新教材2022版英语人教版(浙江专用)选择性必修二练习课件:单元素养提升UNIT 3 FOOD AND CULTURE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版浙江专用选择性必修二练习课件:单元素养提升UNIT FOOD AND CULTURE 新教材 2022 英语 人教版 浙江 专用 选择性 必修 练习 课件 单元 素养 提升
- 资源描述:
-
1、单元素养提升(三)Unit 3.单句语法填空1.The witnesss story is consistent _the police report.2.Were 100 percent Chinese restaurant with Chinese stuffs and _(chef).3.The fire _(consume)half the forest away before it was stopped.4.The _(associate)has contributed a sum of money to the Red Cross.5.However,raw fruit and
2、vegetables,and meat,demand more _(chew).6.Due to weak demand,a large quantity of apples _(be)left to rot in the fields.withchefshad consumedassociationchewingwere7.She took out a sack of homemade cookies _(stuff)with dates and nuts andoffered them to us.8.The environment is clean and _(elegance),not
3、 to mention its high-qualitydishes as well as its top services.9.Only by these robots will we witness and experience an _(exception)comforting life.10.Radio waves,on the other hand,are _(fundamental)different from sound waves.stuffedelegantexceptionalfundamentally.同义替换(用本单元的短语替换加黑部分)1.Sixty students
4、 from all over the country form(=_)our class.2.Briefly(=_),some of these micronutrients are needed to maintain a healthy plant.3.You should reduce(=_)the amount of gas you use by taking public transportation.4.Besides(=_),they hunted wild cattle,pigs and horses and made use of many wild plants.make
5、upPut more simplycut down onIn addition5.Selflessness and helping others are often closely related(=_)anyway.6.He insisted on trying,paying no attention to(=_)the possible grave consequences.7.If a person places money before(=_)anything else,its very likely that he could not enjoy the happiness in l
6、ife.8.You dont know(=_)what Ive had to go through during the last few months.go hand in handregardless ofprior tohave no idea9.The computer was used in teaching.Consequently(=_),not only was teachers energy saved,but students became more interested in thelessons.10.All animals and plants are importa
7、nt,because each species benefits(=_)the variety of life forms on the Earth.As a result/consequencecontributes to.完成句子1.Her son used sign language to _.她的儿子用手语告诉她发生了什么事。2.He is reading a book,_the new technology AI.他正在读一本书,它是关于新技术人工智能的书。3.They _before we arrived at the hotel.我们到达旅馆之前,他们已经吃过早饭了。4._wit
8、h my father on Sundays.星期天和爸爸一起去钓鱼真是太好了。tell her what happenedwhich is abouthad already had breakfastIt is wonderful to go fishing5.His English teacher recommends _.他的英语老师建议他开始正规的学位课程。that he begin a regular degree program.阅读理解A(2021嘉兴高二检测)Growing up in an Italian-American household was,for me,prett
9、y special.My mother,Gina,an immigrant from Calabria,held on to so many of her familys traditions that at times,regardless of the fact that I was living in the United States,our home felt like part of Italy.To this day,my mother only speaks to me in Italian,and our conversations are,for the most part
10、,in her mother tongue.And most of those conversations are about food.For us,food Italian food is an important part of our lives.My mom Gina grew up on a farm where the fruits of their labor directly turned into the food on the table,and wasting any of it was unacceptable.Every day was“Thanksgiving”b
11、ecause times were tough,so food and how it found its way onto the table was a holy matter.One of the greatest lessons my mother taught me in the kitchen is to cook what you have on hand,and to never let anything go to waste.So,when I take a perfect little arancini(意大利饭团)out of the hot oil.I am immed
12、iately transported back to my childhood:I am a little girl getting off the bus and running through the back door to the smell of the food.This small snack symbolizes so many important tenements(经济公寓)in my life about my heritage(传承)through food.Heritage food is Sunday dinner with the family.When we p
13、reserve and recreate dishes like that,we feel a sense of pride and also a sense of continuity.Heritage food is the love we receive from our parents and grandparents,and its the love we in turn give to our children and grandchildren.Heritage food is food that makes you feel safe and protected whereve
14、r and whenever you eat it.Eating arancini,and all the other recipes my mother continues to make here in the U.S.after leaving Italy,allow her to teach me who I am,where I come from,and why I should be proud of it all.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者的母亲是一个意大利移民,尽管在美国生活,但她仍坚持着很多意大利人的家庭传统,作者认识到家庭传统食物能够让爱延续。1.W
15、hat can we know about the authors mom?A.She is very strict with her children.B.She refuses to learn to speak English.C.She thinks her life in the U.S.special.D.She values her familys traditions a lot.【解析】选D。细节理解题。根据第一段(我的母亲吉娜是来自卡拉布里亚的移民,她坚持着很多家庭传统,以至于有时候,尽管住在美国,但我感觉我们家就像一个意大利家庭)可知,作者的母亲非常重视家庭传统,故D项正
16、确。2.What does the author imply by mentioning“Thanksgiving”in Paragraph 3?A.She enjoyed the food her mother cooked.B.This holiday was very important for her mother.C.Her family treasured the food that didnt come easily.D.The food was delivered to her family on Thanksgiving.【解析】选C。推理判断题。根据第三段内容可知,每一天都
17、是感恩节,因为日子不好过,所以餐桌上的食物是非常神圣的东西,母亲在厨房里教给我的最重要的一课就是充分利用手里的每一样食材,不要浪费食物,由此可知,作者提到感恩节是为了表明她的家人珍惜来之不易的食物,故C项正确。3.What does the author think of heritage food?A.It is becoming popular among American families.B.It passes on family love from generation to generation.C.It offers a sense of safety when one live
18、s in America.D.It reminds parents to take good care of their children.【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段内容可知,家庭传统食物是我们从父母和祖父母那里得到的爱,也是我们传给子孙后代的爱,由此可知,作者认为家庭传统食物让家庭的爱代代相传,故B项正确。B(2021雅安高二检测)Many cities and towns have laws that require people to recycle paper and plastics.Now some states and local governments have
19、passed laws that require citizens to recycle their food waste as well.California and Vermont have statewide laws about recycling food waste that apply to businesses and homes.The process of recycling food waste and turning it into usable soil is called composting(堆肥).Food waste that can be composted
20、 includes fruit and vegetable peels,coffee grounds,tea bags,and eggshells.Garden waste such as stems and leaves can also be composted.Meat,fish,and dairy food waste cannot be recycled.According to environmental groups,composting reduces the amount of trash going into landfills,and composted waste ho
21、lds a wide range of nutrients(营养物).When compost is added to the soil in gardens and fields,it helps crops grow.Reducing the amount of waste that goes into landfills is one reason why cities and states are passing food-waste recycling laws.“Our landfills are far from enough for the creation of new on
22、es is shrinking.”Renee Crowley,a project manager at the Lower East Side Ecology Center in New York City,told TFK.Officials in Seattle,Washington,say that food waste makes up 30%of the trash going into landfills,and they are looking to reduce that percentage.That city has a law requiring people to re
23、cycle food waste.It is banned from all garbage.There is a fine for people who put it into regular garbage.Those who are against food-recycling laws say that the composting process is costly.In addition,it can be difficult for people who live in apartments to store their waste because they dont have
24、access to outside storage bins.Patti Ferguson from Orange County,California,told her local newspaper that she thought an indoor container containing food waste would get smelly.【文章大意】本文是一篇说明文。美国一些州通过法律让市民们循环利用食物垃圾。食物堆制的肥料可以减少垃圾,保留营养成分、帮助庄稼或花园植物成长。当然也有反对的声音,认为在室内摆放装有食物垃圾的容器有异味。4.What do we know about
25、 composting from the text?A.Leaves cant be reused.B.Not all food waste can be composted.C.It is cheap to compost food waste.D.It is usually processed in empty landfills.【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知可以堆肥的食物垃圾包括水果和蔬菜皮、咖啡渣、茶包和蛋壳。花园的废弃物,如茎和叶,也可以制成堆肥。肉类、鱼类和奶制品的食物垃圾不能被回收利用。由此可知,不是所有的食物垃圾都可以堆肥。故选B。5.What is the thi
26、rd paragraph mainly about?A.Benefits of recycling food waste.B.Ways of keeping nutrients in the soil.C.Ways of reducing the amount of trash.D.Examples of different useful nutrients.【解析】选A。段落大意题。根据第三段可知根据环保组织的说法,堆肥减少了进入垃圾填埋场的垃圾数量,而且堆肥的垃圾含有多种营养成分。当堆肥被添加到花园和田野的土壤中,它有助于农作物生长。由此可知,第三段主要讲了回收食物垃圾的好处。故选A。6.
27、In Seattle,throwing food waste into garbage is.A.acceptableB.shamefulC.requiredD.illegal【解析】选D。细节理解题。根据第五段中最后一句可知把食物垃圾倒进普通垃圾箱的人会被罚款。故选D。7.Whats Patti Fergusons attitude towards food-recycling laws probably?A.Thankful.B.Negative.C.Uncaring.D.Supportive.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段可知那些反对食品回收法的人说,堆肥过程是昂贵的。此外,居住
28、在公寓里的人很难储存他们的垃圾,因为他们无法使用室外的垃圾箱。来自加州奥兰治县的Patti Ferguson告诉当地报纸,她认为装食物垃圾的室内容器会发臭。由此可推知,Patti Ferguson对食品回收法律持消极态度。故选B。.阅读填句(2021烟台高二检测)Just thinking about your favorite food probably makes you hungry,right?Food provides us with the energy we need to live.1For some people,food is a tool to deal with emo
29、tional problems.However,you may overeat when youre feeling stressed,sad or worried,which will do harm to your health.Have you ever wondered why you reach for food when youre feeling down?2They include cultural rules and mental problems.Many people overeat when they are trying to deal with feelings.3
30、After a while,though,overeating may lead to feelings of regret.It may even worsen the negative feelings it was meant to remove.You may gain weight and meet with body image problems,leading to a cycle of more emotional eating.Emotional eating may even lead to overeating disorder.4You may feel complet
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439862.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
