分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2019-2020学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit 1 Festivals and Celebrations Reading and Thinking 新人教版必修第三册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:437666
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:2.31MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit Festivals and Celebrations Reading Thinking 新人教版
    资源描述:

    1、课时素养评价一 Unit 1 Festivals and Celebrations Reading and Thinking. 单句语法填空1. Mr Smith, my former colleague, sent me a note of congratulation (congratulate) on my election victory. 2. I dont share her religious (religion) belief. 3. Christmas is such a joyful (joy)time of year. 4. More agricultural (agri

    2、culture) land is being used for building. 5. The discovery of the new drug is significant (significance) for people suffering from heart problems. 6. There are many shops in the commercial (commerce) heart of the city. 7. All non-violent religious and political beliefs (believe) should be respected

    3、equally. 8. We can take part in a wide range of activities after school. 9. All the wheat had been gathered (gather) in before it rained. 10. The man was grateful to me for what I had done for him. . 完成句子1. The children dressed up and went to attend the ceremony. 孩子们盛装打扮去参加仪式了。2. I thought I would f

    4、ail the exam, but I passed after all. 我原以为考试会不及格, 可我毕竟还是及格了。3. The sizes of apples range from small to medium. 苹果的大小从小到中等不等。4. The age of the students ranges from 17 to 21 with an average of 19. 这些学生的年龄在17岁到21岁之间, 平均年龄为19岁。5. Hopes of reaching an agreement seem to be fading away. 达成协议的希望似乎正在消失。6. In

    5、 spite of wanting to see him again, she refused to reply to his letters. 尽管很想再见到他, 但她却不愿给他回信。7. Ma Yun took advantage of the Internet and succeeded in the early 21st century. 马云利用网络在21世纪初取得成功。8. On this problem, I have nothing in common with you. 关于这个问题, 我和你想法不同。9. People who take these calls are tr

    6、ained to stay calm, no matter how strange the calls sound. 无论这些电话听起来多么奇怪, 接这些电话的人们都被训练得要保持镇静。10. The Internet has made it much easier to learn a foreign language. 因特网已经使得学习一门外语变得容易多了。. 阅读理解AThe Lantern Festival falls on the 15th of the first month of the lunar calendar. This day is always the first

    7、full moon in the new year. Ancient people also called it Shangyuan Festival. Celebrations and traditions on this day began from the Han Dynasty and became popular in the Tang Dynasty. Watching the red lanterns is one of the main traditions. Lanterns of different shapes and sizes are usually put on t

    8、rees, or along river banks on show. It is said that sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble. Today, when the lanterns slowly rise into the air, people make wishes. Another tradition is guessing lantern riddles. The riddles are usually short, wise, and so

    9、metimes humorous(幽默的). The answer to a riddle can be a Chinese character, a famous persons name, or a place name. The most important thing is to eat sweet dumplings with different tastes. In northern China, they are called yuanxiao while in southern part theyre named tangyuan. Because making sweet d

    10、umplings is like a game or an activity, they are usually done happily by a group of friends or family members. In old times, the Lantern Festival was also a good time for young people to find love. Watching lanterns gave young people a chance to meet each other. And there were many romantic stories

    11、about this festival. A line from Xin Qiji, a poet during the Song Dynasty, shows this, “Hundreds and thousands of times I searched for her in the crowd. Suddenly I turned, and there she stood in the dim light. ”In a word, the Lantern Festival has brought us Chinese so much fun and joy over the years

    12、. We hope the young people can carry on these traditions and take pride in Chinese culture. 【文章大意】本文主要介绍了中国的元宵节。1. In ancient times, sky lanterns were first used for _by Zhuge Kongming. A. making wishesB. celebrating birthdaysC. getting aidD. guessing lantern riddles【解析】选C。细节理解题。根据第二段的It is said tha

    13、t sky lanterns were first used by Zhuge Kongming to ask for help when he was in trouble. 可知。ask for help意思即为get aid求助。2. Which of the following is NOT true about sweet dumplings? A. They have different tastes. B. They are named “yuanxiao” all over the country. C. People enjoy the process of making t

    14、hem. D. People usually make them with family and friends. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段的In northern China, they are called yuanxiao while in southern part theyre named tangyuan. 可知, 北方叫元宵南方叫汤圆, 所以不是全国都叫元宵。3. The line from Xin Qiji in the passage shows the Lantern Festival was _in old times. A. boringB. humorou

    15、sC. romanticD. important【解析】选C。细节理解题。此处辛弃疾的诗句是为前面一句And there were many romantic stories about this festival. 提供证据, 表明在古代元宵节是浪漫的。BThe New Year is a time for celebrations for almost everyone around the world. In Britain, people go to pubs and nightclubs to dance the old year away, and to welcome in th

    16、e new one at midnight. Everyone wants to kiss someone special (boyfriend, girlfriend or even a complete stranger! ) as the bells ring out at midnight. In recent years, street parties have become more popular. Hundreds or even thousands of people gather in squares, main streets or on the river banks

    17、to listen to bands playing and to see fabulous fireworks displays. For people who stay at home, most watch special, live New Year shows on TV and countdown, along with the presenters, from 10 to 1 as the last seconds of the old year tick away and the bells of the New Year are rung. In Scotland, on N

    18、ew Years Eve, people visit their neighbours and drink, dance and generally have a good time. If youre invited to a Scottish home, its important to know what to bring with you: a lump of coal, some shortbread and some whisky. The coal shows warmth so youre wishing that the people you visit will have

    19、enough heat in the coming year. The shortbread represents food, so youre hoping that the people will have enough to eat in the New Year. Some Scots call whisky “the water of life”, so when you hand over your bottle to your hosts, it means you want them to have enough to drink over the next 12 months

    20、. Theres one more key task you still have to perform if you can. The first person to knock on a neighbours door is supposed to be a tall, dark, handsome man. If you are, youll bring good luck to the household. But what if thats not you? Well, dont ring the bell just yet. Wait a while and the right p

    21、erson will turn up soon! 【文章大意】本文主要介绍了英国人庆祝新年的活动方式, 着重介绍了苏格兰人的庆祝方式。4. What is the best title for this passage? A. Seeing the old year off in Britain. B. Celebrations of a Scottish New Year. C. Visiting Scottish homes on New Year. D. Sending good luck in the New Year. 【解析】选B。主旨大意题。本文主要介绍了英国人庆祝新年的活动方式

    22、。故选B。5. We know from the passage _. A. British people hate to think of the old year and wish to dance it away quicklyB. street concerts have become more popular on New Years Eve C. British people let off fireworks in public places to celebrate the New Year D. people stay at home doing nothing but wa

    23、it for the bell of the New Year to ring【解析】选C。推理判断题。根据第二段可知, 人们举行街道晚会庆祝新年的活动, 除了欣赏乐队演奏外, 还可以欣赏烟花。由此可知, 人们会在公共场合燃放烟花以示庆祝。6. Why do visitors take some things to a Scottish home on New Years Eve? A. To share good food and warmth. B. To help those poor families. C. To send best wishes to the families. D

    24、. To show respect and richness. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段和第五段可知, 到苏格兰人家里的拜访者要带着一些东西, 这些东西都代表着拜访者美好的祝愿和祝福。7. The underlined phrase“the right person” in the last paragraph refers to _. A. the host of a special TV showB. a tall, dark, handsome manC. a man with coal, shortbread and whiskyD. a neighbor【解析】选B。细节

    25、理解题。根据最后一段的叙述可知, the right person指的是上文提到的The first person to knock on a neighbours door is supposed to be a tall, dark, handsome man. 中的a tall, dark, handsome man。故选B。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Benefits of ReadingThe benefits of reading start with the first book a baby hears and

    26、 continue into childhood and throughout the childs life. Here are some reasons why reading is important. Reading teaches children about the world around them. 1 They are exposed to ways of life, ideas and beliefs about the world which may be different from those which surround them. This builds a st

    27、ore of background knowledge, which helps younger children learn to read confidently. 2 When we read, our brains translate the descriptions we read of people, places and things into pictures. When we are reading a story, we are also imagining how the characters are feeling. We use our own experiences

    28、 to imagine how we would feel in the same situation. Children who read do better at school. And they dont just do better at subjects like reading, English and history. 3Reading is a great form of entertainment! A paperback book or an e-reader doesnt take up much space so you can take it anywhere and

    29、 youll never be lonely or bored if you have a book in your bag. 4Reading relaxes the body and calms the mind. 5 The constant movement, flashing lights and noise are quite stressful for our brains. When we read in silence, the black print on a white page is much less stressful for our eyes and brains

    30、. A. Reading improves concentration. B. Reading develops a childs imagination. C. We seem to have forgotten how to relax and how to be silent. D. Children learn new words and greatly enlarge their vocabulary. E. They do better at all subjects and they do better all the day through school. F. You can

    31、 read while waiting for a friend or during a flight delay at an airport. G. By reading, children learn about people, places and events outside their own experience. 【文章大意】本文讲述了阅读的重要性, 阅读既可以让人放松身体, 安抚心灵, 也可以打发无聊的时间。1. 【解析】选G。根据前面的“Reading teaches children about the world around them. ”可知, 通过阅读, 孩子们能够

    32、了解这个世界, 了解人、地点和事件, 增加人生经验。故选G。2. 【解析】选B。根据“When we are reading a story, we are also imagining how the characters are feeling. ”可知, 阅读可以培养孩子的想象力。故选B。3. 【解析】选E。根据“Children who read do better at school. And they dont just do better at subjects like reading, English and history. ”可知, 如果他们在所有科目上都做得更好, 那么

    33、他们在学校里也会做得更好。故选E。4. 【解析】选F。根据“youll never be lonely or bored if you have a book in your bag. ”可知, 这里举例说明, 在机场等待朋友或航班延误时, 如果你阅读书籍, 就不会感到孤单和无聊。故选F。5. 【解析】选C。根据“Reading relaxes the body and calms the mind. ”可知, 我们似乎忘记了如何放松, 如何保持沉默, 而阅读可以放松身体, 安抚心灵。故选C。【阅读多维训练】For people who stay at home, most watch spe

    34、cial, live New Year shows on TV and countdown, along with the presenters, from 10 to 1 as the last seconds of the old year tick away and the bells of the New Year are rung. 分析: 此句是复合句, who stay at home是 定语 从句修饰people。as the last seconds of the old year tick away and the bells of the New Year are rung是as引导的 时间状语 从句。译文: 对于待在家里的人们 , 大多数都看电视上特别的现场直播的新年节目, 当旧的一年的最后几秒发出滴答声, 他们和主持人一起倒数, 从10数到1时, 新年的大钟就敲响了。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年新教材高中英语 课时素养评价一 Unit 1 Festivals and Celebrations Reading and Thinking 新人教版必修第三册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437666.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1