2020版新一线高考英语(人教版)一轮复习课时提能练36 A LAND OF DIVERSITY WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语人教版一轮复习课时提能练36 LAND OF DIVERSITY WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 提能练 36 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(三十六).阅读理解A(2019济南模拟)Lima,the capital of Peru(秘鲁),has countless museums that tourists cant afford to miss.Now start packing up and prepare for your perfect Peruvian history exploration at these wonderful museums.Larco MuseumStepping inside,visitors get to learn the 4,000 years of Peruvian preCo
2、lumbian history through an unbelievable collection of objects.The best thing about the museum is that it keeps the door to the Storeroom open to visitors so that they can admire its collection closely.Gold Museum of PeruIf you like shiny objects or precious metals,then plan a trip to Gold Museum of
3、Peru.In ancient times,the Peruvian people were celebrated for their skills with metals.And the museum is aimed at preserving this heritage.Lima Art MuseumArt experts are much pleased as the city is also home to Lima Art Museum.Its permanent exhibit of over 1,200 pieces is merely a small part of its
4、amazing collection more than 17,000 artifacts.The highlight of the museum is its collection of Carlos BaeaFlor masterpieces,which is considered to be the most complete set in the world.Museum of Italian ArtThe only museum dedicated to European art in Peru,Museum of Italian Art is a storehouse of cla
5、ssical and contemporary paintings and sculptures belonging to the 20th century.The property is easily accessible by a short walk from Lima Art Museum.Museum of Natural HistoryLast but certainly not the least is the Museum of Natural History.Giving a glimpse into the rich biodiversity in Peru,the mus
6、eum has on display the skeletons of a sperm whale and fossils of several mammals.【语篇解读】本文主要介绍了秘鲁首都利马市的五个各具特色的博物馆。1In which museum can visitors enter the Storeroom?ALarco Museum. BGold Museum of Peru.CLima Art Museum.DMuseum of Natural History.A细节理解题。根据Larco Museum部分中的“The best thing about the museum
7、 is that it keeps the door to the Storeroom open to visitors so that they can admire its collection closely”可知,这个博物馆最棒的地方在于它对游客敞开了通往储藏室的门,这样游客就可以近距离欣赏它的收藏品了。故游客能够进入储藏室的博物馆是Larco Museum,故选A项。2What makes Gold Museum of Peru different from other museums?AIts exhibits of diversities of animals.BIts larg
8、e collection of objects.CIts classical paintings and sculptures.DIts display of Peruvian skills with metals.D细节理解题。根据Gold Museum of Peru部分中的“the Peruvian people were celebrated for their skills with metals.And the museum is aimed at preserving this heritage”可知,秘鲁人民因其金属技艺而闻名,Gold Museum of Peru旨在保护这一
9、遗产。因此Gold Museum of Peru与其他博物馆的不同之处在于它展示并保护了秘鲁人民的金属技艺,故选D项。3Which museum is the closest to Lima Art Museum?AMuseum of Natural History.BMuseum of Italian Art.CLarco Museum.DGold Museum of Peru.B细节理解题。根据Museum of Italian Art部分中的“The property is easily accessible by a short walk from Lima Art Museum”可知
10、,Museum of Italian Art距离Lima Art Museum只有一小段路,因此离Lima Art Museum最近的就是Museum of Italian Art,故选B项。B(2019武汉调研)When I graduated from the University of Iowa last year,I did something my friends did not understand.I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisc
11、o.At school,I had found a job driving a school bus so people asked,“Why on earth are you leaving?”Well,at graduation I was presented with two thingsa degree in psychology and a question.It was the same one that many in my generation got:“What do I do now?”It was as difficult as it was common.Thats b
12、ecause many people at my age were raised with the same words,repeated over and over by parents,teachers and TV,that“you can be whatever you want to be”As a young boy,every time when I was puzzled about my future,they would say that they would be happy if I was happy.However,what I needed was concret
13、e advice but not a vague idea,for example,“be a doctor,or be a bus driver”My experience was by no means universal.Many Americans are taught by their parents that the only purpose in life is to attain money and power.As a goal,this seems much easier and clearer than finding“happiness”or“gentleness”Th
14、e result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill,rather assuming that something would magically happen to overcome their problems.They often get a real shock when they enter the“real world”and find that their options are very limited.Many of my fri
15、ends have taken jobs as waiters or cooks after graduating,or have moved back in with their parents.My life on the boat is hard at times,especially during storms.But this is my small attempt to be happy on my own.Im not buying into my nations idea of limitless possibilities because I feel that stops
16、the growth of many of todays youth.【语篇解读】本文是文化教育类夹叙夹议文。作者用自身的经历指出当今美国的一个社会问题:青少年需要父母更为具体的引导和教育,让他们知道自己将来具体想要做什么,而不是简单地告诉他们“成为你想成为的人”。4Why were the friends confused about the writers leaving?AHe was tired of driving.BHe suddenly quit school.CHe would lose his friends.DHe would lead a changing life.D推
17、理判断题。根据题干中的关键词confused定位到文章第一段中的“I did something my friends did not understand.I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco”可知,作者离开了艾奥瓦州,那里有他的朋友,有稳定的工作,但他去了旧金山附近的一个船屋,开始自己一种新的生活,他的朋友们对他的这种做法很不理解,故答案是D。5What does the writer think of the guidance he got
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439816.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
