2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 LIFE CHOICES单元测评练习(含解析)北师大版必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT LIFE CHOICES单元测评练习含解析北师大版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 CHOICES 单元 测评 练习 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Excuse me.Id like to know whether the French dictionary I ordered has arrived.W:Just a moment,sir.Let me check it for you.Oh yes,it has arrived.1.
2、What is the woman?A.A student.B.A teacher.C.A saleswoman.答案CW:Shall we go to the theater on Friday?M:Well,what Id really like to see is a film,but I have to go to a lecture.2.What will the man do on Friday?A.See a film.B.Attend a lecture.C.Go to the theater.答案BM:Which character do you like most in t
3、he TV series Friends?W:I like Phoebe most,because she is very easy-going.And I think Joey is a funny man.How about you?M:I like Monica most.She is most attractive.3.Which character is the womans favorite in Friends?A.Monica.B.Phoebe.C.Joey.答案BW:How is your job going,Jack?M:I find teaching boring.You
4、 know,Ive always wanted to be a pilot since I was a little kid.W:That is an admirable profession.M:Absolutely,and my physical condition is perfect for the job.4.What is the man complaining about?A.His career.B.His health.C.His kid.答案AM:Where are you planning to spend the Mid-Autumn Festival,Mary?W:I
5、 thought about visiting my grandparents,but my brother invited me to go to his home.How about you?M:Well,I would like to spend the day with my parents.5.Who will the man celebrate the festival with?A.His brother.B.His parents.C.His grandparents.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从
6、题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料回答第6、7题。W:Can you play tennis with me today,Tom?M:I am afraid I cant.I have decided to go and help Emily with her English.If she fails in the final examination,she wont be able to go on the trip with us.W:I see.
7、Good luck to her.M:Thanks.6.Whats the woman doing?A.Making an invitation.B.Asking for help.C.Giving advice.答案A7.What does the man plan to do today?A.Play tennis.B.Go on a trip.C.Help Emily study.答案C听第7段材料回答第8、9题。M:Hello,Grand Cinema.What can I do for you?W:Do you have any tickets for TheSmurfs this
8、Saturday evening?M:What time do you want to see?5:30 pm or 8:00 pm?W:8:00 pm,please.M:Right.Two tickets at 6 pounds,Saturday,8:00 pm.Could you tell me your name?W:Susan Robert.M:Remember to collect the tickets one hour before the film starts.8.How much is a ticket?A.3.B.6.C.12.答案A9.When should the w
9、oman collect the tickets at the latest?A.At 6:00 pm.B.At 7:00 pm.C.At 8:00 pm.答案B听第8段材料回答第10至12题。W:Peter,do you live in the red house at the end of the road?M:Yes,I live in that house with my parents and my sister.We also have a dog.W:Do you take your dog for a walk every day?M:No.My father takes th
10、e dog for a walk on Sunday.And I take the dog for a walk on Friday.My mom and my sister walk him on the other workdays.W:Who walks the dog on Saturday?M:On Saturday we all go to the park and the dog comes with us.W:Do you help with the housework?M:Yes.My mom and my sister do the laundry,my father do
11、es the cooking,and I sweep the floor.10.How many people are there in Peters family?A.3.B.4.C.5.答案B11.When do the whole family walk the dog?A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.答案B12.What does Peter do at home?A.Do the laundry.B.Cook food.C.Sweep the floor.答案C听第9段材料回答第13至16题。W:What are you doing?M:I
12、 am watching the movie ForrestGump.W:I cant believe you are watching a movie.The weather is great.You should be outside.M:I hate the hot weather.Id rather stay indoors with the air conditioner.W:What else do you like to do besides watching movies?M:I like to play computer games,read books,go shoppin
13、g,and play in the pool.W:Out of those what is your favorite?M:My favorite is to play computer games.W:What is your favorite computer game?M:My favorite is Dota.It used to be StarCraft,but it is getting a little old.W:If you like to play so much,when do you ever exercise?M:Although I hate to exercise
14、,I go jogging twice a week.W:Thats pretty good.By the way,what are you doing next Saturday?M:I am going to go to the bookstore.W:I am having a party on Saturday night at my house.If you have time,you should come.M:That sounds like fun.W:Great.Ill see you on Saturday.M:OK.See you later.13.What is the
15、 weather like today?A.Hot.B.Cold.C.Cool.答案A14.What does the man like doing most?A.Playing in the pool.B.Playing computer games.C.Reading books.答案B15.How often does the man do exercise?A.Hardly ever.B.Once a week.C.Twice a week.答案C16.Where will the speakers be next Saturday night?A.In a cinema.B.In a
16、 bookstore.C.At the womans house.答案C听第10段材料回答第17至20题。Hello!Im Harvard Smith.As the editor of TheVoice,Id like to introduce you to our school daily newspaper.We need volunteers to help us with our newspaper.Experience isnt absolutely necessary.But we need people with writing and typing skills.Since T
17、heVoice comes out five days a week,we need excellent students who know how to plan their time well.Good grades are necessary.We can pay you,depending on your work.But dont expect to get rich.This isnt something you do for the money.Mostly its just for fun.Anyone who is interested in this job should
18、speak to me immediately after this meeting.Be prepared to start right now.The first issue goes to press tomorrow.17.What is the speaker?A.A teacher.B.An editor.C.A student.答案B18.What is necessary for a volunteer?A.Communication skills.B.High scores.C.Experience.答案B19.Whats the best reason for taking
19、 the job?A.To learn to write.B.To make money.C.To have fun.答案C20.When are volunteers expected to start working?A.Right after the meeting.B.Tomorrow.C.Next week.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAre you a high school student aged 15 to 18?Then consider spe
20、nding your summer at Harvard,where you can explore a variety of college-level courses,and live and learn with students from different countries.TWO CHOICES TO CHOOSE FROM:Pre-College ProgramA two-week residential (住宿的) experience featuring noncredit coursesSESSION (期) :June 24-July 6SESSION :July 8-
21、20SESSION :July 22-August 3The program features:A choice of over 100 noncredit courses designed for precollege students.On-campus (校内的) housing with fellow pre-college students and residential staff.Structured days with weekday class meetings and pre-college activities.The fee for the Harvard Pre-Co
22、llege Program session is $4,500.The Pre-College Program cost includes:CoursesHousing and all mealsOff-campus activitiestransportation and most entrance feesSecondary School ProgramCollege courses for credits in a seven-week session,June 23-August 11The program features:College courses (over 200 to c
23、hoose from),which you attend with college students,other high school students,and professionals from around the world.Credits you can transfer to a college in the future.The choice to live on campus,commute (走读),or study online.The freedom to schedule your days.续表For students living on campus,the av
24、erage cost of attending the program is $11,900,which includes fees for two 4-credit courses ($3,050 for each course) or one 8-credit course ($6,100),room and meal fees,and a health insurance fee.For those attending as a commuting or online student,the cost ranges from $3,050 to $6,100 depending on t
25、he number of courses taken.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了哈佛大学为高中生提供的两种夏季学习项目。21.What do we know about the Harvard Pre-College Program?A.You dont need to gain credits.B.You are free to arrange your day.C.You can live with the local family.D.You have over 200 courses to choose from.答案A解析细节理解题。由Pre-CollegeProg
26、ram中的“Atwo-weekresidential(住宿的)experiencefeaturingnoncreditcourses”可知,该项目不修学分。22.What should you pay for besides the Pre-College Program cost?A.Courses.B.All meals.C.Off-campus activities.D.The transportation to Harvard.答案D解析细节理解题。由Pre-CollegeProgram中的“ThePre-CollegeProgramcostincludes”可知,该项目的收费包括课程
27、学习、食宿以及课外活动的交通和大部分的门票费用。D项需要另付费。23.How much should you pay to take one 4-credit course online?A.$3,050.B.$4,500.C.$6,100.D.$11,900.答案A解析细节理解题。由SecondarySchoolProgram最后一段中的“.whichincludesfeesfortwo4-creditcourses($3,050foreachcourse).Forthoseattendingasacommutingoronlinestudent,thecostrangesfrom$3,05
28、0to$6,100dependingonthenumberofcoursestaken.”可知,假如你在线参加SecondarySchoolProgram,选择一门4个学分的课程,需要付款3050美元。BRanjan and Summer were good friends.They went to the same school and were in the same class.Ranjan was not strong.He could not play football or other games with boys of his age.All that he did was t
29、o watch Summer and other boys play.He usually went with them to the playground.When they ran off to play,he would sit under a tree and read storybooks.Books became his best friends.The reading made him successful in all the exams.He always stood first in the class.Summer was tall and strong.He spent
30、 most of his time running,swimming or riding bicycles.He was an extremely good player in every game.He was a member of the schools football team and cricket team.The PE teacher thought he would make it big in the game when he grew up.One day,the two friends went for a walk.Ranjan got tired soon.“I h
31、ave no strength.What is the use of all this knowledge if I am not healthy?I would give away all my knowledge if I could be half as healthy and strong as you,” said Ranjan.Summer was surprised and replied,“So you are not happy with yourself too?I always wished I could have done as well as you did in
32、the studies.I even thought I could have given away my sporting skills for better grades in those exams.” The two friends looked at each other and cried out at the same time.“The grass looks greener on the other side of the hill.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了两个朋友之间的故事:Ranjan喜欢读书,成绩在班级总是第一名,但身体不好。而Summer喜欢各种运动
33、,身体很好但成绩不太好。在一天两人散步的时候,两人都看到了对方的优点和自身的不足,接着两人相视而笑并说道:“山那边的草看起来更绿。”24.What did Ranjan usually do when he went to the playground with Summer?A.He read his favorite books.B.He played with his friend.C.He studied for the exams.D.He took care of the clothes.答案A解析细节理解题。根据文章第二段中的“Heusuallywentwiththemtothe
34、playground.Whentheyranofftoplay,hewouldsitunderatreeandreadstorybooks.Booksbecamehisbestfriends.”可以了解到,在操场的时候,他总是坐在树下,读着故事书。书成了他最好的朋友。故选A项。25.Why did the PE teacher think Summer might become a sports star?A.Summer was very strong.B.Summer was good at doing sports.C.Summer was very tall.D.Summer spen
35、t a lot of time playing sports.答案B解析细节理解题。根据第三段第三句“Hewasanextremelygoodplayerineverygame.”和最后一句“ThePEteacherthoughthewouldmakeitbiginthegamewhenhegrewup.”可知,在各项运动中他都很棒,体育老师认为他长大后会在比赛中出人头地。故选B项。26.What can we learn from the last paragraph?A.Ranjan was proud of his knowledge.B.Summer could do as well
36、as Ranjan did in the studies.C.Summer was unhappy with his studies.D.Ranjan and Summer decided to learn from each other.答案C解析推理判断题。根据第六段中的“IalwayswishedIcouldhavedoneaswellasyoudidinthestudies.IeventhoughtIcouldhavegivenawaymysportingskillsforbettergradesinthoseexams.”可知,Summer对自己的学习成绩是不满意的。故选C项。27.
37、What does the underlined sentence in the last paragraph mean?A.Practice makes perfect.B.Nobody knows his own advantages.C.Grass usually appears greener in faraway places.D.We always want something better and feel unhappy.答案D解析句意猜测题。结合文章内容了解到,Ranjan和Summer在一起散步,拿自身的不足之处和对方的优点比较时,都希望自己能够改善个人的不足,做到和对方一
38、样好。故选D项。CSarah came running in.“Look what I found.” Over the top of the paper I was reading came a crispy long object that caused me to jump.It was a snake skin that had been shed by one of our many garden snakes.“Isnt it beautiful?” said my wide-eyed seven-year-old daughter.I stared at the organic
39、wrapper and thought to myself that it really wasnt that beautiful,but I have learned never to appear uninterested with children.They see only good quality and excellence in the world until educated otherwise.“Why does it do this?” Sarah asked.“Snakes shed their skin because they need to renew themse
40、lves,” I explained.“Why do they need to renew themselves?” Sarah asked.I suddenly remembered an article on this page many years ago where the writer was expressing her concept of renewal.She used layers of paper over a wall to describe how we hide our original selves,and said that by peeling away th
41、ose layers one by one,we see the original beneath.“We often need to shed our skins and those coatings that we cover ourselves with,” I said to my now absorbed daughter.“We outgrow some things and find other ones unwanted or unnecessary.This snake no longer needs this skin.It is probably too crinkly(
42、起皱的)for him,and he probably doesnt think he looks as smart in it as he once did.”Sarah was getting the point.As we talked,I knew that she began to understand,although slightly,that renewal is part of progress;that we need to take a good look at ourselves,our rooms,schoolwork and creativity,and see w
43、hat we need to keep and what we need to cast off.I was careful to point out that this is a natural consequence of their growth.“I see,Dad,” said Sarah and jumped off my lap and ran off.I hoped she would remember this.That often,in order to find our real selves underneath the layers of community and
44、culture with which we cover ourselves year after year,we need to start examining these layers.We need to gently peel some away,as we recognize them to be worthless or unnecessary;or at best,store the ones thrown away as mementoes(念想)of our promotion to a better vitality or spirit.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述
45、了作者的女儿问作者关于蛇为什么会蜕皮的问题,作者借机给女儿进行了一次教育。蛇要蜕皮是在成长,人要进步也需不断反省自己,只有会发现自己的缺点才能不断进步。28.At the first sight of the snake skin,the author was .A.scaredB.puzzledC.uninterestedD.excited答案A解析细节理解题。根据第一段中的“OverthetopofthepaperIwasreadingcameacrispylongobjectthatcausedmetojump.”一句可知,作者看到这个长长的、易碎的东西的时候吓得都跳起来了,故选A项。2
46、9.Sarah learned from her father that renewal is .A.to recover the layers insideB.to review what has been doneC.a natural part of getting matureD.the process of finding the unwanted答案C解析细节理解题。根据倒数第三段中的“Sarahwasgettingthepoint.Aswetalked,Iknewthatshebegantounderstand,althoughslightly,thatrenewalispart
47、ofprogress”以及“Iwascarefultopointoutthatthisisanaturalconsequenceoftheirgrowth.”可知Sarah开始慢慢理解蛇蜕皮也是一种进步,并且作者继续指出这是它们成长的很自然的一种结果。故选C项。30.It can be inferred from the passage that the author .A.dislikes the snake skin at allB.shows concern for nature and cultureC.can grasp the chance to educate childrenD
48、.often encourages his daughter to raise questions答案C解析推理判断题。本文作者的女儿问作者关于蛇为什么会蜕皮的问题,作者抓住这个机会给女儿进行了一次教育。因此可推知,作者很善于抓住生活中的小事对孩子进行教育。故选C项。31.The author mainly tells the reader that .A.snakes cast off the layers to look smarterB.we should renew ourselves to get improvedC.snakes shed their skins to renew
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442093.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
