2019-2020学年新北师大版高中英语必修1:单元综合检测1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 2020 学年 北师大 高中英语 必修 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)AVolunteering abroad is a great way to help others,improve your skills and become a more confident,independent person.If you are interested in volunteering abroad,here are some places to go.AustraliaIf you seek a life on the beach,in a great climate with friendly p
2、eople,Australia might be your best bet.With thousands of volunteers already signing up to leave for Australia during the holidays,it will be a very popular option.BrazilThis vast country has some great opportunities on offer and is especially popular this year.A lot of volunteer work is available in
3、 Brazil centers on conservation and ecological projects.With the worlds largest rainforest in Brazil,of which huge part is in danger,there are lots of different jobs you can do.KenyaKenya is the destination for those seeking an African experience.Generally volunteers in Kenya work in orphanages (孤儿院
4、)or with local children living in slums (贫民窟)There is a great demand for volunteers in Africa because many people live in poverty,so if you truly feel like making a difference to a community,Kenya should be at the top of your list.Costa RicaGolden sandy beaches,clear coastlines and beautiful cities
5、are what Costa Rica is all about.Because of its small size,you can see a lot of the country in just a short time.You can really make the most of your time as a volunteer.A lot of work is needed with wildlife and ecological work,so if you want to look after turtles on the beach,Costa Rica could be ju
6、st the place for you.【语篇解读】本文介绍的是到海外去做志愿者的四个不同的国家的志愿者所从事的不同的事情的具体信息。1If you are interested in protecting the environment,you will probably go to_AAustraliaBKenyaCBrazil DCosta RicaC推理判断题。根据文章第三段第三句“With the worlds largest rainforest in Brazil,of which huge part is in danger,there are lots of differe
7、nt jobs you can do.”可知巴西的热带雨林正受到威胁,所以你如果对环境保护有兴趣就去巴西吧!故C正确。2It can be inferred from the passage that volunteers in Kenya mainly work with_AanimalsBplantsCthe elderlyDchildrenD细节理解题。根据第四段第二句“Generally volunteers in Kenya work in orphanages(孤儿院)or with local children living in slums(贫民窟)”可知在肯尼亚,志愿者主要是
8、照顾孩子,故D正确。3If you choose to go to Costa Rica,you are supposed to_Awork with animals on the beachBsurf with children in the waterCtake care of trees in the forestsDlook after children who have lost their parentsA细节理解题。根据文章最后一段的“A lot of work is needed with wildlife and ecological work,so if you want
9、to look after turtles on the beach,Costa Rica could be just the place for you.”可知在哥斯达黎加你可以照顾海龟。故A正确。BNo one can believe that the over 6,300kilometer long Great Wall might disappear some day.Believe it or not,the Great Wall is being destroyed by people.Less than 20 percent of the Great Wall built in
10、the Ming Dynasty is still perfect,but about 80 percent is in danger.The Great Wall can be called “great” mostly because of its amazing length.But we should realize that the length was made up of one brick at a time.If we do nothing to save the Great Wall,it will become a series of separate wasteland
11、 rather than a historic site.The Great Wall is actually a series of walls built and rebuilt by different dynasties over the past 2,000 years.It began in the rule of Chinas first emperor,Qin Shihuang of the Qin Dynasty(221 BC206 BC),and lasted into the Ming Dynasty.The parts built before the Ming Dyn
12、asty have nearly disappeared.People are familiar with sections such as Badaling in Beijing and Jiayuguan Pass in Gansu because they have been open to tourists for many years.But those_sections_far_away_from_the_public_eyes have been almost forgotten.Few local people knew the 3meterhigh walls made of
13、 earth and stones beside them are part of the Great Wall.The lack of knowledge is considered as one of the main reasons behind human.The bricks on the Great Wall are carried off by countryside people to build their houses,sheep corral(畜栏)and pigsties(猪圈)Some were taken away to build roads.Bricks car
14、ved with peoples names are put away as remembrance.Rubbish is spread over the battlements(城垛)The bricks can be sold for 15 yuan per tractor load.Those who destroyed and are destroying the Great Wall know its name,but are not clear about its cultural meaning.It will take a long time to let them know
15、this.The local farmers not only carried off the body of the Wall but dug out the entire base.It is necessary to protect the Great Wall.First of all,the officials should be aware of the importance of the Great Wall.Young Chinese should know more about the nations great civilization(文明)and learn to lo
16、ve it.【语篇解读】长城以它那令人惊叹的长度而被世人称为伟大,但是由于人们缺乏对长城文化的了解,导致长城正在被破坏。4The main reason for which the Great Wall can be called“great”is_Ait is made by brickBit is very wideCit is very longDit has a long historyC细节理解题。根据第一段“The Great Wall can be called great mostly because of its amazing length.”可知长城以它的令人惊叹的长度而
17、被称为伟大。5Why does the author say the Great Wall might disappear?AIt is useless from now on.BIt will be replaced by a new one.CSome parts of it are being destroyed.DIts too old to be used again.C细节理解题。文章中介绍,不管是不了解长城的人还是了解它的人都在对长城进行无意识的破坏。6The underlined part “those sections far away from the public eye
18、s” refers to the parts of the Great Wall_Athat are too difficult to understandBnobody can watchCthat are too far to be seenDthat are not well known to the publicD句意猜测题。长城有些地方是向公众开放的景点,这当然为公众所熟悉;而那些不是景点的地方则不会被公众所熟悉。划线句是“不被公众所熟悉”,选D。7Whats the main reason of the Great Walls being destroyed?AThe local
19、people are short of culture knowledge.BThe local people need bricks and stones to build houses.CThe local people think that the Great Wall is not important.DThe local people are against the government.A细节理解题。根据第三段“Those who destroyed and are destroying the Great Wall know its name,but are not clear
20、about its cultural meaning.”可知人们缺乏对长城文化的了解导致长城被破坏。CBrad closed the door slowly as Sue left home to visit her mother.Expecting a whole day to relax,he was thinking whether to read the newspaper or watch his favorite TV talk show on his first day off in months.“This will be like a walk in the park,” h
21、ed told his wife.“Ill look after the kids,and you can go to visit your mom.”Things started well,but just after eight oclock,his three little “good kids”Mike,Randy,and Alexcame down the stairs in their night clothes and shouted “breakfast,daddy.” When food had not appeared within thirty seconds,Randy
22、 began using his spoon on Alexs head as if it were a drum.Alex started to shout loudly in time to the beat(节拍)Mike chanted “Wheres my toast,wheres my toast” in the background.Brad realized his newspaper would have to wait for a few seconds.Life became worse after breakfast.Mike wore Randys underwear
23、 on his head.Randy locked himself in the bathroom,while Alex shouted again because he was going to wet his pants.Nobody could find clean socks,although they were before their very eyes.Someone named “Not Me” had spilled a whole glass of orange juice into the basket of clean clothes.Brad knew the tal
24、k show had already started.By ten oclock,things were out of control.Alex was wondering why the fish in the jar refused his bread and butter.Mike was trying to show off his talent by decorating the kitchen wall with his color pencils.Randy,thankfully,appeared to be reading quietly in the family room,
25、but closer examination showed that he was eating apple jam straight from the bottle with his hands.Brad realized that the talk show was over and reading would be impossible.At exactly 11:17,Brad called the daycare centre(日托所)“I suddenly have to go into work and my wifes away.Can I bring the boys ove
26、r in a few minutes?” The answer was obviously “yes” because Brad was smiling.【语篇解读】本文讲述了三个孩子和一个爸爸过周末的情景。本以为周末会很轻松惬意,结果三个孩子却把他的计划彻底打乱了。只好求助日托所。8When his wife left home,Brad expected to_Aenjoy his first day off work Bwatch TV talk show with his childrenCgo out for a walk in the park Dread the newspape
27、r to his childrenA细节理解题。 根据第一段对Brad的心理描写,尤其是信息句“Expecting a whole day to relax,he was thinking whether to read the newspaper or watch his favourite TV talk show on his first day off in months.”可以看出,妻子离家后,Brad期待着在第一个休假日里放松一下自己,故选A。9Which of the following did Randy do?ADrawing on the wall.BEating appl
28、e jam.CFeeding the fish.DReading in a room.B细节理解题。根据第四段的 “Randy,thankfully,appeared to be reading quietly in the family room,but closer examination showed that he was eating apple jam straight from the bottle with his hands.”可知,Randy在吃苹果酱。故选B。10Why did Brad ask the daycare centre for help?ABecause h
29、e wanted to clean up his house.BBecause he suddenly had to go to his office.CBecause he had to take his wife back home.DBecause he found it hard to manage his boys.D推理判断题。文中诸多关键字眼如“Life became worse”与“things were out of control”都表明是因为管理不了孩子们,Brad才把他们送去日托所的,故选D。.阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)All languages c
30、hange over time,but some change at a faster rate than others._11_ The most important factors are the number of people who speak a language,where they live and whether they move around,the importance of the language for world trade and communication,and changes in technology._12_ However,today Englis
31、h is the most widely used language in the world.English is spoken by about 350 million people as a first language in countries such as Great Britain,the United States.In addition,about a billion more people speak English as a second language.English started to take over French as an international la
32、nguage during the period of British colonialism (殖民主义)when the English ruled many countries in Africa and Asia._13_ The colonial period came to an end at the same time that several other changes occurred.For example,the US.started to play a greater part in global affairs and the international econom
33、y.New means of communication technology such as television and the Internet spread English worldwide._14_ In addition,they could use the Internet for information,business,or email communication,all in English.Just as the use of English spread,other languages changed English by contact or by new inve
34、ntions and technology.In contrast,Icelandic is a language that has changed very slowly.Icelandic speakers today can understand poetry written in a slightly different dialect over 1,000 years ago! Why has Icelandic changed so slowly? The main reason is the isolated (孤立的)location of the island in the
35、middle of the Atlantic Ocean._15_ Compared to England,Iceland had no history of colonialism.Icelands small population has not played a major role in international trade or communication.Today,most Icelanders speak English in addition to their native language.With outside influences,Icelandic is chan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
