2019-2020学年同步译林版高中英语选修八培优新方案练习:UNIT 4 单元质量检测(四) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步译林版高中英语选修八培优新方案练习:UNIT 单元质量检测四 WORD版含答案 2019 2020 学年 同步 译林版 高中英语 选修 八培优新 方案 练习 UNIT 单元
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(四)(时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHere is a collection of some TV series. For this list, we stick to those that have been released in recent years and we choose not to include TV hits like Game of Thrones or Sherlock.Stranger ThingsThis US television
2、 series is a combination of three genres (类型): the typical college movies where the losers rise up, the science fiction films about crazy scientists who reached their top in the 1980s and the horror movies written in the style of Stephen King. This show, starring Winona Ryder and a group of amazing
3、kids, has managed to combine these genres so well that it has already acquired a vast army of fans worldwide.The Pillars of the EarthIt is set in the twelfth century, a time which is considered one of the darkest and most romantic (浪漫的) periods in the history of England. Based on the bestselling nov
4、el written by Ken Follett, this TV show starring the brilliant Eddie Redmayne is widely recognized as one of the best historical TV dramas of recent years.MahabharataThis Indian Hindilanguage series is liked by many people for being regarded as the simplest and the most fun way to learn about the ag
5、eold wisdom of the Indian people. It tells us about the kings and heroes who love, fight and make wise decisions. This drama is about the endless struggle between good and evil.The CrownThis story about the transformation of the young Princess Elizabeth into the queen shows everything about the Brit
6、ish monarchy (君主制). It includes many storylines, each of which could be made into a separate TV show. The series focuses on the ageold themes of family, marriage and politics, and this is probably what makes The Crown win popularity.语篇解读:本文是应用文。文章介绍了四部近年来比较受观众喜爱的电视剧。1What do we know about Stranger T
7、hings?AStephen King determined its style.BIt consists of three children stories.CMost of its central characters are kids.DIts much more popular than Sherlock.解析:选C细节理解题。由第一部电视剧简介中的“starring Winona Ryder and a group of amazing kids”可知,Stranger Things的主要角色大部分都是孩子。2Which aspect of The Pillars of the Ea
8、rth is stressed in the text?AIts background.BIts staff.CIts theme song. DIts plot.解析:选A推理判断题。由第二部电视剧简介可知,文章主要强调了The Pillars of the Earth的时代背景。3Which of the following do the four TV series share?AThey are highly thought of by the audience.BTheir storylines are relatively complex.CThey mainly discuss
9、universal themes.DTheir original languages are English.解析:选A推理判断题。由第一部电视剧简介中的“it has already acquired a vast army of fans worldwide”,第二部电视剧简介中的“is widely recognized as one of the best historical TV dramas of recent years”,第三部电视剧简介中的“is liked by many people for being regarded as the simplest and the
10、most fun way to .”和第四部电视剧简介中的“this is probably what makes The Crown win popularity”可推知,这四部电视剧都受到观众的好评。BIn London, on February 23, 1983, Emily Blunt was born into a family of high achievers.Her father was a successful lawyer, her mother now a teacher was formerly an actress, and her older sister, Fel
11、icity, excelled academically. But Emily stuttered (口吃) terribly, and at the age of 12, the speaking problem caused her so much embarrassment that she stopped speaking altogether.One day a concerned teacher saw Emily imitating some of her classmates.He encouraged her to participate in a school play,
12、using a different accent.She agreed, and according to Emily, “I didnt stutter once.” At 16 she was dealt a very disappointing blow.Hoping to follow in her sisters academic footsteps, Emily applied to the famous Westminster School but was rejected.Little did she know that rejection would lead her to
13、the place where her life would be changed forever!Emily instead attended a college that specialized in the performing arts.While starring in a school play, she was spotted by talent agent Roger Charteris, who arranged for the 18yearold to audition (试演) for a London play.The director found her to be
14、determined and authentic and offered her a part.In 2001, with only six months of formal acting experience, Emily found herself performing alongside the famed Judi Dench!Then she began landing roles on British TV and made her film debut (初次演出) in 2004.Two short years later, Emily won the part of a li
15、fetime, playing Meryl Streeps assistant in The Devil Wears Prada.An abundance of movie offers followed, including The Young Victoria, which earned Emily several nominations (提名) and awards for her portrayal of Queen Victoria.Emily realizes now that those early setbacks led her to a place where she s
16、uccessfully followed her own dreams.“When I think back to those times, I think to myself, without the disappointments Id never be here!”语篇解读:本文是记叙文。文章介绍了英国影视演员Emily Blunt年轻时遇到的挫折对她人生的影响。4Before Emily went to college to study the performing arts, she _.Ahad no acting experienceBspoke with a strong ac
17、centCwas very lively and talkativeDfollowed her sisters example解析:选D细节理解题。由第一段可知,Emily的姐姐成绩一向名列前茅;由第三段的“Hoping to follow in her sisters academic footsteps, Emily applied to the famous Westminster School but was rejected.”可知,在去大学学习表演艺术之前,Emily以姐姐为榜样,希望能跟随她求学的脚步。5Who opened up Emilys acting career?AHe
18、r mother. BRoger Charteris.CJudi Dench. DMeryl Streep.解析:选B推理判断题。由第四段的“While starring in a school play, she was spotted by talent agent Roger Charteris, who arranged for the 18yearold to audition (试演) for a London play.”可知,18岁的Emily在一场学校戏剧演出时被星探Roger Charteris发掘,从此开始了她的演艺之路。6How does Emily feel when
19、 looking back on her early experiences?ARegretful. BAshamed.CGrateful. DDisappointed.解析:选C推理判断题。由最后一段“When I think back to those times, I think to myself, without the disappointments Id never be here!”可知,如今成功的Emily对年轻时遇到的那些挫折十分感激。7What can we learn from Emilys story?ATwo heads are better than one.BW
20、hile there is life, there is hope.CActions speak louder than words.DStorms make trees take deeper roots.解析:选D推理判断题。文章介绍了获得数个奖项提名和荣誉的英国影视演员Emily Blunt。她儿时患有严重口吃,16岁时向她向往的大学提出入学申请但被拒绝,正是年轻时遇到的挫折让她进入了演艺行业并有了今天的辉煌,因此她的故事告诉我们“风暴使树木扎根更深(挫折使人成长)”的道理。CIn the twentieth century, movie houses were springing up
21、.Customers were happy to pay the price of a movie ticket, usually 10 cents, to see the latest moving picture show.At first, single reels (卷) of film were projected onto the big screen.By 1907, many reels of film were connected and presented as feature films.Early audiences were attracted into the mo
22、vie houses not only by the western feature shown every Saturday but also by the promise of seeing still shots of themselves up on the big screen.Traveling photographers earned a living, moving from town to town, taking photos of local people especially children and nearby scenes of interest to show
23、on the screen of the local movie house.Eventually, these still shots of local people and places were replaced by newsreels of current news events, such as the world wars in Europe.These newsreels showed flickering (忽隐忽现的) images of real men going off to battle.The reels played before the main featur
24、e and were eagerly awaited reports of current events in the world.The early features shown every Saturday and occasionally during the week were silent films.A local, talented pianist usually sat in the front of the theater supplying a musical backdrop for the action.Soon, the feature films were no l
25、onger silent: recorded sound was now possible, and the feature films were now referred to as “talkies” and became even more popular.The films were all in black and white, with color films not appearing until the late 1930s.With the invention of air conditioning, movie theaters became cool places in
26、summers sultriest (最闷热的) weather.The theaters heavily advertised the cool comfort of the theaters, and summer ticket sales surged.Eager customers slipped in out of the heat and enjoyed the cooled air and watched the latest feature film.Today, movie theaters remain cool places of sight and sound ente
27、rtainment.Missing are the still photographs of local children or scenes.The only remaining clues as to their part in the development of the industry are faded copies of the original photographs now folded away in dusty family albums.语篇解读:本文是说明文。文章主要讲述了电影行业的发展。8The 20thcentury movie audiences _.Afoun
28、d movies interestingBgot involved in filmmakingChad free time only on SaturdaysDthought movies were expensive解析:选A细节理解题。由第一段中的“Customers were happy to pay the price of a movie ticket .to see the latest moving picture show.”和“Early audiences were attracted into the movie houses .”可知,在20世纪初期,电影院开始兴起,观
29、众都喜欢看电影。9Why were the early features accompanied by a piano?AFilms were silent.BFilms were colorless.CAudiences preferred pianos to violins.DViewers were making too much noise.解析:选A细节理解题。由第三段的描述可知,早期的电影都是无声电影,会有钢琴伴奏来为剧情中的动作提供音乐背景。10What does the underlined word “surged” mean?AEnded. BDropped.CIncrea
30、sed. DVaried.解析:选C词义猜测题。由倒数第二段中的“The theaters heavily advertised the cool comfort of the theaters”和“Eager customers slipped in out of the heat .watched the latest feature film.”可知,影院广告宣传室内凉爽舒适,夏季的影院票房也飙升了;由此推断,surged意为“上升,升高”。11What is the text mainly about?AThe development of the film industry.BWhy
31、 movies are entertaining.CWhat feature films are.DTypes of movies.解析:选A主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了电影行业的发展。DThe city of Florence eats, sleeps and breathes art.Examples of mans artistic genius (天赋) stand on nearly every street.Dozens of museums and art shops wait to be explored.During the Renaissance, Floren
32、ce was a paradise (天堂) for artists themselves.Before this time, art focused completely on religious subjects.Renaissance art began to include more variety.Artists painted pictures of ordinary people.They painted scenes from history and characters from Greek and Roman myths (神话)Michelangelo was the g
33、reatest of Florences artists.Visitors line up for hours at the Academia museum for a look at his impressive David.This 14foothigh statue has become the ideal human figure of the Renaissance.David is an example of Michelangelos talent for sculpting people simply, yet powerfully.More of Michelangelos
34、works can be seen in the great Palazzo Vecchio.Paintings and carvings of famous Italian artists fill the palace rooms.A short walk through the narrow streets of Florence brings visitors to the famous Uffizi Gallery.It has an outstanding art collection.Visitors should be sure to wear comfortable shoe
35、s, as exploring the gallery takes many hours.Some of the most famous works in the collection include Botticellis Primavera and The Birth of Venus.Even visitors tired of art wont want to miss the Pitti Palace.Once home to Florences powerful Medici family, the large palace now houses three museums.Fil
36、led with priceless art, the countless rooms glitter (闪光) with gold decorations.For a breath of fresh air, wander among the statues and fountains of the palace gardens.To get a feel of modern Florence, join the evening walk.This traditional feature of Italian life begins around 6 pm.People walk down
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436844.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
