2020版新教材高中英语 单元素养评价(六)Unit 6 Disaster and hope 外研版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新教材高中英语 单元素养评价六Unit Disaster and hope 外研版必修3 2020 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(六)Unit 6 Disaster and hope第一部分听力(共两节, 满分 30 分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Does the play start at 7: 00 or 7: 30? M: Neither. It starts at 7: 15 and ends at 8: 30. 1. How long will the play last? A.
2、Forty-five minutes. B. Sixty minutes. C. Seventy-five minutes. 答案: CText 2M: Kathy! You look so cute in this red dress! W: Really? Dont you think its a little small for me? It fit me well last year, but I gained ten pounds this summer. 2. What does the woman think of her dress? A. Its cute. B. It fi
3、ts her well. C. Its a little small for her. 答案: CText 3W: Lucy looks like her mother, and Lily looks like her father, but theyre clearly from the same family. M: Yes, youre right, but I think Lily is nicer. She reminds me of the Hollywood film star Jolie. 3. Who does the man think is more beautiful?
4、 A. Lucy. B. Lily. C. Jolie. 答案: BText 4W: Hi, Mr Smith. Can I help you with anything today? M: Yes, I want to change some of the information on my bank accounts. W: OK, I can help you with that. Come to my desk, please. 4. Whats the woman? A. A bank clerk. B. A shop assistant. C. A tourist guide. 答
5、案: AText 5M: Next time I go to the doctor; remind me to bring you along. I probably understood half of what the guy told me. He spoke so fast, and he used tons of words that I never learned in my Chinese classes. W: I thought they had English-speaking doctors there. 5. What is TRUE about the man? A.
6、 He saw an English-speaking doctor. B. His first language is not Chinese. C. He thinks the woman should see a doctor. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: You see, w
7、henever I want to play with my cat, he runs away. W: Thats because you acted like you were going to try to catch him suddenly. In the wild, sudden movements could mean danger. M: Really? So you mean I should get close to the cat slowly? W: You should try to catch his attention, such as throwing his
8、favorite toys, or giving him some food first, and then play with him. M: Thank you for the advice. I will try. 6. What are the speakers mainly talking about? A. How to catch the cat. B. How to play with the cat. C. How to feed the cat. 答案: B7. What is the womans suggestion? A. Catch the cat suddenly
9、. B. Leave the cat alone. C. Catch the cats attention first. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hello, Barbara, welcome back. You look great. W: Rod, its lovely to see you again. M: How was your trip? W: Fine but tiring. Milan was interesting, its bigger than I expected, noisier and dirtier, too. M: And
10、Florence, what did you think of Florence? W: Well, I didnt go there. Have you been there? M: No, Ive never been to Italy. Id really like to go to Rome. Well, the cars are in the car park. Is this all your luggage? W: Yes, but the suitcase is very heavy. M: Barbara, whats in it? Books or stones? W: J
11、ust 20 pairs of shoes. 8. Where has Barbara been? A. Milan. B. Florence. C. Rome. 答案: A9. What has Barbara got in her suitcase? A. Stones. B. Shoes. C. Books. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Ive decided to become a vegan. M: You mean you arent going to eat meat anymore? W: Well, yes, but a vegan does
12、nt eat anything animal related. A vegetarian doesnt eat meat, but they will still eat dairy, eggs, and honey. A vegan wont eat anything that comes from an animal. M:That seems really difficult. W: I think it will be, but Im up to the challenge. M: What will you eat instead? W: There are many things
13、I can still eat. Anything with fruits and vegetables is good. Nuts, most breads, and beans are also great. I can also drink soymilk in place of regular milk. M: What about cheese? It would be really hard to give up cheese, I think. W: I cant eat cheese because it comes from milk, but believe it or n
14、ot, there are many things that can replace cheese, such as soy cheese or nut cheese. M: I dont mean to be rude, but I really dont think its a good idea. W Ill make a vegan dinner and invite you over. Youre going to be really surprised at how tasty vegan food can be! 10. What will the woman choose to
15、 eat? A. Eggs. B. Soy cheese. C. Meat. 答案: B11. What does the man think of the womans new diet? A. Its going to be tough. B. Her food will all taste bad. C. She wont be able to eat anything. 答案: A12. What does the woman tell the man in the end? A. He is too particular about foods. B. He should be a
16、vegan as well. C. Shell make him some vegan food. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Bruce, have you booked a room for the English story-telling competition ahead of time? M: Im sorry, Miss Abbey.I dont know how to book it. W: Thats easy. Look at the booking form. Just fill out the form and give it to t
17、he secretary of the school office. M: OK. Lets me write down my name and class first. Miss Abbey, which room shall we book? W: The rooms on the fourth floor are big. What about Room 401? M: School finishes at 3: 30 pm. Will the competition begin at 3: 30 pm then? W: I dont think the competitors can
18、arrive immediately after school Lets begin at 3: 45 pm and finish at 6: 30 pm. M: I see. The number of people is 36. And what equipment are we going to use that day? W:We need a computer to show some pictures and play some music. M: Yes. Miss Abbey, Ill write your name here because youre the teacher
19、 in charge. W: Yes, I am. Have you filled in the date yet? Its September 21 st. M: OK, thank you, Miss Abbey. W: Youre welcome. 13. Why hasnt the boy booked the room yet? A. He is too busy. B. He forgot to do so. C. He doesnt know how to book it. 答案: C14. Whom should the booking form be given to? A.
20、 The woman. B. The boys class teacher. C. The secretary of the school office. 答案: C15. When will the competition begin? A. At 3: 30 pm. B. At 3: 45 pm. C. At 6: 30 pm. 答案: B16. What can we learn from the conversation? A. A computer is needed in the competition. B. The competition will be held in Roo
21、m 501. C. The boy will take charge of the competition. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Chicago is the largest city in the Midwestern US and the third-largest city in the country. It is famous for its pizza, museums, and skyscrapers. If you like tall buildings and interesting architecture, Chicago i
22、s the city for you. Skyscrapers were born in Chicago. The first one went up in 1885 and was only about 33 meters tall. One of the most famous skyscrapers in Chicago is the Willis Tower. The building is more commonly known by its original name, the Sears Tower. For years, it was the tallest building
23、in the world. It remains one of the tallest buildings in the United States. Completed in 1973, it has 108 stories, and stands 442 meters tall. Its observation deck provides amazing views of the citys downtown and beyond. Chicagos downtown is called “The Loop”. Chicagos train system gives the area it
24、s name. The public transportation system is a Chicago symbol. More than 700, 000 people board the trains every weekday. The Loop is also home to one of the largest outdoor sculptures in the world. A British artist created the 100-ton sculpture, officially named Cloud Gate. The huge, metal, rounded o
25、bject is often, and affectionately, called “The Bean”. 17. What can we learn about Chicago? A. Chicago is the third largest city in the Midwestern US. B. Chicago attracts the world for its beautiful scenery. C. Chicago sets up the worlds first skyscraper. 答案: C18. What is the height of the Willis To
26、wer? A. 442 meters. B. 108 meters. C. 33 meters. 答案: A19. Which was completed in 1885? A. The first skyscraper. B. The Willis Tower. C. Cloud Gate. 答案: A20. What is the nickname of Cloud Gate? A. The Loop. B. The Bean. C. The Sears Tower. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文,
27、从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ANorthern Sumatra, IndonesiaMagnitude(震级)8. 6, DateMarch 28, 2005An earthquake happened at Sumatra Islands in the touristy month of March. Being an island area, the earthquake gave rise to a tsunami(海啸)wave and spread to areas as far as SriLanka. The number of deaths is abou
28、t 1, 500 with more than 400 people getting injured. Rat Islands, AlaskaMagnitude8. 7, DateApril 02, 1965This earthquake only happened inside water and all the losses were because of the tsunami waves caused by it. The quake gave rise to a huge tsunami causing a loss of thousands of dollars. The good
29、 news in this quake was that no human loss or injuries were reported in these islands. Bio Bio, ChileMagnitude8. 8, DateFebruary 27, 2010This quake happened to take the lives of more than 500 people. The tsunami caused by this quake added to the effects by forcing hundreds of thousands of people to
30、leave their home, of which about 50 are still missing. The number of injured people reached a level of 12, 000, thus making one of the worst earthquakes of the human history. Sumatra, IndonesiaMagnitude9. 1, DateDecember 26, 2004Having its name twice in the list, it is clear that Sumatra comes in th
31、e area that is most prone(易于的)to earthquakes. Just 3 months before the earthquake of 8. 6 magnitude, this quake caused much more loss of life and wealth than the later one! The earthquake gave rise to a huge tsunami killing about 300 thousand people all around the countries of South Africa and South
32、 Asia. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了历史上发生的几次地震以及其带来的危害。21. The earthquake during which nobody was injured happened in . A. 2005B. 1965C. 2010D. 2004【解析】选B。细节理解题。由文章第二段The good news in this quake was that no human loss or injuries were reported in these islands可知, 没有人员伤亡的地震发生在1965年。22. Which area is most like
33、ly to be hit by an earthquake? A. Sumatra. B. Rat Islands. C. Bio Bio. D. South Asia. 【解析】选A。细节理解题。由文章最后一段it is clear that Sumatra comes in the area that is most prone to earthquakes可知, Sumatra是最容易发生地震的地区。23. Where did one of the worst earthquakes of the human history happened? A. Rat Islands. B. Bi
34、o Bio. C. South Asia. D. Sumatra. 【解析】选B。细节理解题。由文章第三段The number of injured people reached a level of 12, 000, thus making one of the worst earthquakes of the human history可知, 史上危害最严重的地震之一发生在Bio Bio。BHow to fight Californias wildfires? Its an “all of the above” respond. There might, indeed, be a need
35、 to make it easier to thin dying or dead trees out of thickly forested areas, reducing the fuel for wildfires. But the problem is actually more complicated. Even if dead trees are removed, the dry bushes act like kindling(引火物) when wildfires spread. Even more to the point, thick forests were not a f
36、actor in these recent Californias fires. “Theyre using these fires to talk about forest management that has nothing to do with the landscape in which the fires are occurring. ” says Chur Miller. W. M. Keck Professor of Environmental Analysis and History at Pomona College in Claremont, California. Cl
37、imate change is making wildfires worse. The resulting unpredictable weather patterns have created hotter, wetter winters in California, producing a sudden, heavy growth of brushes, grasses and trees. After winter, the states ongoing drought and record-high summer temperatures draw water out of the p
38、lants, making them near-perfect kindling. With the hot and dry Santa Ana winds of fall, fires explode out of control. Yet these tragedies cant be blamed only on global warming. Wildfires are actually a vital of the states ecosystem. Lodgepole pines (松树), for example, grow well in fire-prone areas wh
39、ere millions of structures have been built in rural areas of California since the 1940s. When they burn, the cost in lives and treasures skyrockets. Answering these disasters with a one-dimensional solution helps no one, although it might score short-term political points. The proper response includ
40、es placing limits on residential expansion into wildlands; better management and removal of dry brushes and continuously addressing the growing concern of climate changes. In other words, the solution isnt either. Its all of the above. 【文章大意】本文是一篇环境类短文。文章主要探讨了一些加利福尼亚州茂密森林野火的解决方案。24. What do Char Mil
41、lers words indicated? A. It is wrong to blame thick woods for the recent fires. B. It is right to remove dead trees from the forested areas. C. It is high time to strengthen forest management. D. It is a pity that the fires destroyed the beautiful landscape. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第三段可知, 茂密的森林并不是最近加利福尼亚州火
42、灾的一个因素, Chur Miller认为火灾的发生与森林的管理毫无关系, 从而可以推断出, 他认为把最近的火灾归咎于茂密的树林是错误的。25. How does a hotter and wetter winter in California affect the plants there? A. By causing the plants to grow wildly. B. By expanding the plants into wildlands. C. By making the plants easy to catch fires. D. By drawing water out
43、 of the plants. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第四段可知, 加利福尼亚州更湿热的冬天导致灌木丛、草地和树木疯狂的生长。26. What does the Paragraph 5 mainly tell us? A. Global warming caused these tragedies. B. Californias ecosystem can easily cause wildfires. C. Lodgepole pines shouldnt be planted in California. D. The fires brought huge economic l
44、osses and many deaths. 【解析】选B。段落大意题。根据文章第五段Wildfires are actually a vital of the states ecosystem. (野火实际上是该州生态系统的重要组成部分。)及本段内容可知, 本段主要讲述加利福尼亚州的生态系统很容易引发野火。27. What is the solution according to the last paragraph? A. Dealing with the climate change. B. The removal of dry trees. C. Encouraging people
45、to live in wildlands. D. A combination of different measures【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段In other words, the solution isnt either. Its all of the above. 解决方案不是非此即彼, 以上都是, 即要结合不同的措施来解决。CIn my memory, winters always used to be really unpleasant. You had to dress like a bear just to keep warm when you went out
46、side. You were often cold, wet and no more than one step away from the thin ice on the lake. If you worked over time and went home in the dark, you would arrive home to an ice-cold house. And that would mean turning on the heating and waiting. Fortunately, things dont have to be so challenging any m
47、ore. Technology, engineering and design have developed, giving us new solutions to old problems. It means dealing with winter neednt be like skating on thin ice. With a smart thermostat(恒温器), our homes can be toasty when we need them to be. Many models go with smartphone APPs that allow you to regul
48、ate temperature from a distance, so we can warm up the house before we arrive home. According to techradar. com, a large technology news and reviews website, Tados model has a voice control function, while the Nest “learns” your habits and heats the house for you. Clothes have been given an upgrade,
49、 too. Electronic heated jackets and trousers heat up when you turn them on. What better way to keep warm in the dead of winter? At the touch of a button, or through an APP on our phones, the clothes produce heat from materials placed inside. Many models offer three levels of heating which stay warm
50、for over 12 hours. Finally, there is the headgear(头部装备)Hats that have speakers which are included in the cloth using Bluetooth technology, so we can listen to our favourite music or, in some cases, have a phone call using the in-built microphone. All while keeping the head warm and avoiding coldness
51、. For many, the thought of winter used to be enough to make their blood run cold. But using technology, life neednt freeze up. Theres no reason why winter cant be really, really cool. 【文章大意】本文为说明文。在科技并不发达的过去, 人们可能会为如何在严寒天气里更好地保暖而倍感困扰。如今随着各类智能保暖产品的问世, 冬天也能变得舒适宜人。28. What does Paragraph 1 mainly tell
52、us about? A. Winters are very cold in the authors hometown. B. The authors feeling about winter. C. There was heating in peoples houses in the past. D. The authors impression of the winter in the past. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段中的In my memory, winters always used to be really unpleasant. 及对个人体验的描述可知, 作者想要告诉
53、我们他对过去冬天的印象。故选D。29. What does the underlined word “toasty” mean in Paragraph 3? A. relaxing. B. comfortable. C. cool. D. hot. 【解析】选B。词义猜测题。根据划线词所在句中的With a smart thermostat可推知, 有智能恒温器的家, 一定是舒适的。故选B。30. What can we know according to the text? A. Some models can set the temperature of the house before
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440052.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
