2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四课时素养评价 UNIT 4 EVERYDAY ECONOMICS USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版选择性必修四课时素养评价 UNIT 4EVERYDAY ECONOMICS USING LANGUAGE WORD
- 资源描述:
-
1、课时素养评价十一Unit 4Using language. 用适当的关系词填空1. I will never forget the days that/which we spent together. 2. I will never forget the days when we stayed together. 3. The reason that/which he explained at the meeting was not sound. 4. The reason why he was happy was that he had been praised by the teacher
2、. 5. Keep the book in a place where you can find it easily. 6. This is the house that/which was built by my grandfather forty years ago. 7. I will show you the point where you fail. 8. There are some cases where this rule does not hold good. 9. He had to face the conditions where pressure was heavy.
3、 10. He is the man whom/that I saw yesterday. . 句型转换1. The house has been pulled down. He lived in the house 10 years ago. The house where he lived 10 years ago has been pulled down. 2. The school lies in the east of the town. He once studied in the school. The school where he once studied lies in t
4、he east of the town. 3. Do you remember the days? On those days we played together. Do you remember the days when we played together? 4. We went through a period. During that time communications were very difficult in the rural areas. We went through a period when communications were very difficult
5、in the rural areas. 5. After graduation he returned to the small town which he grew up in. . 完成句子1. The reason why he could not go there was that he was ill in bed. 他不能到那里去的原因是他卧病在床。2. We are living in an age when many things are done on computer. 我们生活在许多事情在电脑上就可以做的时代。3. Ill never forget the days wh
6、en I worked together with you. 我永远也不会忘记和你一起工作的日子。4. The lab where the chemist often does experiments is not far from here. 那个化学家经常做实验的那个实验室离这里不远。5. The factory where my father used to work fell down in the earthquake. 我父亲过去工作的那家工厂在地震中倒塌了。. 阅读理解 A(2021乌鲁木齐高二检测)Nobody likes home economics (家政学). But r
7、estoring the program could help us in the fight against obesity and chronic (慢性的)diseases today. The home economics movement was founded on the belief that housework and food preparation were important subjects that should be studied scientifically. The first classes occurred in the agricultural and
8、 technical colleges that were built in the 1860s. When most departments of universities rejected women, home economics was a back door into higher education. Indeed, in the early 20th century, home economics was a serious subject. When few people understood germ (微生物)theory and almost no one had hea
9、rd of vitamins, home economics classes offered vital information about washing hands regularly, eating fruit and vegetables and not feeding coffee to babies. However, today we remember only the fixed ideas about home economics, forgetting the movements most important lessons on healthy eating and co
10、oking. Too many Americans simply dont know how to cook. Our diets, consisting of highly processed foods made cheaply outside the home, have contributed to many serious health problems. In the last decade, many cities and states have tried to tax junk food heavily or to ban the use of food stamps (食品
11、券)to buy soda. Clearly, many people are doubtful about any governmental steps to promote healthy eating. But what if the government put the tools of obesity prevention in the hands of children themselves by teaching them how to cook? My first experience with home economics happened two decades ago w
12、hen I was a seventh grader in a North Carolina public school. A year later, my fathers job took our family to Wales, where I attended a large school for a few months. It was the first time I had ever really cooked anything. I remember that it was fun, and with an instructor standing by, it wasnt har
13、d. Those lessons stuck with me when I first started cooking for my husband and myself after college and they still do. Teaching cooking in public schools can help solve some problems facing Americans today. The history of home economics shows its possible. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述的是家政学的历史和发展。我们今天要正确地对待家政
14、学在健康饮食和烹饪方面的重要意义。1. What do we know about home economics according to the passage? A. It is a subject becoming more and more popular with AmericansB. It is often used to help fight against obesity and chronic diseasesC. It once offered women a special approach to university educationD. It was first
15、taught in the agricultural and technical colleges in the early 1900s【解析】选C。细节理解题。由文章中第二段最后一句When most departments of universities rejected women, home economics was a back door into higher education. 可知, 家政学给了女性一个进入大学接受高等教育的机会。故选C。2. What does the third paragraph mainly tell us? A. The importance of
16、 regular hand washingB. The health benefits of fruit and vegetablesC. The contents of home economics classes in the early 20th centuryD. The significance of teaching home economics in the early 20th century【解析】选D。段落主旨题。纵观第三段的内容Indeed, in the early 20th century, home economics was a serious subject.
17、When few people understood germ theory and almost no one had heard of vitamins, home economics classes offered vital information about washing hands regularly, eating fruit and vegetables and not feeding coffee to babies. 可知, 第三段主要讲述了20世纪初家政学教学的意义。故选D。3. In the opinion of the author, how should we f
18、ight against childhood obesity? A. Children should be taught how to cook. B. A heavy tax should be put on junk food. C. Healthy eating should be promoted at school. D. Using food stamps to buy soda should be banned. 【解析】选A。细节理解题。由文章第四段中But what if the government put the tools of obesity prevention i
19、n the hands of children themselves by teaching them how to cook? 可知, 在作者看来, 我们应该教孩子们如何做饭来对抗儿童肥胖, 故选A。4. What does the author imply in the last paragraph? A. Her family moved frequently in her childhood. B. Cooking classes have a far-reaching influence on her later life. C. To receive a better educat
20、ion, she went to a large school in Wales. D. Teaching cooking is the key to solving Americans health problems. 【解析】选B。细节理解题。文章的最后一段主要讲了作者的亲身经历。从作者小时候学会做饭一直到成家后给丈夫、孩子做饭, 这些经历对作者的生活产生了深远的影响。A、C、D三个选项的表述与原文意思不符。故选B。B(2021沈阳高二检测)An increase in students applying to study economics at university is being
21、attributed to (归因于)the global economic crisis awakening a public thirst for knowledge about how the financial system works. Applications for degree courses beginning this autumn were up by 15% this January, according to UCAS, the Universities and Colleges Admissions Service. A spokesman for the Roya
22、l Economic Society said applications to do economics at A-level were also up. Professor John Beath, the president of the society and a leading lecturer at St Andrews University, said his first-year lectureswhich are open to students from all departmentswere drawing crowds of 400, rather than the usu
23、al 250. “There are a large number of students who are not economics majors (专业), who would like to learn something about it. One of the things I have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hasnt traditionally done. ” He said. University applications rose by
24、7% last year, but there were rises above average in several subjects. Nursing saw a 15% jump, with peoples renewed interest in careers in the pubic sector (部门), which are seen as more secure in economic crisis. A recent study showed almost two thirds of parents believed schools should do more to tea
25、ch pupils about financial matters, and almost half said their children had asked them what was going on, although a minority (少数)of parents felt they did not understand it themselves well enough to explain. Zack Hocking, the head of Child Trust Funds, said, “Its possible that one good thing to arise
26、 from the downturn (低迷)will be a generation thats financially wiser and better equipped to manage their money through times of economic uncertainty. ”【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了由于金融危机, 在大学里越来越多的人申请读经济学, 经济学受到热捧并且公共行业的专业也很受学生的青睐, 因为这些行业的收入在经济危机中更为保险。5. Professor John Beaths lectures are _. A. given in a t
27、raditional wayB. warmly received by economicsC. connected with the present situationD. open to both students and their parents【解析】选C。细节理解题。根据文章“One of the things I have done this year is to relate my teaching to contemporary events in a way that one hasnt traditionally done. ” 今年我做过的一件事是以传统教学没有用过的方式
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440936.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
