分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型2020版新教材高中英语单元素养评价五新人教版必修2202001110319.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:440075
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:2.42MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020 新教材 高中英语 单元 素养 评价 新人 必修 2202001110319
    资源描述:

    1、单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I just love it when the leaves of the trees change colors like this! M: Yes, and its not as hot as it is in summer and no

    2、t as cold as it is in winter. 1. What season is it now?A. Summer. B. Autumn. C. Winter. 答案: BText 2W: Its amazing that you got such a high reward. M: Well, theres no such thing as a free lunch. Rewards depend on company performance, and I worked overtime almost every day. 2. What does the man think

    3、of himself?A. He deserves a free lunch. B. His salary is not high. C. He works hard. 答案: CText 3M: Do you have any difficulty with the pronunciation, Sara?W: No, I havent much difficulty with the pronunciation. I can pronounce English well, but I cannot spell it. 3. What is the problem with the woma

    4、ns English?A. Her spelling is very poor. B. Her speaking is not good. C. Her pronunciation is not good. 答案: AText 4M: Hi, Linda! Are you going to the movies with us this weekend?W: Sure, Steve. Id love to. By the way, can I ask my cousin Tommy to go together with us?M: Yes, its up to you. 4. What ar

    5、e the two speakers talking about?A. A new movie. B. A weekend plan. C. Steves cousin. 答案: BText 5W: Look, its already 9. Tom said hed be here by 8. M: Yes, but you know what the traffic is like this time of the evening. W: He said he would try not to be late. Why does he always do this?Ive had enoug

    6、h this time. 5. How does the woman feel?A. Worried. B. Annoyed. C. Surprised. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Did you get the injury when playing fo

    7、otball, Jim? M: Yes. One of the boys kicked my foot instead of the ball. W: The best thing for you to do is to rest your foot for 48 hours. M: When can I go back to school? W: You can go back in 4 days, but youll need to avoid sports for a month. 6. How did Jim get hurt?A. He was kicked by a boy. B.

    8、 He was hit by a football. C. He fell down on the ground. 答案: A7. When can Jim play sports again?A. In 48 hours. B. In 4 days. C. In a month. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Hello, Macy Agency. W: Good morning. Id like to book a return ticket from London to Paris on Monday, July 14th, please. M: Yes,

    9、Madam. We have a flight at 14: 30. Is that suitable?W: Oh, thats fine. And how much will that cost, please?M: The price is $ 420 for the return flight. W: Good. Which airport does the flight leave from?M: It leaves from Heathrow Airport. Check-in time is one hour before departure. W: My name is Susa

    10、n Smith. Can I pick up the ticket tomorrow morning?M: Sure, well have it ready soon, so come whenever you like after that. W: Thank you. M: You are welcome. 8. Where does the flight go?A. To London. B. To Paris. C. To Heathrow. 答案: B9. How much is the one-way flight?A. $420. B. $320. C. $210. 答案: A听

    11、第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Adam, how is your knee today?Is it still giving you trouble?M: No, it feels a lot better today. I went to the doctor and he told me it was not serious, I should be fine for Saturday. W: Great! But why dont you take it easy today?Maybe just practice throwing. Dont do any runn

    12、ing. M: OK. Do you have any news about Michigan and what can we expect in Saturdays game?W: Yes, I have some filmsshowing Michigan in the last three games. They are in my office; if you want to see them after practice, you can. M: Oh, that would be greatId like to see what we are up againstThey are

    13、one of the top basketball teams in the country now since they beat Iowa last weekend. Come to think of it, why dont you go ahead and check out the game films right now?W: And just rest that knee this afternoon. I want you to be well in three days. M: All right. Ill be back tomorrow for full practice

    14、. 10. What will happen on Saturday?A. There will be a football match. B. There will be a baseball match. C. There will be a basketball match. 答案: C11. Who will they play against?A. A team from Iowa. B. A team from Michigan. C. A team from Chicago. 答案: B12. What will the man do next?A. He will go to

    15、have a good rest in bed. B. He will go on practicing. C. He will go to see some films of games. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hello. Harlings Shopping Centre. Can I help you?M: Hello. This is Mr Anderson speakingI saw your advertisement on TV that you have got some good things on mens suits this we

    16、ek. W: Yes, sir. MWhat Id like to buy is a dark, business type suit. Something in wool, I think. W: We have some excellent pure wool suits. Wool has the best of everythingcomfort, quality and value. What size do you want?M: Usually Im a 40 Regular, but Ive gained a little weight lately. W: Oh. Youd

    17、better have a 42. What color?M: Id like something dark gray, or navy blue, or even blackAnd I prefer a solid color. W: Youll be satisfied, sir. By the way, we have a fine selection of ties to go with the suits. Maybe you would like to come to have a look. M: Oh. And how much is it?WIts twenty-nine d

    18、ollars, very cheap. M: OK. Ill come over and have a look at it. Thank you. Good-bye. W: Thank you for calling. Good-bye. 13. How did Mr Anderson know that Harlings Shopping Centre has some good things?A. He heard its ad on the radio. B. He saw its ad on TV. C. He read its ad in the newspaper. 答案: B1

    19、4. What size will suit Mr Anderson?A. Size 42. B. Size 41. C. Size 40. 答案: A15. What kind of suit does Mr Anderson want?A. A dark, business suit in cotton. B. A pure wool suit with a light color. C. A pure wool suit with a solid color. 答案: C16. How much is the tie?A. $49. B. $39. C. $29. 答案: C听第10段材

    20、料, 回答第1720题。Text 10Deep Springs is an American college. It is an unusual college. It is located high in the mountains in California, not in a college townThe campus is a collection of old buildings with no beautiful classrooms. The only college-like thing about Deep Springs is its libraryStudents ca

    21、n use the 17, 000 books 24 hours a day. The library is never crowded because there are only 24 students at the college, and they are all male. There are only five professors. These teachers believe in the college, but they are not well-paidIn fact, they only get paid about 9, 000 dollars a year. The

    22、 college gives teachers and students something more important than money peace and quiet. There is no place like Deep Springs. Students are there to learn and they cannot run away from their problems because there is no place to run to. At most colleges, students can close their books and go to a fi

    23、lm, or they can go out to restaurants or parties, but the students at Deep Springs have completely different activities. They can talk to each other or their teachers, or they can go out for a walk in the mountains, and thats about it. Deep Springs is far from the world of restaurants and cinemas. T

    24、here isnt even one television set on campus. 17. What is TRUE about Deep Springs College? A. Its located in a college town. B. Its library is often crowded with students. C. Its school buildings are ancient. 答案: C18. How many books are there in the library? A. 70, 000. B. 17, 000. C. 9, 000. 答案: B19

    25、. What can students at Deep Springs do in their spare time? A. Take a walk in the mountains. B. Go to the cinema. C. Watch TV. 答案: A20. How much do teachers get paid in Deep Springs College?A. About 9, 000 dollars a year. B. About 17, 000 dollars a year. C. About 6, 000 dollars a year. 答案: A第二部分阅读理解

    26、(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AOn a dark winter day in Russia in 1896, Sergei Prokofiev sat by a piano next to his mother. She was helping him compose (作曲) his first piece of music. Sergei was only five years old. He had overheard his parents discussing a terrible famine (饥荒) in India. The pic

    27、ture Sergei had of those hungry people in his mind caused him to write a story, in the form of musical notes. Sergei could not read music, so he picked out a tune on the piano keys, and his mother recorded the notes. Sergei titled it “Indian Gallop”. Sergeis mother began giving him piano lessons for

    28、 20 minutes a day, and his ability grew quickly. She had a great love for music, too, and Sergei often lay awake in bed at night and listened to her play the piano. Sergeis parents found a famous music teacher for him. The teacher shouted at Sergei when he didnt practice reading and playing music. S

    29、ergei later wrote, “I wanted to compose great musical plays, and instead I was given all sorts of boring tasks. ” Yet he persisted with his studies and grew up to be a great composer. In 1936 a childrens theater asked Sergei to write music that would teach children about different instruments. He wa

    30、s happy and wrote the piece in a week, calling it Peter and the Wolf. Sergeis Peter and the Wolf was enjoyed by children as well as adults. The first time Sergei played the piece on the piano, the children listening to it loved it so much that they made him play the ending three extra times. He was

    31、excited. Today Sergei Prokofiev is remembered not only for his contributions (贡献) to classical music, but also for his sense of fun. 【文章大意】本文是记叙文。文章主要介绍了前苏联著名作曲家谢尔盖普罗科菲耶夫。21. When he was five, Sergei _. A. could read musicB. experienced a famineC. created his first compositionD. wrote a story about

    32、his parents【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“She was helping him compose his first piece of music. Sergei was only five years old. ”以及第二段介绍Sergei完成他的作曲并将其命名为“Indian Gallop”可知, Sergei在五岁时就创作出他人生的第一支乐曲。22. The piece of music Peter and the Wolf _. A. was a great successB. was one of Sergeis early worksC. was writte

    33、n to teach children about the pianoD. was played three extra times when first played【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段中的“Sergeis Peter and the Wolf was enjoyed by children as well as adults. ”和“the children listening to it loved it so much that they made him play the ending three extra times”可推测, 彼得和狼这支乐曲大获成功。23.

    34、 Whats the text mainly about?A. The greatest 20th-century composer. B. Sergeis contributions to music. C. Musical plays in Russia. D. Sergeis musical stories. 【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知, 文章主要讲述了与Sergei的音乐有关的故事。BIggy Azalea doesnt look like a rapper(说唱歌手). On May 17, she attended the 2015 Billboard Music Aw

    35、ards in Las Vegas, US, with pink hair and a blue coat. She looked like a model, but won big as a rapper. The 26-year-old Australian beat big names like Nicki Minaj and Drake to win the award for Top Rap Artist. Its a great achievement in many peoples eyes, but Azalea knew what she wanted from the be

    36、ginning. At 15 she dropped out of high school because she was only interested in art class. She worked as a house cleaner to save money for her dream the following year. Before her 16th birthday, Azalea left her home, a tiny town in Australia, for the US, making up her mind to become a rapper. Movin

    37、g from Miami to Houston to Atlanta, she started rapping in the Southern-style accent of her surroundings and her single Ignorant Art came out in 2011. From then on, she has never looked back. However, her style has caused lots of discussions. She might be one of the most polarizing(两极化的)artists. She

    38、 raps with a southern American accent, even though she speaks with an Australian one. Many people comment that she overuses black culture in her music. Her supporters are against it. American female rapper MC Lyte defended Azalea in an interview, saying she should not be judged because of where shes

    39、 from. “Hip hop is universal, no color lines. ” MC Lyte said. Azalea herself is proud of her music. “I really want to be focused on what Im doing, ” she said in an interview. “Thats really dangerous when youre trying to figure out ways to entertain people and make them happy. I dont want to be a par

    40、t of that. ” 【文章大意】本文主要介绍了说唱歌手伊基阿塞莉娅的成才之路, 以及她对自己音乐风格的坚守。24. After leaving for America, Azalea _. A. went to an art school for her dreamB. worked as a cleaner in the first yearC. never returned to her hometown in Australia D. developed her Southern-style accent rapping【解析】选D。细节理解题。根据第二段Moving from M

    41、iami to Houston to Atlanta, she started rapping in the Southern-style accent of her surroundings可知D为正确选项。25. Azaleas music style is questioned because _. A. she sings with Australian accentB. she looks like a model herselfC. people think her music is of too much black styleD. people dont accept sing

    42、ers from southern America【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后一句Many people comment that she overuses black culture in her music. 可知C为正确选项。26. By saying “I dont want to be a part of that. ” Azalea means that _. A. shes unwilling to become popularB. her music is not for entertainment C. she refuses to learn from othe

    43、r RappersD. her music is not affected by others taste 【解析】选D。句意猜测题。根据最后一段Thats really dangerous. . . to entertain people and make them happy. 可知她不想让她的音乐受别人喜好的影响。 27. Which of the following can best describe Iggy Azalea?A. Kind and easy-going. B. Determined and confident. C. Honest and serious. D. Ta

    44、lented and friendly. 【解析】选B。推理判断题。根据文章内容可知阿塞莉娅一心想成为一名说唱歌手并为此而努力, 面对别人的质疑她依然坚持自己的风格。故选B。CIf youre planning on travelling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey. First of all, always check and double-check departure (启程) time. It is amazing how f

    45、ew people really do this carefully. Once I arrived at the airport a few minutes after ten. My secretary had got the ticket for me and I thought she had said that the plane left at 10: 50. When I arrived at the airport, the clerk at the departure desk told me that my flight was closed. Therefore, I h

    46、ad to wait three hours for the next one and missed an important meeting. The second rule is to remember that even in this age of credit cards, it is still important to have at least a little of the local currency (货币) with you when you arrive in a country. This can be necessary if you are flying to

    47、a place few tourists normally visit. A few years ago, I was sent to Tulsa, Oklahoma. I flew there from London via (经由) Dallas, with very little time to change planes in between. I arrived there at midnight and the bank at the airport was closed. The only way to get to my hotel was by taxi and becaus

    48、e I had no dollars, I offered to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money! ” the driver said angrily. Luckily I was able to borrow a few dollars from a clerk at the hotel, but it was embarrassing (令人难堪的). The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at yo

    49、ur destination before you leave. I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoats in May, when it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day. 【文章大意】外出旅行一定要注意的三件事: 飞机起

    50、飞时间, 兑换当地零钱以及关注目的地天气。28. According to the passage, its obvious that _. A. the author learns some rules of travelling from his own experiencesB. the author doesnt plan his trips or journeys carefullyC. Englishmen like to wear heavy suits wherever they travelD. the American taxi driver never travels t

    51、o England【解析】选A。细节理解题。根据文章内容, 作者是根据自己的亲身经历来给我们提建议, 故选A。29. According to the passage, the driver was angry because _. A. the author gave him false moneyB. the author did not give him the local currencyC. the author did not give him moneyD. the author had no enough change【解析】选B。推理判断题。文章第三段提到I offered

    52、to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money! ” the driver said angrily. , 且前面提到作者去的是美国, 所以司机生气是因为作者没有给他当地货币。30. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The author tells people to choose warm places as their travel destinations. B. You dont have to take credit cards w

    53、hen travelling. C. You should know more about the weather of the place youll visit. D. You should take enough change when you travel to other countries. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段首句The third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave. 可知选C。31. Wha

    54、t is the main idea of the passage?A. A few simple rules about how to make life easier both before and after your journey. B. Always check and double-check departure time. C. It is important to have the local currency with you when you arrive in a country. D. To find out as much as you can about the

    55、weather at your destination before you leave. 【解析】选A。主旨大意题。根据文章第一段可知答案。DBorn in 1965, Shania Twain was the second of five children in her family. At the age of two, she moved with her mother and two sisters to Timmins, a town north of Toronto. When Shania was eight years old, her mother took her to

    56、many different bars, clubs and concerts to perform (表演). In high school, Shania joined a local band (乐队), with which she often performed. After that, Shania moved to Toronto, where she continued singing. When Shania was 21 years old, her parents were killed in a car accident. She had to take over th

    57、e role of parent to her younger siblings (兄弟姐妹). Taking care of two teenage brothers and a sister was a Gordian knot. Suddenly, she had to pay the bills, keep food on the table, and make a living. Anyway, Shania managed to pay the bills by singing here and there. In 1991, Shania went to Nashville, t

    58、he home of the country music industry. In 1993, she recorded Shania Twain, her first CD. In 1995, her next CD, The Woman in Me, which had eight hit songs, sold more than ten million copies. Her third CD, Come on Over, was also popular and she had another hit song. Shania and Robert Lange, a famous p

    59、roducer, got married in 1993. After finishing her 2000 world tour, she decided to take a break from performing. In August 2001, they had a lovely son, whom they named Eja. After September 11th, Shania decided to spend more time on her family and stayed at home until the fall of 2002. Her reappearanc

    60、e in the music world put her face on magazine covers and country music publications. She also began to promote (宣传) her new CD, Up, on TV shows. 【文章大意】本文是记叙文。文章主要介绍了著名歌手Shania Twain的成长之路。32. According to the text, Shania _. A. went to Timmins in 1965B. was born into a musical familyC. recorded her f

    61、irst CD in high schoolD. began singing in public at an early age【解析】选D。细节理解题。由第一段中的“When Shania was eight years old, her mother . . . to perform. ”可知, Shania很小的时候就开始在公开场合演唱了, 故选D项。33. The underlined part “a Gordian knot” in Paragraph 2 probably means “_”. A. a big businessB. a difficult taskC. a soc

    62、ial activityD. a simple problem【解析】选B。词义猜测题。由第二段内容可知, 父母离世后, Shania不得不照顾弟弟妹妹, 支撑起这个家, 这是一项艰巨的任务, 故选B项。34. Whats the right order of the events in Shania Twains life?a. She moved to Nashville. b. She married Robert Lange. c. She lost her parents forever. d. She promoted Up on TV shows. e. She recorded

    63、 The Woman in Me. A. c, a, b, e, dB. a, c, e, b, dC. c, b, a, d, eD. a, b, e, d, c【解析】选A。细节理解题。由第一段中的“Born in 1965”和第二段中的“When Shania was 21 years old, her parents were killed”可知, 她失去父母是在1986年; 由第三段中的“In 1991, Shania went to Nashville”和“In 1995, her next CD, The Woman in Me”及最后一段中的“Shania and Robert

    64、 Lange . . . got married in 1993”和“until the fall of 2002 . . . Up, on TV shows”可知, 应选A项。35. What does the author mainly talk about in the text?A. Why Shania Twain chose to be a singer. B. How difficult it is to become a singer. C. A girls road to success as a singer. D. Shania Twains opinion on mus

    65、ic. 【解析】选C。主旨大意题。文章主要介绍了著名歌手Shania Twain的成长之路, 故选C项。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。People who are overweight are often seen to have a strong desire for food at any time of the day. They keep on eating till they reach their satisfaction level. This often pushes them

    66、 towards overeating. 36 Thus, if you are one of such people, you need to take steps to satisfy your hunger without overeating. 37 This will give you a clear picture about the quantity of food you should eat at once. Do not overeat because you will have leftovers. You can always enjoy eating the left

    67、overs at some other time and save time and effort required for cooking. Do not rush while eating food. Take your time and eat slowly as this technique develops the feeling of fullness before your stomach is actually full. 38 This draws your minds attention towards your stomach, which will let you kn

    68、ow whether your stomach is full or not. Do not watch television while eating because it causes distractions (分心). 39 Create a pleasant dining environment so that the satisfaction of having a great dining experience leaves your hunger satisfied without eating too much. 40 Waiting for too long before

    69、eating will make you eat more. Drink a lot of water as it helps in reducing food desire without adding calories to the body. A. Eat when you begin feeling hungry. B. Overeating is a major cause behind poor health. C. Start with the dish that seems more interesting to you. D. Frequent overeating will

    70、 result in unwanted weight gain. E. Instead, sit at a dining table to concentrate on what youre eating. F. Decide how much you want to eat before actually eating your food. G. To know if you are full during a meal, take deep breaths in between. 【文章大意】本文是一篇说明文, 介绍了避免吃多的方法。36. 【解析】选D。上文中的overweight, o

    71、vereating与D项中的Frequent overeating, unwanted weight gain呼应。37. 【解析】选F。本空为段首主题句, 根据后面的陈述“This will give you a clear picture about the quantity of food you should eat at once. 这会让你清楚地知道自己的饭量”, 可知选F“在吃之前确定你想吃多少”。38. 【解析】选G。根据“This draws your minds attention towards your stomach, which will let you know

    72、whether your stomach is full or not. ”中的this, 可知此空中应陈述让自己关注胃的方法, 所以选G“深呼吸, 感觉一下自己是不是饱了”。39. 【解析】选E。本段建议吃饭时不做让自己分心、不能好好吃饭的事情, 而是(instead)要坐下来专心吃饭。40. 【解析】选A。饿很久再去吃饭必然会导致吃多, 所以作者建议“Eat when you begin feeling hungry. 开始觉得有点饿的时候就吃点”。第三部分英语知识运用(共两节, 满分40分)世纪金榜导学号第一节完形填空(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)Loneliness

    73、is a growing problem in the world today. People are asking the question “How can I deal with loneliness? ”There are many reasons why people are lonely. A(n) 41 of situation is one reason. For example, the death of a husband or wife causes extreme loneliness 42 for people who live with their children

    74、. Moving to a new place to live can 43 cause loneliness. Many people have to move for a(n) 44. They go to universities in other countries. They are 45 their families and their culture. And this is a big 46 of loneliness. But maybe the worst reason to feel lonely is rejection (拒绝). For example, frien

    75、ds can become 47. They may argue (争论) over something. Later, one friend may say sorry. But the other friend may 48 the offer of peace. This kind of rejection 49. So, how can we 50 these bad situations? First, experts 51 that people should use their time wisely. During 52 periods people should do wha

    76、tever they can do to fight loneliness. Part of fighting loneliness is to try 53 things. Some people join local interest groups. Other people learn new skills. This way they get out of the house 54 they can be around other people. When people are alone, they may start to 55 too much. Experts suggest

    77、that people shouldnt think about their loneliness all the time. They will become 56 if they only think about their problems. Thoughts like “poor me” make people unhappy. Finally, lonely people can do something to 57 other needy people. Showing 58 to other people can be powerful. Then, they 59 thinki

    78、ng about their own problems. Love is the cure (疗法) for loneliness. Instead of waiting to be loved, we need to 60 love. Then we will receive a lot of love back. 【文章大意】本文是议论文。文章主要探讨了孤独产生的原因并给出了相应的解决办法。41. A. controlB. changeC. improvementD. fear【解析】选B。根据下一句举的例子“For example, the death of a husband or w

    79、ife”可知, 处境的“变化(change)”是导致人们感到孤独的原因之一。42. A. evenB. justC. laterD. already【解析】选A。根据该空后的“for people who live with their children”可知, 丧偶会使人感到孤独, “即便(even)”是那些和自己的孩子一起居住的人也是如此。43. A. nowB. soonC. onceD. also【解析】选D。第三段介绍了孤独的另一个原因, 因此这里是说搬到一个新地方同样“也(also)”会使人感到孤独。44. A. educationB. jobC. interviewD. trip

    80、【解析】选A。根据下一句“They go to universities in other countries. ”可知, 很多人出国去接受“教育(education)”。45. A. tired ofB. interested inC. separated fromD. different from【解析】选C。根据上一句中的“in other countries”可知, 这些人与他们的家人和文化“分离(separated from)”。46. A. problemB. resultC. causeD. influence【解析】选C。根据上一段中的“There are many reaso

    81、ns why people are lonely. ”可知, 分离是导致孤独的一个主要“原因(cause)”。47. A. enemiesB. loversC. brothersD. sisters【解析】选A。根据上一句中的“maybe the worst reason to feel lonely is rejection”以及该段的语境可知, 朋友可能会变成“敌人(enemies)”。48. A. considerB. mentionC. welcomeD. refuse【解析】选D。根据转折连词“But”和下句中“This kind of rejection”可知, 对方可能会“拒绝(

    82、refuse)”和好的提议。49. A. disappearsB. hurtsC. startsD. spreads【解析】选B。根据常识可知, 这种拒绝很“伤人(hurts)”。50. A. get intoB. get throughC. explainD. understand【解析】选B。根据接下来所介绍的应对孤独的办法可知, 此处填get through。51. A. knowB. decideC. realizeD. suggest【解析】选D。下文中的“Experts suggest”提示, 此处是指专家“建议(suggest)”人们应该明智地利用时间。52. A. longB.

    83、 normalC. lonelyD. busy【解析】选C。根据本句中的“to fight loneliness”以及全文的语境可知, 在“孤独的(lonely)”时期, 人们应该想方设法战胜孤独。53. A. newB. funnyC. strangeD. easy【解析】选A。根据下文中的“join local interest groups”和“learn new skills”可知, 战胜孤独的方法之一就是尝试“新(new)”事物。54. A. butB. andC. becauseD. until【解析】选B。“they get out of the house”和“they can

    84、 be around other people”之间为并列关系, 故填and。55. A. cryB. drinkC. eatD. think【解析】选D。根据下一句中的“people shouldnt think about their loneliness all the time”可知, 当人们独自一人时往往开始“胡思乱想(think too much)”。56. A. angryB. sadC. boredD. weak【解析】选B。根据下一句“Thoughts like poor me make people unhappy. ”可知, 如果人们一味地想自己的问题, 就会变得“悲伤(

    85、sad)”。57. A. helpB. attractC. discoverD. protect【解析】选A。根据该空后的“needy people”可知, 孤独的人可以做一些事情去“帮助(help)”需要关爱的人。58. A. truthB. courageC. loveD. trust【解析】选C。根据下文中的 “Love is the cure for loneliness. ”可知, 孤独的人应该给他人“关爱(love)”。59. A. riskB. keepC. preferD. stop【解析】选D。根据文中的 “Love is the cure for loneliness. ”

    86、可知, 孤独的人给予他人“关爱(love)”, 从而他们也会“停止(stop)”想自己的问题。60. A. feelB. giveC. findD. return【解析】选B。根据“Instead of waiting to be loved”和“Then we will receive a lot of love back. ”可知, 我们需要“付出(give)”爱。第二节(共10小题; 每小题1分, 满分10分)世纪金榜导学号阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In 2001, there was a famous movie 61. _ (name) Har

    87、ry Potter, 62. _ turned out to be the most popular magical movie all over the world. The movie is about magical things and not only the kids but also the grown-ups think it very 63. _ (interest). Nowadays, with the 64. _ (succeed) of the movie, the original book has been a hot seller. When I was in

    88、high school, my English teacher, who was a fan of Harry Potter, let us 65. _ (see) the fourth series of the movie, and I was 66. _ (deep) attracted by the story and the magical world at once. The three main persons in it are very funny and they 67. _ (love) by the fans from all over the world. Harry

    89、 Potter is so popular 68. _ many writers begin to write magical stories. The later popular book named Twilight is another kind of Harry Potter. As the book is so popular, the woman writer J. K. Rowling earns a lot of money and becomes one of the most powerful and rich 69. _ (woman) in the world. Now

    90、 the fans of Harry Potter are looking forward 70. _ reading her new books. 【文章大意】本文讲述了观众对于电影哈利波特的喜爱。61. 【解析】named。考查非谓语动词。此处是过去分词短语named . . . 作后置定语, 修饰movie。62. 【解析】which。考查连接词。空格后的句子是非限制性定语从句, 故用which引导, which在从句中充当主语。63. 【解析】interesting。考查词性转化。空格处的词修饰it, it指代电影Harry Potter, 所以用interesting。64. 【解析

    91、】success。考查词性转化。空格位于冠词the之后, 介词of之前, 要用名词形式success。65. 【解析】see。考查固定用法。let sb. do sth. “让某人做某事”。66. 【解析】deeply。考查词性转化。动词attracted需用副词修饰, 所以用deeply。67. 【解析】are loved。考查被动语态。they与love之间是被动关系, 故用被动语态。句意: 电影中的三个主角非常有趣, 他们被世界各地的粉丝喜爱。68. 【解析】that。考查固定结构。so . . . that . . . “如此以至于”, 为固定句式。69. 【解析】women。考查名词

    92、单复数。“one of+名词复数”意为“之一”。70. 【解析】to。考查介词。look forward to“盼望着”, 是固定搭配, to是介词。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节应用文写作(满分15分)假如你是李华, 来自阳光中学, 你校乒乓球队应邀去加拿大一所中学参加中学生乒乓球友谊赛。请你给举办学校的联系人Mr Williams写一封邮件询问相关事宜, 要点如下: 1. 接受邀请, 表示感谢; 2. 询问食宿、交通及比赛日程等方面的安排; 3. 就上述安排提出相关建议。注意: 1. 词数100左右; 2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯; 3. 开头语和结束语已写好, 不计

    93、入总词数。参考词汇: 住宿 accommodation; 日程scheduleDear Mr Williams, I am Li Hua, a student from Sunshine Middle School. _Thank you for all your help and Im looking forward to your reply. Yours, Li Hua【参考范文】Dear Mr Williams, I am Li Hua, a student from Sunshine Middle School. Delighted to have been invited to p

    94、lay a friendly table tennis match with your students, we are honored to accept your kind invitation with deep gratitude. Since it is the first time for us to go to Canada, wed like to know the details about the accommodation so that we can make some preparations in advance. We prefer to live in host

    95、 families to experience local culture. Besides, is it possible for you to pick us up at the airport after our arrival? Also, I would appreciate it if we could work out a proper schedule for both sides. Thank you for all your help and Im looking forward to your reply. Yours, Li Hua第二节读后续写(满分25分)阅读下面短

    96、文, 根据所给情节进行续写, 使之构成一个完整的故事。Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2: 30 a. m. When I arrived to collect, I found the building was dark except for a single light in a ground floor window. I walked to the door and knocked. “Just a minute, ” answered a

    97、 weak, elderly voice. After a long time, the door opened. A small woman in her eighties stood before me. By her side was a small suitcase. I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly towards the car. She kept thanking me for my kindness.

    98、“Its nothing, ” I told her. “I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated. ”“Oh, youre such a good man. ” She said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, “Could you drive through downtown? ”“Its not the shortest way, ” I answered quickly. “Oh,

    99、 Im in no hurry, ” she said. “Im on my way to a hospice (临终医院). I dont have any family left. The doctor says I dont have very long. ” I quietly reached over and shut off the meter (计价器). For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked, the neig

    100、hborhood where she had lived, and the furniture shop that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl. Sometimes shed ask me to slow down in front of a particular building and would sit staring into the darkness, saying nothing. At dawn, she suddenly said, “Im tired. Lets go now. ”

    101、 We drove in silence to the address she had given me. “How much do I owe you? ” she asked. “Nothing. ” I said. “You have to make a living, ” she answered. “Oh, there are other passengers, ” I answered. She said thanks to me, but she looked so sad. 注意: 1. 所续写的短文词数应为150左右; 2. 应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语; 3.

    102、续写部分分为两段, 每段的开头语已经为你写好; 4. 续写完成后, 请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1: Almost without thinking, I bent and gave her a hug. _Paragraph 2: The next day I was on my way to visit her. _Paragraph 1: Almost without thinking, I bent and gave her a hug. Before the woman left, I said to her, “My mother treated ever

    103、yone kindly. She is a great person, but she passed away years ago. You are like my mother. ” The woman said, “Thank you. If you want to visit me, Ill tell you my story. ” Then the woman left. After a long pause, I drove the taxi to go home. Paragraph 2: The next day I was on my way to visit her. The

    104、 old woman told me that she used to be a millionaire. She became immersed in making money. She was the owner of a particular building we saw last night. But she neglected her family. Her only son died one year ago because of cancer. She sold everything to save him, but failed. How sad!At last, the old woman said to me, “Life is short, but please be in no hurry. Though everyone has to earn money to make a living, always remember that family is the most important thing to you. ” I said nothing but nodded hard.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版新教材高中英语单元素养评价五新人教版必修2202001110319.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440075.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1