2019年高考英语二轮冲刺练习:板块二 专题一 阅读理解 专题跟踪训练14 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019年高考英语二轮冲刺练习:板块二 专题一 阅读理解 专题跟踪训练14 WORD版含答案 2019 年高 英语 二轮 冲刺 练习 板块 专题 阅读 理解 跟踪 训练 14 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、专题跟踪训练(十四)A(2018洛阳市尖子生第一次联考)Animals use many tricks to hide from predators (捕食性动物). While different, they are all visual animals. Now scientists have uncovered a fish species that uses both visual and chemical disguise (伪装). Rohan Brooker, one of the researchers who made the discovery said that he f
2、irst thought of the idea after reading about a species which takes on the smell of the plant that it eats. Thus, its predators, ants walk right over it. Since Harlequin Filefish are picky eaters that feed totally off the Acroporaa beautiful species of blue/purple coral, Brooker theorized that they t
3、oo may be using a similar trick to fool their predators.To test his theory, Brookers team acquired some filefish from the Great Barrier Reef and divided them into two groups. For the next four weeks, one group fed on their normal diet of the Acropora coral, while the other fed on the Pocillopora cor
4、al. In order to test if there was any difference in the way they smelled, the researchers did another experiment. They found the smells from the two groups were different. But there was still a question of whether the smell was strong enough to protect the fish from their natural predators.To test t
5、hat, Brookers team added a predatory species of cod (鳕鱼) to the mix. Sure enough, the cod that was placed in the tank containing the fish fed on the Pocillopora coral were immediately able to sense them. In contrast, the cod in the tank where the fish had been fed on their natural dietthe Acropora c
6、oral, appeared oblivious to their existence and instead spent much of their time inside the tanks caves. This confirmed the teams suspicion that the filefish have figured out how to give off the smell of the Acropora coral to avoid being detected by predators.While the smellbased disguise had been p
7、reviously observed in some species of fresh water, this study was the first to prove that the fishs diet was the source of this disguise. Though the theory has only been tested on Harlequin Filefish, Brooker suspects that this kind of chemical disguise is fairly common among sea animals. Sure it giv
8、es a whole new meaning to the saying“You are what you eat!”语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了一项关于Harlequin Filefish如何通过自身的伪装来抵御捕食性动物的研究。1The underlined word “oblivious” in Paragraph 3 may mean “_”AignorantBsensitiveCallergic Dcautious解析词义猜测题。根据该词前面的描述及后面的“and instead spent much of their time inside the tanks caves
9、”可知,此处为这些鳕鱼对于以the Acropora coral为食的鱼的存在看起来是不知道的。ignorant“不知道的,愚昧的”;sensitive“敏感的”;allergic“过敏的”;cautious“谨慎的”。答案A2What statement may Brooker agree to?AFreshwater fish all know the role of smell.BSea animals use smell to cheat their enemies.CThe smellbased disguise may work occasionally.DHumans are r
10、eally what kind of fish they eat.解析推理判断题。根据最后一段第二句“Though the theory has only been tested on Harlequin Filefish, Brooker suspects that this kind of chemical disguise is fairly common among sea animals”可知,Brooker赞同的是海洋动物通过气味来欺骗它们的敌人。答案B3What is the passage mainly about?AA way to fight against predato
11、rs.BA smell trick of all sea animals.CA fish smells like the coral.DFilefish in the Great Barrier Reef.解析主旨大意题。根据第一段中的“Animals use many tricks to hide from predators (捕食性动物)”和“Brooker theorized that they too may be using a similar trick to fool their predators”可知,本文主要介绍了抵御捕食性动物的一种方法,故A项符合题意。答案AB(201
12、8南宁市高三摸底联考)It used to be one of the worlds most splendid train stations, sitting on the FrenchSpanish borderbut then it fell into disrepair. Now, writes Chris Bockman, the building is showing new signs of life.The train station was built in iron and glass, complete with a hospital, a restaurant and
13、living quarters for customs officers from both France and Spain. At the time it was nicknamed the “Titanic of the Mountains”But after the day the station was opened in 1928 by the French president and the Spanish king, flaws quickly became obvious. The rail gauges (轨距) were different, so passengers
14、still had to change trains. It made transporting goods too slow. In the early 1930s, as few as 50 passengers a day were using the station. And then things got worse. During the Spanish Civil War, the tunnels on the Spanish side were sealed off to prevent Republican rebels (反叛者) from bringing weapons
15、 in. Later, the French lost interest in the line. When a train derailed on the French side in 1970, that signaled that France abandoned the line.The grand building itself went to rot. The tracks rusted, the ceilings fell in with the severe winter weather and vandalism (故意破坏财物的行为) did the rest.But a
16、few years ago the local government in Aragon decided to buy the place and restore it, claiming it was a major part of Spanish history. The French government has agreed to reopen the line on its side too. If all goes to plan, the “Titanic of the Mountains” could be back in business within five years
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-438558.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
