吉林省长春市农安县2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春市农安县2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春市 农安县 2020 2021 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、农安县高中基础年级期末质量检测高二英语试题本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题),共 150 分, 共 8 页。第I卷第一部分 听力(共两节,满分 30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选 项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下 一小题。 每段对话仅读一遍。1 When does the man want to get up?A. 7:30 B. 8:00 C. 9:002. Where might the speakers be?A
2、. At home. B. At a cinema. C. At a cafe.3. How does the woman feel?A. Disappointed. B. Excited. C. Sad.4. Where is the womans umbrella?A. Near the window. B. Near the door. C. Near the refrigerator.5. What will the woman do next?A. Go shopping. B. Visit friends. C. Have a rest.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22
3、.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出 最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the man do tonight?A. Watch TV B. Go to bed early C. Play with his brother7. Why did the man fall asleep late last night?A. He was doing his homewor
4、k.B. He was disturbed by the rainfall.C. He was kept awake by the thunder.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the woman hear the man play?A. At a wedding. B. At a concert. C. At a party.9. When did the man start to play the piano?A. At 7. B. At 12. C. At 18.10. What is the mans dream job?A. Being a pianist
5、. B. Writing music. C. Teaching music.听第8段材料. 回答第11至13题。11. When can we save water according to Alex?A. When we wash cars. B. When we take a bath. C. When we clean clothes.12. What do Alexs schoolmates do once a month?A. They throw away newspapers.B. They clean the school yard.C. They go to a recycl
6、ing center.13. What does the woman probably do?A. She is a reporter.B. She is a kindergarten teacher.C. She is an environmental scientist.听第9段材料,回答第14至l6题。14. Where does the man find out about the house?A. From a newspaper. B. From the Internet. C. From an agent.15. Which place do the speakers live
7、near now?A. A park. B. A factory. C. An office building.16. What does the man like about the advertised house?A. The kitchen is bigger.B. The house has more rooms.C. The park is perfect for children.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker mainly talking about?A. The importance of regular exercise.
8、 B. The health risks of being overweight. C. The influence of certain foods on health.18. What does the speaker say about the listeners? A. They often go to the gym.B. They are not heavy and fat. C. They dont have enough exercise.19. How does added sugar affect our health according to research?A. It
9、 brings us more energy.B. It increases our chances of getting ill.C. It takes away energy from our bodies.20. What is the speakers advice in the end?A. Trying to remove added sugar from daily diet.B. Shopping less at supermarkets.C. Eating sugar-free foods only.第二部分 阅读理解 ( 共两节, 满分 40 分)(共 15 小题;每小题
10、2 分, 满分 30 分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项( A、B、C 和 D)中, 选出最佳选项。【A】We travel the world to experience an unfamiliar culture. Its an added bonus when the destination happens to be home to several cultures, thanks to its diverse population.TorontoToronto happens to be one of the most diverse in the world. In fact
11、, nearly half of Torontos residents were born in another country. This cultural mix is most apparent in the citys community pockets, including Chinatown, Greektown, Little Italy etc. And although English is most widely spoken here, the streets are constantly filled with over 140 different languages.
12、Los AngelesLos Angeles is known and loved for its varied landscape, which offers opportunities to swim at the beach, hike in the park and explore a lively city all on the same day. That diversity also extends to its populationpeople from approximately 140 countries, speaking 86 different languages c
13、all the City of Angeles home where visitors can get a taste of multicultural mix.SydneyEnglish-speaking visitors to Sydney wont have any trouble buying their tickets to the Opera House or ordering up some Aussie barbecue, as its the main language used here. That said, its not the only language you m
14、ay overhear. Approximately 250 different dialects are spoken in this Australian city. This makes sense, given that 40 percent of the population were born overseas.SingaporeSingapore might be small but it packs in a lot of diversity. The Southeast Asian destination has four official languagesEnglish,
15、 Malay, Mandarin and Tamiland approximately 40 percent of its population were born abroad.1. Where can people enjoy fascinating scenery?A. In Singapore.B. In Toronto.C. In Sydney.D. In Los Angeles.2. What do these four cities have in common?A. People speak other languages besides English.B. Traveler
16、s can kill time on the beach.C. The majority of residents are Chinese.D. More than half of the population were born overseas.3. The text is probably helpful for those who are interested in _.A. language teachingB. reading and writingC. touring and cultureD. cooking and swimming【答案】1. D 2. A 3. C【解析】
17、【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了四个多种文化并存的城市。去这四个城市旅行,可以体验不同文化的交融。【1题详解】细节理解题。根据Los Angeles部分中Los Angeles is known and loved for its varied landscape, which offers opportunities to swim at the beach, hike in the park and explore a lively city all on the same day.可知,洛杉矶因各种美景被人们熟知和喜爱,故在洛杉矶可以欣赏到极致的景色。故选D。【2题详解】细节理解题。
18、Toronto部分中提到And although English is most widely spoken here, the streets are constantly filled with over 140 different languages.;Los Angeles部分中提到people from approximately 140 countries, speaking 86 different languages call the City of Angeles home where visitors can get a taste of multicultural mix
19、.;Sydney部分中提到Approximately 250 different dialects are spoken in this Australian city.;Singapore部分中提到The Southeast Asian destination has four official languagesEnglish, Malay, Mandarin and Tamil可知,这四个城市的共同点是不仅说英语,还说其他语言。故选A。【3题详解】推理判断题。文章主要讲述去世界各地旅游,能够体验多种文化的融合,故对旅游和文化感兴趣的人有帮助。故选C。【点睛】推理判断题。推理判断题常用in
20、fer,imply,suggest,conclude,learn from,intend,mean等次来提问。推理判断题不会在原文中给出答案,需要弄清楚解答的问题是针对某个细节,主题还是作者意图进行判断,可运用略读,快速确定原文中推理依据的位置和范围再进行推理判断。针对主题判断时,依据就是文章的主旨大意,再分析语句间的逻辑关系。小题3就是根据文章的主旨大意进行推理判断。【B】When I was in my fourth year of teaching,I was also(and am still)a high school track and field coach(田径教练). One
21、 year,I had a student,John,who entered my class when he was a junior. John changed to our school from Greece,and seemed to be interested in sports,so I encouraged him to join our track team. I explained to him that even though he had never taken part in it before,I did believe that he could do well
22、in any event,and that I would be willing to coach him in whichever ones interested him. He accepted the offer,and began to work hard at every practice.About a month later,I had found out from other sources that John was a first-class tennis player,winning various junior awards in his home country. I
23、 went to him asking,“John,I really appreciate that you came out for the track team,but why didnt you play tennis instead?It seems that would interest you a lot more,since youre so good at it.”John answered,“Well,I like tennis,but you told me that you believed in me,and that you thought I could do we
24、ll in track,so I wanted to try it for that reason.”From then on,I often remember my students reply. I told it to a friend and she suggested I write it down to share somewhere with more teachers. No matter how critical(挑别的)students can be of themselves,Ive found that a simple“I trust that you can do
25、it!”can go a long way!4. According to Paragraph 1,what did the author seem to think more about?A. Johns PE marks.B. Johns self-confidence.C. Johns interest in sports.D. Johns state of health.5. Why did John take part in the track team?A. He had been an excellent runner.B. He was encouraged by his te
26、acher.C. He liked running more than tennis.D. He had no tennis coach to train him.6. Whats the purpose of this passage?A. To build a close teacher-student relationship.B. To introduce a new way of sports training.C. To explain the value of sports.D. To show the importance of encouragement.7. Who is
27、the passage mainly written for?A. Teachers.B. Parents.C. Students.D. Players.【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】本文是一篇记叙文。作者鼓励他的学生John加入田径队,大约一个月后作者发现John曾是一流的网球运动员。但John却因为作者的鼓励坚持留在田径队训练。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“and seemed to be interested in sports, so I encouraged him to join our track team”可知,John似乎对体育感兴趣,因此作
28、者鼓励他参加田径队,说明作者考虑更多的是John在运动方面的兴趣,故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第二段中的“John answered, Well, I like tennis, but you told me that you believed in me, and that you thought I could do well in track, so I wanted to try it for that reason.”可知,John参加田径队的原因是作者鼓励了他,故选B项。【6题详解】写作意图题。通读全文,特别是尾段中的“Ive found that a simple I
29、trust that you can do it! can go a long way”可知,这篇文章是为了说明鼓励的重要性,故选D项。【7题详解】推理判断题。根据尾段中的“I told it to a friend and she suggested I write it down to share somewhere with more teachers”可推知,这篇文章主要是写给老师的,故选A项。【C】Camping has a long history in Australia. The country has a long history about it, which is a w
30、ay of life for people in that country. Although that way of life has mostly died out in the modern country, we must take care to remember it.There is a long tradition. When gold was first discovered and people came from around the world to find their fortune, many could not afford to stay in a hotel
31、 and nor would there have been enough, so they all brought tents (帐篷)and set them up next to their little goldfield. Many people alive in Australia today are born from those people who spent large parts of their lives intents. And it seems to have stayed with us all the way to modern Australia.In su
32、mmer, the nations camping grounds are packed(挤满)with families on holidays. It is a great experience for a kid to lie in a tent where he or she can hear all the sounds of nature. Its a place where they can learn skills like making a fire, cooking and swimming in the water, which they will use for the
33、ir whole lives.Of course, things have changed a lot from the early days of camping, when you would carry everything you need on your back. Now there are all kinds of equipment to take with you, from solar panels(太阳能板)for your electric razor(电动剃须刀)to an outdoor shower. In fact, many campsites you see
34、 around the country are so decorated that you have to wonder why they are bothered to leave the house at all.8. What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to?A. Australia.B. Tradition.C. Camping.D. Fortune9. The second paragraph mainly tells us about .A. the history of camping i
35、n AustraliaB. what the first settlers did in AustraliaC. the hotel situations in AustraliaD. Australians modern way of life10. What do Australians prefer to do when summer comes?A. To go fishing.B. To make tents by themselves.C. To go camping.D. To listen to nature.11. We can learn from the passage
36、that .A. solar panels are necessary for campingB. things have changed a lot about campingC. there are lots of goldfields in AustraliaD. Camping has already died out nowadays【答案】8. C 9. A 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。野营在澳大利亚有着悠久的历史,在夏天人们都喜欢外出野营。然而,随着时间的推移,野营有了很大变化,现在人们野营的时候习惯带上各种现代设备。【8题详解】词义猜测题。由第一段第一句话Ca
37、mping has a long history in Australia.可推知,此处是说野营在澳大利亚拥有悠久的历史,故推测划线词指代camping。故选C项。【9题详解】主旨大意题。由第二段第一句There is a long tradition.和本段主要内容可知,本段主要介绍了野营在澳大利亚的历史。A. the history of camping in Australia(野营在澳大利亚的历史)符合以上说法,故选A项。【10题详解】推理判断题。由第三段的In summer, the nations camping grounds are packed(挤满)with familie
38、s on holidays.可知夏季,澳大利亚的野营地挤满了人,故推测夏天来临的时候.人们喜欢去野营。C. To go camping.(去野营)符合以上说法,故选C项。【11题详解】细节理解题。由最后一段第一句话Of course, things have changed a lot from the early days of camping, when you would carry everything you need on your back.可知,现在的野营和早期相比发生了很多变化,早期人们野营需要自己携带所有需要的东西。B. things have changed a lot
39、about camping(野营已经发生了巨大变化)符合以上说法,故选B项。【D】If you asked me to dance, Id probably freeze on the spot and some people say I have two left feet! But with some persuasion and Dutch courage I can be tempted to take to the dance floor and shake some moves-and that, apparently, is only natural.Experts have f
40、ound as well as being fun, dancing might have helped us to survive as a species. Evolutionary anthropologist(人类学家) Bronwyn Tarr from the University of Oxford believes that dancing alone is one thing but its dancing as a group that makes our brain reward us with a cocktail of feel-good hormones that
41、change how we feel about ourselves and those around us. This is likely to lead to profound social effects. Its keeping paces with others that makes us happy. Bronwy Tarr says that “dancing fosters social closeness between people. It helps us build social connections and communities. In our past, tho
42、se social connections would have been critical for surviving.”Dance is also a good way to keep fit and improve our mental health. In Wales there have been calls for doctors to prescribe dance classes to people who are unwell. The Arts Council of Wales claims there are many health benefits. And Bronw
43、yn Tarr says “more and more were actually discovering that your longevity(长寿)-your life expectancy-is predicted by the social connections that you havestill today its something we should do more of.”It could be part of being a conservative Englishman that makes me a reluctant dancer. Look at other n
44、ationalities such as Cubans where dancing is at the heart of their cultural identity. And in Brazil at Carnival time people let their hair down by dancing together day and night. They seem to be having a good time-so maybe I should get on my feet and dance!12. What does the author imply in the first
45、 paragraph?A. He doesnt like dances.B. He does not dance well.C. He lacks confidence in dance.D. He does everything out of nature.13. What can be inferred from Tarrs words in Paragraph 2?A. Dancing alone doesnt benefit at all.B. Dancing with others helps people survive.C. It is funny to keep paces w
46、ith other people.D. It matters most to dance on social occasions.14. How does the author feel about dancing in the last paragraph?A. Positive.B. Negative.C. Unclear.D. Objective.15. Which is the best title for the text?A. What makes you a real dancer?B. What can dances bring us?C. Why do people love
47、 to dance?D. How can we dance well?【答案】12. B 13. B 14. A 15. C【解析】这是一篇说明文。文章剖析了“人为什么要跳舞”及跳舞对种群生存的积极意义。【12题详解】推理判断题。根据第一段中“If you asked me to dance, Id probably freeze on the spot and some people say I have two left feet! (如果你请我跳舞,我可能会当场呆住,人们会说我笨手笨脚的。)”可知,作者不擅长跳舞。故选B项。【13题详解】推理判断题。根据第二段中“Experts have
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439295.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
