四川省成都七中2021届高三一诊模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省成都七中2021届高三一诊模拟英语试题 WORD版含解析 四川省 成都 2021 届高三一诊 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、成都七中高2021届高三一诊考 试英语模拟试题考试时间:120分钟 试题满分:150分第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。 听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats John doing now?A. Playing football. B. Watching TV. C. Studying.2. What can the man do?A. Swim. B. Play s
2、occer. C. Play basketball.3. When will the meeting be over?A. At 11:00. B. At 10:00. C. At 9:30.4. What does the woman think of the play?A. Terrible. B. Just so-so. C. Great.5. Whats the weather like now?A. Snowy. B. Rainy. C. Sunny.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A
3、、B、C 三个选项中 选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟; 听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答以下小题。6. Where does the man want to go?A. The library. B. The lab. C. The caf.7. Whats the mans major?A. Psychology. B. Physics. C. Chemistry.听下面一段对话,回答以下小题8. Where is the woman going first?A. The classroom.
4、B. The library. C. The gym.9. What will the woman do in the library?A. Borrow some books. B. Return some books. C. Study for the exam.10. Why do the speakers go to the gym?A. To watch a game. B. To take a PE class. C. To go swimming.听下面一段对话,回答以下小题。11. What do we know about the man?A. He is in poor h
5、ealth.B. He wants to stay at home today.C. He hasnt finished his homework yet.12. What relation is Mr. Bell to the man?A. His neighbor. B. His teacher. C. His father.13. What does the man ask the woman to do?A Help him hand in his project. B. Call to ask for leave.C. Drive him to school right now.听下
6、面一段对话,回答以下小题。14. What will the man do in the late afternoon?A. Give a speech.B. Write a magazine article. C. Prepare some materials.15. Where will the man have dinner tonight?A. At home. B. In the office. C. In a meeting room.16. How will the man go back home?A. By bus. B. By car. C. By taxi.听下面一段独白
7、,回答以下小题。17. What can we learn about Pedal Power?A. It was started in 1996.B. It gives bicycles to people for free.C. It sends bicycles to poor areas regularly.18. What happened to Pedal Power in August 2000?A. It couldnt meet its costs.B. It won an Enterprise Award.C. It was criticized by the Britis
8、h media.19. When did Dan Pearman go to Ecuador?A. In 1993. B. In 1998. C. In 2001.20. Why was Dan Pearmans neighbor successful in business?A. He offered many jobs to craftsmen in the town. B. He was the most skilled craftsman in the village.C. He could reach customers easily by riding his bike.第二部分
9、阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节 (共 15 题:每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。AHave you ever experienced any inconvenience caused by language barriers while travelling? Have you ever thought how awesome those language courses would be if they didnt cost so much money and require so
10、much time?Translaty is created to serve this purpose- without wasting your money and time on language courses, you can instantly become“fluent in more than 40 languages with this genius device!What is Translaty?Translaty is a simple yet life-changing invention that helps you to overcome any obstacle
11、s caused by foreign languages, whether you re in a business meeting with an international client or sunbathing somewhere on a Spanish beach. This small but ingenious device is able to instantly recognize and translate over 40 different languages, making I intercultural communication completely effor
12、tless!What languages can I actually communicate in?Translaty has more than 40 languages pre-installed, so you re able to use it the minute you get it! It provides fast and accurate two-way communication and allows you to install some other languages that you might be missing.What makes Translaty so
13、special?* Makes travelling easier- forget language barriers and become “fluent” in 40+ languages.* Helps in business- strengthening your international business relationships. Its easy when you speak the same language.* Assists in daily life- allowing you to overcome language differences with your fo
14、reign friends.* Convenient and easy to use- lightweight and simple design ensures its there when you need it the most.* Offers 100% accurate, two-way translations.* High sound and recording quality ensure there are no misunderstandings.To sum upget it while you can!1. Translaty can help usersA. bett
15、er understand foreignersB. learn foreign languages wellC. spend less in learning a languageD. build relationships with colleagues2. What is special about Translaty?A. Its reliable.B. Its enormous.C. Its secure.D. Its influential.3. Whats the purpose of the text?A. To declare.B. To advertise.C. To de
16、monstrate.D. To criticize.【答案】1. A 2. A 3. B【解析】这是一则广告。文章介绍Translaty的功能以及带来的好处。【1题详解】推理判断题。根据What is Translaty?中Translaty is a simple yet life-changing invention that helps you to overcome any obstacles caused by foreign languages“翻译学是一项简单却能改变生活的发明,它能帮助你克服外语带来的任何障碍”。可知,翻译学可以帮助用户更好地理解外国人。故选A。【2题详解】推理
17、判断题。根据What makes Translaty so special?中的To sum upget it while you can!“总而言之趁你还能拿的时候去拿吧!”由此可知,翻译学的特别之处是“它是值得信赖的”。故选A。【3题详解】目的意图题。根据第二段中Translaty is created to serve this purpose- without wasting your money and time on language courses, you can instantly become“fluent in more than 40 languages with th
18、is genius device!“翻译学就是为这个目的而生的不用浪费你的金钱和时间在语言课程上,有了这个天才的工具,你可以立刻“流利”地说40多种语言!”由此可知,这篇文章的目的是为了登广告。故选B。BFor or Against?That Is the QuestionAndy is the most unreasonable and he makes me so angry that I could even scream sometimes! Of course, I sort of have to love him because he is my twin brother. And
19、y and Amy (that is me) have the same curly hair and dark eyes and are equally stubborn. Yet, on most issues we usually take opposite positions.Just this week in our school, there was a heated discussion on whether to adopt a school dress code. Every student would be required to wear a uniform. The t
20、eachers are divided: Some are in favor of the uniforms while others are opposed. The principal has asked the students to express their opinions by voting on the issue before decisions are made. But she will have the final word on the dress code.I think a dress code is a good idea. The reason is simp
21、le. The less I have to decide first thing in the morning, the better. I cant tell you how many mornings I look into my closet and just stare, unable to decide what to wear.Andy is shocked at my opinion. Last night, he even dragged out my parents high school photo albums to show me how brilliant they
22、 looked without uniforms! He also declared, Bruce Springsteen never wore a school uniform. Bob Dylan wouldnt have been caught dead in a school uniform! Besides, when I am feeling political, I want to be able to wear clothes made of natural, undyed fibers, sewn or assembled in countries that do not p
23、ollute the environment or exploit child labor. If I have to wear a uniform, I wont feel like me!To that I replied, So your personal heroes didnt wear school uniforms. But they went to high school about a million years ago! I feel sorry for you since I had no idea that your ego(自我)is so fragile that
24、it would be completely destroyed by a uniform. That really made him angry and he shouted, Youre just copying what you hear that new music teacher saying because you are crazy about him!Fortunately, the bell rang before we could do each other physical harm, and we went to our separate classes. The vo
25、te for or against uniforms took place later that day. The results of the vote and the principals decision will be announced next week. I wonder what it will be. I know how I voted, and Im pretty sure I know how Andy voted. How would you vote-for or against?4. Amy and Andy often get angry with each o
26、ther because _ .A. theyre both stubbornB. they like different teachersC. they always hold different viewsD. they dont like each other very much5. Amy holds the idea that _.A. school clothing should reflect parents valuesB. teenagers should never follow the latest clothing fashionC. the way one dress
27、es should be an expression of ones personalityD. wearing school uniforms means one makes less decision every morning6. Who will decide whether the students should wear uniforms?A. The principal.B. Their parents.C. Their teachers.D. Students themselves.7. In Paragraph 5, Amy aims to say that _.A. And
28、y shouldnt look up to his heroes so muchB. our clothes should decide peoples attitudes towards usC. Andys lack of self-confidence is reflected in his clothingD. our clothes shouldnt determine how we feel about ourselves【答案】4. C 5. D 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了,Andy和Amy虽是双胞胎,但他们在许多问题上通常采取相反的立场,例如在是否采用
29、校服规定的问题上有争执。【4题详解】细节理解题。由第一段中的“Yet, on most issues we usually take opposite positions.”(然而,在大多数问题上,我们通常采取相反的立场。),可知他们经常互相生气是因为他们总是持有不同的观点。故选C项。【5题详解】推理判断题。由第三段中的“The less I have to decide first thing in the morning, the better. I cant tell you how many mornings I look into my closet and just stare,
30、unable to decide what to wear.”(我早上第一件事做决定的时间越少越好。我无法告诉你有多少个早晨我在衣橱里看了看,却无法决定该穿什么。),可推断出Andy认为穿校服意味着一个人每天早上做的决定更少。故选D项。【6题详解】细节理解题。由第二段中的“The principal has asked the students to express their opinions by voting on the issue before decisions are made. But she will have the final word on the dress code
31、.”(校长要求学生们在作出决定前就这个问题进行表决,以表达他们的意见。但她对着装要求有最终决定权。),可知校长决定学生们是否应该穿校服。故选A项。【7题详解】推理判断题。由第五段中的“I feel sorry for you since I had no idea that your ego(自我)is so fragile that it would be completely destroyed by a uniform.”(我为你感到遗憾,因为我不知道你的自我如此脆弱,以至于会被制服彻底摧毁。),可推断出Amy想告诉Andy,我们穿的校服并不应该决定我们对自己的看法。故选D项。CIn 1
32、926, US automaker Henry Ford shortened its employees workweek from six eight-hour days to five, with no pay cuts. Its something workers and labor unions had been calling for. Ford wasnt responding to worker demands; he was being a businessman. He expected increased productivity and knew workers with
33、 more time and money would buy and use the products they were making. It was a way of encouraging consumerism and productivity to increase profits, and it succeeded.Since standardization of the 40-hour workweek in the mid-20th century, everything has changed but the hours. If anything, many people a
34、re working even longer hours, especially in North America. This has a severe influence on human health and well-being, as well as the environment. Until the Second World War, it was common for one person in a family, usually the oldest male, to work full-time. Now, women make up 42 percent of the wo
35、rlds full-time workforce. Technology has made a lot of work unnecessary, with computers and robots doing many tasks previously performed by humans.Well into the 21st century, we continue to work the same long hours as 20th century laborers, using up ever more of Earths supply to produce more goods t
36、hat we must keep working to buy, use and replace in a seemingly endless cycle of hard work and consumption. Its time to pause and consider better ways to live like shifting from fossil-fueled lifestyles with which our consumer-based workweeks are connected.The UK think tank, New Economics (经济学)Found
37、ation, argues that a standard 21-hour workweek would address a number of interconnected problems: overwork, unemployment, over-consumption, high carbon emissions, low well-being, and the lack of time to live sustainably, to care for each other, and simply to enjoy life.Economic systems that require
38、constant growth on a finite (有限的)planet dont make sense. Its time for a change in our economic thinking.8. Why did Ford decide to shorten the workweek?A. To cut workers pay.B. To make more profits.C. To respond to worker demands.D. To meet labor unions, requirements.9. What change in the workforce h
39、appened after World War ?A. More women worked full-time.B. The number of laborers decreased.C. Technology enabled people to work shorter hours.D. It was unnecessary for a familys oldest male to work.10. What can we infer from the third paragraph?A. Longer working hours means better consumption abili
40、ty.B. The 21st century sees the longest working hours in history.C. The cycle of hard work and consumption should be changed.D. Pausing our way of living can change the present workweek.11. New Economics Foundation thinks a 21-hour workweek will _.A. increase unemploymentB. cause various problemsC.
41、encourage people to enjoy lifeD. challenge the economic growth【答案】8. B 9. A 10. C 11. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。讨论了随着经济和社会各个方面的发展,每周工作时长的规定也有必要调整。【8题详解】细节理解题。根据第一段“It was a way of encouraging consumerism and productivity to increase profits, and it succeeded.”这是鼓励消费主义和提高生产力以增加利润的一种方式,而且成功了。可知,福特公司的举措的目的是鼓励消
42、费和提高工作效率,进而提高效益。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第二段“Until the Second World War, it was common for one person in a family, usually the oldest male, to work full-time. Now, women make up 42 percent of the worlds full-time workforce.”在第二次世界大战之前,一个家庭中有一个人(通常是最年长的男性)全职工作是很常见的。如今,女性占全球全职劳动力的42%。可知,二战之前每个家庭中一般是最年长的男性工作
43、,而在那之后至今,越来越多的女性成为主要劳动力。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第三段“a seemingly endless cycle of hard work and consumption”在一个看似永无止境的艰苦工作和消费循环中。和“Its time to pause and consider better ways to live like shifting from fossil-fueled lifestyles with which our consumer-based workweeks are connected.”是时候停下来考虑更好的生活方式了,比如从化石燃料
44、驱动的生活方式转变为我们以消费者为基础的工作周。可知,努力工作和消费的循环应该改变。故选C项。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The UK think tank, New Economics (经济学)Foundation, argues that a standard 21-hour workweek would address a number of interconnected problems: overwork, unemployment, over-consumption, high carbon emissions, low well-being, and the la
45、ck of time to live sustainably, to care for each other, and simply to enjoy life.”英国智库,新经济基金会,认为一周工作标准又将会解决许多相互关联的问题:“过度劳累、失业、过度消费、高碳排放、低福利以及没有时间去可持续地生活,相互照顾和简单的享受生活”。可知,新经济基金会认为每周工作21个小时能够鼓励了人们享受生活。故选C项。【点睛】细节理解题主要考查考生对某句话或某几句话的理解,同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子,然后进行比较和分析,便可确定最佳答案。多数情况下,作者不会明确的呈现一个事实,读者需要根据
46、已有的信息进行处理,读出言外之意。还要特别注意文章的时间顺序、故事发生的地点、情节的发展和人物之间的关系。例如,第3题文章中,根据第三段“a seemingly endless cycle of hard work and consumption”在一个看似永无止境的艰苦工作和消费循环中。和“Its time to pause and consider better ways to live like shifting from fossil-fueled lifestyles with which our consumer-based workweeks are connected.”是时候
47、停下来考虑更好的生活方式了,比如从化石燃料驱动的生活方式转变为我们以消费者为基础的工作周。可知,努力工作和消费的循环应该改变。故选C项。DThe cancer death rate in the U.S. fell by the most on record as advances in treatments for lung tumors (肿瘤) like video-assisted surgery helped prolong the lives of patients.The death rate from cancer has been gradually declining fo
48、r 26 years, thanks in large part to fewer people smoking cigarettes. But from 2016 to 2017, the most recent period available, it dropped by 2.2%, the most ever in a single year, according to a report released Wednesday by the American Cancer Society. That compares with an average 1.5% yearly decline
49、 over the decade. The drop translates to roughly 2.9 million fewer cancer deaths than would have occurred had death rates remained at their peak. For lung cancer specifically, the death rate declined 4.3% annually from 2013 to 2017.It is really lung cancer that is driving this, said Rebecca Siegel,
50、scientific director of surveillance research at the American Cancer Society, and lead author on the new study. We found increases in survival for lung cancer at every stage in diagnosis.”, She attributed the lower deaths to improvements in treatments, including video-assisted surgery that enables mo
51、re patients with early lung tumors to become eligible for operations; more precise radiation treatment; and better scanning technology that allows doctors to better assess the stage of tumor, so the patient gets the best treatment right away. At later stages of illness, new, targeted drugs that aim
52、at specific disease-causing genes are helping patients whose tumors have those genetic flaws (缺陷).Overall, lung cancer death rates have dropped by 51% for men since their peak in 1990, and by 26% for women since their peak in 2002.Theres the potential for more progress in future reports. Thats becau
53、se the latest death-rate statistics go only through 2017 and likely dont include the potential impact in lung cancer death from immune-therapy drugs. They became widely used in lung cancer only in the past few years.The report, based on U.S. government data, isnt all good news. Prostate (前列腺)cancer
54、death rates have leveled off recently after a period of decline. That may be because many doctors pulled back on using the controversial prostate-specific antigen test, or PSA, which can spot the disease but can lead to over-treatment of men who may never have died from their tumors.Though it was de
55、finitely causing harm, it was also contributing to declines in death, Siegel said. Whats needed now is better screening tests to detect only the prostate cancers that will go on to cause harm.Population death rates are considered one of the most reliable ways of measuring progress in cancer treatmen
56、t and prevention. By contrast, cancer survival rates can sometimes be influenced by improvements in diagnosing tiny, early stage tumors that wouldnt necessarily be deadly.12. According to paragraph 2, _.A. cancer death rate reached its peak in 2017B. death rate decreases over the past 2 decadesC. 2.
57、9 million people die of cancer in America every yearD. most of the cancer patients in America suffer from lung cancer13. We can learn from the passage that _.A. female death rate of lung cancer drops more than that of maleB. targeted drugs have led to rapid increase in cancer death ratesC. better sc
58、anning technology will lead to improvement in treating genetic flawsD. improper use of prostate-specific antigen test can lead to over-treatment of men14. The underlined expression level off” in paragraph 5 means _.A. remain unchangedB. show upC. take offD. become sharp15. What might be the best tit
59、le of the passage?A. Medical Progress Prolonging Patients LivesB. Cancer Death Rates Dropping at the Fastest PaceC. Significant Improvement in Treating Lung CancerD. Advanced Technologies Applied in Cancer Treatment【答案】12. B 13. D 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。近年来美国癌症死亡率以最快的速度下降,文章主要分析了其原因。【12题详解】细节理解题。根据第
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
