2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练9 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语二轮提分教程文档:大题型重组10天提速训练9 WORD版含解析 2020 新高 英语 二轮 教程 文档 题型 重组 10 提速 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家训练9.完形填空For most people, retirement is the time during which they will spend the rest of their lives at home, bored to death. But being an active individual I _1_ to sit at home and live a dull life.That is why I came to China soon after I retired in 2010 and taught _2_ at a high sch
2、ool in Xingtai, Hebei Province. As Mothers Day approached that year, I decided to hold a party for the students and their _3_.With the help of the Chinese teachers, I _4_ to hold a competition for the most _5_ and original gift that a student can create for his or her mom. To be honest, I was _6_ of
3、 persuading my students to inform their parents about the party. However, I was pleasantly _7_ that most of the parents took time off their busy schedule to come.My plan included _8_ each student to stand up in front of the class and _9_ express his or her feeling toward his or her mother. Some of m
4、y students were _10_ enough to make their speeches in both English and Chinese. My shy students _11_ their timidity (胆怯) to stand elegantly and expressed their _12_ for their mothers! The mothers could not _13_ their tears from being overjoyed by the tender (温柔的) words of their children.I felt extre
5、mely proud of my students. I was again surprised _14_ I asked the students to present their handmade _15_ to their mothers. I was deeply moved by their _16_. At the end of the _17_ most parents expressed their gratitude (感激) to all of us.That night strengthened my attitude toward life and _18_. I re
6、alized that I dont have to _19_. I can share my knowledge of English with my students through _20_ at schools and make a positive difference in their lives. Age is not a limit.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。对大多数人来说,退休就是百无聊赖在家里度过他们的余生。但是作为一个积极的人,作者讨厌过这种无聊的退休生活。作者在退休后,来到中国的一所高中继续教学,用自己的英语知识继续为社会做贡献,从而也证明了对社会做贡献没有年龄限
7、制。1A.decide BwantChate Dfail答案:C根据上文说,大多数人退休后在家百无聊赖,下文用一个“But”可知,作者与他们不一样,故选“不愿意(hate)”,C项正确。2A.history BEnglishCart DChinese答案:B根据最后一段中的“I can share my knowledge of English with my students”可知,“我”在学校教的是英语,故选B项。3A.parents BteachersCfriends Dschoolmates答案:A根据空格前的“As Mothers Day approached that year,
8、. ”可知,随着母亲节的临近,“我”决定为学生和他们的父母举办一个晚会。故选A项。4A.continued BrefusedCplanned Dhesitated答案:C句意:在中国老师的帮助下,“我”计划举行一次比赛。根据句意可知,“我”决定要办一个晚会,自然就要计划一些事,故选C项。5A.thoughtful BexpensiveCcommon Dshabby答案:A根据文章可知,礼物是用来在母亲节那天表达对母亲的爱,因此学生动手做的礼物应该是体贴的,而不是expensive “昂贵的”,更不是shabby “低劣的”;根据空格后的original “独创的”可知,不会是common “常
9、见的,共同的”。故选A项。6A.proud BfondCguilty Dskeptical答案:D根据下文的“However, I was pleasantly _7_ that most of the parents took time off their busy schedule to come.”可知,大部分家长来了,故前文应表述作者对学生们能否说服家长前来参加晚会持怀疑态度。故选D项。7A.disappointed BconfidentCsurprised Danxious答案:C根据空格后的“most of the parents took time off their busy
10、schedule to come”可知,大部分家长抽时间来了,让“我”很惊讶,故选C项。8A.forcing BbeggingCforbidding Dpermitting答案:D“我”的计划包括允许每个学生站在全班面前,自由地表达他或她对母亲的感情。分析语境可知,应该用permit,故选D项。9A.silently BfreelyCquickly Dmerely答案:B由第11空所在句子中的“stand elegantly”及后文中所述作者为学生们的行为感到自豪可知,学生们站在教室前面,自由地表达他或她对母亲的感情。10A.considerate BselflessChonest Dmild
11、答案:A“我”的一些学生想得很周到,用中英文发表他们的演讲。根据空格后的“speeches in both English and Chinese”可知,学生们担心父母听不懂英语,所以用两种语言,足以证明他们很体贴。故选A项。11A.took part in Bcaught up withCgave way to Dgot rid of答案:D“我”害羞的学生没有了胆怯,优雅地站在那里表达他们对妈妈的爱。分析句意可知学生摆脱了胆怯,故选D项。12A.forgiveness BsupportCregret Dlove答案:D由第13空所在句子中的“by the tender (温柔的) word
12、s of their children”可知,孩子们表达对母亲的爱,故选D项。13A.hold back Bgive upCnote down Dput out答案:A母亲们无法控制(hold back)自己喜悦的眼泪,故选A项。14A.if BalthoughCwhen Dbecause答案:C“我”为“我”的学生感到非常自豪。当“我”请学生给他们的母亲呈上礼物时,“我”又一次感到惊讶。故选C项。15A.tools BfoodsCgifts Dclothes答案:C根据上文中的“for the most _5_ and original gift”可知,是向母亲们呈上礼物。故选C项。16A.
13、generosity BcreativityCdetermination Dcontribution答案:B根据上文“_5_ and original gift”中的“original”可知此处应表示“创造性”,故选B项。17A.class BpartyCconference Dfeast答案:B根据上文可知,举行的是晚会,因此是在晚会结束时。其余三项(class “班级”;conference “会议”;feast “盛会,宴会”)均不符合语境,故选B项。18A.entertainment BchildhoodCmoney Dretirement答案:D根据第一段可知,作者不会像其他人那样退
14、休在家无所事事;那天的晚会具有积极意义,它加强了作者对生活和退休的态度,即要尽力发挥余热,对他人产生积极影响。故选D项。19A.hang out Bstay homeCgo abroad Dhold on答案:B根据第1题所在句子及第2题所在句子中的“I came to China soon after I retired”可知,作者认为自己退休后不必待在家中。故选B项。20A.teaching BwanderingCtouring Dstudying答案:A根据上文可知,作者是一位英语老师,在学校应该是教学,而其余三项不符合教师在学校的职责,故选A项。.阅读理解AAt a farm off
15、Narrow Lane near Lexington, Kentucky, the US, oldfashioned houses look over the little red barn (畜舍). The farm is mostly empty now. Jim Mahan and his family, who lived there for generations, have moved to a different plot of land in northern Fayette County. As land is sold, houses go up where there
16、once were fields.But during the summer, the barn is filled with city kids who have come to enjoy the farm. Theyre members of the Fayette County Livestock (FCL) Club, which showcases skills as varied as cutting wool. The barn is where they look after the animals. “A lot of Lexington kids dont know an
17、ything about farm life,” said Adria Meier, 17, who has looked after goats and sheep for three years. “There is so much to learn.”The dozen or so children who take care of their goats and sheep at the little red barn must do a sixhour class before they get an animal. They pay for their own animals bu
18、t get special club programs, such as one that provides vets (兽医)Mahan lets the group use the barn for free, and the kids spend up to three hours a day there during the summer. But as his land gets sold, he doesnt know whether the club can continue. What makes the FCL Club special is that most of the
19、 kids cant just walk out their doors and take care of their animals. Most are driven to the barn by their mothers, who usually hang around and chat as their kids feed and exercise the animals.There are valuable lessons learned along the way. For instance, dont cut wool off your goat when there is wi
20、nd, and sheep are social animals and will cry loudly when separated. “Tending animals helps teach us responsibility. Unlike learning to shoot an arrow, caring for an animal isnt something you can simply abandon,” said Carly Playforth, 16, of Lexington.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章向我们讲述了一群城里的孩子来到乡间农场体验不同的生活照顾农场动物
21、的故事。1What is the requirement for kids before they get animals?AAttend a class.BPay certain money.CHave varied skills.DGet special club programs.答案:A细节理解题。根据第三段中的“must do a sixhour class before they get an animal”可知,得到动物之前,孩子们必须上一节六小时的课程。2What do we know about the club?AThey offer services unconditio
22、nally.BThey pay for their use of the barn.CThey let mothers care for animals.DThey allow mothers to push kids.答案:D推理判断题。根据第四段中的“Most are driven to the barn by their mothers”可推知,该俱乐部让孩子的妈妈督促孩子参与农场活动,故选D项。3How does Carly Playforth feel about the experience?ASuspicious. BMoved.CAppreciative. DOpposed.答
23、案:C推理判断题。最后一段首句是段落主旨句,作者引用Carly Playforth的话为的是进一步说明照顾动物教会孩子们的珍贵东西,比如责任。由此可知,Carly Playforth对这种经历是赞赏的(Appreciative)。4What is the passage mainly about?AKids life on a sold farm.BValuable lessons learned on the farm.CA special club intended for Lexington kids.DA club activity of caring for farm animals
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-441316.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
教案及试讲稿.pdf
