2019版二轮复习英语练酷版练习:阅读理解板块组合练五 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版二轮复习英语练酷版练习:阅读理解板块组合练五 WORD版含解析 2019 二轮 复习 英语 练酷版 练习 阅读 理解 板块 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读理解板块组合练五(限时35分钟).阅读理解AA professor from the University of Georgia is allowing students to choose their own grades to reduce their stress and to walk out of any class if they dont like “the group dynamics”If the professor were to write a book outlining this educational belief, what could it be title
2、d? Would you like to write down your possible title and then send an email to us?How to enter:You can send an email to contest.Please include your name, address, and telephone number, please type “No stress” in the subject line.Entries are due by noon, August 29.In the case of similar entries, the f
3、irst one received will get credit.All entries will become property (所有物) of The Week.Winners name will appear on the Puzzle Page on the September 8 issue (期号) and at http: on September 1. What to win:Winners will get a chance to discuss some topics they care about face to face with the professor.Win
4、ners will get a oneyear subscription (订阅) to The Week.They will receive 4 free issues first.Theyll also get 46 more for a total of 50 in all for just $1.39 per issue! Theyll receive instant access to the digital edition.If youre not completely satisfied, just cancel it and any trial issues you recei
5、ve are yours to keep.语篇解读:本文是一篇应用文。一个教授想写一本以“学生不要任何压力”为主线的书,现在面向人们征集书的标题。1How will participants know the result of the event?ABy visiting the website of The Week.BBy dropping in on the organizers.CBy sending a special email.DBy phoning the professor.解析:选A细节理解题。根据How to enter部分的“Winners name will app
6、ear on the Puzzle Page on the September 8 issue (期号) and at http:/ on September 1”可知,参加者可以通过访问The Week网站来得知获胜者的名单。2What will you get if you win the event?AAn award of some money.BAn honor to receive books you like.CA chance to talk with the professor face to face.DA oneyear subscription to The Week
7、for free.解析:选C细节理解题。根据What to win部分的“Winners will get a chance to discuss some topics they care about face to face with the professor.”可知,获胜者可以跟教授面对面交流。3What is the purpose of the text?ATo remind readers of their school life.BTo introduce a professors achievements.CTo encourage students to enjoy rea
8、ding.DTo ask for some possible titles for a book.解析:选D写作意图题。根据第一段的最后两句可知,本文主要面向人们征集一本以“学生不要任何压力”为主线的书的标题。BMy husband Chris and I were on Brighton Beach.While we were walking along the beach, we saw a woman in the water.She was fully dressed, lying on her back.We hesitated: we knew this scene wasnt r
9、ight.Then we heard, “Help, please! I dont want to die!”We ran to the shoreline.I shouted to her, “We are here; you are not going to die.We wont let that happen.Can you swim to us?” It quickly became apparent from her distress that she had gone out there with the intention of drowning herself, but ha
10、d then changed her mind.After struggling for a while, she was finally pulled out of the water by us.I sat next to her and asked her name.She was my age and kept saying how sorry she was for wasting our time.I couldnt imagine how much pain she must have been in to feel that desperate.“Shall I let you
11、 into a secret?” I said. “Four years ago, almost to this very hour, I was taken to an operating theatre to have a double lung transplant (移植)My life was saved by a stranger, and now here we are, strangers helping you.Please dont apologize; we are glad to be here.”That was the reason why Chris and I
12、had taken the train to Brighton: to mark the anniversary of my transplant.Before that operation, I had to wear an oxygen mask, using a wheelchair, unable to wash by myself.But I stuck to the belief that a better life was waiting for me, if I could hold on.The woman on the beach broke my heart when s
13、he said Id deserved to get better, but that she didnt.I told her we were both just very ill and needed to let other people help us sometimes.We may get desperate sometimes, but we should always believe well have a bright future.And very likely we may be helped out by a stranger.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者和丈夫在海
14、滩散步时,发现了一位绝望的想溺亡的女士,作者和丈夫救了她。4What do we know about the author when she first saw the woman?AShe thought the woman was out for a swim.BShe didnt pay much attention to the woman.CShe wondered why the woman wanted to drown herself.DShe was confused due to the way the woman was dressed.解析:选D推理判断题。根据第一段
15、的“She was fully dressed, lying on her back.We hesitated: we knew this scene wasnt right.”可推断出作者当时感到很疑惑,不知道那位女士想做什么。5What does the underlined word “distress” in Paragraph 2 mean?AGreat sorrow. BSudden shock.CPoor condition. DFunny mood.解析:选A词义猜测题。根据那位女士想自杀的语境及第三段最后一句可推断出她看起来非常悲伤。由此可知,distress意为“极大的痛苦
16、、悲伤”。6Why did the author tell the woman her story?ATo show the womans life wasnt good.BTo explain why she saved the woman.CTo let the woman show pity on her.DTo make her feel a little bit better.解析:选D推理判断题。根据上文可知,那位女士因悲伤而感到绝望从而想自杀,作者分享自己曾经非常痛苦的经历是想开导她,让她好受一些。7What is the best title for the text?AAn
17、operation that saved two livesBMy experience of saving a womans lifeCMy courage to offer help to a strangerDAn important lesson I learned from a rescue解析:选B标题归纳题。根据文章内容可知,作者主要讲述了她和丈夫在海边救了一位女士的经历。CMusic expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent. Victor HugoTher
18、e is certainly no denying (否定) that while a holiday or trip to another country leaves you with a sense of excitement, moving to another country is something entirely different.Speaking from experience, one of the most worrying questions that play on everyones mind is always: how will I make friends?
19、 And it becomes even more terrible when a foreign language is thrown into the mix.It is a longknown fact that music creates bonds.For a good reason, many people have fallen in love or built lifelong friendships based on mutual (共同的) appreciation for a band.No matter who you are, or where you come fr
20、om, everyone listens to music in some way.So: youve met people, youre making friends, but youve only just overcome the “small talk” stages of these friendships.The next bit can sometimes be tricky.But, I always find, as soon as someone breaks the ice with the ageold question “What type of music do y
21、ou listen to?” the language barriers seem to fall away.Music is something that everyone can speak excitedly about.Music is one of the most important forms of selfexpression and individuality (个性), but, above all, it is a means of communication.Lets also not forget the sense of pride you feel when yo
22、u introduce someone to a new song that they like.Music is a universal language that everyone can understand.Whether youre playing, singing or just listening, your mother tongue and cultural background become unimportant; so if youre ever at a loss for something to say, say it with music.语篇解读:本文是一篇议论
23、文。音乐可以突破语言的限制,有助于人们在异域他乡的生活、工作和交际。8What may make people who move to another country worried?ATheir foreign language is poor.BThey have no good friends there.CThey have no travelling experience.DTheir trip cannot make them excited.解析:选A细节理解题。根据第一段的“And it becomes even more terrible when a foreign lan
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
