membership discounts. Phone: 2412742.”可以得出,如果想看歌剧,应打2412742。2When can you go to a concert by Chamber Orchestra?AFebruary. BMay.CAugust. DNovember.解析:选B细节理解题。根据第二则广告中的“.which offers several concerts from March t
7、hrough June.”可知,可以在三月至六月去听Chamber Orchestra举办的音乐会,因此May(五月)合适。故选B。3Where can students go for free performances with their ID. cards?AMusic Hall.BMemorial Hall.CPatricia Cobbett Theater.DRiverbend Music Theater.解析:选C细节理解题。根据第四则广告中的“. usually at Patricia Cobbett Theater.”和“Students with ID. cards can
8、attend the events for free.”可知,学生持身份证在Patricia Cobbett Theater可以免费看演出。BMusic is an international language. The songs that are sung or played by instruments are beautiful to all people everywhere.Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios with earphones and list
9、en to music before class, after class and at lunch. Students with cars buy large speakers (扬声器) and play the music loudly as they drive on the street.Adult drivers listen to music on the car radio as they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, politics, and activities
10、 of the American people. But most of the radio broadcast is music.Pop or popular music singers make much money. They make a CD or tape which radio stations use in every state. Once the popular singer is heard throughout the country, young people buy his or her tapes. Some of the money from these tap
11、es comes to the singer. Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national star.Besides pop music, there are two other kinds of music that is important to Americans. One is called folk music. It tells stories about the common life of American
12、s. The other is called western or country music. This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life and the love between a country boy and his girl is called western or country music. Serious music for the concert halls is called c
13、lassical music. Music for instruments is called orchestra music, such as the symphonies (交响乐) of Beethoven. There is opera for singers, ballet for dancers like the story of Liang Shanbo and Zhu Yingtai in China.语篇解读:作者讲述了美国最重要的三种音乐形式:流行音乐、民乐以及乡村音乐,其中对流行音乐做了重点的介绍。4In what way can music be regarded as
14、 an international language? APopular music is what everyone enjoys.BThe wonderful songs are popular with the world people.CWhen music is played, it seems as if it were speaking to us.DMusic is too popular for everyone to be able to play it.解析:选B推理判断题。根据第一段可知“音乐是一种世界性的语言,它为各地的人们所喜欢”。5What can we know
15、 about music and people in America?AAdult drivers listen to news as well as music when they drive to work.BAdult drivers never listen to music when they drive to work.CStudent drivers carry small radios with earphones when they drive on the streets.DStudents always listen to music before class, in c
16、lass and after class.解析:选A推理判断题。根据第三段第一、二句可知A项正确。其他三项描述都不正确。6Which of the following statement is TRUE according to the passage?AAll people in America like popular music.BPop singers can get all the money from the tapes.CLiang Shanbo and Zhu Yingtai is a kind of pop music in China.DNow, western or co
17、untry music is a little different from its beginning.解析:选D细节理解题。根据倒数第二段最后两句可知如今的乡村音乐与过去是不同的。当初它是牛仔唱给牛听的,但现在它是任何关于乡村生活或乡村青年爱情的音乐。7Whats the best title of the passage? AInternational Language BMusic in AmericaCPop Music DMusic Listeners 解析:选B主旨大意题。从文中各段的描述看,本文主要讲的是美国的音乐种类。故B项适合做标题。CImagine finishing s
18、chool, and then heading straight on for night school, every day. This is life at school in South Korea. Three students from Pembrokeshire of England saw first hand just how intense (紧张的) it is. As part of a school exchange experiment, three students from St Davids went to two different schools in Se
19、oul. At the same time, it worked as part of a BBC documentary.The three students met their new classmates who, instead of 6.5 hours a normal school day between 9 am and 3:30 pm in England, study for between 14 and 16 hours every day. It explains why South Korea ranks high in the international studen
20、t rankings. “Its lessons, lessons and more lessons.” One South Korean student said he studied 16 hours a day for three years to get into Seoul University. But he said some have taken their own lives because of the stress.Tommy Reynolds, 16, said, “The main difference is their days are much longer. T
21、hey study from 8 am until 10 or 11 pm. They dont really have much time for outclass fun activities. Its lessons, lessons and more lessons for them.”When the South Korean students are not studying at school, they attend private night schools mostly. If not, they would like to go back home to study th
22、emselves for some hours. “Its totally different from that in England,” Tommy said. “The lessons are totally traditional and theyre very straight forward. They do lessons on a blackboard and theres no class discussion or anything like that. You have just got to copy it down. I didnt enjoy it at all.”
23、In his spare time, Tommy plays basketball and takes part in other activities. “Through those I get to learn different social skills, communication skills and thats what they certainly lack (缺少)”语篇解读:BBC派三名英国学生去韩国感受魔鬼教育。8The three British students went to Seoul _.Afor a job interviewBto study as exch
24、ange studentsCfor its famous placesDto experience different activities解析:选B细节理解题。根据第一段“As part of a school exchange experiment, three students from St Davids went to two different schools in Seoul.”可知这三名学生去首尔是以交换生的身份去学习。9Compared with South Korean students, English students probably _.Astudy harderB
25、like studying at home betterChave shorter schooltimeDhave to follow more school rules解析:选C细节理解题。根据第二段“. instead of 6.5 hours a normal school day between 9 am and 3:30 pm in England, study for between 14 and 16 hours every day”可知,韩国学生每天学习1416小时,而英国学生在校时间是上午九点至下午三点半。故与韩国学生相比,英国学生的上课时间短一些。10What is Tom
26、mys attitude towards the lessons in South Korea?AHopeful.BIndifferent.CThankful. DNegative.解析:选D推理判断题。根据第四段Tommy的话可知,他认为韩国学生所有的课程都很传统,而且非常简单。他们用黑板上课,而且上课时没有课堂讨论或任何类似的课堂活动。学生必须把黑板上的内容抄下来。他一点都不喜欢这样。由此可推知,他对韩国学生的课堂持否定态度。11What should the South Korean students do in Tommys opinion?AImprove social and co
27、mmunication skills.BPlay sports like rugby and soccer.CRead more English stories.DStay longer at school than before.解析:选A细节理解题。根据最后一段可知,在课余时间里,Tommy会玩篮球并参与其他活动。“通过那些活动,我可以学习不同的社交和沟通技巧,而这是韩国学生肯定欠缺的。”由此可知,在Tommy看来,韩国学生应该提高他们的社交和沟通技巧。DThe people of Austria call their country Osterreich, which can be tr
28、anslated as “eastern realm”. The origin of the name goes back to the 10th century, when Austria was an eastern border area of the Holy Roman Empire. From this early beginning, Austria itself grew into a great empire. During the 16th century, its emperor was the ruler of about ten countries. Today Au
29、stria is a small but rich nation in Central Europe.Religious holidays and other festivals are joyful occasions in Austria. In some religions, for example, there is an exciting festival for scaring away the winter. Weddings are very special occasions in the villages. These are days of much singing an
30、d dancing. One of the most exciting dances to watch is the Schuhplattler that in this dance the men slap their bodies while the girls twirl (旋转) around them in their bright dresses. They dance to the music of the zither or the violin. The musicians play faster and faster toward the end of the dance
31、until the dancers are out of breath.A favorite holiday throughout Austria is St Nicholas Day. This is the day when Saint Nicholas visits Austrian children. The night before, the children always remember to leave their shoes where Nicholas will find them. In the morning the good children find beautif
32、ul presents in their shoes, but the bad children find only pieces of mud, which means nothing to them. Krampus, a blackfaced monster who is half human and often half horse, is supposed to accompany Saint Nicholas on his travels. Bad children are especially afraid of Krampus. It is said that he carri
33、es a broom to hit very bad boys and girls.In Austria, there are three music festivals each year that attract thousands of music lovers from all over the world. Tickets to operas, concerts, and plays in Austria are often sold out weeks in advance. Even rehearsals (排练) are usually well attended by stu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436840.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020春五年级英语下册Unit4Seeingthedoctor习题2pdf新版牛津译林版20200428354.pdf
