四川省成都市2023届高三英语摸底测试(零诊)(Word版带答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 2023 届高三 英语 摸底 测试 Word 答案
- 资源描述:
-
1、成都市2020级高中毕业班摸底测试英语本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。注意事项:1答题前,务必将自己的姓名、考籍号填写在答题卡规定的位置上。2答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。3答非选择题时,必须使用0. 5毫米黑色笔迹的签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5考试结束后,只将答题卡交回。第I卷(100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一
2、节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man like about the moments after raining?A. Clearer sky. B. Fresher air. C. Closer stars.2. Whats the possible relationship between the speakers?A. Strangers. B. Cl
3、assmates. C. Colleagues.3. What are the two speakers talking about?A. A coffee break. B. An aching neck. C. A busy schedule.4. What will the two speakers probably do tomorrow?A. Do outdoor sports. B. Attend a concert. C. Check weather forecast.5. What leads to the mans being late?A. A serious injury
4、. B. A rude driver. C. A truck accident.第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why do the couple choose to eat out?A. The meat goes bad. B. The fridge is broken. C. Its cheap.
5、7. What kind of person is the woman?A. Generous. B. Kind. C. Careless.听第7段材料,回答第8至9题。8. What do we know about the womans father?A. Hes strict. B. He travels a lot. C. He likes experiencing cultures.9. Where does the conversation probably take place?A. At a party. B. In a classroom. C. At a library.听
6、第8段材料,回答第10至12题。10. Which club will the man probably join?A. An under 16s club. B. An under 18s club. C. An adults club.11. When will the man probably get trained?A. Mondays and Tuesdays.B. Thursdays and Saturdays.C. Tuesdays and Thursdays12. What does the man have to do to join the club?A. Register
7、 on spot. B. Apply online. C. Email a photo.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is Peter invited to the interview?A. He is good at study.B. He invented a technique.C. He benefited from a technique.14. Whats peters advice on using the Pomodoro Technique?A. Take a regular break.B. Complete all tasks nonstop.C. D
8、ivide the work and time it.15. What does Peter think of the technique?A. Advanced. B. Effective. C. Popular.16. What might the woman probably do after interview?A. Have a try. B. Buy a timer. C. Praise Peter.听第10段材料,回答第17至20题。17. What do you know about llamas and alpacas?A. They are wild. B. They ar
9、e sociable. C. They are from North America.18. When will llamas spit?A. When mistreated. B. When carrying things. C. When living in herds.19. What makes the wool of alpacas famous?A. Its origin. B. Its quality. C. Its price.20. What probably does the speaker do?A. A zoo guide. B. A TV host. C. A new
10、s reporter.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFancy earning rewards for giving your opinions? Norstat is offering exactly that.What are you going to do?Participate in surveys whenever you want and get rewarded for expressing your opinions. By pa
11、rticipating in Norstatpanel surveys, you get to influence the products and services of the future. This part-time job is completely flexible, and an excellent way to earn money.How does it work?Each survey will only take between 520 minutes. It is completely free to sign up, and up to you which surv
12、eys you would like to do. You will be rewarded for each completed survey and as you respond to more surveys, you unlock new benefits and receive more rewards! Complete your profile survey to be in with a chance of winning a f20 Amazon voucher (代金券).What do we offer?Completing surveys will earn you c
13、oins, which you can choose to spend in different ways.You live by the motto “cash is king”? No problem! You can spend your coins on a universal gift card that can be used at hundreds of different stores! You can also use your coins as a donation towards forest planting.What do we ask?No education ba
14、ckground is required.Dont be afraid to give your honest opinion. Therere no incorrect answers.You have access to the internet, a mobile phone or computer.You live in the UK.No experience is required.Are you the perfect candidate? Click “apply now”!1. What will you do in the job?A. Sign up with littl
15、e cost.B. Collect surveys.C. Design better products.D. Give your opinions.2. Which is a must for the job?A. A mobile phone.B. A UK residence.C. Related experience.D. College education.3. Where can you probably read this passage?A. On a website.B. In a magazine.C. In a travel guide.D. On a notice boa
16、rd.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【导语】本文是一篇应用文,介绍的是Norstat项目。该项目提供的是可以通过发表自己的观点来获得奖励的服务。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Fancy earning rewards for giving your opinions? Norstat is offering exactly that.”(想要通过发表自己的观点来获得奖励吗?Norstat提供的正是这种服务。)可知,在Norstat中,你可以发表自己的观点来获取奖励。故选D。【2题详解】根据What do we ask?部分中的“You live in the UK.”(你
17、住在英国)可知,该工作的要求之一是,工作人员必须住在英国。故选B。【3题详解】推理判断题。根据最后一句“Are you the perfect candidate? Click “apply now”!”(你是完美的候选人吗?现在点击“申请”!),可知,该信息来自于网站。故选A。BThe steps at the back of David Olsons house in Norton Shores, Michigan, were breaking off and had to go. So one day last July, Olson started to do some repair
18、work. He was surprised to see that the ground underneath was sand, not dirt. Even more surprising, there were three bowling balls in the hole hed made. “No way,” Olson said out loud.All afternoon, Olson dug out sand and bowling balls. As Olson reached the last step, he counted the balls and was shoc
19、ked to get 158. The balls Olson dug up are Brunswicks, a bowling products company near where Olson lives. But how did so many of them get into the ground behind his house?A local woman named Judy had a theory. Her husband had worked at Brunswick for 48 years, testing bowling balls to make sure they
20、were qualified. He told Judy that sometimes homeowners would use unqualified balls as filler for their backyards. Sand and bowling balls wouldnt be legally accepted, but the combination is structurally sound. Most highways are built using the same basic principle, with pavement (路面) over a rock foun
21、dation.And that wasnt the end of it. Weeks after posting his find on Facebook, Olson heard a local restaurant asked to use the balls in a bowling match. In exchange, Olson and his wife could play for free.Neither of them had bowled in years, but they struggled for a win in their first match. Then th
22、ey won again. As David and Megan Olson kept winning, they started to believe that these bowling balls were more than just a strange backyard discovery but an amazing gift.4. What surprised Olson most?A. The balls belonged to a nearby company.B. The steps behind his house were broken.C. The ground un
23、derneath the steps was sand.D. There were many bowling balls under his backyard.5. What do we know about bowling balls in Paragraph 3?A. They are allowed in construction by law.B. They are used in building most highways.C. They could be a reasonable construction material.D. The quality of bowling ba
24、lls were not taken seriously.6. How did the Olsons feel when they kept winning the matches?A Confident.B. Satisfied.C. Puzzled.D. Lucky.7. Which can be a suitable title for the text?A. Judys TheoryB. Family MattersC. An Unexpected DiscoveryD. Bowling Matches【答案】4. D 5. C 6. D 7. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。本文
25、叙述了David Olson在修补自家后院的台阶时发现了众多保龄球。原来这些保龄球和沙子结合起来能够当作填充物来填补后院。David Olson将其发现发布到脸书,一家餐馆申请使用它们来举办保龄球比赛,David Olson夫妻俩可以免费玩。这对他们俩来说保龄球简直是神奇的礼物。【4题详解】细节理解题。根据第一段的“He was surprised to see that the ground underneath was sand, not dirt. Even more surprising, there were three bowling balls in the hole hed m
26、ade.(他惊讶地发现下面的地面是沙子,而不是泥土。更令人惊讶的是,他挖的洞里有三个保龄球。)”以及第二段的“As Olson reached the last step, he counted the balls and was shocked to get 158.(当Olson走到最后一步时,他数了数球,震惊地得到了158个。)”可知,在修补后院台阶时,最让他惊讶的是地底下有许多的保龄球。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段的“He told Judy that sometimes homeowners would use unqualified balls as filler
27、for their backyards. Sand and bowling balls wouldnt be legally accepted, but the combination is structurally sound. Most highways are built using the same basic principle, with pavement (路面) over a rock foundation.(他告诉朱迪,有时房主会用不合格的球作为他们后院的填充物。沙子和保龄球在法律上是不被接受的,但是这种结合在结构上是合理的。大多数高速公路都是用同样的基本原理建造的,在岩石地
28、基上铺设路面。)”可知,不合格的保龄球和沙子结合在一起能很好地当作填充物,其结构是合理的。因此,保龄球从某种程度来说可以当作一种合理的建筑材料。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据最后一段的“As David and Megan Olson kept winning, they started to believe that these bowling balls were more than just a strange backyard discovery but an amazing gift.(随着David and Megan Olson不断获胜,他们开始相信这些保龄球不仅仅是一个
29、奇怪的后院发现,而是一个惊人的礼物。)”可知,一开始David很不理解怎么地底下还有保龄球,但是通过慢慢了解后才知到它们的用处。而在保龄球被拿去当作比赛用品时,他们还能免费打保龄球且经常赢,他们觉得这些保龄是个神奇的礼物,即他们赢得了比赛感到很幸运。故选D项。【7题详解】主旨大意题。根据第一段的“He was surprised to see that the ground underneath was sand, not dirt. Even more surprising, there were three bowling balls in the hole hed made.(他惊讶地发
30、现下面的地面是沙子,而不是泥土。更令人惊讶的是,他挖的洞里有三个保龄球。)”以及最后一段的“As David and Megan Olson kept winning, they started to believe that these bowling balls were more than just a strange backyard discovery but an amazing gift.(随着David and Megan Olson不断获胜,他们开始相信这些保龄球不仅仅是一个奇怪的后院发现,而是一个惊人的礼物。)”可知,本文围绕着David在后院发现的保龄来讲述整个故事。这是
31、一个意想不到的发现,但却有惊喜的结果。所以短文的最佳标题为“一个意想不到的发现”。故选C项。CFor almost all of human history, the Earths population has tended to be younger. But since the last World Population Day on July 11, a major shift occurred: There are now more people aged 65 and older than there are under age five.World Population Day w
32、as established by the United Nations Development Program in 1989 to bring attention to population issues. Having more people on the planet is not the only concern, though, since a populations age structure matters too.Increased lifetime is a remarkable human success story, but having more elderly pe
33、ople also creates a number of socioeconomic concerns. The global population will continue to age as these two groups grow in opposite directions. By 2100, the percentage of the population aged 65 and older will rise to nearly 25 percent - about five times that of children under five.“Most developed
34、countries have been aging for a century, giving them time to prepare for the changes. But developing countries will become old before they become rich,” says researcher Toshiko Kaneda. Many countries in Latin America and Asia are aging much faster and have less time and resources to prepare health-c
35、are systems.What are the consequences of an older global population? Supporting elderly people is more expensive than caring for young ones. Pressing issues arise like how to provide long-term care, and maintain a labor force. In developed regions like Europe, where 10 percent of the population over
36、 age 50 is childless, elderly care is a major worry.“Not a single country has been able to change declining trends in fertility (生育) despite government requests for people to reproduce as has been done across Europe and in Japan,” Kaneda says. “The aging trend is continuous. ”But declining fertility
37、 rates can have positive effects too, says Kaneda. When fertility rates decline but the population hasnt aged yet, governments can spend more on secondary and higher education, and benefit the economy. Both Thailand and South Korea have seized the opportunity during this ideal period.8. What do we k
38、now about the global population?A. It tended to be younger until now.B. People are living longer and having fewer kids.C. Age structure matters more than population size.D. Developed countries are facing tougher challenges.9. Which chart shows the global trend in the percentage of children under fiv
39、e?A. B. C. D. 10. Whats Kanedas attitude towards the global population issue?A. Critical.B. Objective.C. Optimistic.D. Doubtful.11. What is the text mainly about?A. The declining trend in the fertility rates.B. The consequences of the aging population.C. The establishment of World Population Day.D.
40、The present situation of the global population.【答案】8. B 9. A 10. B 11. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。短文介绍了关于全球人口的现状。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“There are now more people aged 65 and older than there are under age five.”(现在65岁及以上的人比5岁以下的人要多。)以及第五段中“In developed regions like Europe, where 10 percent of the population over
41、 age 50 is childless, elderly care is a major worry.”(在欧洲等发达地区,50岁以上人口的10%没有孩子,老年人的照顾是一个主要问题。)可知,人们的寿命越来越长,生育的孩子越来越少。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“The global population will continue to age as these two groups grow in opposite directions. By 2100, the percentage of the population aged 65 and older will ris
42、e to nearly 25 percent - about five times that of children under five.”(全球人口将继续老龄化,因为这两个群体的增长方向相反。到2100年,65岁及以上的人口比例将上升到近25%,大约是5岁以下儿童比例的5倍。)可知,到2100年的时候5岁以下儿童的比例将会下降到老年人口的五分之一。故徐A。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段中“Not a single country has been able to change declining trends in fertility (生育) despite governmen
43、t requests for people to reproduce as has been done across Europe and in Japan,” Kaneda says. “The aging trend is continuous. ”(Kaneda说:“尽管政府要求人们像欧洲和日本那样生育,但没有一个国家能够改变生育率下降的趋势”老龄化趋势一直在持续)可知,Kaneda认为老龄化是全世界所不可避免的一个趋势,而且是持续的趋势。所以Kaneda对全球人口问题的态度是客观的。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中“For almost all of human hist
44、ory, the Earths population has tended to be younger. But since the last World Population Day on July 11, a major shift occurred: There are now more people aged 65 and older than there are under age five.”(在几乎所有人类历史中,地球人口都趋于年轻化。但自7月11日最后一个世界人口日以来,发生了一个重大变化:现在65岁及以上的人口比5岁以下的人口还要多)可知,短文主要是关于全球人口的现状。故选D
45、。DAge may be just a number, but its a number that often carries unwanted side effects, from fragile bones and weaker muscles to increased risks of heart disease and cancer. Now, scientists at the Salk Institute have shown that they can safely and effectively reverse the aging process in middle-aged
46、and elderly mice by partially resetting their cells to more youthful states.As living creatures age, it is not just their outward appearances and health that change; every cell in their bodies carries a molecular clock (分子钟) that records the passage of time. Cells from older people or animals have d
47、ifferent patterns of chemicals along their DNA, called epigenetic markers (表观遗传标志物), compared to younger people or animals. Scientists know that adding a mixture of four reprogramming moleculesalso known as “Yamanaka factors”to cells can reset these epigenetic markers to their original patterns. Thi
48、s approach is how researchers can dial back adult cells, developmentally speaking, into stem cells (干细胞).In the new study, Izpisua Belmonte, a professor in Salks Gene Expression Laboratory, and his colleagues tested variations of the approach in healthy animals as they aged. The first group of mice
49、received the Yamanaka factors from the time they were 15 months old until 22 months, approximately equal to age 50 through 70 in humans. Another group was treated from 12 through 22 months, approximately age 35 to 70 in humans. And a third group was treated for just one month at age 25 months, simil
50、ar to age 80 in humans.“What we really wanted to establish was that using this approach for a longer time is safe,” says Belmonte. “Indeed, we did not see any negative effects on the health, behavior or body weight of these animals. ” Compared to control animals, there were no blood cell changes in
51、the mice that had received the Yamanaka factors. Moreover, the team found no cancers in any of the groups of animals.12. What does the underlined word “reverse” in Paragraph 1 probably mean?A. Maintain.B. Start.C. Change.D. Quicken.13. What do we know about the Yamanaka factors?A. They consist of fo
52、ur reprogramming molecules.B. They can turn epigenetic markers into stem cells.C. They have been applied to lower the risk of heart disease.D. They were discovered by Izpisua Belmonte and his colleagues.14. What is Paragraph 3 mainly about?A. The purpose of the study.B. The procedure of the study.C.
53、 The background of the study.D. The significance of the study.15. What is the purpose of the text?A. To report the result of a cancer study.B To introduce a cure for aging diseases.C. To inform a breakthrough in gene research.D. To explain the process of keeping mice young.【答案】12. C 13. A 14. B 15.
54、C【解析】【导语】本文是一篇说明文。本文介绍了科学家们可以通过将中老年老鼠的细胞部分重置为更年轻的状态,安全有效地逆转其衰老过程。科学家通过分组实验,对不同年龄层的老鼠做了研究,均没有发现有任何消极的影响。【12题详解】词句猜测题。根据第一段的“Now, scientists at the Salk Institute have shown that they can safely and effectively reverse the aging process in middle-aged and elderly mice by partially resetting their cell
55、s to more youthful states.(现在,索尔克研究所的科学家已经表明,他们可以安全有效地reverse中年和老年老鼠的衰老过程,方法是将它们的细胞部分重置为更年轻的状态。)”可知,将老鼠的细胞部分重置为更年轻的状态可以有效转变它们的衰老过程,使它们重回年轻状态。因此,此处“reserve”意为“改变”。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第二段的“Scientists know that adding a mixture of four reprogramming moleculesalso known as “Yamanaka factors”to cells can
56、 reset these epigenetic markers to their original patterns.(科学家们知道,向细胞中加入四种重编程分子的混合物也被称为“山中伸弥因子”可以将这些表观遗传标记重置为它们的原始模式。)”可知,山中伸弥因子是由四种重编程分子。故选A项。【14题详解】主旨大意题。根据第三段整段“In the new study, Izpisua Belmonte, a professor in Salks Gene Expression Laboratory, and his colleagues tested variations of the approa
57、ch in healthy animals as they aged. The first group of mice received the Yamanaka factors from the time they were 15 months old until 22 months, approximately equal to age 50 through 70 in humans. Another group was treated from 12 through 22 months, approximately age 35 to 70 in humans. And a third
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
