2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 LOOKING INTO THE FUTURE单元测评(含解析)新人教版选择性必修第一册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit LOOKING INTO THE FUTURE单元测评含解析新人教版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 FUTURE 单元
- 资源描述:
-
1、第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Steve,I think we have gone off course.We have been cycling for an hour and theres no beach in sight.M:I dont think so.Ive been checking the map.Across
2、 this park to the international hotel,the beach is one mile from there.1.What is the speakers destination?A.The park.B.The beach.C.The hotel.答案BM:Nancy,are you having a big Christmas dinner at your house this year?W:Actually,I plan to spend Christmas at a homeless shelter with some friends.We just w
3、ant to do something for the people there.2.What is Nancys plan for Christmas?A.To have dinner at home.B.To do volunteer work.C.To visit some friends.答案BW:Oh no!I think weve just missed the bus.M:How can that be?It says here that the bus is arriving at 10:55.My watch says were five minutes ahead of t
4、ime.Wait a minute,the town hall clock is striking eleven.3.What is wrong with the mans watch?A.Its fast.B.Its stopped.C.Its slow.答案CM:There used to be a bookstore on the corner of Lear Road and Nelson Street.Is it still there?W:No,not any more.Its a restaurant now.The bookstore has moved to Huntingt
5、on Road, just next to the shopping centre.4.Where is the bookstore now?A.On Lear Road.B.On Nelson Street.C.On Huntington Road.答案CW:Would you pick up some milk and eggs from the supermarket?M:Sure,do you need anything else?W:No.Oh wait!Get some bread,too.We dont have any for breakfast tomorrow.5.What
6、 is the man going to do?A.Do some shopping.B.Give the woman a ride.C.Make breakfast.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:What can I do for you?M:Id like to return these books.W:Okay.Um
7、,what happened to this book?M:I dropped it,and the cover tore off.Sorry.W:Well,Im afraid youll have to pay a fine for the damage.M:How much?W:Three dollars.M:Thats not too bad.W:You can pay it now or at the end of the month.M:Ill pay it now.Here you are.6.Why does the woman charge the man?A.Hes retu
8、rned a book late.B.Hes damaged a book.C.Hes lost a book.答案B7.How does the man feel about the fine?A.Its acceptable.B.Its too much.C.Its unnecessary.答案A听第7段材料,回答第8至10题。W:Can I help you?M:Yes,Im looking for a gift for my daughters birthday.And I want something special.W:Right.Daughters are daddys litt
9、le girls.We have all kinds of sweet things that are specially designed for young girls.What about this set of heart-shaped teacups and saucers?Every time she pours a drink into the cup,a heart appears.The set includes six different coloured teacups and saucers.The price is $56.90.M:It looks quite go
10、od.Whats that bag over there?W:Its an apple-tree-to-be gift set.It has everything needed to grow an apple tree:tree seed,pot,growing medium,and directions.M:Oh,this is a great idea.Many years later,it will grow into a big apple tree in the garden.And it will always remind her of this special birthda
11、y.W:Yeah.Yeah.Isnt it great?M:How much is it?W:$24.95.M:Ill take the apple tree set.8.What is special about the teacups?A.They are finely decorated.B.They are sold with candles.C.They are shaped like hearts.答案C9.Why does the man take the apple-tree-to-be gift?A.It looks attractive.B.It provides inst
12、ructions.C.It will be a pleasant memory.答案C10.How much will the man pay?A.$24.95.B.$26.99.C.$56.90.答案A听第8段材料,回答第11至13题。W:Karl,dont you think you should take a break?You havent gone on a holiday for the last two years.M:I would like to,Susan,but it is not possible.Theres too much work.W:But you look
13、too tired.You need a break.M:I know.But as long as they dont hire more people,my chances are slim.W:Why dont they hire more people?M:Because they want to keep costs down.W:Have you discussed this with the manager?M:Well,I did have a word with him last month,but I dont think that helped much.W:In tha
14、t case,you should consider changing jobs.M:I have been thinking about it for a while.You would let me know if you find any positions available,wouldnt you?W:Of course.But you should also look for wanted ads.M:Ive already done that.But I havent yet found a job opening that suits my skills.W:Dont lose
15、 hope.You will find a good job soon.11.What does Karl need according to Susan?A.A holiday.B.A promotion.C.A pay raise.答案A12.What does Karl think his company should do?A.Offer paid vacations.B.Keep costs down.C.Employ more people.答案C13.What does Susan agree to do for Karl?A.Watch for job openings.B.P
16、ost an advertisement.C.Talk to his manager.答案A听第9段材料,回答第14至17题。M:Amy,how are you doing?W:Oh,hi Stuart.School is so crazy these days.And when Im not at school,Im at work.M:Hey,listen.Im getting together with Sarah and Paul tonight.And a few of our other friends are going to join us.And were,well,were
17、 going out to eat and then catch a movie.Why dont you come with us?W:Hey,Id love to,but I have to prepare for a test next week.M:Aw,come on.Were planning on having dinner around 6:30,and then seeing a movie at 7:30.Come on!W:I,I dont think.Id better.I havent been feeling well lately.M:Yeah,because y
18、ou study too much.Come on,relax.And its Sarahs birthday,too.And were throwing her a small birthday party after the movie.It will be over at around 10:30 and youll be home half an hour later.Come on.W:Oh,okay.Where do we meet for the dinner?M:At the Chinese restaurant on Jackson Street.Ill pick you u
19、p at six oclock.14.What is the womans original plan for tonight?A.Have a good rest.B.Study for an exam.C.Celebrate her birthday.答案B15.What does the man intend to do with friends at 6:30?A.Have dinner.B.Watch a movie.C.Have a party.答案A16.When will the party probably end?A.At 10:00.B.At 10:30.C.At 11:
20、00.答案B17.How does the man sound?A.Enthusiastic.B.Impatient.C.Hesitant.答案A听第10段材料,回答第18至20题。W:This is Radio Oxton.Its ten oclock,and here is the local news.The hot dry weather is still causing problems.It hasnt rained for six weeks,and water is in short supply.The police have asked the local people n
21、ot to water their gardens more than once a week during the emergency period.The washing of cars is completely banned.The temperature at 2 pm yesterday was a record thirty-two degrees.Hospitals have reported a large number of cases caused by the extreme heat.Old people and babies are most at risk.Unf
22、ortunately,the weather forecast says the hot dry weather will continue for three or four more days.Who says it always rains in England?There has been a small fire at Oxton general hospital.More than twenty patients were moved away from part of the building as firemen went for the fire.The fire was n
23、ot serious.The firemen stopped it in a couple of minutes and everything now is back to normal.Well,thats the news at ten oclock.The next news will be in two hours at midday.18.What is the talk mainly about?A.Disease control.B.Local events.C.Government service.答案B19.What is prohibited at present in O
24、xton?A.Watering gardens.B.Smoking outdoors.C.Washing cars.答案C20.What does the speaker say about the fire?A.It destroyed a building.B.It caused serious injuries.C.It was quickly put out.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。ASmartHomeProductsforLivingaConnected
25、LifeWhat makes something a smart home product?Generally,its defined by its ability to connect to a Wi-Fi network,allowing users to interact(互动) with it from their smartphones.Weve rounded up some cool,diverse offerings that youll love to have in your home.Nest Cam IQ$299.00The Nest Cam IQ is a beaut
26、ifully designed home security camera that can recognise faces.It can warn you if theres a stranger in your home.The device also supports two-way communication via built-in microphones and a powerful speaker.Logitech Harmony E$249.99The Logitech Harmony Elite is one of the best universal remote contr
27、ols available on the market.It can control just about every piece of electronics you own (it supports over 270,000 devices!) in every room of your house or apartment,including TVs,streaming devices,and sound systems.Apple HomeP$349.00The Apple HomePod has better audio quality than any other smart sp
28、eaker available today.Available in white or space gray,the Siri-powered device also allows you to control a number of devices with your voice.August Smart Lock P$279.99The August Smart Lock Pro is compatible(兼容的) with most locks.A mobile app allows you to manage access to the lock,check its usage hi
29、story,and get informed when someone opens the door.You can control it and check on the state of your door with voice commands.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要讲述了智能家居产品让生活互联,并提供了一些智能家居产品供了解。21.WhatcantheNestCamIQhelpyoudo?A.Properlyuseyoursmartphonecamera.B.Controlelectronicswithyourvoice.C.Checkthelocksofyourhouse
30、.D.Keepyourhomesafe.答案D解析细节理解题。根据第二段“TheNestCamIQ.andapowerfulspeaker.”可知,该设备可保障家居安全。22.Whichdevicecanhelpyouoperatealmostallyourelectronicequipmentremotely?A.NestCamIQ.B.AppleHomePod.C.AugustSmartLockPro.D.LogitechHarmonyElite.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Itcancontroljustabout.streamingdevices,andsoundsystem
31、s.”可知,可远程控制所有家居电子设备的是LogitechHarmonyElite。23.Whichcolumnofawebsiteisthetextmostprobablytakenfrom?A.Technology.B.News.C.Society.D.Education.答案A解析推理判断题。本文为广告类应用文,且出现了大量的术语,如two-waycommunicationviabuilt-inmicrophones、everypieceofelectronics、theSiri-powereddevice,故本文应该来自科技方面的专栏。BWhat will the future sch
32、ool look like is difficult to make clear,but most experts(专家) agree that the school will be electronic in the future.“Present-day schools will no longer exist in the next century,” says a report in TheAge.“At that time,future schools will become community-style centers,which run seven days a week,24
33、 hours a day.” At the same time,computers will surely become a central part of the school in the future.According to TheAge,the distant learning will be popular and students will listen to teachers on computers.Going into classrooms on their computers,students will study at any time,which is very ea
34、sy for them.However,it is necessary for students to go to the actual school in order to develop some social skills.The Seashore Primary School is an imaginary school in the future created by the Education Department of Australia.At this school,all the teachers and students have laptop computers.Teac
35、hers check messages and call students back on a special telephone system and students use telephones to search for information or speak to their experts who teach their lessons.Besides,all the lessons are related to all sorts of subjects and all the students have their own learning plans created by
36、teachers.As one headmaster says,a laptop computer is students library,data storage(数据存储) as well as the bridge to a wider world.Technology has changed the emphasis of future learning.Thus,well pay more attention to the learning of kids rather than the teaching.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要谈了对未来学校的构想,例如,现在的学校将
37、不复存在,以后的学校将是电子化的等等。24.WhatwillstudentsinfutureschoolsdoaccordingtothereportinTheAge?A.Mainlystudyonline.B.Studyatasettime.C.Havenoteachers.D.Nevergotoactualschool.答案A解析细节理解题。根据第三段中“AccordingtoTheAge,thedistantlearningwillbepopularandstudentswilllistentoteachersoncomputers.”可知,根据TheAge的报道,未来学校的学生将主要在
38、网上学习。25.WhatdoestheexampleoftheSeashorePrimarySchoolshow?A.TelephonesareimportantinAustralia.B.Howfutureschoolswillwork.C.Everystudentneedsalearningplan.D.Studentsenjoygettingintouchwithteachers.答案B解析细节理解题。根据第四段中“Atthisschool.byteachers.”可知,这段主要以海滨小学为例,说明了未来学校的运作方式。26.Whatdoestheunderlinedword“empha
39、sis”inthelastparagraphmean?A.Lesson.B.Score.C.Attitude.D.Focus.答案D解析词义猜测题。根据后文“Thus,wellpaymoreattentiontothelearningofkidsratherthantheteaching.”可知,我们会更多关注小孩的学习,而非教学。科技改变了未来学习的重点。故emphasis意为“重点,中心”。27.Whichofthefollowingisthebesttitleofthetext?A.TheSchoolsintheFutureB.GreatChangesinTechnologyC.TheS
40、eashorePrimarySchoolD.ActualSchoolstoBeReplaced答案A解析主旨大意题。根据第一段中“Whatwillthefutureschools.inthefuture.”可知,本文给出了一篇报告的内容以及海岸小学作为例证来介绍未来学校的构想。故A项“未来的学校”符合文章标题。CAttitudes toward new technologies often fall along generational lines.That is,generally,younger people tend to outnumber older people on the fr
41、ont end of a technological shift.It is not always the case,though.When you look at attitudes toward driverless cars,there doesnt seem to be a clear generational divide.The public overall is split on whether theyd like to use a driverless car.In a study last year,of all people surveyed,48 percent sai
42、d they wanted to ride in one,while 50 percent did not.The fact that attitudes toward self-driving cars appear to be so steady across generations suggests how varying the shift to driverless cars could be.Not everyone wants a driverless car nowand no one can get one yetbut among those who are open to
43、 them,every age group is similarly involved.Actually,this isnt surprising.Whereas older generations are sometimes reluctant to adopt new technologies,driverless cars promise real value to these age groups in particular.Older adults,especially those with limited moving or difficulty driving on their
44、own,are one of the classic use-cases for driverless cars.This is especially interesting when you consider that younger people are generally more interested in travel-related technologies than older ones.When it comes to driverless cars,differences in attitude are easily noticeable based on factors n
45、ot related to age.College graduates,for example,are particularly interested in driverless cars compared with those who have less education.59 percent of college graduates said they would like to use a driverless car compared with 38 percent of those with a high-school diploma or less.Where a person
46、lives matters,too.More people who live in cities and suburbs said they wanted to try driverless cars than those who lived in rural areas.While theres reason to believe that interest in self-driving cars is going up across the board,a persons age will have little to do with how self-driving cars can
47、become mainstream.Once driverless cars are actually available for sale,the early adopters will be the people who can afford to buy them.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项新科技无人驾驶汽车。这项科技受到各个年龄段的人的欢迎。28.Whathappenswhenanewtechnologyappears?A.Itoftenleadstogreatinventionsinotherrelatedfields.B.Itcontributesgreatl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442197.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋八年级语文人教版广东专版课件:21 孟子二章.pptx(共37张PPT).ppt
