2019-2020学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit 1 Festivals and Celebrations Reading and Thinking 新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit Festivals and Celebrations Reading Thinking 新人教版
- 资源描述:
-
1、课时素养评价一 Unit 1 Festivals and Celebrations Reading and Thinking. 单句语法填空1. Mr Smith, my former colleague, sent me a note of congratulation (congratulate) on my election victory. 2. I dont share her religious (religion) belief. 3. Christmas is such a joyful (joy)time of year. 4. More agricultural (agri
2、culture) land is being used for building. 5. The discovery of the new drug is significant (significance) for people suffering from heart problems. 6. There are many shops in the commercial (commerce) heart of the city. 7. All non-violent religious and political beliefs (believe) should be respected
3、equally. 8. We can take part in a wide range of activities after school. 9. All the wheat had been gathered (gather) in before it rained. 10. The man was grateful to me for what I had done for him. . 完成句子1. The children dressed up and went to attend the ceremony. 孩子们盛装打扮去参加仪式了。2. I thought I would f
4、ail the exam, but I passed after all. 我原以为考试会不及格, 可我毕竟还是及格了。3. The sizes of apples range from small to medium. 苹果的大小从小到中等不等。4. The age of the students ranges from 17 to 21 with an average of 19. 这些学生的年龄在17岁到21岁之间, 平均年龄为19岁。5. Hopes of reaching an agreement seem to be fading away. 达成协议的希望似乎正在消失。6. In
5、 spite of wanting to see him again, she refused to reply to his letters. 尽管很想再见到他, 但她却不愿给他回信。7. Ma Yun took advantage of the Internet and succeeded in the early 21st century. 马云利用网络在21世纪初取得成功。8. On this problem, I have nothing in common with you. 关于这个问题, 我和你想法不同。9. People who take these calls are tr
6、ained to stay calm, no matter how strange the calls sound. 无论这些电话听起来多么奇怪, 接这些电话的人们都被训练得要保持镇静。10. The Internet has made it much easier to learn a foreign language. 因特网已经使得学习一门外语变得容易多了。. 阅读理解AThe Lantern Festival falls on the 15th of the first month of the lunar calendar. This day is always the first
7、full moon in the new year. Ancient people also called it Shangyuan Festival. Celebrations and traditions on this day began from the Han Dynasty and became popular in the Tang Dynasty. Watching the red lanterns is one of the main traditions. Lanterns of different shapes and sizes are usually put on t
8、rees, or along river banks on show. It is said that sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble. Today, when the lanterns slowly rise into the air, people make wishes. Another tradition is guessing lantern riddles. The riddles are usually short, wise, and so
9、metimes humorous(幽默的). The answer to a riddle can be a Chinese character, a famous persons name, or a place name. The most important thing is to eat sweet dumplings with different tastes. In northern China, they are called yuanxiao while in southern part theyre named tangyuan. Because making sweet d
10、umplings is like a game or an activity, they are usually done happily by a group of friends or family members. In old times, the Lantern Festival was also a good time for young people to find love. Watching lanterns gave young people a chance to meet each other. And there were many romantic stories
11、about this festival. A line from Xin Qiji, a poet during the Song Dynasty, shows this, “Hundreds and thousands of times I searched for her in the crowd. Suddenly I turned, and there she stood in the dim light. ”In a word, the Lantern Festival has brought us Chinese so much fun and joy over the years
12、. We hope the young people can carry on these traditions and take pride in Chinese culture. 【文章大意】本文主要介绍了中国的元宵节。1. In ancient times, sky lanterns were first used for _by Zhuge Kongming. A. making wishesB. celebrating birthdaysC. getting aidD. guessing lantern riddles【解析】选C。细节理解题。根据第二段的It is said tha
13、t sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble. 可知。ask for help意思即为get aid求助。2. Which of the following is NOT true about sweet dumplings? A. They have different tastes. B. They are named “yuanxiao” all over the country. C. People enjoy the process of making t
14、hem. D. People usually make them with family and friends. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的In northern China, they are called yuanxiao while in southern part theyre named tangyuan. 可知, 北方叫元宵南方叫汤圆, 所以不是全国都叫元宵。3. The line from Xin Qiji in the passage shows the Lantern Festival was _in old times. A. boringB. humorou
15、sC. romanticD. important【解析】选C。细节理解题。此处辛弃疾的诗句是为前面一句And there were many romantic stories about this festival. 提供证据, 表明在古代元宵节是浪漫的。BThe New Year is a time for celebrations for almost everyone around the world. In Britain, people go to pubs and nightclubs to dance the old year away, and to welcome in th
16、e new one at midnight. Everyone wants to kiss someone special (boyfriend, girlfriend or even a complete stranger! ) as the bells ring out at midnight. In recent years, street parties have become more popular. Hundreds or even thousands of people gather in squares, main streets or on the river banks
17、to listen to bands playing and to see fabulous fireworks displays. For people who stay at home, most watch special, live New Year shows on TV and countdown, along with the presenters, from 10 to 1 as the last seconds of the old year tick away and the bells of the New Year are rung. In Scotland, on N
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437666.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
