分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练8 COMPUTERS WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:439863
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:59KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版新一线高考英语新题型人教版一轮复习课时提能练8 COMPUTERS WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 题型 人教版 一轮 复习 课时 提能练 WORD 解析
    资源描述:

    1、课时提能练(八).阅读理解A(2019赣州质检)With the everincreasing popularity of online shopping,users reviews are becoming more and more important.Given that you cant actually touch,see,smell or hear the product youre buying online,these reviews will provide you with valuable information on the product itself.But how

    2、 far can you trust them?Barnaby Bicken had an unpleasant experience.“I took some friends to a restaurant in Manchester that had excellent reviews on a food website.However,the service was awful and we were ignored most of the time.Later,I wrote a review on the same site only to be told that the revi

    3、ew site owner would not accept any bad reviewsonly the good ones.”So,how can you get a useful review?Web expert Hilary Saunders has a few top tips.“If there are only a few reviews of a place,there is a good chance they have been planted by friends or enemies.If there are many reviews,start by droppi

    4、ng the most extreme comments.Also,watch out for similarities in style between reviews from people with different usernames,particularly if those reviews were placed about the same time.The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing.”Some co

    5、mpanies seem to be contributing to the problem.A publishing house offered gift vouchers(购物礼券) to anyone who would give their textbook a fivestar review.But not all online companies operate like this.“Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews,”said a spokesperson for the comp

    6、any.“We have very clear guidelines,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down.”So,next time you see that fivestar review for something you want to buy,be awareit could be the work of a false reviewer!【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了随着网上购物越来越受欢迎,使用者的评价变得越来越重

    7、要。但是,这些评价的可信度到底有多高呢?1What does“them”in Para.1 refer to?AProducts.BUsers. CReviews. DBuyers.C代词指代题。them指代上文中的名词复数形式,上文的复数名词有reviews和buyers,再根据下文的关于网上评价未必都和事实相符的例子可知,这里应选C项。2What does Barnaby Bickens story imply?AThe food served was awful.BNot all reviews are believable.CMany people are easily cheated

    8、.DHe likes to write bad reviews.B推理判断题。Barnaby Bicken选择了一家网评很好的饭店吃饭,结果发现饭店的服务质量非常糟糕,自己想如实写一个评论发表,但又不被接受。该例子是对第一段最后一句“这些评论可信度有多高?”的回应,故该例子是说明网上评价未必都和事实相符,因此选B项。3What reviews of products are useful?AThose by competitors.BThose by different users.CThose with good comments.DThose with related informatio

    9、n.D细节理解题。根据文章第三段中的“The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing”可知,最好是寻找那些对评论的产品有相关知识的网评者,故有相关信息的那些评论是有用的,因此D选项符合题意。4How does Amazon deal with the customer reviews?AIt helps to finish the reviews.BIt pays attention to the bad reviews.CIt

    10、offers gifts for the good reviews.DIt tries to make the reviews objective.D推理判断题。根据文章第四段中的“Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews”和“We have very clear guidelines,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down”可知,亚马逊公司努力保持

    11、顾客评论的完整性,处理顾客所反映的不恰当的评论,因此可以说该公司尽量保持评论的客观性,因此答案为D选项。B(2019南宁联考)Researchers have created a backpack that has a computer and medicines in it that can help even untrained soldiers save the lives of wounded troops.Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt a

    12、nd are quickly taken to a hospital or clinic.But soldiers who do not have medical training may not know how to help their injured friends.Doctors and engineers have developed what they call an“intelligent backpack”It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instr

    13、uments and medicines ready to be given to injured troops.About 16 doctors and engineers from the University of Pittsburgh,Carnegie Mellon University and several other places are working on the project.The US Department of Defense has given money to the project.Ron Poropatich leads the project.He is

    14、a retired Army surgeon.He says the backpack will help soldiers care for those who are injured.The devices included in the backpack can monitor a persons heart rate and blood pressure.The robotic instruments can even tell whether the soldier has a collapsed lung.The intelligent backpacks computer can

    15、 compare information gathered about the injured soldier with thousands of similar cases,and quickly tell the best methods to save the soldiers life.Sometimes,it is not always possible to quickly remove the injured soldier from the battlefield.So,Dr.Poropatich says,the researchers hope to create a ba

    16、ckpack that will have devices that can keep a soldier alive for a long time.Dr.Poropatich hopes the backpack and its instruments will be ready for testing on animals in about three years.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了研究者发明的一种“智能背包”,内有电脑、药物等,可以及时救助伤员。5What can we learn from the first paragraph?ASoldiers should h

    17、ave taken medical training.BMost of the soldiers cant use the backpack correctly.CThe backpack can play a big part in the battlefield.DWars or battles have brought harm to the world.C推理判断题。根据文章第一段中的“Wounded soldiers have a better chance of survival if they get help soon after being hurt and are quic

    18、kly taken to a hospital or clinic”可以推测出,这种“智能背包”能够在战场上发挥重要作用。6How many kinds of items are mentioned in the backpack?A2. B3. C4. D5.C细节理解题。根据第二段中的“It has a computer and electronic measuring devices.The backpack also has robotic instruments and medicines ready to be given to injured troops”可知,“智能背包”里的

    19、物品有四种,故选C。7What can we know according to Ron Poropatich?AThe project got support from the whole world.BThe robotic instruments can monitor lungs.CThe injurers heart disease can be cured.DThe devices can adjust soldiers blood pressure.B细节理解题。根据第四段中的“The robotic instruments can even tell whether the s

    20、oldier has a collapsed lung”可知,这种装置可以指出士兵的肺是否萎陷,即这种装置可以监测肺的情况,故选B项。8Which of the following is the best title for the passage?AResearchers and Their Wonderful DiscoveryBMedical Care Tested on the Wounded SoldiersCRobotic Devices Used in the BattlefieldDEmergency Medical Care in a BackpackD主旨大意题。通读全文可

    21、知,本文主要介绍了一种可以及时向伤员提供紧急医疗救助的“智能背包”,故选D。.完形填空(2019南宁联考)How important is it to offer our love,especially to those who are closest to us,with no strings attached?The 1 of the expression“no strings attached”may go back to ancient times when 2 were written on parchment(羊皮纸) that was rolled up and 3 with a

    22、 string.An unknown author beautifully 4 the nostringsattached love in her heartfelt story titled The Rock.As she grew older her teenage daughter became increasingly rebellious(叛逆的)It was late one night when the police 5 her daughter for drunk driving.She had to go to the police station to 6 her daug

    23、hter up.They didnt 7 until the next afternoon.She broke the 8 by giving her daughter a small giftwrapped box.Her daughter 9 opened it and found a little 10 inside.Her daughter rolled her 11 and said,“Cute,Mom,whats this for?”“Read the card,”she 12 .Her daughter took the card out of the envelope in t

    24、he box and 13 it.Tears started to trickle down her daughters cheeks.Her daughter got up and hugged her as the 14 fell to the floor. 15 the card were these words:“This rock is more than 200,000,000 years old.That is how long it will take before I 16 you.”This mother is not saying,“I will love you 17

    25、.”Instead she says that she will love her daughter forever and nothing can change that.No 18 attached.When we learn to 19 like that,I think well understand the words of Emmet Fox,who said,“If you could only love enough,you could be the most 20 person in the world.”【语篇解读】本文通过描述一位母亲送给叛逆的女儿一块小石头和卡片留言的故

    26、事告诉我们,什么是对于最亲近的人的无条件的爱。1A.meaning Borigin Cinfluence DchangeB根据下文“go back to ancient times”可知,这个短语可以追溯到古代,故此处指该短语的起源(origin)。2A.numbers Bnames Cdocuments DdiariesC根据语境可知,此处表示文件(documents)是写在羊皮纸上的。3A.secured Bcovered Ccommented DhiddenA根据语境可知,此处指文件写在羊皮纸上,并卷起来,用绳子系紧。A项意为“系紧”;B项意为“覆盖”;C项意为“评论”;D项意为“隐藏”

    27、,故选A。4A.publishes Bproves Canalyses DdescribesD一位不知名的作家在她的标题为The Rock的故事中完美地描述(describes)了这种感人肺腑的无附带条件的爱。5A.blamed Bcharged Carrested DchallengedC根据下文的“her daughter for drunk driving.She had to go to the police station”可知,作家的女儿酒驾,被警察逮捕(arrested)了。6A.pick Bbring Ctake DsendA根据语境可知,此处指作家去警局接女儿。pick sb

    28、.up“(开车)接某人”。7A.speak Barrive Cwork DrestA根据上文作家去警局接女儿和下文作家通过送女儿一个包装好的礼物来打破这种“冲突”(conflict)可知,母女二人一直没有说话。8A.promise Blaw Cheart DconflictD参见上题解析。9A.eagerly BcasuallyCimmediately DsecretlyB作家的女儿随意地打开盒子,发现里面有一块小石头。根据上文讲述母女二人互不理睬,此处收到母亲的礼物,女儿应是一种随意的态度。故选B。A项意为“急切地,渴望地”;C项意为“立刻”;D项意为“秘密地”。10A.toy Bring

    29、Cpen DrockD根据文章倒数第三段中的“This rock is more than 200,000,000 years old”可知,此处指发现盒子里有一块小石头。与上文的“The Rock”呼应。11A.legs Beyes Chands DshouldersB根据上文可知,母女二人发生了“冲突”,故此处作家的女儿应是翻着白眼说道。roll ones eyes“翻白眼”。12A.constructed BinstructedCreviewed DanalysedB此处指作家在女儿看到小石头不明就里的询问下,指示女儿读盒子中信封里的卡片,故B项正确。A项意为“建造,构造”;C项意为“复

    30、习”;D项意为“分析”。13A.wrote Bopened Cread DenjoyedC根据上文中的“Read the card”可知选C。14A.parchment Bgift Cletter DcardD根据上文可知,此处是指卡片掉在了地上。15A.On BWith CFor DAtA根据语境可知,此处表示“卡片上写着这些话”。表示“在上”,应用on。16A.look forward to Bpay attention toCgive up on Dtake care ofC根据下文的“Instead she says that she will love her daughter fo

    31、rever and nothing can change that”可知,该处指作家永远不会放弃自己的女儿。A项意为“盼望”;B项意为“注意”;C项意为“放弃”;D项意为“照顾”。故选C。17A.though Buntil Cbecause DifD根据下文可知,作家表示会永远爱女儿,并且不会改变。因此此处表示“这位母亲不是说如果我会爱你的”,突出作家无附带条件的爱。18A.strings Bwords Cwarnings DthreatsA根据上文可知,此处表示“无附带条件的”,故选A项。19A.teach Blove Cthink DsupportB全文都是讲述“爱”,因此作者此处发出感慨“当我们学会像那样爱的时候,我认为我们就会理解Emmet Fox的话”,因此B项符合文意。20A.poor Bcourageous Cpowerful DhonestC根据上文可知,此处用Emmet Fox的名言结束文章,呼应上文,强调“爱”很重要,即如果你能够足够多地去爱,那么你就是这个世界上最强大的人。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版新一线高考英语(新题型人教版)一轮复习课时提能练8 COMPUTERS WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439863.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1