2020版新教材高中英语 单元素养评价(五)Unit 5 What an adventure 外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新教材高中英语 单元素养评价五Unit What an adventure 外研版必修3 2020 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(五)Unit 5 What an adventure第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Very nice skirts. How much are they? M: Ten dollars each. And one dollar off if you buy two. They are on sale. 1. How much wou
2、ld the woman pay for two skirts? A. $10. B. $19. C. $20. 答案: BText 2W: These tomatoes are huge. You must have watered them a lot. M: Yes, I did. They ought to be ripe enough to pick by next Wednesday when we have a picnic. 2. Where does the conversation most probably take place? A. In a garden. B. A
3、t a picnic. C. In a supermarket. 答案: AText 3M: OK, Lucy. What would you like me to do with your hair this week? W: Im not sure. Maybe I could use a different color. I need something special for this weekend. M: To be honest, the color is OK. But maybe you should pay more attention to your clothes. 3
4、. How does the man feel about the womans hair? A. It should be colored. B. It needs no change. C. It should be cut. 答案: BText 4W: I am so stressed out! I havent studied for the test we have tomorrow. Now Im going to have to stay up and study all night. M: Dont you hear Mr Jenkins has canceled it? 4.
5、 How might the woman feel in the end? A. Anxious. B. Tired. C. Relieved. 答案: CText 5M: Would you mind turning down the TV? W: Pardon? I cant hear you. M: Would you mind turning down the TV? Im answering the phone. W: Not at all. 5. What is the man doing? A. Watching TV. B. Answering the phone. C. Re
6、pairing the TV. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: 376939. W: Hello. Is George there? M: No, this is his father. Can I take a message? W: Yes, please. Tell him tha
7、t Linda called. The partys on Friday night at the pub near our school. It starts at about 8: 00 and could he bring some food? M: A party? W: Yes, and could you ask him to bring some of his records? M: OK. Ill tell him when he gets home. W: Thanks a lot. M: Dont mention it. 6. Whats the probable rela
8、tionship between Linda and George? A. They are classmates. B. They are strangers. C. They are relatives. 答案: A7. What does Linda want George to bring to the party? A. Flowers and food. B. Food and records. C. Flowers and records. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Elizabeth, whats your question? W: Excus
9、e me. Could you tell me what a yard sale is? M: As the name suggests, its a sale held in someones yard, selling used goods. W: What can I get there? M: You can find books, records, cups and furniture. You name it, and they will have it. W: Why do American people love to buy second-hand goods? M: To
10、save money, of course. Some people even hope to find treasures there. W: I see. M: Actually many Westerners like other peoples objects. Even rich people search through used goods for a treasure. W: I understand. Thank you Mr Green. Youve been very helpful. M: Youre welcome. 8. Why do American people
11、 love to buy second-hand goods? A. To earn money. B. To save money. C. To contribute to charity. 答案: B9. What is probably sold in a yard sale? A. New goods. B. Treasures and furniture. C. Used books and records. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Being away from home for college can be stressful. Beside
12、s all the pressures of study, theres the pressure on your pocket. Today, lets go to a university to find out. Excuse me. Can I ask you a few questions? W: Well, Okay. M: How do you find the cost of living in the city? WEverything is expensive, including clothing, housing, and traveling. M:So, what d
13、o you spend most on? W: Transport, I think. For food, if I cook myself, its not expensive at all. For clothing, I bring my clothes here from my home country, where theyre nice and cheap.But every week, I have to spend more than 100 pounds on the trains. M: Then whats the social life like? W: Im a ve
14、ry social person. I love hanging out with my friends and meeting new people. Thankfully, I dont drink nor smoke, so the only expense is maybe tickets to the cinemas, clubs, and so on. 10. What does the woman think of the living expenses in the city? A. Very high. B. Fairly low. C. Just Okay. 答案: A11
15、. What does the woman spend most on? A. Meals. B. Trains. C. Clothes. 答案: B12. What does the woman do in her free time? A. Goes for a drink. B. Listens to music. C. Sees films. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: What was your childhood like? M: As a boy, I enjoyed all the sports and I read a lot. I like
16、d making friends. W: Where did you study? M: At 17, I won a scholarship to a college in the northern states. Then I left there in 1960. W: What was life in the northern states like? Were you accustomed to it? M: People of different colors lived together. The area was not fully developed.The blacks w
17、ere not equally treated. People of different races were not friendly to each other. And most of them were not very nice to outsiders. W: I know you won the Nobel Prize. What kind of Nobel Prize did you win? M: Well,I won the Nobel Prize for Peace. That was in 1986. W: Then what did you do with the p
18、rize money? M I gave all the money to the Freedom Movement. W Its very nice to talk with you, sir. Do you mind if I take a photo with you? M: Not at all. 13. What is the possible relationship between the two speakers? A. Father and daughter. B. TV reporter and interviewee. C. School president and jo
19、b hunter. 答案: B14. What was life of African-Americans like in the northern states? A. They were free but quite poor. B. They enjoyed equal rights and free life. C. They were not treated equally as whites. 答案: C15. What did the man do with the prize money? A. He gave the money to the government. B. H
20、e gave the money to the Freedom Movement. C. He gave the money to a charity for poor children. 答案: B16. When did the man win the Nobel Prize? A. In 1986. B. In 1968. C. In 1916. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: People who live in cities usually take their dirty clothes to a laundry place called a “l
21、aundromat”. These public businesses are usually open from 7: 00 am to 10: 00 pm.A smaller laundromat might have a dozen washers and a dozen dryers, while a larger one might have twice that number. Most places do not have any employees there, as there are simple instructions posted near the machines
22、and everything can be done without assistance. Most people bring their own washing soap, but there is often a machine that sells small packages in case you run out or forget yours. During the weekend, it can be hard to find an open machine while it is much easier during the weekdays. Many laundry pl
23、aces have TVs, video games, magazines, or free WiFi. Recently, many laundry places have added cafs or bars. Because people usually spend a few hours doing their laundry; having a drink or a meal is a convenient and fun way to kill the time. Of course, when so many people are washing their clothes cl
24、ose to each other, it is easy to make mistakes My sister actually met her husband at a laundromat after he put her clothes in his basket by accident! 17. How many washers might a larger laundry place have? A. 12. B. 24. C. 48. 答案: B18. Which of the following is not included in the laundry places? A.
25、 A swimming pool. B. Cafs. C. Free WiFi. 答案: A19. According to the text, what do people often do while waiting in the laundry place? A. Chat with the employee. B. Eat some food. C. Put their clothes out in the sun. 答案: B20. Who met her husband in a laundry place? A. The speakers sister. B. The speak
26、ers friend. C. The speaker. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AHong Kong Disneyland 1-day Ticket Booking Period: Nov. 20, 2017 to Oct. 31, 2018Travel Period: Nov. 20, 2017 to Oct. 31, 2018Planning for a getaway with your beloved ones? Hong Kong Dis
27、neyland is your first choice! Step into five lands and enjoy the expanded fun! MYSTIC POINTMystic Point is a world exclusive (独有的)themed land with original experience that brings guests on a truly mysterious adventure. You will be invited to explore Lord Henry Mystics private collection. Board on hi
28、s latest invention “ Mystic MagnetoElectric Carriage” and engage all your senses to discover for yourself what is real and what is not. TOY STORY LANDToy Story Land is the play area for guests of all ages where you can find the biggest attractions at Hong Kong Disneyland. Join the toys from your fav
29、ourite TOY STORY films for playtime in Andys backyard where everyone can explore this oversized world with its three larger than life rides. FANTASYLANDFor all children, you will absorb yourself in the place where Disney stories come to life. Journey through to meet princesses, go round and round on
30、 Cinderella Carousel and watch the wonderful Broadway style musical celebrating Disney moviesThe Golden Mickey! ADVENTURELANDVenture deep into the heart of mysterious jungles. Exotic (异国风情的) adventures wait when you jump on a jungle boat at the Jungle River Cruise with the funny captain. Dont miss t
31、he colourful show of music and dance in the live musical based on The Lion King movie. TOMORROWLANDTake a ride through the darkness on the indoor roller coaster, Space Mountain at Tomorrowland! Then grab your laser guns and compete with your VIPs as you destroy enemy targets at Buzz Lightyear Astro
32、Blasters. Dont miss to interact with Stitch for some laughs in Space! 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了香港迪士尼乐园。21. Where can you board “Mystic MagnetoElectric Carriage”? A. Fantasyland. B. Mystic Point. C. Tomorrowland. D. Adventureland. 【解析】选B。细节理解题。根据MYSTIC POINT部分中的Board on his latest invention“Mystic MagnetoEl
33、ectric Carriage”and engage all your senses to discover for yourself what is real and what is not. 可直接得知答案。故选B项。22. Which of the following words can be used to describe the attractions in the TOY STORY LAND? A. Huge. B. Fashionable. C. Thrilling. D. Popular. 【解析】选A。细节理解题。根据TOY STORY LAND部分中的Toy Story
34、 Land is the play area for guests of all ages where you can find the biggest attractions at Hong Kong Disneyland. 可知A项Huge(巨大的)正确。故选A项。23. Which of the following will kids who are fond of Disney stories probably prefer? A. Adventureland. B. Toy Story Land. C. Fantasyland. D. Tomorrowland. 【解析】选C。细节理
35、解题。根据FANTASYLAND部分第一句For all children, you will absorb yourself in the place where Disney stories come to life. 可知, 在梦幻世界(Fantasyland)中, 迪士尼故事得以生动展现。故选C项。BWhen Mackenzie Foy got the call from film director Lasse Halls telling her that shed landed the role of Clara in the new Disney film The Nutcrack
36、er and the Four Realms, she said “yes” immediately. “I was just excited to go on a new adventure, ” Foy told the Evening Standard. Indeed, when many actors and actresses choose to appear in films simply for the fame and exposure, Foy, a 17-year-old US actress, does it for the “ adventure”. Its true
37、that every movie Foy has ever been in is an adventure. In The Twilight Saga: Breaking Dawn for example, the 11-year-old Foy plays a half-human-half-vampire(吸血鬼) girl who has a superpower. In Interstellar, then 14, plays the daughter of a scientist who travels across the universe to try to find ways
38、to save human beings from destruction. And now, in The Nutcracker and the Four Realms, which will be released in Chinese cinemas on November 2, Clara is going on yet another exciting journey. This time, she allows a doll that her parents give her as a Christmas gift into a strange world. Foy likes e
39、xcitement in real life, too. In fact, she has a first-degree black belt in tae kwon do( MY y il). “I am dying to do an action movie, ” she told Vanity Fair. “I can do my own stunts”And not happy with simply being in front of the camera, Foy dreams of trying something new one day. “I want to be a dir
40、ector once I finish high school, ” she told the Evening Standard. “I want to make films that will make people end up looking at the world in a different way, so that they will feel inspired and learn something new. 【文章大意】本文是一篇记叙文。文章介绍了Mackenzie Foy在演艺生涯和现实生活中不断追求冒险, 不断追求刺激的经历。24. Why did Foy accept
41、the role of Clara immediately? A. To gain more reputation. B. To earn more money. C. To experience the adventure. D. To improve her performance. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“she saidyes immediately. I was just excited to go on a new adventure, Foy told the Evening Standard”可知, Foy 接受Clara这个角色, 目的是进行一种新的冒险。故
42、C选项正确。25. What kind of movie would Foy like to play in next time? A. An action movie. B. A documentary. C. A love story. D. A thriller. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段中的“I am dying to do an action movie, ” she told Vanity Fair可知, 她渴望在动作片中扮演角色。故A选项正确。26. What does the underlined word “stunts” in the last paragra
43、ph mean? A. Different performanceB. Special actionsC. Popular languageD. Unique skill【解析】选D。词义猜测题。根据画线后的And not happy with simply being in front of the camera, Foy dreams of trying something new one day. 可知, 她想用新颖、独特的表演技能, 让观者眼前一亮。故选D。27. What can be a suitable title for the text? A. A Future Direct
44、or. B. A Young Adventurer. C. A Productive Actress. D. An Enthusiastic Youth. 【解析】选B。主旨大意题。文章介绍了演员Mackenzie Foy的演艺生涯。根据文章中的“I was just excited to go on a new adventure”, “Its true that every movie Foy has ever been in is an adventure”, “Foy likes excitement in real life, too. ”可知, 对于Mackenzie Foy来说,
45、 她一直在演艺生涯和现实生活中追求冒险, 追求刺激。因此, 她是一个“冒险者”, 故B选项正确。CFor many people, the Transformers movies are the greatest Hollywood blockbusters (大片). And among the Transformers themselves, the yellow Autobot named Bumblebee is certainly the favorite. He may be one of the smallest and weakest of the alien machines
46、, but he is always loyal to his friends and shows great bravery in battle. In the new film, Bumblebee is found in a junkyard (废车场)and is full of honeybees. He always finds himself in awkward (尴尬的)situations, but people like his cute and naive looks. In addition to his blue eyes, Bumblebees body lang
47、uage and movements are adorable. At one point , he sits with his legs straight out, with his huge feet making him look like a 5-year-old trying on his dads shoes. Bumblebee is the Transformer who has the greatest affinity (亲和力) with humans. He starts journey with Watson, who is at a loss about her f
48、uture and wants a friend. As a result of their adventure together, Watson grows up and starts to work toward her life goal of becoming a musician. As for Bumblebee, as we know, is a robot from outer space, he now has a better understanding of his task to protect the Earth. Every adventure has a begi
49、nning, as the movie poster puts it. More importantly, “Every adventure needs a good partner. The considerate, positive and warm Bumblebee is definitely a good choice. ”according to a US actress Hailee Steinfeld, who plays Watson in the film. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了好莱坞影片变形金刚, 里面的黄色汽车人大黄蜂忠于朋友, 保护地球, 深受观众欢迎
50、。28. People love Bumblebee because _. A. he always makes others in awkward situationsB. he is the smallest and weakest AutobotC. he is found in a junkyard and is full of honeybeesD. he is faithful to his friend and always cute【解析】选D。细节理解题。根据第一段最后一句话He may be one of the smallest and weakest of the al
51、ien machines, but he is always loyal to his friends and shows great bravery in battle. 可知, 他可能是外星机器人中最小最弱的一个, 但他总是忠于他的朋友, 在战斗中表现出极大的勇气; 第二段中也提到people like his cute and naive looks, 人们喜欢他可爱天真的样子。故选D。29. Which of the following words best describe Bumblebee? A. Considerate and independent. B. Positive
52、and creative. C. Thoughtful and devoted. D. Warm but mean. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段最后一句中的he is always loyal to his friends and shows great bravery in battle. 可知, 他总是忠于他的朋友, 在战斗中表现出极大的勇气; 最后一段最后一句提到The considerate, positive and warm Bumblebee is definitely a good choice. 可知, 大黄蜂是体贴、积极与热情的。C项中thoughtful and
53、 devoted, 表示“体贴且忠诚”。30. According to the last two paragraphs we can learn that _. A. Watson has a clear life goal at the beginningB. Both Bumblebee and Watson have totally grown up during the adventureC. All the Transformers have the affinity with humansD. Watson will start a journey to the outer sp
54、ace with Bumblebee【解析】选B。推理判断题。根据第三段第三句Watson grows up and starts to work toward her life goal of becoming a musician. As for Bumblebee, . . . he now has a better understanding of his task to protect the Earth. 可知, Watson长大了, 开始朝着成为一名音乐家的人生目标努力。至于大黄蜂, 他对他的任务保护地球, 有了更好的理解。故Watson和大黄蜂都在冒险中成长了。31. What
55、 would Hailee Steinfeld probably agree with? A. Bumblebee is a perfect partner during their adventure. B. There is no need for one to get a partner in his daily life. C. The Autobots can make a better choice than humans. D. Everyone should be positive when facing the difficulties. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一
56、段Hailee Steinfeld所说的Every adventure needs a good partner. The considerate, positive and warm Bumblebee is definitely a good choice. 可知, 每一次冒险都需要一个好伙伴, 体贴、积极、热情的大黄蜂绝对是一个不错的选择。故Hailee Steinfeld认为大黄蜂是他们探险中一个很完美的伙伴。D世纪金榜导学号A thrilling polar competition between two adventurers to cross Antarctica alone,
57、unsupported and unassisted had a happy ending with both explorers achieving the unprecedented feat (功绩). American professional athlete Colin OBrady and British Army Captain Louis Rudd set off a mile apart at the same time on November 3, 2018, from the Atlantic coast with the aim to become the first
58、person to ski across the remote continent alone. Louis Rudd maintained the lead at first. However, OBrady caught up with Rudd on November 10 and never let the British man get close to him again. OBrady was the first to conquer the 930 mile icy land, arriving at the Ross Ice Shelf on the Pacific coas
59、t by way of the South Pole on December 26, 2018. The 33-year-old spent 54 days skiing the worlds coldest continent while pulling a 300-pound sled(雪橇) with supplies. Instead of leaving the harsh environment after completing the historic adventure, the explorer set up a tent on the worlds largest ice
60、sheet and waited patiently for Rudd to complete the great undertaking. On December 29, just three days after OBrady arrived, the British explorer finished his adventure, becoming the worlds second person to complete the solo crossing of the frozen continent. Rudd was not disappointed at being second
61、 since he never considered it to be a “race”. Besides, the 49-year-old British Army Captain had a more selfless motive for attempting the feat. He was doing it in memory of his friend Henry Worsley, who had introduced him to polar exploration. The disaster happened while Worsley was trying to cross
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440051.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
