2020版新一线高考英语(译林版)一轮复习单元强化练7 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新一线高考英语译林版一轮复习单元强化练7 WORD版含解析 2020 一线 高考 英语 译林版 一轮 复习 单元 强化 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元强化练(七).阅读理解A(2019南宁联考)The Little Singers of Paris in SuzhouDate:Nov.307:30 pm.Venue:Zhangjiagang Poly TheaterPrice:30480 yuanThe boys choir Les Petits Chanteurs a la Croix de Bois was created in 1907 and is now famous worldwide.Each world tour is a huge success.The choristers are between 9 and 15
2、years old and are proud of their choirs long history of over 100 years and are still fulfilling childhood dreams.They have to leave their families in order to be part of this extraordinary adventure:traveling,sharing their passion for singing and enabling others to discover the joy of music.Harlequi
3、no:On to FreedomDate:Nov.19207:30 pm.Venue:Beijing Comedy TheaterPrice:80680 yuanThe drama discusses the true essence(本质) of art with the humor of Italian improvisational(即兴的) comedy.The performers discuss the purpose of art,reflect on how history is written and survey what is funny and what needs t
4、o be liberated.Plastic FantasticMimiriehi in ShanghaiDate:Nov.177:30 pm.Venue:Shanghai Daning TheaterPrice:100380 yuanFour Ukrainian“kidult”comedians decide to throw a wild party using plastic of all shapes and colors.Plastic Fantastic delivers a series of short comic stories that mix improvisation,
5、pantomime,clown art and sound to draw you into their crazy world.The Collection of American Modern Dance from Paul TaylorDate:Nov.19207:30 pm.Venue:National Center for the Performing ArtsPrice:100480 yuanPaul Taylor,one of the most accomplished artists this nation has ever produced,has continued to
6、shape Americas homegrown art of modern dance since he became a professional dancer and pioneering choreographer in 1954.Taylor first presented his choreography with five other dancers in Manhattan on May 30,1954.That modest performance marked the beginning of a halfcentury of unrivaled creativity,an
7、d in the decades that followed,Mr.Taylor became a cultural icon and one of the historys most celebrated artists,hailed(向致敬) as part of the pantheon that created American dance.【语篇解读】本文是一篇应用文,介绍了四个世界上著名的演出及其团队的基本情况。1Tourists are likely to appreciate American modern dance in ABeijing Comedy TheaterBSh
8、anghai Daning TheaterCZhangjiagang Poly TheaterDNational Center for the Performing ArtsD细节理解题。根据标题The Collection of American Modern Dance from Paul Taylor及下文中的“Venue:National Center for the Performing Arts”可知,想要观赏美国现代舞蹈的游客可以去国家大剧院。venue意为“举行场所”。2Which of the following may appeal to those who are cra
9、zy about short comic stories?ALes Petits Chanteurs a la Croix de Bois.BItalian improvisational comedy.CPlastic Fantastic.DHarlequino:On to Freedom.C细节理解题。根据文中的“Plastic Fantastic delivers a series of short comic stories”可知,Plastic Fantastic对短喜剧故事感兴趣的人有吸引力。3With the cheapest admission ticket,tourists
10、can have access to the performance Aon Nov.30 Bon Nov.20Con Nov.19 Don Nov.17A细节理解题。通过比较文中介绍的这四种表演的入场票价格可知,The Little Singers of Paris的表演有价格最低的入场票,根据此部分中的“Nov.307:30 pm.”可知,应选A项。B(2019成都诊断)This is my son Matthews last night at home before college. I know that this is good news,and I feel proud that
11、Matthew will go to a great school. I know that this is his finest hour. But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I cant stop crying.Through the sorrow, I feel a rising embarrassment “Pull yourself together!” I tell myself. There are parents sending th
12、eir kids off to battle zones. How dare I feel so shattered?One of the great gifts of my life has been having my boys,Matthew and Johnowen. Through them, I have explored the mysterious,complicated bond between fathers and sons. As my wife and I raised them, I have discovered the love and loss between
13、 my father and me. After my parents divorce, I spent weekends with my dad in Ohio. By the time Sunday rolled around, I was unable to enjoy the days activities because I was already afraid of the goodbye of the evening.Now, standing among Matthews accumulation of possessions, I realize its me who has
14、 become a boy again. All my sadness and longing to hold on to things are back, sweeping over me as they did when I was a child.His bed is tidy and spare. It already has the feel of a guest bed. In my mind I remember wrapping him in his favorite blanket. That was our nightly routine until one evening
15、 he said, “Daddy, I dont think I need a blanket tonight ” I think of all the times when we lay among the covers reading. I look at the bed and think of all the recent times when I was annoyed at how late he was sleeping. Ill never have to worry about that again, I realize.For his part, Matthew has b
16、een a rock. He is treating his leaving as just another day at the office. And Im glad. After all, someones got to be strong,and Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence.【语篇解读】本文主要讲述了作者在儿子即将离家去上大学时的感想。4What is the probable meaning of the underlined ph
17、rase “Pull yourself together”?A. Get up. B. Cheer up.C. Pull up. D. Wake up.B词义猜测题。根据第二段中的“There are parents sending their kids off to battle zones.How dare I feel so shattered”可知,很多父母都把自己的孩子勇敢地送往人生的战场,作者怎么能够惊愕难过呢?由此可推知,此处的Pull yourself together意为“振作起来”,故选B。5What can we infer about Matthew from the
18、text?AHe hates sleeping early. BHe doesnt get on well with his father.CHe is ready for the new life. DHe doesnt value his fathers love for him.C推理判断题。根据最后一段的前两句“For his part,Matthew has been a rock.He is treating his leaving as just another day at the office”和最后一句“After all,someones got to be strong
19、,and Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence”可推知,Matthew已经整装待发,准备迎接自己的新生活了。6How does the writer feel about his sons leaving for college?AWorried. BProud.CBittersweet. DRelieved.C推理判断题。根据全文内容,尤其是第一段最后一句“But looking at the suitcases on his bed sends m
20、e out of the room to a hidden corner where I cant stop crying”和最后一段最后一句“After all,someones got to be strong,and Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence”可推知,作者对儿子即将离开自己上大学一事,内心是五味杂陈的,既有不舍又有开心,故选C。7Which of the following can be the best title of the t
21、ext?AUnavoidable GoodbyeBSweet MemoriesCThe Glorious MomentDUnconditional LoveA标题判断题。第一段开篇点题,再结合全文的整体内容可推知,本文主要讲了父子离别的故事,故选A。C(2019石家庄检测)Flat Holm is a picturesque landmass located in Britains Bristol Channel. The areas low energy needs have therefore been fulfilled by using oldfashioned solar panel
22、s(太阳能电池板) and diesel generator(柴油发电机). The beautiful island is now, however, becoming increasingly popular with tourists wishing to explore the rural landscape and view the islands seabird colonies.Though this is welcome news, meeting the islands growing energy needs without damaging its environment
23、 has been a challenge. Flat Holm team leader Natalie Taylor says, “Its really important that we have a really high functioning system. From an environmental point of view, we want to reduce the use of diesel generators so that we can have as small an ecological footprint as possible.”Fortunately, UK
24、based startup Renovagen had the perfect solution. The companys Rapid Roll Solar PV system consists of flexible solar panels that can be unrolled like a carpet from a trailer(拖车)within two minutes and instantly put to work. According to the company, a small panel can provide 11kw of power.The technol
25、ogy is the brainchild of Renovagens Managing Director John Hingley, who came up with the idea after seeing something used as a backup battery for mobile devices about five years ago. In addition to being easy to unfold, the rollable panels are also more costeffective to transport. Hingley says, “Com
26、pared with traditional rigid panels, we can fit up to 10 times the power in this size container.”The solar panel “carpets”, laid on the island in early October, are being used to provide electricity to its pub and lighthouse. In addition to providing power to remote islands like Flat Holm, Hingley h
27、opes the Rapid Roll technology will be useful in areas affected by natural disasters. A good example is Puerto Rico, where most people have been without electricity since Hurricane Maria destroyed the power lines.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了Renovagen公司发明的快速太阳能光伏系统,这种系统不仅给Flat Holm带来了能源,还有利于保护它的环境。8What lead
28、s to Flat Holms increasing energy needs?A. Its growing number of tourists.B. Its remote location.C. The damage to its environment.D. The power system failure.A细节理解题。根据第一段最后一句可知,Flat Holm吸引了越来越多的游客,再结合第二段中的“Though this is welcome news,meeting the islands growing energy needs without damaging its envi
29、ronment has been a challenge”可知,游客的增多导致了Flat Holm日益增长的能源需求。9Where does the difficulty lie to increase energy supply to Flat Holm?A. Reusing diesel generators.B. Protecting its environment.C. Abandoning old solar panels.D. Reducing the transport cost.B推理判断题。根据第二段中的“without damaging its environment ha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
