分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 28

类型2020新教材高中英语 第五单元测评 新人教版必修第三册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:438583
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOCX
  • 页数:28
  • 大小:2.29MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020新教材高中英语 第五单元测评 新人教版必修第三册 2020 新教材 高中英语 第五 单元 测评 新人 必修 第三
    资源描述:

    1、第五单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Peter wont go to the party because he has to work.W:John has to study and Sue caught a cold,so they wont come,either.1.Why isnt Peter coming to the pa

    2、rty?A.He has to study.B.He has to work.C.He has caught a cold.答案BW:Would you please tell me how to choose a course here?M:Just give them money after filling in the form,and then leave your form in Room 203.2.What should the man do first to choose a course?A.Pay for it.B.Fill in a form.C.Go to Room 2

    3、03.答案BM:Hello,Linda.How wonderful to see you here! Did you have a good flight?W:Yes,very smooth and enjoyable.Thank you.3.Where does the conversation probably take place?A.At school.B.In a park.C.At the airport.答案CM:Why do you need all that money?W:Well,Im meeting Peter.We are going to go skiing,and

    4、 this money will help pay for the trip.4.What is the woman going to do?A.Go skiing.B.Plant trees.C.Attend a meeting.答案AM:I called you yesterday,but no one was at home.W:Oh,my husband has gone out on business.My son didnt feel well,so I took him to hospital.5.Who saw a doctor yesterday?A.The man.B.Th

    5、e womans son.C.The womans husband.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Thank you for agreeing to this interview.M:Well,Im always happy to talk to people and answer questions.W:Thats ve

    6、ry nice to hear.People are calling you the worlds healthiest man.What do you think about that?M:I dont think Im the healthiest man in the world,but I do take my health seriously.I exercise every day.W:You certainly look great!M:Thanks.Better than that,though,I feel great.Exercise makes me happy,keep

    7、s my stress level down,and gives me all sorts of energy for my work and family.W:Do you have any special words for the audience?M:Yes.Start exercising today,and start living a better life.6.Who is the woman?A.An interviewer.B.A guest in the gym.C.An audience member.答案A7.What do we know about the man

    8、?A.He exercises twice a week.B.He has a lot of stress from work.C.He benefits a lot from exercising.答案C听第7段材料,回答第8至10题。M:OK.I have the contract ready for you to sign,Ms Gold.W:Fine.Before I sign it,can you review the agreement with me?M:Sure.The contract states that you will provide Shale Corporatio

    9、n with the rights to drill for oil on your land for the next five months.In exchange,you will receive $1,000 per day.If we find enough oil to continue drilling for longer,we can extend the contract for two more months from the date of our discovery.W:You also said that if you find the extra oil,I wi

    10、ll receive $1,200 per day if I agree to extend the contract.Right?M:I dont remember the exact number that we discussed.Wasnt it $1,100 per day?W:I want $1,200 per day for the additional drilling,or I wont sign it at all!8.What is in the womans land?A.Oil.B.Gold.C.Gas.答案A9.How much will the woman rec

    11、eive for the first five months?A.$1,000 per day.B.$1,100 per day.C.$1,200 per day.答案A10.What are the speakers doing?A.Buying something.B.Talking about land.C.Signing a contract.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Do you have any time this afternoon,Dave?I need help with my essay thats due tomorrow.Its almost the

    12、end of the term,and this paper counts for half of my grade.M:Sure.What do you need help with?W:Well,I dont know how to write the last part of my paper.M:You mean a conclusion?W:Yeah.Ive been working on it for a couple of days.It just seems like its supposed to mention everything I just wrote about.M

    13、:Well,thats true.But you also need to give your readers something they will remember.W:But if you read my paper,shouldnt you know what my thoughts are?M:Yes,but a conclusion helps your readers understand what is most important.W:Will you read what I have so far and tell me if Im on the right track?M

    14、:Sure.11.When does the woman have to hand in her essay?A.This afternoon.B.Tomorrow.C.In a couple of days.答案B12.What is the woman having trouble with?A.Ending her paper.B.Starting her essay.C.Giving more thoughts.答案A13.How will the man help the woman?A.By correcting her mistakes.B.By showing her some

    15、 examples.C.By reading what she has written.答案C听第9段材料,回答第14至17题。M:Miss Todd,could I speak with you?W:Sure.Come in.M:Im here because I want to change roommates.W:Really?That surprises me.I thought that you and David were good friends.M:We were.We knew each other before.We are from the same town,but i

    16、t looks like we had different reasons for coming to college.W:How so?M:Well,David is really into having fun.Thats great.But he has so many people in our room all the time that I cant study.And the radio is on constantly.W:Have you talked to him about that?M:Yes,but he just doesnt take me seriously.W

    17、:I see.Here is what we can do.Let me talk to David,and then you see how it goes.Just one week.M:But,Miss Todd .W:If you still have a problem at the end of the week,I will let you change a room.Come back to see me next Monday.14.What problem does the man have?A.His roommate is too noisy.B.His roommat

    18、e is his good friend.C.His roommate is into having fun.答案A15.What does the man want the woman to do?A.Talk to David.B.Change his room.C.Teach David a lesson.答案B16.Who is the woman?A.Davids friend.B.The mans friend.C.The mans teacher.答案C17.When does the conversation mostly take place?A.On Sunday.B.On

    19、 Monday.C.On Thursday.答案B听第10段材料,回答第18至20题。Good evening,welcome to the students union.Im going to tell you about some of the clubs that you can join.OK,lets begin.Not surprisingly,there are the long-established clubs that you can find at any university,like the Football Club or the Drama Club,along

    20、with a whole range of less usual clubs,the Rock Club,for example.We do have a Rock Climbing Club here,but the Rock Club has nothing to do with outdoor activities its a music club.That takes me directly on to the Mountaineering Club.They meet on Tuesdays and Thursdays.Another club you might like to t

    21、ry is the Dance Club.They meet regularly every Friday.This term theyre running Spanish dancing classes,next term its and in the summer itll be Scottish dancing.I havent covered everything in this short introduction,but I hope Ive given you an idea of whats on offer here.18.Which of the following is

    22、the long-established club?A.The Football Club.B.A Rock Climbing Club.C.The Mountaineering Club.答案A19.When do the members of the Dance Club meet?A.Every Tuesday.B.Every Thursday.C.Every Friday.答案C20.What is the Dance Club running this term?A.Spanish dancing classes.B.Indian dancing classes.C.Scottish

    23、 dancing classes.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AStarting from 1710,a public land,the New Hope area has a storied history.It began as a trading post.By the 1940s,New Hopes name in the arts became legendary,for many writers of plays,directors and actors

    24、travelled through its busy streets.This tradition continues today.Hollywood and New York-based producers steal away to the communitys varied streets on weekends and holidays.In response to this cultural environment,businessman and writer D.F.Whipple decided to set up the New Hope film festival and b

    25、ecame active on January 1,2009.Whipple formed a group of artists who shared his love for discovering and encouraging independent filmmakers,many of whom will make world and U.S.first-shows at our festival.The festivals directors welcome you to our site and we hope youll join us at the exhibition.Tic

    26、kets:Advance tickets go on sale on June 15 and tickets will be got at the venues(场地) for any shows.Visit the free online OfficialGuide for details on venues,schedules and prices.To get tickets in advance,please follow these easy steps:*Pick FilmCheck out our free online OfficalGuide for the full 201

    27、8 time table through this line:OfficialGuide.*Visit BrownPaperTThe festivals official ticket vendor(自动售票) for the second year running.Tickets are available by show names.Advance ticket sales end at midnight before each show.If you miss it,you can still try to get tickets at the door.Tickets prices a

    28、t the door are $12 for visitors,$10 for students and seniors(65+) and $6 for matinees(午后场).To find shows,check out the schedule in our OfficialGuide.Questions or comments may be directed to the Festival by emailing inquiries.【语篇解读】本文介绍theNewHopearea的传奇历史。这里曾经是一个商业区域中心。D.F.Whipple选择在theNewHopearea为其文

    29、化环境设立一个电影节。21.What do we know about the New Hope area?A.It was ever a business area center.B.It has a history of less than 100 years.C.It was first used as the base of arts.D.It is famous for its natural scenery.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“Startingfrom1710,apublicland,theNewHopeareahasastoriedhistory.Itbegan

    30、asatradingpost.”可知,这里曾经是一个商业区域中心。22.D.F.Whipple chose to set up a film festival in the New Hope area for .A.its busy streetsB.its modern societyC.its ancient buildingD.its cultural environment答案D解析细节理解题。根据第二段的第一句“Inresponsetothisculturalenvironment,businessmanandwriterD.F.WhippledecidedtosetuptheNew

    31、HopefilmfestivalandbecameactiveonJanuary1,2009.”可知,他选择在这里为其文化环境设立一个电影节。23.Where can you get the tickets in advance?A.From the online OfficialGuide.B.From BrownPaperT.C.At the venues after midnight.D.Through inquiries.答案B解析推理判断题。根据“VisitBrownPaperTThefestivalsofficialticketvendorforthesecondyearrunni

    32、ng.Ticketsareavailablebyshownames.”可知,从BrownPaperT可以提前得到票。BEmma Watson entered our lives as the perfect Hermione Granger in 2001,and nowadays,were just as much in love with this charming,intelligent British girl,as ever.You may or may not be a Potter head,but a lot of people are charmed by Emma Wats

    33、ons perfection.Despite being a star performer at the young age of 11,shes never gone the Hollywood-spoiled-child route.In fact,she made all attempts to stay as normal as possible.She said,“Ignoring fame was my rebellion,in a funny way.I was insistent on being normal and doing normal things.It probab

    34、ly wasnt advisable to go to college in America and room with a complete stranger.And it probably wasnt wise to share a bathroom with eight other people in a dormitory.Looking back,I think that was crazy.”She added,“I was very well-educated.My dad paid for me to go to a very good school,so I worked h

    35、ard every single day at that school to make him proud of me.And I did,and I still do.”If we had to imagine what Hermione Granger would have grown up to be like,we would say shed be the Emma Watson of the Potter universe because there really is no way to separate the two.In the last few years,Emma ha

    36、s added more feathers to her cap than we imagined being humanly possible,which include actor,scholar,model and UN Women Goodwill Ambassador.In her role as a UN Women Goodwill Ambassador,shed supported powerful causes to the best of her ability and brought them all the attention they deserve.Emma Wat

    37、son gave us the most accurate description of our favorite girl from the Potter universe.“Young girls are told you have to be a delicate princess.Hermione taught them that you can be a warrior.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。哈利波特系列电影中女主角赫敏格兰杰的饰演者EmmaWatson在11岁成名之后,仍然过着普通人的生活。24.After Emma Watson became an actress,sh

    38、e .A.followed the Hollywood child routeB.had a preference for a normal lifeC.became rebellious in a funny wayD.went to a good college instead答案B解析细节理解题。根据第二段第二句“Infact,shemadeallattemptstostayasnormalaspossible.”可知,在EmmaWatson成名之后,她在努力保持正常的生活,故本题选B项。25.What does the author mean by saying “Emma has a

    39、dded more feathers to her cap” in Para.4?A.Emma has earned more titles.B.Emma wears a cap with feathers.C.Emma is expert at designing caps.D.Emma has been more absorbed in her job.答案A解析句意理解题。根据第四段第二句中的“whichincludeactor,scholar,modelandUNWomenGoodwillAmbassador”可知,她获得了很多头衔,故选A项。26.What can be the be

    40、st title for the text?A.Emma Watson:You Can Be the Best ActressB.Emma Watson:You Can Be a WarriorC.The Way to Be a Delicate PrincessD.The Way to Be a Good Performer答案B解析主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了EmmaWatson虽然已经功成名就,但仍然坚持过普通人的生活。再结合最后一段中的“Hermionetaughtthemthatyoucanbeawarrior”可知,本题选B项。27.Whats the authors

    41、attitude to Emma Watson?A.Critical.B.Objective.C.Cautious.D.Appreciative.答案D解析观点态度题。通读全文可知,作者在文中多处表达了对EmmaWatson的欣赏,故选D项。CJack Kerouac was a huge inspiration for Bob Dylan,the winner of the 2016 Nobel Prize for Literature,and a host of other important writers and artists over the late twentieth and

    42、early twenty-first centuries.His masterpiece,OntheRoad,was one of the most important cultural events in American history,spurring a revolution in literature and effectively creating a counterculture that would shape art and politics for decades to come.Yet Kerouac was not universally lovedin fact,ev

    43、en among his fellow writers,he was often disliked or disrespected.OntheRoad is about two young men who travel back and forth across the United States,exploring new places and meeting new people.Their names are Sal Paradise and Dean Moriarity.The characters in the book are like Jack Kerouac and his f

    44、riends.Jack Kerouac did,in fact,travel across America several times in the late nineteen forties and early nineteen fifties.He traveled to almost every state in the United States and in Mexico.Often he hitch-hiked:he just asked people for a ride in their car.Sometimes he traveled with his friend Nea

    45、l Cassady.Jack Kerouac wrote OntheRoad in just three weeks in nineteen fifty-one.He typed it on several long pieces of paper that he connected to form a continuous document about thirty-six meters long.It took six years for the book to be published.But it immediately became a best-seller.But Kerouac

    46、 could not deal with the success and fame resulting from his book.He also could not deal with the way he believed his writing was misunderstood.He drank too much alcohol and died in nineteen sixty-nine at the age of forty-seven.【语篇解读】JackKerouac作为一个伟大的作家,虽然是个富有争议的人物,但是有一件事情是确定的,那就是年轻人喜欢他的作品。28.What

    47、does the first paragraph mainly tell us?A.Jack Kerouac liked writing stories about young people.B.Jack Kerouac was a controversial writer.C.Jack Kerouac is the winner of the 2016 Nobel Prize.D.OntheRoad is popular with people all over the world.答案B解析主旨大意题。通读第一段并结合最后一句“YetKerouacwasnotuniversallylove

    48、dinfact,evenamonghisfellowwriters,hewasoftendislikedordisrespected.”可知,本段主要告诉我们JackKerouac是个有争议的作家。29.How did Jack Kerouac often travel across the country?A.He often went on foot.B.He often traveled by bus.C.He often traveled in his friends car.D.He often asked others for a ride.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“O

    49、ftenhehitch-hiked:hejustaskedpeopleforarideintheircar.”可知,路上他通常搭便车。30.What does the underlined “it”(Para.3) most probably refer to?A.His travel.B.OntheRoad.C.The paper.D.The document.答案B解析词义猜测题。根据上文的“JackKerouacwroteOntheRoadinjustthreeweeksinnineteenfifty-one.”可知,此处的it指的是OntheRoad。31.What do we kno

    50、w about the book OntheRoad?A.It was misunderstood by most people.B.It brought the writer great fame.C.It was mainly about peoples daily life.D.It discouraged him greatly.答案B解析细节理解题。根据最后一段中的“ButKerouaccouldnotdealwiththesuccessandfameresultingfromhisbook.”可知,这本书给他带来了荣誉。DMark Twain,an American writer,

    51、published more than 30 books,hundreds of short stories and essays and gave lectures around the world throughout his career.Mark Twain left school when he was twelve.He had little school education.In spite of this,he became the most famous writer of his time.He made millions of dollars by writing.His

    52、 real name was Samuel Langhorne Clemens,but he is better known all over the world as Mark Twain,his penname.Mark Twain was born in 1835 and he was not a health baby.In fact,he was not expected to live through the first winter.But with his mothers care,he managed to survive.As a boy,he caused much tr

    53、ouble for his parents.He used to play jokes on all his friends and neighbors.He didnt like to go to school,and he often ran away from home.He always went in the direction of the nearby Mississippi.He was nearly drowned nine times.After his fathers death,Mark Twain began to work for a printer,who onl

    54、y provided him with food and clothing.Then,he worked as a printer,a river-boat pilot(领航员) and later joined the army.But shortly after that he became a miner.During this period,he started to write short stories.Afterwards he became a full time writer.In 1870,Mark Twain got married.In the years that f

    55、ollowed he wrote many books including TomSawyer in 1876,and HuckleberryFinn in 1884,which made him famous,and brought him great fortune.Unfortunately,Mark Twain got into debts in bad investments(投资) and he had to write large numbers of stories to pay these debts.In 1904,his wife died,and then one of

    56、 his children passed away.At the age of 70,his hair was completely white.He bought many white suits and neckties.He wore nothing but white from head to foot until his death on April 21,1910.【语篇解读】本文主要向读者介绍了马克吐温的生平及其对世界文学做出的贡献。32.When Mark Twain was a little baby,.A.he was not strong enoughB.he was a

    57、s active as other boysC.his mother thought he would dieD.he was always in hospital答案C解析细节理解题。根据第三段第二句“Infact,hewasnotexpectedtolivethroughthefirstwinter.”可知,他的妈妈没有期望他活过第一个冬天,也就是说他的母亲认为他会夭折。33.In his childhood,.A.he learned a lot at schoolB.he often went swimming with other boysC.his mother often wor

    58、ried about his safetyD.he often played games with other boys答案C解析细节理解题。根据第三段最后一句“Hewasnearlydrownedninetimes.”可知,妈妈常为他的安全担忧。34.What did Mark Twain do in order to make a living?A.He first worked as a printer.B.He did many kinds of work.C.He wrote stories in the beginning.D.He joined the army after he

    59、 worked in a mine.答案B解析推理判断题。根据第四段中的“Then,heworkedasaprinter,ariver-boatpilotandlaterjoinedthearmy.”可知,MarkTwain做过多种工作。35.In the later years of his life,Mark Twain .A.must have been very sad because he lost his wife and a childB.wrote many stories and earned a lot of moneyC.continued writing until h

    60、is deathD.lent too much money to others答案A解析推理判断题。根据第六段中的“In1904,hiswifedied,andthenoneofhischildrenpassedaway.”可知,他在晚年失去了他的妻子和一个孩子。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dylan Siegel and Jonah Pournazarian have been best friends since they met in preschool.“We do lots

    61、of fun things together,” says Dylan.“We like to play basketball and play on the swings.Jonah is super fun and nice.”Dylan thinks having a friend like Jonah is “so chocolate bar.”“That means something is awesome (了不起的),” explains Dylan.When he found out Jonah had a rare liver disease,Dylan wanted to

    62、do something to help his friend.36“People usually dont write a book to help other people.Thats why I wanted to do it,” says Dylan.In the book,Dylan wrote about things he and Jonah like to do.He figured that other kids would enjoy doing those things,too,and would understand how great how “chocolate b

    63、ar”those things are in a friendship.Dylan and Jonah are not just best friends.37 When their school announced a special “good deeds” day,Dylan decided that was the day he was going to start selling his book.He asked his mom and dad to make lots of copies.Then Dylan had another idea.He asked a local g

    64、rocery store to donate real chocolate bars to sell in addition to the books.The store owner was happy to do it.38 All the candy bars sold,too.39 That day,Dylan raised $6,000! He gave the money to the University of Florida where Jonahs doctor and others are searching for a cure for the disease.40 Soo

    65、n Dylan started selling the book online.So far,he has donated more than $800,000 for liver disease research.A.They are classmates,too.B.News about ChocolateBar spread quickly.C.ChocolateBar was so popular that Dylan sold all 200 copies.D.I like to help my friends and that is the biggest chocolate ba

    66、r.E.Thats when he decided to create a book called ChocolateBar.F.Jonahs parents are grateful that their son has such a good friend.G.People were very generous with their money,and many made donations.答案与解析【语篇解读】本文是记叙文。为了帮助好朋友Jonah治病,Dylan出版了一本他写的书来筹集善款。36.EE项中的createabook与下文Dylan说的“Peopleusuallydont

    67、writeabooktohelpotherpeople.ThatswhyIwantedtodoit.”相呼应,Dylan通过写书来帮助他患病的好友。37.A由下文的theirschool可知,Dylan和Jonah不仅是好朋友,也是同学。38.C由上文Dylan请求一家当地杂货铺销售他写的书并赠送巧克力棒以及下文所有的巧克力棒都卖完了可知,Dylan写的书很畅销。39.GDylan在“做好事日”那天能募捐到6000美元,是因为慷慨的人们伸出了援助之手。40.B由上文Dylan的书在“做好事日”那天广受欢迎和下文迄今为止他筹得不少善款可知,正因为Dylan写书的消息很快传播开来,所以他决定通过网

    68、络销售他的书。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Two years ago,about a 41 after Samantha was born,Glenda and Raphael Savitz learned their daughter was 42.“She was the first deaf person my husband and I had known,” Glenda,33,told TheBostonGlobe.“So its a surpris

    69、e and it is 43.But I think Im someone whos like:OK.What do we do?Shes a week old.Were going to be learning sign language.There was no 44 that it was going to be important to her development and her 45.”But the Savitz family werent the only ones who learned how to sign.Over 20 residents of their neig

    70、hborhood in the town of Newton are also learning sign language.The residents 46 an instructor on their own and 47 gather together in a living room to learn the language.The neighbors desire to learn to 48 with Samantha is something that the Savitz family finds extremely 49.“One of the most emotional

    71、 50 touching me is that I really learned about how much support and how much love there is here,” Glenda said.“People are 51 so much time and energy to learn a(n) 52 language because theyre dying to talk to my little daughter.I dont have 53 for that.”Baby Sam already has friends all over the neighbo

    72、rhood.Henry Marshall,a 19-year-old Harvard freshman,told TheBostonGlobe that Samantha 54 with her child-size basketball hoop as he shoots hoops on his adult-size one.While he plays,she copies his movements and 55 the words for “play” and “friend”.“Its a special neighborhood,” Raphael Savitz told The

    73、BostonGlobe.“Its just a really welcoming place.”【语篇解读】文章讲述了一个社区里的20多位居民为一个天生失聪的孩子默默奉献,给予无私的关爱,让孩子及她的家人倍感温暖的故事。41.A.dayB.weekC.yearD.month答案B解析根据下文中的“Shesaweekold.”可知,这是萨曼莎刚出生一周后的情况。week意为“周;星期”,符合语境。42.A.deafB.blindC.hurtD.dull答案A解析根据下文中的“Shewasthefirstdeafperson”可知,他们的女儿是失聪的。deaf意为“失聪的”,符合语境。43.A.e

    74、mbarrassedB.awesomeC.unbearableD.unexpected答案D解析根据空前的“Soitsasurprise”可知,这件事令人吃惊,出乎意料。unexpected意为“出乎意料的”,符合语境。44.A.pointB.chanceC.questionD.possibility答案C解析根据上文中的“Weregoingtobelearningsignlanguage.”和空后的“itwasgoingtobeimportanttoherdevelopment”可知,此处指毫无疑问,学手语对孩子的发展和成长都很重要。Thereisnoquestionthat.为固定句式,意

    75、为“毫无疑问”。45.A.workB.studyC.playD.growth答案D解析根据上文及空前的development可知,孩子刚刚一周,学习手语对孩子的发展和成长都很重要。growth意为“成长”,符合语境。46.A.hiredB.sentC.trainedD.assisted答案A解析根据上文中的“learningsignlanguage”和空后的“aninstructorontheirown”可知,居民为了学手语,应是自发雇用了一位老师。hire意为“雇用”,符合语境。47.A.suddenlyB.regularlyC.immediatelyD.randomly答案B解析根据语境可

    76、知,居民应是定期聚到一起学习手语。regularly意为“定期地;有规律地”,符合语境。48.A.shareB.stayC.associateD.communicate答案D解析根据上文可知,萨曼莎天生失聪,只能通过学习手语与他人交流,所以居民们学习手语是为了与萨曼莎进行沟通。communicatewith.意为“与交流”,符合语境。49.A.interestingB.surprisingC.touchingD.demanding答案C解析根据下文中的“Ireallylearnedabouthowmuchsupportandhowmuchlovethereishere”可知,萨维茨一家人发现邻

    77、居们为了与萨曼莎交流而学习手语,对此十分感动。touching意为“感人的”,符合语境。50.A.resultsB.issuesC.improvementsD.experiences答案D解析根据空后的“Ireallylearnedabout”可知,孩子母亲体会到社区居民的支持和关爱,这对她来说是最令她感动的经历。experience意为“体验;经历”,符合语境。51.A.looking forB.giving upC.putting inD.relying on答案C解析根据上文中的“gathertogetherinalivingroomtolearnthelanguage”可知,此处指人们

    78、投入了如此多的时间和精力。putin意为“投入”,符合语境。52.A.oralB.foreignC.localD.useless答案B解析根据语境可知,若不是想要与这个失聪的小女孩沟通,他们就不会接触手语,所以手语对他们来说是一种外来的语言。foreign意为“外国的;外来的”,符合语境。53.A.ideasB.wordsC.choicesD.suggestions答案B解析根据上文可知,社区居民们的做法令孩子母亲很感动,她的感激之情难以言表。word意为“言语;话语”,符合语境。54.A.playsB.livesC.helpsD.deals答案A解析根据下文中的“Whileheplays,s

    79、hecopieshismovements”可知,她在模仿他打篮球的动作。play意为“打(球)”,符合语境。55.A.writesB.readsC.signsD.says答案C解析根据上下文可知,小女孩失聪,需要用手语来表达自己的想法。sign意为“用手语表达”,符合语境。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Palace Museum received a painting of 56. (history) value,SilkRoadLandscapeMap,which was donated by Xu R

    80、ongmao,chairman of Hong Kong Shimao Group,on November 30,2017.The more than 30-meter-long scroll (卷轴) is painted on silk.The painting describes trade routes (路线) 57. (start) at Jiayuguan Pass in Northwest Chinas Gansu Province to Tianfang city.As many as 221 cities in 58. now are some 10 countries a

    81、re on the scroll.Some key spots 59. (include) on the ancient Silk Road,like Gansu Provinces Dunhuang,Mecca,Damascus,Esfahan in Iran and Samarqand in Uzbekistan.The map,with a large amount of geographic information,proves that China 60. (have) the worlds best mapping techniques at that time.61. also

    82、shows Chinese people had had a clear understanding of the outside world 62. Western maps came into the country.Obviously,the map is a 63. (contribute) of ancient Chinese geography to the whole world.It reflects the frequent business and cultural communication between China and 64. (country) along th

    83、e ancient Silk Road.At the moment further archaeological (考古学的),geographic and linguistic (语言的) research on the map 65. (carry) out.It will soon be shown to the public.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了香港世茂集团主席许荣茂捐赠给故宫博物院的一幅画丝路山水地图。56.historic/historical考查形容词。故宫博物院收到了一幅具有历史价值的画作。此处应用形容词修饰名词value,故填historic/h

    84、istorical。57.starting考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为分词作定语,动词start与先行词traderoutes之间为逻辑上的主谓关系,故用动词-ing形式。58.what考查关系词。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,且在从句中作主语,故填what。59.areincluded考查时态和语态。古代丝绸之路沿线的一些重要景点被包括在内。根据语境可知,此处主语keyspots与动词include之间为被动关系,且此处描述的是客观情况,故填areincluded。60.had考查动词时态。根据句意及时间状语“atthattime”可知,此处应用动词的一般过去时。61.It

    85、考查代词。它也表明,在西方地图进入中国之前,中国人已经对外面的世界有了清晰的了解。此处用It指代上文中的Themap。62.before考查连词。此处应用before“在之前”引导时间状语从句。63.contribution考查名词。根据空前的冠词a及空后的of可知,此处用名词单数。64.countries考查名词复数。它反映了中国和古代丝绸之路沿线国家之间频繁的商业和文化交流。根据句意可知,此处用名词的复数形式。65.isbeingcarried考查动词的时态和语态。目前,考古学、地理学和语言学方面对地图的进一步研究正在进行。根据句意及时间状语“Atthemoment”可知,此处应用现在进行

    86、时,且主语research与动词之间为被动关系,所以此处用现在进行时的被动语态。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,请你给你班的美国交换生Steven写一封信,介绍你校下个月将要开设的茶艺培训课概况,并邀请他和你一起报名参加这个课程。内容要点:1.开设本课程的意义;2.课程时间、内容等;3.报名地点、方式和截止日期。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇: 茶艺 tea arts茶艺师 tea specialist参考范文Dear Steven,How is everything going with you?A training

    87、 course on tea arts will be offered in our school next month.So I am writing to invite you to attend the course with me.To begin with,the aim of the course is to spread the Chinese culture of tea arts,so it is a good chance for you to learn more since you are interested in Chinese tea culture.Beside

    88、s,the course will start from May 10th,and it will last for a week.In the course,apart from the background knowledge of Chinese tea we will learn how to elegantly make,smell and drink tea as well as watching some shows of tea arts,which will be performed by our citys famous tea specialists.Finally,pl

    89、ease sign up for it in the school office or on the school website before May 8th.I have the confidence that you will enjoy the course.I would appreciate it if you accept my invitation.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。In many societies,there is often

    90、 greater acceptance of light skin than dark skin.Light skin may be seen as a mark of beauty,intelligence and success.These beliefs can lead to social pressure even within the same racial or ethnic group,if some members are darker skinned than others.The result is that skin lightening has become a co

    91、mmon activity across Africa,Asia and other areas of the world.More and more people with dark skin are using skin-lightening products,even if they may face health risks.They believe that having whiter skin will improve their lives.Many people think they will have a better chance of getting a job or m

    92、arrying into a better family.Or they want to look like what their society generally considers beautiful.Some beauty care products and soaps contain chemicals that make skin lighter.This process is also called bleaching(漂白).But some of the chemicals are extremely dangerous.One of the chemicals has be

    93、en linked to kidney (肾) damage and some kinds of cancer.It also causes low birth weight in babies when mothers use it during pregnancy.At first,bleaching products make the skin color lighter.But after long-term use they can cause problems.They can even make some skin darker.The chemicals in the prod

    94、ucts block and break down the natural process that gives color to skin.The skin loses its natural barrier to protect against sunlight.Then the skin can become thick and discolored.Usually the person will use more of the product in an effort to correct the problem,but this only makes it worse.Doctor

    95、Ly,who works in a hospital,says the chemicals are now more dangerous because they are stronger.Some cases have resulted in blackened fingernails,infections and permanent skin damage.And these are not the only risks.Experts say some people who change their skin color suffer emotional damage.They feel

    96、 regret and sadness.They feel that instead of risking their health,they should have learned to love and accept their skin color as it was.参考范文Many people prefer light skin to dark skin,believing that it helps improve their life and caters to the social standard of beauty.(要点1) Therefore,it is common

    97、 to try skin-lightening products.(要点2)However,bleaching containing chemicals has long-lasting harmful effects on physical condition and emotions.(要点3) Whats worse,it may fail to achieve expected results.(要点4)Thus,people who tried the products realise they should not put their health at risk but accept their natural colors.(要点5)(78词)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020新教材高中英语 第五单元测评 新人教版必修第三册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-438583.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1