分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型吉林省长春市十一中等四校2023-2024学年高一英语上学期10月联考试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:439299
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:44.31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 长春市 十一 中等 2023 2024 学年 英语 上学 10 联考 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、2023-2024学年度上学期第一次月考高一英语试题本试卷满分150分,共10页。考试时间为120分钟。考试结束后,只交答题卡。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman plan to do?A. Take up jogging.B. Go to a gym.C. Do sit-ups.2. Where did the woman meet

    2、the band?A. At a coffee shop.B. At a concert hall.C. At a clothing store.3. What will the man do next?A. Tour the city.B. Buy some chicken.C. Eat his meal.4. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Host and guest.C. Policeman and driver.5. What are the speakers talking

    3、 about?A. A party.B. A friend.C. A game.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听第6段材料,回答第6、7题。6. What did the speakers do?A. They had a test.B. They did their homework.C. They made a tough decision.7. What is the womans feeling?A. Anger.B. Relief.C. Worry.听第7段材料,回答

    4、第8、9题。8. What is the man going to do?A. Buy some bird food.B. Feed birds in the garden.C. Catch an unusual-color bird.9. What does the man ask the woman to do?A. Join the organization.B. Help him recognize birds.C. Find the habitats of some species.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where did the man go on May 6?

    5、A. To Delhi.B. To Bangalore.C. To Mumbai.11. What does the woman advise the man to do?A. Have a rest in Delhi.B. Cancel his meeting.C. Start a new project.12. What is the mans schedule like?A. It is disorganized.B. It is busy.C. It is light.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the conversation probably t

    6、ake place?A. At home.B. In a car.C. On a bus.14. Why did the man leave his first job?A. The working time was unreasonable.B. The schedule was always changed.C. The manager was dissatisfied with him.15. How will the woman spend her vacation?A. She will visit her cousin.B. She will find a new job.C. S

    7、he will go snowboarding.16. What will the man do tomorrow?A. Rearrange his schedule.B. Tell the woman his decision.C. Give the woman a ride.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where did the speaker apply for job opportunities?A. In nearby states.B. In a local theater.C. In an international company.18. What did th

    8、e speaker regret doing?A. Avoiding challenges.B. Competing with others.C. Supporting other actors.19. Why did the speaker refuse to act in a movie?A. The style wasnt suitable for her.B. She didnt like the writing.C. She had another opportunity.20. What do we know about the speaker?A. She welcomes ne

    9、w chances.B. She is grateful to other actors.C. She thought about giving up acting.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项.AThe British MuseumGallery Art SessionNational curriculum linksArt & DesignAbout this sessionGallery Art sessions take place in one or mo

    10、re of the Museums galleries. Your students explore a theme chosen by you and are led by an artist-educator. The sessions reflect the diversity of world cultures through the British Museums collections.Format: gallery workshop, Q&A, practical art-based activities, discussionCapacity: 15 per group(max

    11、 30 students per day, split into 2 groups)Duration: 90 minutesPrice: FreeIn detailThe session begins with an introduction to the Museum and its collections.The artist-educator will lead students through an exploration of the theme in several galleries.It concludes with a meeting which highlights the

    12、 questions to ask when examining museum objects, the skills of recording information gathered in a museum and a summary of the key themes of the session,Before your visitThe purpose of the Museum visit, for example, collecting material for a particular project or examining objects from a particular

    13、culture or period, should be made clear before arrival and students should know the expected outcomes of the visit.After your visitYour session and museum visit should be recorded, e. g. using digital cameras, notes and drawings so that further in depth research can be done.Find out moreA selection

    14、of galleries below may be visited during the session.Room 25: AfricaRoom 26: North AmericaRoom 27: Asia21. Who is the text intended for?A. Parents.B. Teachers.C. Students.D. Artists.22. Which of the following is required of students before the art session?A. Pay the tickets in groups.B. Plan the out

    15、come with others,C. Know the purpose of the visit.D. Record the visit with notes.23. What can students do during the art session?A. Draw the collections.B. Choose some themes.C. Introduce the Museum.D. Visit various galleries.BAs the only woman competing in para ice hockey(残奥冰球) at Beijing 2022,Yu J

    16、ing, at the age of 38, caught peoples eyes in Team Chinas 6-0 round-robin win over Italy on Tuesday.Yu played over five minutes in the game which fittingly took place on International Womens Day, becoming only the third woman in history to ever compete in the Paralympic hockey program, following Nor

    17、wegians Brit Mjaasund Oeyen and Lena Schroeder in 1994 and 2018, respectively.Para ice hockey is a mixed-gender sport, but world championships and Paralympic Games still tend to feature all-male teams due to the sports physically demanding nature.Yu has had a passion for sports since she was a kid-e

    18、ven with polio(小儿麻痹症)causing a disability in her left leg when she was little.In 2019, Yu took up para ice hockey. Similar to wheelchair basketball, para ice hockey involves players with various lower body disabilities sitting on sledges while pushing themselves along the ice with hockey sticks in b

    19、oth hands.“It was hard at the beginning. Its quite difficult to maintain balance while sitting on thin blades(冰刃)and controlling the puck,” Yu said.She developed a serious disease on her right wrist because she pushed herself too hard. Icing her wrist has become a daily routine, not to mention frequ

    20、ent treatment for wounds on her shoulders and back.However, nothing deters the sports lover. “In this sport, crashes are unavoidable. I am ready for whatever challenges come my way on the ice,” she said.Yu expects to see more of her gender follow in her footsteps. “Women with disabilities all over t

    21、he world, I hope they know its not impossible, and I hope they see this as encouragement,” she said.24. Why did Yu Jing catch peoples eyes in para ice hockey at the Paralympic Games?A. Yu got the most scores in the para ice hockey.B. Yu won the most medals at the Paralympic Games.C. Yu was the only

    22、woman competing in the para ice hockey.D. Yu was the oldest woman participating in the Paralympic Games.25. Which of the following can best describe Yu?A. Honest and simple.B. Hardworking and inspiring.C. Positive and smart.D. Kind and outgoing.26. What does the underlined word “deters” in Paragraph

    23、 8 refer to?A. Prevents.B. Strengthens.C. Defends.D. Relieves.27. What can be a suitable title for the text?A. Never Too Late To LearnB. Never Give UpC. Fearless Yu Breaking Down BarriersD. Brave Yu Catching Peoples EyesCModern science proves that a healthy lifestyle matters much to how long you can

    24、 live and how well you live. Here are some tips for you to form a healthy lifestyle.Keep a scientific diet. Keep in mind that sugar can be removed(去除) from our diet completely. Over intake (摄入量) of sugar is one of the main reasons for getting fat. Over intake of protein(蛋白质) or fat and low intake of

    25、 fiber can also lead to getting fat. We only need a few grams of protein to keep our body in order.Be always in a good mood. There is a relationship between the mood and health. A good mood keeps you in high spirits. Thanks to the Internet, we can enjoy and learn much without going out. Take a look

    26、at some online shops and pick up some bargains, enjoy music and movies and chat with good friends. Just keep happy.Enough sleep. Two studies show the reasons why teens and adults dont have enough sleep. With teens, a major reason is mobile phone use; with adults, its work. Meanwhile, a third study o

    27、f young children shows that lack of sleep in early life may lead to serious problems in future. Everyone needs at least 8-hour sleep to recover(恢复) from tiredness and the hurt caused by hard work in the daytime.Proper exercise. Do exercise to keep away from fatness. Because of the quick pace of the

    28、modern life, you dont have time to do exercise every day, but at least three times a week and 45 minutes each time.28. Which of the following can lead to getting fat according to the passage?A. Low intake of protein.B. Low intake of fat.C. Over intake of fiber.D. Over intake of sugar.29. The main re

    29、ason why teenagers dont have enough sleep is that they _.A. use mobile phone s too muchB. have too much homeworkC. eat too much sugar every dayD. dont have enough exercise30. In which part of the newspaper are you most likely to find this passage?A. Medical care.B. Modern science.C. Health Report.D.

    30、 School Experience.31. The author wrote this passage to _.A. tell the readers how to take proper exercise every dayB. provide some advice on how to form a healthy lifestyleC. ask people to care about their health rather than their workD. make some surveys among those who have health problemsD“Funny

    31、or die” has a whole new meaning, thanks to a study published in April in a medical journal. Women with a strong sense of humor were found to live longer although they were ill, especially for those with heart problems and infection (感染). Happy men seemed to be protected against infection.The researc

    32、hers reported the findings from a 15-year study on the connection between the sense of humor and death among 53,556 women and men in their country. The team studied the influence of humor on peoples way of thinking, social skills and emotion development, and examined death from different conditions:

    33、 heart problems, infection and other health problems.The findings showed that for women, those who had high scores on a humorous way of thinking had a 48 percent less risk of death from all causes, a 73 percent lower risk of death from heart problems and an 83 percent lower risk of death from infect

    34、ion. For men, a connection was found only for the risk of death from infection those with high humor scores had a 74 percent reduced risk. The researchers suggested the sex differences could be due to a small decrease in humor scores as the men aged. No connection was found for the influence of rumo

    35、r on social skills and emotion development.“The humorous way of thinking plays an important role in peoples personality (性格) and may influence the way people cope with everyday life,” said study co-researcher Sven Svebak. “In this way, it may help reduce fighting in daily life, preventing the build-

    36、up of stress.” Although the sense of humor is a natural characteristic (特征), it can also be developed through social activities.“I expect that children whose parents have no sense of humor when feeing challenges are less likely to develop their sense of humor to cope with everyday life when they gro

    37、w up,” Sven Svebak said. “But if you had a humorless childhood, never fear studies show people can learn to be humorous at any age.”32. What can we learn from the first paragraph?A. Joyful women can live longer than happy men.B. Humor could benefit peoples health.C. Women who seldom laugh may fall i

    38、ll easily.D. Humor makes people pay more attention to their health.33. The reason for men having a higher risk of death from infection than women is that _.A. men become less humorous as they grow olderB. men have poor memories as they ageC. men have bad sleeping quality as they grow olderD. men tak

    39、e part in fewer social activities as they age34. How does the author show the research findings?A. By stating arguments.B. By giving examples.C. By listing data.D. By making experiments.35. Which of the following would Sven Svebak agree with?A. Humorless people have an unhappy childhood.B. Children

    40、must learn to be humorous at an early age.C. Humorous people can better deal with pressure in life.D. Parents with a sense of humor are better at child education.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。有两项为多余选项。Advocates of exercise have long argued that you can piece together 3 or 4 s

    41、horter sessions of 10 or 15 minutes of activity and get the same benefits as a continued hour workout, and it seems theyre right. 36 Those who said they usually worked out in short 15-minutesessions were judged to be just as healthy as those who worked out in one long session.The study discovered th

    42、at how energetic people exercised appeared to matter. 37 Therefore, anyone who wants to lower their risk of heart disease may need to follow the doctors recommendation of exercising for at least 30 minutes at moderate intensity four days a week, in any combination.If your idea of exercise is picking

    43、 up the remote, then walking a little every day will make you healthier and increase your chances of living a long life. 38 “When we say brisk, we mean a quick and energetic pace,” says Andrea Dunn. “Were talking about walking at a pace of at least three and a half miles per hour. A brisk walk is th

    44、e type of pace youd walk when hurrying to catch a bus or rushing to get out of the cold.” 39 .If walking is your preferred form of exercise, Dun n suggests planning a one-mile route. 40 If you cover the distance in 15 minutes or less, youre walking briskly. “Believe me, were not talking about stroll

    45、ing down the boulevard(大马路), or stopping to smell the roses.”A. And walking is good for your health.B. Then clock yourself while walking one mile.C. Walking fast enough that you get winded(气喘吁吁的).D. But dont fool yourself into thinking you can walk slowly and call it exercise.E. Music makes you get

    46、rid of the idea of quitting a workout.F. And it also discovered how much time they spent doing it mattered.G. Researchers surveyed over 7,000 men in a study published in the September issue of Circulation.第三部分 英语知识运用(共三节,满分45分)第一节完形填空(共15小题,每题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将选项涂黑

    47、。Derek Rabelo was born in Brazil in 1992. His father called him Derek after a famous 41 star, Derek Ho. Dereks father wanted Derek to become a surfer, too, but there was a 42 : unfortunately, Derek was born 43 . His fathers dream to see his son surf seemed 44 !When Derek was 17, his father told him

    48、about his 45 . From that moment on, Derek tried his best to become a surfer. He went to the 46 every day and started taking surfing 47 with a coach. Derek kept trying and 48 , he learned to surf.Derek explains that 49 he cant see, he understands the noises that the waves make and can 50 them when th

    49、ey are coming. He says every part of a wave makes a different noise, 51 he knows which direction to surf in.In 2012, he flew to Hawaii to surf one of the most challenging and dangerous 52 in the world. Local surfers were very 53 to see the confident young man surf the huge wave with no problem 54 .A

    50、 film producer decided to make a film about him. Beyond Sight tells Dereks inspirational story and teaches us that nothing is impossible if you 55 yourself!41. A. swimmingB. surfingC. filmD. pop42. A. problemB. ruleC. promiseD. plan43. A. poorB. weakC. deafD. blind44. A. necessaryB. realC. impossibl

    51、eD. proper45. A. storyB. adviceC. truthD. dream46. A. riverB. beachC. waterD. wave47. A. matchesB. lessonsC. photosD. exams48. A. insteadB. usuallyC. stillD. finally49. A. althoughB. unlessC. whenD. before50. A. seeB. touchC. hearD. taste51. A. orB. soC. butD. for52. A. wavesB. beachesC. islandsD. s

    52、ports53. A. sorryB. worriedC. scaredD. surprised54. A. after allB. at allC. at the same timeD. from time to time55. A. deal withB. depend onC. believe inD. look after第二节单词拼写(共10题;每小题1.5分,满分15分)根据所给汉语提示,写出单词的正确形式。56. How many students have _(登记) for English classes?57. We had better ask our teachers

    53、or classmates for advice on how to _(提高,改善) our writing.58. After the _(实验), everything is put in order in the cupboard.59. She feels a strong sense of _(责任)towards her students.60. Do you _(推荐) raising the school-leaving age?61. The new survey shows that the number of the students _(上瘾的)to computer

    54、 games has been on the increase in recent years.62. _(明显地) he is interested in music as well as in painting.63. When youre a child, life is one big _(奇遇).64. Many countries are _(探索)space, for it is a dream shared by many people.65. With your timely help, I completed the project as _(安排).第三节语法填空(共10

    55、题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Chinese fans seem to have special meanings in Chinese culture. Ive 66 (receive) a number of them as gifts from my Chinese friends. The fans are very pretty. You may have noticed that almost all female figures in 67 (tradition) Chinese paintings car

    56、ry a silk fan. In the movies of 68 1930s and 1940s, fans are a very visible article for Shanghai women. 69 (usual) the structure of the fans is made of sand wood and the faces are made of silk or paper. Because the fans always have sweet smell, women 70 use them appear even more attractive. Fans are

    57、 probably one of the most appropriate 71 (expression) of noble female.Men also use fans. But these fans are quite often much 72 (big). Mens fans often use valuable materials for that structure and the faces are always 73 (paint) with plants or landscapes. As a result 74 open-door policy, fans have b

    58、ecome popular again not for people to use at home, 75 as a gift for foreigners. I heard westerners appreciate these gifts. As fans are small, inexpensive and typically Chinese, many people like to use them as gifts from the overseas trips.第四部分 写作(满分 25分)假如你是李华,你的英国朋友Jimmy来信说,进入高中后,自己不适应高中生活,学习和心理压力日

    59、益增大,学习和生活受到了影响。请你用英文写一封回信。内容要点如下:1.表示理解并给予安慰2.提出建议注意:1.写作词数应为100词左右2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Jimmy,_Best wishes,Li Hua2023-2024学年度上学期 第一次月考高一英语答案12345678910CACACACBBC11121314151617181920ABBACBABBA21222324252627282930BCDCBACDAC31323334353637383940BBACCGFDCB41424344454647484950BADCDBBDAC5152535455BADBC

    60、单词拼写答案:每小题1.5分,满分15分56. registered 57. improve 58. experiment 59. responsibility 60. recommend61. addicted 62. Obviously 63. adventure 64. exploring 65. scheduled语法填空答案:每小题1.5分,满分15分66. received 67. traditional 68. the 69. Usually 70. who/that71. expressions 72. bigger 73. painted 74. of 75. but书面表达

    61、参考范文:Dear Jimmy,Im sorry to hear that you are so stressed in your senior high school that your life and study has been affected. It is understandable that you have this kind of feelings. It is common for teenagers to have difficulty adapting to the new environment. Perhaps the following suggestions

    62、will be of help.To begin with, it is wise to keep a balance between study and rest. Good rest advances your study. Additionally, it is highly recommended that you should communicate with your friends and teachers about your problems. Im sure you will get back your confidence in this way. Most import

    63、antly, you will be more organized if you can make a learning schedule.I sincerely hope my suggestions are beneficial to you.Best wishes,Li Hua【分析】本篇书信表达属于应用文,要求考生给Jimmy写信,给予安慰,并提供如何适应高中生活的建议。【详解】1.词汇积累影响:affectinfluence困难:difficultytrouble适应:adaptadjust计划:scheduleplan2.句式拓展简单句变复合句原句:It is common for

    64、 teenagers to have difficulty adapting to the new environment.拓展句:It is common that teenagers have difficulty adapting to the new environment.【点睛】【高分句型 1】Additionally, it is highly recommended that you should communicate with your friends and teachers about your problems.(运用了it作形式主语,that引导的主语从句及虚拟语气

    65、)【高分句型2】Most importantly, you will be more organized if you can make a learning schedule.(运用了if引导的条件状语从句)答案详细解析阅读A21. B 22. C 23. D【导语】本文是一篇应用文。主要介绍的是英国博物馆的画廊艺术课程。21.推理判断题。根据About this session部分中的“Gallery Art sessions take place in one or more of the Museums galleries. Your students explore a theme

    66、chosen by you and are led by an artist-educator. The sessions reflect the diversity of world cultures through the British Museums collections.(画廊艺术课程在博物馆的一个或多个画廊举行。您的学生探索由您选择的主题,并由艺术家教育家带领。这些会议通过大英博物馆的藏品反映了世界文化的多样性。)”可知,您的学生探索由您选择的主题,有此可知,本文的读者应是教师。故选B项22.细节理解题。根据 Before your visit 部分中的“The purpose

    67、of the Museum visit, for example, collecting material for a particular project or examining objects from a particular culture or period, should be made clear before arrival and students should know the expected outcomes of the visit.(参观博物馆的目的,例如,为一个特定的项目收集材料,或检查特定文化或时期的物品,应该在到达之前明确,学生应该知道参观的预期结果。)”可

    68、知,学习画廊的艺术课程的学生到达之前明确好参观博物馆的目的,由此可知,学生需要了解访问的目的。故选C项。23.细节理解题。根据 Find out more 部分中的“A selection of galleries below may be visited during the session.(学习课程期间可参观以下精选画廊。)”可知,学生在学习课程时,可以参观下面的各种画廊。故选D项。阅读BCBAC本篇为记叙文。介绍了残奥会运动员于静通过艰苦锻炼,在2022年的残奥会冰球比赛上大放异彩,并鼓励和号召其他女性残疾人要跟着一起努力奋斗。【答案与解析】24. C细节理解题。由第一段可知,中国队以

    69、6:0战胜了意大利队,于静作为唯一的一名女冰球运动员相当吸引人们的眼球,故答案选C。25. B推理判断题。根据第六、七段可知虽然冰球很难,但是于静仍刻苦训练。由第八、九段可知,于静本身就是一个激励人心的实例,她也鼓励号召其他人一起努力奋斗。故选B。26. A词义猜测题。第六、七段提到了于静在冰球训练中遇到了很多困难,吃了很多苦。第八段由however进行了转折,提到于静说她做好了准备迎接所有向她而来的挑战,说明没有什么东西能够阻挡她对运动的热爱。故答案A。27. C主旨大意题。本文围绕残奥会的唯一女性冰球选手于静展开,介绍了她的背景、努力和挑战,并且她通过参与这项运动,打破了传统对残障女性运动

    70、员的偏见和限制,因此Fearless Yu Breaking Down Barriers“无畏的于静打破壁垒”符合题意。故选C。阅读C28. D 29. A 30. C 31. B【导语】本文是一篇说明文。如今,生活节奏加快,健康的生活方式对人们越来越重要,那么如何养成健康的生活方式呢?本文为大家提供了几点建议。28.细节理解题。根据第二段中“Over intake(摄入量) of sugar is one of the main reasons for getting fat.(过量摄入糖是肥胖的主要原因之一。)”可知,吃过量的糖是使人发胖的主要原因之一。故选D。29.细节理解题。根据第四段

    71、中的“Two studies show the reasons why teens and adults dont have enough sleep. With teens, a major reason is mobile phone use”(两项研究显示了青少年和成年人睡眠不足的原因。对于青少年来说,一个主要的原因是手机的使用)”可知,青少年睡眠不足的原因在于使用手机太多。故选A。30.推理判断题。根据第一段“Modern science proves that a healthy lifestyle matters much to how long you can live and

    72、how well you live. Here are some tips for you to form a healthy lifestyle.(现代科学证明,健康的生活方式对你能活多久、活得多好很重要。这里有一些建议可以帮助你形成一个健康的生活方式。)”可知,本文针对的是人们在生活中的健康问题如何养成健康的生活方式,可推知,我们最有可能在健康栏目中看到。故选C。31.推理判断题。根据第一段“Here are some tips for you to form a healthy lifestyle.”(以下是一些建议,让你养成健康的生活方式。)结合下文内容给出如何形成健康生活的建议可知,

    73、作者写这篇文章的目的是就如何形成健康的生活方式提供一些建议。故选B。阅读D32. B 33. A 34. C 35. C【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了幽默感与死亡之间的联系,幽默感强的人死于各种疾病的风险较低。32.细节理解题。根据第一段“Women with a strong sense of humor were found to live longer although they were ill, especially for those with heart problems and infection. Happy men seemed to be protected aga

    74、inst infection.(研究发现,幽默感强的女性即使生病也能活得更长,尤其是那些有心脏问题和感染的女性。快乐的男人似乎可以免受感染)”可知,幽默可能使得人免受疾病感染,即使生病也能活得更长,即幽默有益于人们的健康。故选B。33. 细节理解题。根据第三段“The findings showed that for women, those who had high scores on a humorous way of thinking had a 48 percent less risk of death from all causes, a 73 percent lower risk

    75、of death from heart problems and an 83 percent lower risk of death from infection. For men, a connection was found only for the risk of death from infection those with high humor scores had a 74 percent reduced risk. The researchers suggested the sex differences could be due to a small decrease in h

    76、umor scores as the men aged.(研究结果表明,对于女性来说,那些在幽默思维方式上得分较高的人,死于各种原因的风险降低48%,死于心脏问题的风险降低73%,死于感染的风险降低83%。对于男性来说,只有感染死亡的风险才有关联那些幽默得分高的人的风险降低了74。研究人员认为,性别差异可能是由于随着男性年龄的增长,幽默得分略有下降)”可知,男性感染的死亡风险高于女性是由于随着年龄的增长,男性的幽默得分略有下降,即男性越老越不幽默。故选A。34. 推理判断题。根据第三段“The findings showed that for women, those who had high

    77、 scores on a humorous way of thinking had a 48 percent less risk of death from all causes, a 73 percent lower risk of death from heart problems and an 83 percent lower risk of death from infection. For men, a connection was found only for the risk of death from infection those with high humor scores

    78、 had a 74 percent reduced risk. The researchers suggested the sex differences could be due to a small decrease in humor scores as the men aged.(研究结果表明,对于女性来说,那些在幽默思维方式上得分较高的人,死于各种原因的风险降低48%,死于心脏问题的风险降低73%,死于感染的风险降低83%。对于男性来说,只有感染死亡的风险才有关联那些幽默得分高的人的风险降低了74。研究人员认为,性别差异可能是由于随着男性年龄的增长,幽默得分略有下降)”可知,作者是通过

    79、列举数据来展示研究结果的。故选C。35.推理判断题。根据最后一段“I expect that children whose parents have no sense of humor when feeling challenges are less likely to develop their sense of humor to cope with everyday life when they grow up,” Sven Svebak said.(Sven Svebak说:“我预计,那些父母在感受挑战时没有幽默感的孩子长大后不太可能培养幽默感来应对日常生活。”)”可知,没有幽默感的孩子

    80、不太可能培养幽默感应对日常生活,所以幽默的人能更好地应对生活中的压力。故选C。七选五 GFDCB【导语】本篇为说明文。讲述了短时间运动与长时间运动的效果相同,但运动强度对健康影响较大,建议进行至少30分钟中等强度的运动。【答案与解析】36. G后文提到“那些通常只锻炼15分钟的人被认为与那些长时间锻炼的人一样健康。”其中those who与G项中的“七千多人”对应。故选 G。37. F前文提到“研究发现,人们运动的强度显得很重要。”F项“研究还发现,人们花多少时间做这件事很重要。”进一步阐述研究内容,also discovered与前文discovered对应,故选F。38. D前文提到“每天

    81、走一会儿会让你更健康,且增加你长寿的机会。”D项“但不要自欺欺人地认为你可以缓慢行走并称其为运动”进一步阐述走路运动,承接上文。故选D。39. C前文讲轻快走路的速度和表现,故此处也是与brisk“快走”相关。C项“走得够快,让你开始喘不过气来”承接上文,符合题意,故选C。40. B前文提及“规划一英里的路线”,关键词one mile在B项中重复出现。根据语境可知,Dunn建议规划一条英里的路线,然后在步行一英里的过程中计时。B项符合题意。故选B。完形填空41. B 42. A 43. D 44. C 45. D 46. B 47. B 48. D 49. A 50. C 51. B 52.

    82、A 53. D 54. B 55. C【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Derek Rabelo虽然天生失明,但是凭借努力和自信最终成功成为了一名冲浪者的故事。41.考查名词词义辨析。句意:他的父亲以著名的冲浪明星霍德瑞克的名字给他取名德瑞克。A. swimming 游泳;B. surfing冲浪;C. film电影;D. pop流行音乐。根据后文“Dereks father wanted Derek to become a surfer, too(德里克的父亲也希望德瑞克成为一名冲浪者)”可知,他的父亲以著名的冲浪明星霍德瑞克的名字给他取名德瑞克。故选B。42.考查名词词义辨析。句意:德

    83、瑞克的父亲也希望德瑞克成为一名冲浪者,但有一个问题:不幸的是,德瑞克天生失明。A. problem问题;B. rule规则;C. promise承诺;D. plan 计划。根据后文“unfortunately, Derek was born”可知,他父亲的期望存在一个问题,故选A。43.考查形容词词义辨析。句意:德瑞克的父亲也希望德瑞克成为一名冲浪者,但有一个问题:不幸的是,德瑞克天生失明。A. poor贫穷的;B. weak虚弱的;C. deaf聋的;D. blind瞎的。根据后文“he cant see”可知,德瑞克天生失明,看不见。故选D。44.考查形容词词义辨析。句意:他父亲想看儿子冲

    84、浪的梦想似乎不可能实现!A. necessary必要的;B. real真的;C. impossible不可能的;D. proper合适的。上文提到德瑞克天生失明,所以他父亲想看儿子冲浪的梦想似乎不可能实现。故选C。45.考查名词词义辨析。句意:德瑞克17岁的时候,他的父亲告诉他他的梦想。A. story故事;B. advice建议;C. truth真相;D. dream梦想。呼应上文“His fathers dream”指父亲告诉儿子他的梦想。故选D。46.考查名词词义辨析。句意:他每天都去海滩,并开始跟着教练上冲浪课。A. river河B. beach海滩C. Water水D. Wave波浪

    85、B。47.考查名词词义辨析。句意:他每天都去海滩,并开始跟着教练上冲浪课。A. matches比赛;B. lessons课程;C. photos照片;D. exams考试。根据后文 “he learned to surf.” 可知,德瑞克开始跟着教练上冲浪课。故选B。48.考查副词词义辨析。句意:德瑞克不断尝试,最后,他学会了冲浪。A. instead相反;B. usually通常;C. still仍然;D. finally最后。根据后文 “he learned to surf” 可知,德瑞克不断尝试,最后,他学会了冲浪。故选D。49.考查连词词义辨析。句意:德瑞克解释说,虽然他看不见,但他能

    86、理解海浪发出的声音,并且在海浪来的时候能听到。A. although 虽然;B. unless 除非;C. when 当.时候;D. before 在.之前。此处为转折关系,表示 “虽然” 引导让步状语从句,应用 although。故选A。50.考查动词词义辨析。句意:德瑞克解释说,虽然他看不见,但他能理解海浪发出的声音,并且在海浪来的时候能听到。A. see看见;B. touch触动;C. hear听见;D. taste品尝。根据上文“he cant see, he understands the noises that the waves make and can”可知,他看不见但是可以听

    87、见海浪的声音。故选C。51.考查连词词义辨析。句意:他说,海浪的每个部分都会发出不同的声音,所以他知道冲浪的方向。A. or或者:B. so所以;C. but但是;D. for因为。结合前后文语境可知为因果关系,应用连词so。故选B。52.考查名词词义辨析。句意:2012年,他飞往夏威夷,在世界上最具挑战性和最危险的海浪之一冲浪。A. waves 海浪;B. beaches 海滩;C. islands岛;D. sports运动。呼应后文 “surf the huge wave” 指夏威夷的海浪很危险。故选A。53.考查形容词词义辨析。句意:当地的冲浪者非常惊讶地看到这个自信的年轻人在巨大的海浪

    88、中毫无问题地冲浪。A. sorry抱歉的;B. worried担心的;C. scared害怕的;D. surprised惊讶的。根据后文“to see the confident young man surf the huge wave with no problem”可知,冲浪者看到盲人冲浪很惊讶。故选D。54.考查介词短语辨析。句意:当地的冲浪者非常惊讶地看到这个自信的年轻人在巨大的海浪中毫无问题地冲浪。A. after all 毕竟;B. at all完全;C. at the same time同时;D. from time to time偶尔。根据上文“to see the confi

    89、dent young man surf the huge wave with no problem”可知,德瑞克很自信,说明冲浪毫无问题,故选B。55.考查动词短语辨析。句意:Beyond Sight讲述了德瑞克的励志故事,告诉我们如果你相信自己,没有什么是不可能的!A. deal with处理;B. depend on依靠;C. believe in相信;D. look after照顾。根据上文“teaches us that nothing is impossible if you”以及德瑞克通过对自己的自信成为了冲浪者,所以是相信自己。故选C。语法填空66. received 67. t

    90、raditional 68. the 69. Usually70. who/that 71. expressions72. bigger73. painted 74. of 75. but【导语】本篇为说明文。介绍了关于中国文化中扇子的重要意义。此外,文章还讨论了制作男女扇子所使用的材料,以及扇子作为礼物重新流行的原因。总的来说,文章强调了中国扇子的文化意义和美学吸引力。【答案与解析】66. received句意:我从我中国朋友那里收到过很多扇子礼物。have+动词过去分词表现在完成时。67. traditional句意:在传统的国画中几乎所有的女性都带着丝绸的扇子。修饰Chinese pai

    91、ntings 应用形容词 traditional。68. the此处考查短语 the 1930s and 1940s,意为“二十世纪三四十年代”。69. Usually句意:通常扇子的结构是由沙木制成的。根据语境,此处使用副词为宜。70. who/that句意:因为扇子总是有甜味,使用它们的女性看起来更有吸引力。71. expressions句意:扇子大概是表达高贵女性最合适的一种方式了。one of+形容词最高级+复数名词,表示“最的之一”。72. bigger句意:男性使用的扇子实际上(比女性的)大得多。much+比较级,故填bigger。73. painted句意:男性扇子通常使用有价值

    92、的材料来制作这种结构,而且扇面上通常画有植物或风景。扇面faces和paint之间是被动关系,故填paint的过去分词painted。74. of此处考查短语as a result of,意为“由于”。75. but此处考查关联词not. . . but. . . ,意为“不是而是”。听力原文第一节(Text 1)W: Im getting a little fat.M: Yeah, I noticed. Are you going to do something about it? Jogging or joining a gym?W: No, but Im going to start d

    93、oing sit-ups every morning.(Text 2)M: How was the concert?W: It was amazing. The band was so talented.M: Yeah, Jerry told me they were good too. Did you get the VIP tickets?W: No, but we accidently ran into them at the coffee shop and they signed my T-shirt! (Text 3)W: Good afternoon. Welcome to Sub

    94、marine City.M: Id like to order a chicken sandwich.W: Will this be for here or to go?M: For here, please.(Text 4)M: Hello? This is Kyle Rutherford from down the street. Some of your guests have parked in front of my house and their cars are actually blocking my driveway.W: Im so sorry. Ill ask them

    95、to move their cars right away.(Text 5)M: I really like it!W: Its great! Thanks for bringing it to the party.M: I could play the game all day.W: Oh yeah? But I guess we should give Mike a turn soon.第二节(Text 6)M: Did you do all the questions?W: I didnt have time to do the last one. I know Im going to

    96、fail.M: I didnt understand the first one.W: I was OK on that one, but in Section Two, you had to choose three. There were only two I could do.M: But you studied so much.W: Well, I think I studied the wrong things, didnt I? My parents are going to be very angry. How will I tell them?听下面一段对话,回答第8和第9两个

    97、小题。现在,你有10秒钟的时间阅读这两个小题。(Text 7)W: Where are you off to with that bag of bird food, Jake?M: Im going to put some in the garden and then wait till the birds come. Recently one really unusual-color birds been visiting. It might come back again.W: Really?M: Yeah. Anyway, its all for an organization I wo

    98、rk for. Theres been such a drop in some species. Theyve asked people to identify the birds they see over a certain period.W: Sounds brilliant! Can I take part too?M: Sure. You can help me if theres one I dont recognize!听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。现在,你有15秒钟的时间阅读这三个小题。(Text 8)W: Mr. Smith, how do you keep u

    99、p with this schedule?M: One just has to keep going! Today, the 7th of May Im with you in Delhi.W: And yesterday?M: Yesterday and the day before yesterday, that is on the 6th and 5th of May I was in Mumbai and Bangalore.W: Why dont you give yourself a break? Relax in Delhi for a day.M: Impossible! To

    100、morrow and the day after, that is, on the 8th and 9th of May, there are important meetings in Mumbai again. Ill have to fly back to discuss a new project.W: Thank goodness for the weekend! You can take it easy on Sunday.M: Im looking forward to it. It will give me time to relax.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题

    101、。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 9)W: Hey Mike, throw your bag in the back and sit in the front.M: Thanks, Mary.W: Are you still working at Starbucks?M: Well, Starbucks was a good job for me. However, my manager would schedule me only during the times when it was most busy, which is in the morning when I

    102、have classes. So Ill find a new job.W: Thats great.M: Do you have any ideas for the break?W: I am planning a snowboarding trip at Big Bear. You should come. And my cousin actually owns a house up there and he said it is OK for us to stay at his place for the weekend.M: Oh, that sounds like fun! Well

    103、, I will check my schedule and give you an update tomorrow. Thanks again for the ride, Mary!W: You are welcome Mike.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。现在,你有20秒钟的时间阅读这四个小题。(Text 10)W: Ive always had a strong interest in acting and singing but when I started performing in plays and musicals locally, I realized tha

    104、t my true love was acting. It was a tough journey, but I worked hard and never gave up. I was turned down for different roles in nearby states, but I never let it get me down. I made up my mind to succeed, and it finally paid off. Luckily, I now work all around the world with some great people.I mad

    105、e a mistake early in my job by trying to compete with other actors to get the best parts. I regret that now. Ive learned that its better to support and help others instead of trying to outdo them.Now, I try to find challenging roles that are different from what Ive done before. I take risks and I am

    106、 open to new opportunities. For example, I turned down a part in a film because I thought the writing was bad, and it ended up winning many awards. It was a tough lesson, but it helped me develop my present style.Im grateful to do what I love every day, with some great people. I hope to continue to grow and improve as I take on new and exciting challenges in the future.参考答案

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省长春市十一中等四校2023-2024学年高一英语上学期10月联考试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439299.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1