2019-2020学年外研版(新课改适用)英语必修五培优练习:MODULE 5 THE GREAT SPORTS PERSONALITY 单元质量检测(五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年外研版新课改适用英语必修五培优练习:MODULE THE GREAT SPORTS PERSONALITY 单元质量检测五 WORD版含解析 2019 2020 学年 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 5 单元质量检测(五)选择题部分.阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe duPont Library was constructed in 1980 in memory of Jessie Ball duPont, a member of Stratford Halls first Board of Directors and a generous supporter of education and research.The library serves as an educational
2、classroom, meeting space and research facility (设施)In addition to its specialized reference collections of approximately 8,000 books on American history, biography, architecture and the decorative arts, the library holds special collections of more than 4,000 rare books, including manuscripts (手稿),
3、historic photographs and so on.The librarys collections are used by its staff as well as visiting researchers, teachers, students and the general public.Requesting an AppointmentWe welcome researchers of all ages.If you decide to visit the library, your first step is to schedule an appointment with
4、the librarian by calling (804)4931940 or by emailing Judy Hynson.Please dont arrive without previous appointment.HoursThe duPont Library is open from 9:00 am to 5:00 pm on Monday Friday, except for:Thanksgiving Day, Christmas Eve and Day, New Years Eve and Day and Presidents Day.Research FeesMembers
5、 of the duPont Library can research for free after making and confirming an appointment.They will be required to show their current membership card on registration.There is a charge for other researchers, payable by cash.RegistrationUpon arrival, please fill out a form which requires your signature
6、and ID card.Jackets and large bags are prohibited in our research areas.We suggest that researchers lock personal belongings in their vehicles before entering the library.Internship (实习) OpportunitiesPaid internships are available for students who apply to work on special projects during the summer.
7、Unpaid internships are requested by students who live within close distance.语篇解读:本文是应用文。文章主要介绍了参观duPont Library需要注意的事项。1What do we know about the duPont Library?AIts function is simple and single.BIts collections can be used by the public.CIt was built to encourage people to read.DIt was constructed
8、 by Jessie Ball duPont.解析:选B细节理解题。根据第二段的“The librarys collections are used by its staff as well as visiting researchers, teachers, students and the general public”可知,公众可以使用该图书馆的藏品。2What should you do if you want to visit the library?AAvoid visits during all kinds of holidays.BLeave your private thin
9、gs at home.CBuy a membership card of the library.DGet an appointment in advance.解析:选D细节理解题。根据Requesting an Appointment部分中的内容可知,如果要参观该图书馆,需要提前预约。3What does the text tell us about the duPont Library?AIts collections for visitors to buy.BIts opportunities for internships.CIts dos and donts for visitors
10、.DIts importance for Americans.解析:选C推理判断题。本文主要讲述了参观duPont Library需要注意的事项。故选C项。BSince birth, Joy and Miriam were left at the gate of an orphanage (孤儿院). For the disabled sisters, who both have spina bifida (脊柱裂), it may have seemed that all hopes were lost at that time. But after being adopted by a B
11、ritish couple, they have become two of the countrys most promising wheelchair basketball stars.In 2005, the Haizes adopted them. Then, they moved to the UK when Joy was six and Miriam was seven. The girls discovered the wheelchair basketball through a chance conversation, which Mr. Haize had with a
12、friend in 2011. They hadnt known wheelchair sports before, but Joy was hooked from the beginning. While Miriam loved the sport, it took her a little longer to become a serious athlete. “I used to have really low selfrespect,” she said. “Its only when Joy got into the Under 25s European Championships
13、 in 2013 that I started to take basketball seriously. It gave me a path to follow.” Miriam was then chosen to play at both regional trials and the Sainsburys School Games in 2014. Of course, she earned herself a place at the famous GB Futures training camp. “GB Futures helped me a lot. It helped me
14、take basketball to another level and learn more about the game and its history. It also helped me be more independent,” said Miriam. Meanwhile, Joy is currently the youngest player on the GB womens team but she is making her mark on the international stage, having represented Great Britain in tourna
15、ments (锦标赛) all over the world.The teenagers are now eager to encourage others to explore the world of wheelchair sports. “You should have confidence in yourself. Thats the one thing to help you succeed. Having setbacks helped me grow into a person and player. No matter what people said to us, we ju
16、st tried our best,” said the girls.语篇解读:本文主要讲述了一对轮椅篮球姐妹花的奋斗故事。4What happened to Joy and Miriam when they were born?AThey were adopted by a British couple.BThey were abandoned to an orphanage.CThey moved to the UK with their parents.DThey lived with parents in an orphanage.解析:选B细节理解题。由文章第一段的“Since bi
17、rth, Joy and Miriam were left at the gate of an orphanage (孤儿院)”可知,患有脊柱裂的姐妹Joy和Miriam一出生就被遗弃在了孤儿院门口。5The sisters first got to know the wheelchair basketball from _.AGB Futures training campBtheir PE. teacher by chanceCa conversation in a TV programDa talk between their father and his friend解析:选D细节理解
18、题。由文章第二段的“The girls discovered the wheelchair basketball through a chance conversation, which Mr.Haize had with a friend in 2011.”可知D项正确。6It can be inferred from the passage that _.Athe Haizes aimed to train Joy to become the world championBJoy set a good example to Miriam in the wheelchair basketba
19、llCit took Joy a long time to take the wheelchair basketball seriouslyDMiriam is the youngest player on the womens basketball team解析:选B推理判断题。根据文章第三段前半部分内容可知,Joy一开始就很热爱轮椅篮球,并取得了很好的成绩(Joy got into the Under 25s European Championships in 2013),正是Joy的好成绩激励了Miriam。所以正确答案为B。7What suggestion did the disabl
20、ed sisters give to others?APut your heart into work!BA good beginning is half done!CAll roads lead to Rome.DBelieve in yourself!解析:选D推理判断题。根据文章最后一段Joy和Miriam姐妹的话可知,她们鼓励“年轻人一定要自信”。CAfter having a heavy lunch, when we continue our work in office, we tend to feel drowsy.It may strengthen so much that w
21、e find it difficult to keep our eyes open. At that time, many of us wish we could have a small bed next to our desks where we can take a rest! Sometimes, we even get a sense of guilt for fear that we may commit some mistakes in the work we are doing at that time. Some people may think that there mus
22、t be something wrong with their health.Usually, our lunch consists of heavy foods that make the stomachs full. So, most of the blood is directed toward the stomachs where the digestion is taking place. As a result, the brain receives much less amount of oxygen than it usually gets. This condition gi
23、ves rise to drowsiness which is also accompanied by a sense of tiredness. During digestion of the foods, stomach acids are produced to help with digestion but they also change the pH values of the blood and make it alkaline (碱性的). Generally speaking, the pH values of the blood from 7.357.45 are norm
24、al. This alkalinity of blood can lead to the drowsy feeling. If you observe carefully, you will find that when you eat foods like pasta or bakery products, you tend to feel sleepier. These foods make the sugar levels in the blood higher than normal.Thus wed better make some changes on the foods that
25、 make up our lunch. Avoid potatoes, pasta, desserts and sweets, and eat less. Besides, we should stay away from drinks rich in caffeine, such as coffee. The fact is that it can make you think clearly only for a brief period of time. After that, you will start feeling sleepy all over again. Walking a
26、 few minutes after lunch is the best way to get rid of the drowsiness. This will improve the flow of blood in the body and will limit the blood sugar.语篇解读:文章向我们介绍了午饭后犯困的原因以及避免这一现象的方法。8Why do we sometimes feel guilty after having a heavy lunch?ABecause we cant help worrying about our health.BBecause
27、we may drink lots of our companys coffee.CBecause eating may take up our working time.DBecause we fear we may do something wrong in the work.解析:选D细节理解题。由第一段中的“Sometimes, we even get a sense of guilt for fear that we may commit some mistakes in the work we are doing at that time.”可知,人们担心因为犯困而在工作中犯错,所
28、以有罪恶感。故选D项。9The underlined word “drowsy” in the first paragraph means “_”AnegativeBexcitedCenergetic Dsleepy解析:选D词义猜测题。由画线单词后面的“we find it difficult to keep our eyes open”以及“wish we could have a small bed next to our desks where we can take a rest”可知,此处指午饭后犯困,由此可推测,drowsy意为“困的;昏昏欲睡的”,与sleepy意思相近。10W
29、hats the main idea of the last paragraph?AHow to get rid of our bad eating habits.BHow to improve our health without much effort.CHow to get rid of sleepiness in the afternoon.DHow to keep our blood flowing at a normal speed.解析:选C段落大意题。根据文章最后一段的内容可知,本段主要讲述了如何通过改变午饭结构、饭后散步等方式消除午后疲倦。故选C项。.阅读七选五(共5小题;每
30、小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Facts You Didnt Know About Happy PeopleHere are some facts that happy people have combined into their lives. Take action, and youll see yourself transformed into a happier person._11_Its easy to blame yourself when something goes wrong. However, fo
31、cusing on learning from it will help you turn a mistake into something useful. Consider it an opportunity to grow.They dont worry about unimportant things._12_ Therere cases where anger, disappointment and anxiety are reasonable reactions, but they dont have to be your final reactions. Learning to l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437135.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
