分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2019广东省广州市天河中学高三高考英语二轮复习专题训练:阅读理解及解析(文化教育类)02 WORD版含解斩.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:438885
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:48.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019广东省广州市天河中学高三高考英语二轮复习专题训练:阅读理解及解析文化教育类02 WORD版含解斩 2019 广东省 广州市 天河 中学 三高 英语 二轮 复习 专题 训练 阅读 理解 解析
    资源描述:

    1、阅读理解(文化教育类)02四、Which boy hasnt dreamed of being a cool secret agent(特工)? The wonderful fighting and the world-saving adventures are much more colourful than most peoples everyday lives. Well, Cody Banks is just like any other boy, except that he is not just dreaming. He has a big secret his friends

    2、never know about. He was trained to be a spy(间谍)by a special CIA programme, which was made to look like a summer camp. He learned high-speed driving, hand-to-hand fighting and the use of high-tech tools.After proving he could become a young hero by saving a baby from a runaway car, Banks gets his fi

    3、rst real task. He must make friends with a popular girl at school, Natalie Connors. Then, he must spy on her father, a scientist who has developed a dangerous technology(技术). Banks must stop a group of bad people from forcing Natalies father into using the technology to endanger the world.The CIA ma

    4、y have taught him first-class self-defence moves, but they didnt show him how to talk to girls. Banks has zero ability when it comes to dealing with girls. How can he get around his problem and get an invitation to the girls upcoming birthday party? Will he finally become Natalies boyfriend and find

    5、 out whatever he can about her fathers work?Agent Cody Banks has everything that young people are interested in: big explosions, breath-taking performances and funny girl-dating experiences. It was listed in No.2 in the American box office last week. “This story is interesting and fun for the whole

    6、family to enjoy, and especially cool for young boys.” said Paul Perkins, a film reviewer in the US. 72. What is Banks first real task?A. To test a high-tech tool B. To save a baby from a car C. To study a new technology D. To watch a scientist secretly73. Banks wanted to go to Natalies birthday part

    7、y to _. A. meet her father B. know more peopleC. make friends with her D. steal some information74. What is considered as a great danger in the text?A. The technology developed by Natalies father B. An explosion set off by some bad people C. The CIAs training of boys for its task D. Secret agents sp

    8、ying on scientists75. What is the purpose of the text?A. Making known the work of the CIA B. Telling the story about a cool boy C. Showing the dark side of science D. Introducing a new film【考点】考察文化类阅读【文章大意】本文介绍了一部新电影Agent Cody Banks的具体内容:一个男孩是CIA的间谍,被派去执行一个秘密任务;本文的目的是吸引更多的人去看这部电影。72. 【答案】D 【试题解析】细节题

    9、。根据文章第二段2,3行He must make friends with a popular girl at school, Natalie Connors. Then, he must spy on her father, a scientist who has developed a dangerous technology(技术)可知他的任务就是监视Natalie Connors的父亲。防止坏人利用他的技术危害人类。故D正确。73. 【答案】C 【试题解析】推理题。根据文章第二段He must make friends with a popular girl at school, Na

    10、talie Connors. 和第三段How can he get around his problem and get an invitation to the girls upcoming birthday party? Will he finally become Natalies boyfriend and find out whatever he can about her fathers work?可知她的任务就是和这个女孩成为朋友然后监视她的父亲,而女孩的生日正是他的一个好机会。故C正确。74. 【答案】A 【试题解析】细节题。根据文章第二段2,3行Then, he must s

    11、py on her father, a scientist who has developed a dangerous technology(技术). Banks must stop a group of bad people from forcing Natalies father into using the technology to endanger the world.可知Natalie Connors的父亲掌握的那项技术对于全世界人来说都是很危险的技术。故A正确。75. 【答案】D【试题解析】推理题。根据文章倒数第二段Agent Cody Banks has everything

    12、that young people are interested in: big explosions, breath-taking performances and funny girl-dating experiences. It was listed in No.2 in the American box office last week. 可知本文是一则电影的预告短文,告诉我们一部新电影的具体内容。故D正确。【长难句解析】Will he finally become Natalies boyfriend and find out whatever he can about her fa

    13、thers work? 【翻译】他最终会成为Natalie的男朋友并找到他能够找到的关于她父亲的工作的所有信息吗?【分析】本句中有一个宾语从句whatever he can about her fathers work,在这个宾语从句中承前省略了find out,而且这个宾语从句是由“特殊疑问词+ever”构成的,该结构既可以引导名词性从句,也可以引导让步状语从句。五、 Walt Disney is credited for creating such wonderful things as Donald Duck and Mickey Mouse. However, he cannot ta

    14、ke the credit for creating other well-loved characters, such as Cinderella and Snow White. They are almost automatically associated with Disney because Disney turned old fables(寓言) into cartoon movies. The original Cinderella varies very much from the Disney version we know today. It started off wit

    15、h the girl mourning her mothers death and going to her tomb three times a day. In addition, there were only birds that helped Cinderella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice, nor was there mention of a horse and carriage. The stepsisters were cruel: they always threw Cindere

    16、llas food into the ashes of the fire and made her sleep on the ashes on the floor, hence(因此)her name. In the original story, the kings ball actually lasted for three days. With the help of the birds, the girl, beautifully dressed, danced with the prince on all three nights and the prince fell in lov

    17、e with her. However, she broke away from him to rush back home each night. On the last night, the prince placed soothing sticky on the stairs; as Cinderella made her escape, a shoe got stuck on it.Here now is where the story becomes unpleasant: when the prince went to the house looking for the girl

    18、whose foot fit the shoe, the wicked(邪恶的) stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe to fit into the shoe. The daughter did as told. So the prince took her away to be his bride. But when they passed the tomb of Cinderellas mother, the birds called out to the prince,“Turn and peep

    19、, theres blood in the shoe;the shoe is too small, the true bride waits for you.” Realizing he had been tricked, the prince returned the daughter to her mother. The other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe, with the same result. Only Cinderellas foot fit perfectly and

    20、so the prince chose to marry her. The story ends with the wedding day: as Cinderellas two stepsisters followed her, pretending to be devoted to her so that they could enjoy the kings riches, two birds flew by and plucked(啄) out their eyes. Because of their wickedness and falsehood, they had to spend

    21、 the rest of their days blind.The original Cinderella is so different from the Disney version. Thank goodness Disney made such changes; it indeed was a wise move.60. What dose the underlined word “They” in the first paragraph refer to?A. Such wonderful things.B. Other well-loved characters.C. Old fa

    22、bles.D. Cartoon movies.61. How did Cinderella get her name?A. The Birds came up with it.B. It was given by Disney.C. It came from the word “ash”.D. She got it from her mother.62. Which of the following is TRUE according to the original story?A. Helpful mice got Cinderella a beautiful dress.B. The ba

    23、ll was held to celebrate the princes wedding.C. Cinderella left her shoe on the stairs on purpose.D. The birds told the prince that he had been cheated.63. The moral of the original story is that _.A. a wicked person cannot escape punishment.B. a devoted person certainly deserves respect.C. a well-b

    24、ehaved child earns a great reward.D. a dishonest child cannot get mother love.64. What does the author think of the Disney version?A. Excellent. B. Ordinary C. Dull. D. Ridiculous.【考点】考察文化教育类阅读【文章大意】本文告诉我们灰姑娘的原版内容和迪斯尼的版本不一样,文章解释了原版的具体内容。60. 【答案】B 【试题解析】推理题。根据划线句子前一句However, he cannot take the credit

    25、 for creating other well-loved characters, such as Cinderella and Snow White.可知They are almost automatically的thay就是指前面一句中的other well-loved characters广受人们喜爱的人物。故B正确。61. 【答案】C 【试题解析】推理题。根据文章第三段The stepsisters were cruel: they always threw Cinderellas food into the ashes of the fire and made her sleep

    26、on the ashes on the floor, hence(因此)her name.可知正是因为她们把Cinderella的食物扔进了灰烬,并让他在灰烬上睡觉,属于Cinderella才会得到这样的一个名字。故C正确。62. 【答案】D 【试题解析】细节题。根据But when they passed the tomb of Cinderellas mother, the birds called out to the prince,“Turn and peep, theres blood in the shoe;the shoe is too small, the true bride

    27、 waits for you.”可知是小鸟告诉王子他被骗了。故D正确。63. 【答案】A 【试题解析】推理题。根据倒数第二段最后2行two birds flew by and plucked(啄) out their eyes. Because of their wickedness and falsehood, they had to spend the rest of their days blind.在水晶鞋与玫瑰花的原版中更多的是强调恶人有恶报。故A正确。64. 【答案】A 【试题解析】推理题。根据文章最后一段The original Cinderella is so differen

    28、t from the Disney version. Thank goodness Disney made such changes; it indeed was a wise move.可知原版的灰姑娘和迪斯尼版的完全不一样,迪斯尼版虽然有了很多改变,不过还不错。故A正确。【长难句解析】1.Realizing he had been tricked, the prince returned the daughter to her mother.【翻译】意识到自己被欺骗了,王子又把这个女儿还给了她的母亲。【分析】本句中的现在分词短语Realizing he had been tricked在句

    29、中充当状语,因为动词realize与句子主语the prince构成主动关系,所以使用现在分词在句中做状语。2. The story ends with the wedding day: as Cinderellas two stepsisters followed her, pretending to be devoted to her so that they could enjoy the kings riches, two birds flew by and plucked(啄) out their eyes.【翻译】故事在婚礼那一天结束了:当Cinderella的两个姐姐跟着她,假装

    30、很爱她目的在于他们可以获得国王的财富,两只鸟儿飞过来,啄瞎了他们的眼睛。【分析】本句中的现在分词短语pretending to be devoted to her在句中做伴随状语,so that.引导的是一个目的状语从句:为了获得国王的财富。 六 、 Perhaps you think you could easily add to your happiness with more money. Strange as it may seem, if youre unsatisfied, the issue is not a lack of means to meet your desires

    31、but a lack of desiresnot that you cannot satisfy your tastes but that you dont have enough tastes. Real riches consist of well-developed and hearty capacities (能力) to enjoy life. Most people are already swamped(淹没) with things. They eat, wear, go and talk too much. They live in too big a house with

    32、too many rooms, yet their house of life is a hut. Your house of life ought to be a mansion (豪宅) , a royal palace. Every new taste, every additional interest, every fresh enthusiasm adds a room. Here are several rooms your house of life should have. Art should be a desire for you to develop simply be

    33、cause the world is full of beautiful things. If you only understood how to enjoy them and feed your spirit on them, they would make you as happy as to find plenty of ham and eggs when youre hungry. Literature, classic literature, is a beautiful, richly furnished room where you might find many an hou

    34、r of rest and refreshment. To gain that love would go toward making you a rich person, for a rich person is not someone who has a library but who likes a library. Music like Mozarts and Bachs shouldnt be absent. Real riches are of the spirit. And when youve brought that spirit up to where classical

    35、music feeds it and makes you a little drunk, you have increased your thrills and bettered them. And life is a matter of thrills. Sports, without which you remain poor, mean a lot in life. No matter who you are, you would be more human, and your house of life would be better supported against the had

    36、 days, if you could, and did, play a bit. Whatever rooms you might add to your house of life, the secret of enjoying life is to keep adding.68. The author intends to tell us that_. A. true happiness lies in achieving wealth by fair means B. big houses are peoples most valued possessions C. big house

    37、s can in a sense bring richness of life D. true happiness comes from spiritual riches69. The underlined sentence in the second paragraph probably implies that_. A. however materially rich, they never seem to be satisfied B. however materially rich, they remain spiritually poor C. though their house

    38、is big, they prefer a simple life D. though their house is big, it seems to be a cage70. It can be learned from the passage that _. A. more money brings more happiness B. art is needed to make your house beautiful C. literature can enrich your spiritual life D. sports contribute mainly to your physi

    39、cal fitness71. What would be the best title for the passage? A. House of Life B. Secret of WealthC. Rest and Refreshment D. Interest and Enthusiasm【考点】考察文化教育类阅读【文章大意】很多人物质上非常丰富,住豪宅,享美食。但是他们真正幸福吗?他们的内心生活的房子又是如何呢?作者在文章里告诉我们,要想得到内心的幸福,需要了解艺术,文学,音乐等等不同的内容来丰富我们的内心世界。68. 【答案】D 【试题解析】推理题。根据文章4,5,6,7段第一句Art

    40、 should be a desire for you和 Literature, classic literature, is a beautiful, richly furnished room和Music like Mozarts and Bachs shouldnt be absent.和Sports, without which you remain poor, mean a lot in life.真正幸福的人需要懂或者拥有:艺术,文学,音乐和运动等,而这些主要是与我们精神上的丰富有关系的。也就是说真正的幸福是精神上的富有。故D正确。69. 【答案】B 【试题解析】推理题。根据本句h

    41、. They live in too big a house with too many rooms, yet their house of life is a hut.很多人住的是豪宅,但是他内心里的生命的住所是一个小棚屋。也就是说无论他物质上多么富有,但是内心的精神世界是贫穷的。故B正确。70. 【答案】C 【试题解析】推理题。根据文章第五段Literature, classic literature, is a beautiful, richly furnished room where you might find many an hour of rest and refreshmen

    42、t.文学可以让我们的心灵得到丰富,在那里你可以得到心灵的安宁。故C正确。71. 【答案】A 【试题解析】主旨大意题。现实生活里很多人物质上非常丰富,住豪宅,享美食。但是他们真正幸福吗?他们的内心生活的房子又是如何呢?作者在文章里告诉我们,要想得到内心的幸福,需要了解艺术,文学,音乐等等不同的内容来丰富我们的内心世界。A项中House of Life涵盖了这些内容。故A正确。【长难句解析】Strange as it may seem, if youre unsatisfied, the issue is not a lack of means to meet your desires but a lack of desiresnot that you cannot satisfy your tastes but that you dont have enough tastes.【翻译】尽管这听起来很奇怪,但是如果你不满意,问题不是缺少满足你的欲望的方法,而是你根本就没有欲望,不是你无法满足你的品味,而是你根本就没有品味。【分析】本句中的Strange as it may seem是一个形式倒装,陈述语序是Though it may seem strange, .;另外后面主句的表语是由notbut组成的并列结构。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019广东省广州市天河中学高三高考英语二轮复习专题训练:阅读理解及解析(文化教育类)02 WORD版含解斩.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-438885.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1