2020版新教材高中英语单元素养评价五外研版必修1202001110223.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 新教材 高中英语 单元 素养 评价 五外研版 必修 1202001110223
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: May I speak to Mary, please? W: Shes not here right now. This is her sister speaking. Can I take a message? M: Could you
2、ask her to call Max Peterson at 465-878-4931. . . W: Hold on one second, Mr Peterson. Let me just get a pen. 1. Who is the woman? A. Mary. B. Marys sister. C. Marys mother. 答案: BText 2 M: Did you have a good time climbing the mountain at the weekend? W: Well, I didnt climb the mountain. My friend ha
3、s just bought a new sports car, so we went out in that. It was just like the one in the advertisement on TV. 2. What did the woman do at the weekend? A. She watched TV. B. She went for a drive. C. She climbed a mountain. 答案: BText 3M: Mum, have you seen my schoolbag? W: Its hanging up here, with the
4、 coats. I moved it because it was on the kitchen table. Tom, remember to leave it in the living room when you come home from school. Then it wont be in my way. 3. What does the woman ask the boy to do after school? A. Put away his schoolbag. B. Move the kitchen table. C. Hang up his coat. 答案: AText
5、4M: Id like to try some Chinese food today. W: The Chinese restaurant is on the second floor. M: What are the hours at the restaurant? W: Breakfast 7: 00 to 9: 00; lunch 11: 30 to 2: 00; dinner 6: 30 to 9: 30. 4. How long is the lunchtime in the Chinese restaurant? A. 2 hours. B. 2. 5 hours. C. 3 ho
6、urs. 答案: BText 5W: Rod, I hear youll be leaving at the end of this month. Is it true? M: Yeah. Ive been offered a much better position with another firm. Id be a fool to turn it down. 5. Why will the man quit his job? A. He finds his work boring. B. He has got a better position. C. He doesnt get on
7、well with the others. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Have you got the list of whos coming to the party? W: Yes, I do. And Ive told them to keep the
8、 date a secret. John hates that kind of thing. Do you remember when he found out that wed bought him a birthday cake last year, and that surprise Christmas partyhe was angry. But this is different. Getting married is special and weve known him and Anna for years. M: Everyones looking forward to it.
9、Ill pick you up from the office and well go there together, shall we? W: That ll be fine. Thanks. 6. What is the party for? A. Johns birthday. B. Christmas. C. Johns wedding. 答案: C7. What do we know about the man? A. Hell go to the party with the woman. B. He looks forward to visiting the woman. C.
10、He has told Anna to keep the party a secret. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Mr Davidson, what is a leader in your opinion? M: Uh, well, um, a leader is someone who. . . leads, I guess. Its someone who, uh, sets a good example, uh. . . to others. W: OK. What kinds of leadership qualities do you think
11、this position requires? M: Hmm, I would have to say that. . . uh, this position, uh. . . well, someone who is strong and can think quickly and. . . W: Do you think you are qualified, Mr Davidson? M: Oh, yeah, Im, like, totally qualified! I would do a great job, for sure, as long as I get paid enough
12、. Can I, uh, ask one question? W: Go ahead, Mr Davidson. M: Where is the bathroom? I must have had too much water today! W: (Sigh)Its right down the hall. Go ahead and see yourself out afterwards. We will let you know. 8. How does the man feel? A. Nervous. B. Confident. C. Excited. 答案: A9. What does
13、 the man want to do next? A. Drink some water. B. Go to the bathroom. C. Continue talking with the woman. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hi, Melissa! How are you doing? W: Im so stressed! I dont know what to major in! M: Dont worry. You have plenty of time to decide. W: Actually, I dont. If I want t
14、o get a scholarship to help me pay for tuition, then I need to apply by Monday. M: Oh, I see. Well, let me see if I can help you. Whats your favorite subject? W: I like English, math, art, and music. M: OK. Which one do you like most? W: I guess Id have to say English. I usually do pretty well in En
15、glish classes, too. M: Which subject do you get your highest grades in? W: Actually, that is math. M: OK, well. What kind of job do you want to get when you graduate? W: I dont know. All I know is that I want to make lots of money. M: Alright. So, which is more important to you, is it to make money
16、or to enjoy your work? W: In a perfect world, I would enjoy my work, I mean, not have to do much, and make lots of money. M: OK. Stop dreaming. Since you sound a bit unsure,Id suggest taking math and English classes in your first semester to see which you enjoy more. You can always change your mind.
17、 W: Thats a good idea. 10. In which subject does the woman get the highest grades? A. Math. B. English. C. Art. 答案: A11. What does the woman want to do when she graduates? A. Make lots of money. B. Enjoy her work. C. Realize her dream. 答案: A12. What does the man suggest the woman at last? A. Enjoyin
18、g her life. B. Changing her mind. C. Taking math and English classes. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Itll take us about thirty minutes to get to the beach. Would you like a cigarette? W: No. Thanks. Ive decided to give up smoking. M: Really? Why? W: Well, its getting so expensive. And now Im jogging
19、; when I run I can hardly breathe. M: I see. You mean you dont enjoy smoking any more? W: Thats right. Weve just been out for four hours, but you have smoked two packs, havent you? You should give it up, too. Its bad for your health. M: Stop talking like my mother. Thats what she keeps saying. W: Bu
20、t its true. Its a bad habit. I cant think why I ever started. Anyway, its obviously got you in its bag! M: What do you mean? What are you talking about? W: I mean youre such a heavy smoker and you couldnt give it up! M: Who? Me? Couldnt give up smoking? Nonsense! Of course I could! I know I could! W
21、: How do you know? M:Because Ive already proved it. Smoking is the easiest thing in the world to give up. Ive done it hundreds of times! 13. Which of the following is TRUE about the woman? A. She used to enjoy smoking. B. She cant afford to buy cigarettes any more. C. She has a serious heart problem
22、. 答案: A14. How long have they been out when the conversation takes place? A. Half an hour. B. Four hours. C. Two hours. 答案: B15. What can we learn from the conversation? A. The man is going to stop smoking. B. The man has already given up smoking. C. The man is a heavy smoker. 答案: C16. Does the man
23、stop smoking at last? A. Yes, he does. B. No, he doesnt. C. The dialogue doesnt tell us. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10My parents run a small restaurant. The restaurant was open 24 hours a day, seven days a week. And my first job when I was six years old was shining shoes for customers. My duties in
24、creased as I grew older. At age ten I was cleaning tables and washing plates. My father made it clear that I had to meet certain standardsI had to be on time, hard-working and polite to the customers. I was never paid for any work I did. One day I made a mistake of telling dad I thought he should gi
25、ve me 10 pounds a week. He said, “OK, then how about you paying me for the three meals a day when you eat here and for the times you bring in your friends for free drinks. ”He figured I owed him about 40 pounds a week. This taught me quite a lot. 17. What was the speakers job before he was 10 years
26、old? A. Washing plates. B. Shining shoes. C. Cleaning tables. 答案: B18. What was one of the requirements laid down by the boys father? A. He should never be late for work. B. He must study hard in his spare time. C. He must work six days a week. 答案: A19. What did the boy ask his father to do one day?
27、 A. To pay him for his work. B. To let him have 3 meals a day in the restaurant. C. To give his friends free drinks. 答案: A20. Why did the boys father refuse to pay him? A. Because the boy had made some mistakes. B. Because he thought the boy had failed to meet his requirements. C. Because he thought
28、 it was his son who should pay him. 答案: C第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题: 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AYears ago, many zoos kept all kinds of animals in small cages. Small cages made it easy for people to see the animals, but a small cage is not a good place for an animal to live i
29、n. Today zoos keep animals in different kinds of cages. The cages are very big and open. They usually have plants and a little lake. The cages look like the animals habitats(栖息地). Zoos help to protect all kinds of animals. They protect animals in the zoo and they protect animals in the wild. How do
30、they do this? Zoos teach people how animals live in the wild. Zoos want people to help protect the animals wild habitats. Many plants and animals are going extinct. Mammoths, which are related with Asia elephants, are now extinct. There are no mammoths in the world today. Scientists say that seventy
31、-four different kinds of living things go extinct every day! Zoos are working together to stop animals from going extinct. 【文章大意】一直有人质疑动物园存在的意义。但是今天的动物园, 不仅仅是为了向人们展示动物, 还担负起教育人类保护动物的责任。21. Zoos kept animals in small cages so that people can. A. protect themB. see them betterC. feed themD. save them【
32、解析】选B。细节理解题。从文章第一段中的“. . . many zoos kept all kinds of animals in small cages. Small cages made it easy for people to see the animals. . . ”可得知答案为B项。22. Today, zoos keep animals. A. in bigger cagesB. in the wildC. in smaller cagesD. in the field【解析】选A。细节理解题。文章第二段中的第一句“Today zoos keep animals in diff
33、erent kinds of cages. The cages are very big and open. ”选出答案为A项。23. An animal or a plant that is going extinct. A. no longer exists(存在) in the worldB. comes into this world soonC. becomes very dangerousD. has fewer and fewer living members【解析】选 D。推理判断题。根据文章第四段中的最后一句“Scientists say that seventy-four
34、different kinds of living things go extinct every day! ”可判断出答案为D项。BScientists have recently discovered that animals that live in groups, such as elephants, foxes, and wolves, are more likely to follow rules. If they dont, and each does its own thing, the group will probably break apart. Group member
35、s would be forced to live alone, and would have a harder time hunting and raising their young. Thats probably why a traveling wolf pack was seen stopping and waiting for its limping (跛行的) leader to catch up. Similar social ties are believed to be responsible for an elephant saving her friend from dr
36、owning. Sometimes, though, animals try their best to do whats right, even when theres nothing in it for them. Nobody knows exactly why. “It might simply feel good to be kind, just as it does for humans. ”says Bekoff. If your friend wasnt nice to you, what would you do? Maybe you would just walk away
37、. Thats exactly what a wild red fox did when she was playing boxing with another fox. Toby was a generous cat. For ten years, the kind kitty shared his food with a spaniel (长耳狗) named Katie. After supper, owner Linda Gustafson always divided the food. Shed drop some in Katies bowl on the floor and s
38、ome in Tobys dish on the kitchen counter. Gustafson kept the cats dish up high to keep Katie from stealing Tobys treats. As it turned out, Katie didnt need to steal; she only had to beg. Every night, the spaniel ate her food in a few seconds. Then shed sit and stare at the cat and every night, Toby
39、would be nice. Using his paw, hed get several pieces of tasty food down to the waiting dog. Apparently, Katie appreciated it, because whenever she was curled up in her beanbag bed and the cat walked over, she would give up her nice, warm spot. “Toby would then lie down in the center of the beanbag,
40、” says Gustafson, “and Katie would lie on the floor. ”【文章大意】你可能没想过, 动物之间也存在友好的社会关系, 猫和狗之间也可能会有友谊。24. The reason why some animals prefer to live in groups lies in that. A. they have to follow natural rulesB. they are afraid of staying aloneC. they cannot find food by themselvesD. living alone would m
41、ake their lives harder【解析】选D。细节判断题。由文章第一段第三句“. . . and would have a harder time hunting and raising their young. ”可知它们单独生存会非常困难。25. According to Bekoff, animals try their best to do whats right because. A. it feels good to be kindB. animals are friendly by natureC. they have learned to do so for a l
42、ong timeD. they want their owners to like them【解析】选A。细节理解题。由文章第二段第三句“It might simply feel good to be kind, just as it does for humans. . . ”可知这样做是动物的一种友好的感觉。26. It can be inferred from the last paragraph that. A. Linda always lets the animals eat togetherB. Katie sometimes gets her food by stealingC
43、. Toby is generous but Katie isntD. Katie and Toby help each other【解析】选D。推理判断题。由文章最后一段可知它们两个都很慷慨, Toby经常把自己的饭给Katie吃, 而Katie经常把自己温暖的床让给Toby, 自己睡地板, 它们相互帮助, 相互关照。27. The passage mainly tells us that. A. we should protect animals and live with them peacefullyB. animals, like humans, can be connected b
44、y friendly social tiesC. rules only exist in human societies and not in animal societiesD. animals will make the world more beautiful and peaceful【解析】选B。主旨大意题。本文主要讲述了动物世界也存在友好的社会关系。C世纪金榜导学号Every year more people recognize that it is wrong to kill wildlife for “sport”. Progress in this direction is s
45、low because shooting is not a sport for watching, and only those few who take part in it realize the cruelty and destruction. The number of gunners, however, grows rapidly. Children too young to develop proper judgments through independent thought are led a long way away by their gunning parents. Th
46、ey are subjected to advertisements of gun producers who describe shooting as good for their health and gun-carrying as a way of putting redder blood in the veins(静脉). They are persuaded by gunner magazines with stories honoring the chase and the kill. In school they view motion pictures which are su
47、pposedly meant to teach them how to deal with arms safely but which are actually designed to own a gun. Wildlife is disappearing because of shooting and because of the loss of wild land habitat. Habitat loss will continue with our increasing population, but can we slow the loss of wildlife caused by
48、 shooting? There doesnt seem to be any chance if the serious condition of our birds is not improved. Wildlife belongs to everyone and not to the gunners alone. Although most people do not shoot, they seem to forgive shooting for sport because they know little or nothing about it. The only answer, th
49、en, is to bring the truth about sports shooting to the great majority of people. Now, it is time to realize that animals have the same right to live as we do and that there is nothing fair or right about a person with a gun shooting the harmless and beautiful creatures. The gunners like to describe
50、what they do as character-building, but we know that to wound an animal and watch it go through the agony of dying can make nobody happy. If, as they would have you believe, gun-carrying and killing improve human character, then perhaps we should encourage wars. 【文章大意】打猎曾经被认为是一种古老的生存方式, 但是在现代社会, 人们认
51、识到, 动物也有生存的权利。28. According to the text, how many reasons cause the wildlife to disappear? A. 1. B. 2. C. 3. D. 4. 【解析】选B。细节理解题。由文章第三段的第一句话可知主要有两个原因: 人类的射杀和它们栖息地的减少。29. According to the text, most people do not seem to be against hunting because. A. they have little knowledge of itB. it helps to bui
52、ld human characterC. it is too costly to stop killing wildlifeD. they want to keep wildlife under control【解析】选 A。细节理解题。由文章第四段的第二句话可知因为他们对动物的了解甚少。30. The underlined word “agony” in the last paragraph probably means. A. formB. conditionC. painD. sadness【解析】选C。词义猜测题。文章最后一段的第二句话的后半句意为“但是我们知道伤害动物和看着动物们正在
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
