四川省成都市蓉城高中教育联盟2019-2020学年高一英语6月联考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 蓉城 高中 教育 联盟 2019 2020 学年 英语 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市蓉城高中教育联盟2019-2020学年高一英语6月联考试题(含解析)考试时间共120分钟,满分150分注意事项:l. 答题前,考生务必在答题卡上将自己的学校、姓名、班级、准考证号用0.5毫米黑色签字笔填写清楚,考生考试条形码由监考老师粘贴在答题卡上的“条形码粘贴处”。2. 选择题使用2B铅笔填涂在答题卡上对应题目标号的位置上,如需改动,用橡皮擦擦干净后再填涂其它答案;非选择题用0.5毫米黑色签字笔在答题卡的对应区域内作答,超出答题区域答题的答案无效;在草稿纸上、试卷上答题无效。3. 考试结束后由监考老师将答题卡收回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录
2、音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Dr. Browns office?A. On the fourth floor. B. On the fifth floor. C. On the seventh floor.2. Which country does the woman want to visit this summer?A.
3、 China. B. Korea. C. Australia.3. What would the woman like to do?A. Do a part-time job. B. Take driving lessons. C. Take a trip.4. How does the mans daughter usually go to school?A. By bus. B. On foot. C. By bike.5. Who was the last to get the passport?A. Jane. B. Paul. C. Dominick.第二节(共15小题;每小题1.5
4、分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What time is it now?A. 2:30 p.m. B. 3:30 p.m. C. 3:00 p.m.7. What will the man do tomorrow?A Read a book. B. Write a report. C. Get an umbrella.听第7段材料, 回答第8、9题。8. Wh
5、at did the man spend two hours doing this morning?A. Doing French homework.B. Listening to some music.C. Searching online for music.9. Who is the mans favorite singer?A. Pharrell Williams. B. Bruno Mars. C. Lady Gaga.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man plan to do this Saturday?A. Play football. B
6、. Do his work. C. Visit a friend.11. What does the woman want to do surprises the man?A. Move early in the morning.B. Borrow his car for work.C. Carry lots of boxes.12. What day is it today?A. Sunday. B. Saturday. C. Friday.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the survey about?A. Family life. B. Unusual hob
7、bies. C. Holiday activities.14. What is the man interested in?A. Visiting exhibitions. B. Watching birds. C. Collecting paintings.15. What do we know about the mans parents?A. They live with the man.B. They like to stay at home.C. They are into art galleries .16. Where does the mans wife prefer to g
8、o?A. The coast. B. The woods. C. The mountains.听第10段材料, 回答第17至20题。17. Where will Carole Berg give a talk?A. In the Green Room. B. In the Lecture Hall. C. In the Union Theater.18. How long will the meeting of the Student Union last?A. One hour. B. One and a half hours. C. Two hours.19. What can the s
9、tudents do in the English Comer?A. Meet the Student Union members.B. Have a dance.C. Enjoy a show.20. How much is a ticket for the movie Sunday?A. 7. B. 6. C. 5.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere are so many websites to help you plan trips and book trip
10、s and save money.1. DIf I had to pick just one site to help with restaurant recommendations around the US, it would be D. Dishtip organizes the information of eating out in the United States in a whole new way: In other words, the site sorts through reviews across the web, such as the best dishes in
11、 Denver or the pizzas in Portland or the fried food in Phoenix.2. SS basically helps you figure out where you can fly within your budget. Its sort of like the “explore” page of K, but focuses mainly on Europe, and on very, very cheap flights.3. SI usually doubt the sites that claim (声称) they can pla
12、n your trip for you. But for a quick agenda with a few useful extras, S is not bad at all. Heres what you do: Choose one of more than 100 destinations, from Provence to Marrakesh to Lake Tahoe. Then go through their listings of top attractions, museums, shopping, restaurants and something else, clic
13、king on whatever appeals to you. Those choices magically turn into a personalized plan that you can either turn into a pdf file and print or send to your smart-phone, where with the Stay. com app you can use it, and the city map that comes with it, even when youre offline.4. SA neat site that matche
14、s hosts from around the world with travelers looking for unique local experiences. That can mean volunteering to teach English or doing farm work in exchange for staying and meals, or simply paying a small fee to move in with a local family.1. Which website can help you find the best restaurant in A
15、merica?A. S.B. S.C. D.D. S.2. How does the author tell readers S is a good web site?A. Tell a story.B. Give an example.C. Give some figures.D. Compare it with K.3. What is the special part of S?A. It can help you save money.B. It can help travelers experience local life.C. It can send a personal tri
16、p plan to your smart-phone.D. It can help you figure out where you can fly within your budget.【答案】1. C 2. B 3. B【解析】本文是说明文。介绍了四个优秀的旅游网站。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段第一句If I had to pick just one site to help with restaurant recommendations around the US, it would be D.,可知D网站是帮助推荐美国各地餐馆的,故答案为C。【2题详解】细节理解题。根据文章第
17、四段的Heres what you do: Choose one of more than 100 destinations, from Provence to Marrakesh to Lake Tahoe. Then go through their listings of top attractions, museums, shopping, restaurants and something else, clicking on whatever appeals to you.你可以这样做:从普罗旺斯到马拉喀什再到塔霍湖,从100多个目的地中选择一个。然后浏览他们列出的热门景点、博物馆、
18、购物中心、餐馆和其他东西,点击任何吸引你的地方。可知作者举了例子,告诉读者如何使用该网站,故答案为B。【3题详解】细节理解题。根据第五段第一句A neat site that matches hosts from around the world with travelers looking for unique local experiences.可知该网站帮助游客寻找独一无二的当地生活体验。因此可知体验当地的生活是这个网站的特别之处。故答案为B项。BLee Spargo initially set up an outdoor trail camera at his home near Mo
19、unt Holly in hopes of catching a wild fox that had been hunting his chickens. But he was aware of another danger Tuesday night when the camera caught footage of his house being swallowed in flames.A fire inside Lees home triggered (触发) the camera and sent an alarm to his phone around 2:22 a.m. Lee w
20、oke up thinking he had caught the fox, but soon realized that his house was on fire instead.“If I didnt set up the equipment, wed all be dead. It saved our lives,” he said. “I got up, Thinking Oh, the fox is out there and Im going to get him. And then I saw a big reflection in the kitchen and I was
21、considering, Whats that?”Lee said he quickly jumped into action and got his wife Rhonda and his two kids Jonathan and Meagan out of the burning building. The family was also able to rescue two of their four dogs from the fire. Unfortunately, Lees 4-year-old Lulu and 2-year-old Sampson did not surviv
22、e.“We were yelling for them to get out, but the poor things were just so scared. They were just trying to hide,” Lee said.Lee and his family also said they lost a number of personal belongings in the fire, including a treasured clock that had survived another fire at a relatives home years ago. “Wev
23、e been here for a long time. We raised our kids here,” he said. “We lost all in a couple hours. But at least I still have my family.”4. Why did Lee set up an outdoor game trail camera?A. To catch a fox.B. To prevent the fire.C. To monitor his family.D. To help him feed the chicken.5. What does the u
24、nderlined word “It” in paragraph 3 refer to?A. The alarm.B. The phone.C. The camera.D. The wild animal.6. Who is Lulu according to the text?A. Lees wife.B. One of Lees lost dogs.C. One of Lees friends.D. Lees daughter.7. What can we learn about Lee from the last paragraph?A. He lost faith in life.B.
25、 He had survived in another fire.C. He regretted living there for such a long time.D. He was still positive towards life.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,主要讲述了一个原本用来捕捉狐狸的设备,无意中在大火中拯救安装者全家人的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段第一句“Lee Spargo initially set up an outdoor trail camera at his home near Mount Hol
26、ly in hopes of catching a wild fox that had been hunting his chickens.”,可知Lee Spargo最初在他位于Mount Holly附近的家中安装了一个户外追踪相机,希望能捕捉到一只一直在猎捕他家鸡的野生狐狸。所以李安装了一台户外追踪相机,希望捕捉到一只一直在猎捕他家鸡的野生狐狸,故选A。【5题详解】词义猜测题。根据文章第三段第一句“If I didnt set up the equipment, wed all be dead.”,可知“如果我不安装设备,我们都会死亡。“”李认为如果没有安装这个设备,他们都会死亡的,即这个
27、设备拯救了他们,该设备即相机,故答案为C。6题详解】细节理解题。根据文章第四段“Lee said he quickly jumped into action and got his wife Rhonda and his two kids Jonathan and Meagan out of the burning building. The family was also able to rescue two of their four dogs from the fire. Unfortunately, Lees 4-year-old Lulu and 2-year-old Sampson
28、 did not survive.”,可知李说,他迅速采取行动,把他的妻子朗达和两个孩子乔纳森和梅根从着火的大楼里救了出来。这家人还从火中救出了四只狗中的两只。不幸的是,四岁的露露和两岁的桑普森没有活下来。结合上文,这里的lulu就是李的其中的一条狗。故答案为B。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“We lost all in a couple hours. But at least I still have my family.”,可知尽管他在几个小时内失去了一切,但至少还有家人,由此判断出他仍然对人生持积极的态度,故答案为D。【点睛】解细节理解题,不要求读者对客观的事实作解释或判断,
29、只需要从阅读材料中直接获取信息。如第3题,题目问谁是lulu,根据文章第四段“Lee said he quickly jumped into action and got his wife Rhonda and his two kids Jonathan and Meagan out of the burning building. The family was also able to rescue two of their four dogs from the fire. Unfortunately, Lees 4-year-old Lulu and 2-year-old Sampson
30、did not survive.”,可知李说,他迅速采取行动,把他的妻子朗达和两个孩子乔纳森和梅根从着火的大楼里救了出来。这家人还从火中救出了四只狗中的两只。不幸的是,四岁的露露和两岁的桑普森没有活下来。结合上文,这里的lulu就是李的其中的一条狗。故答案为B。CThe US film industry may have generated profits somewhere in the region of $40 billion last year, but it seems Hollywood still has plenty of work to do if wants to comp
31、ete with the most popular American institution: the public library.Yes, according to a recent Gallup poll (民意调查), which was the first such survey since 2001, visiting the local library remains by far the most common cultural activity American join in. As reported earlier today by Justin McCarthy:“Vi
32、siting the library remains the most common cultural activity American join in, by far. The average 10.5 trips to the library US adults report taking in 2019 exceeds their participation in eight other common leisure activities. Americans attend live music or theatrical events and visit national or hi
33、storic parks roughly four times a year on average and visit museums and gambling casinos (赌场) 2.5 times annually. Trips to amusement or theme parks (1.5) and zoos (0.9) are the least common on activities among this list.”The results of the Gallup poll have been broken down in a range of different wa
34、ys, all of which you can peruse (研读) at your leisure, but two of the more interesting, though unsurprising, findings are that women report visiting the library nearly twice as frequently as men do, and that libraries are visited most by adults in low-income households and least by adults in high-inc
35、ome households.Congratulations to all you librarians out there; keep fighting the good fight. Pour one out for the zookeepers, though; it appears the zookeepers may be jealous and feel it not worth staying at the zoo.8. What is the purpose of the first paragraph?A. To lead to the topic of the text.B
36、. To display the great benefit of Hollywood.C. To show the popularity of the US film industry.D. To compare the film industry with the public library.9. What does the underlined word “exceeds” mean in Paragraph 3?A. Go with.B. Go after.C. Go against.D. Go beyond.10. Who may often like to visit the l
37、ocal library?A. An adult man from a rich family.B. An adult man from a poor family.C. An adult woman from a rich family.D. An adult woman from a poor family.11. What is the tone (语气) of the author in the last paragraph?A. Serious.B. Optimistic (乐观的).C. Humorous.D. Inspiring.【答案】8. A 9. D 10. D 11. C
38、【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在美国,去图书馆依然是休闲活动的第一位。【8题详解】推理判断题。根据第一段The US film industry may have generated profits somewhere in the region of $40 billion last year, but it seems Hollywood still has plenty of work to do if wants to compete with the most popular American institution: the public library.美国电影
39、业去年创造的利润可能在400亿美元左右,但好莱坞要想与美国最受欢迎的机构公共图书馆竞争,似乎还有很多工作要做。 由此判断出本段目的是引出文章主题,去图书馆才是美国休闲活动第一位,故选A。【9题详解】词义猜测题。根据文章第二段第一句Visiting the library remains the most common cultural activity American join in, by far. 到目前为止,访问图书馆仍然是美国人参与的最普遍的文化活动。由此可以推断下文是根据报告,2019年美国成年人平均10.5次去图书馆,超过了他们参加其他8种常见休闲活动的次数。因此exceeds是
40、超过的意思,D选项go beyond表示超越,同exceeds是同义,故选D。【10题详解】推理判断题。根据文章第四段findings are that women report visiting the library nearly twice as frequently as men do, and that libraries are visited most by adults in low-income households and least by adults in high-income households. 可知女性去图书馆的频率几乎是男性的两倍,低收入家庭的成年人去图书馆
41、最为频繁,而高收入家庭中的成年人去图书馆频次最少,综合内容得知,低收入家庭中女性最可能去图书馆。故选D。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段第二句Pour one out for the zookeepers, though; it appears the zookeepers may be jealous and feel it not worth staying at the zoo. 可知作者说大家也应该匀出一点热情给动物园的管理员,或许人家会感到在动物园工作都不值得了,由此判断出这是一种幽默的语气,故选为C。【点睛】推理判断题的推断对象主要包括隐含意思、目标读者、观点态度、文章出
42、处、写作意图等。以推断隐含意义的题目居多。推断隐含意义,即要求根据文章的某个句子、段落或全文所提供的事实进行逻辑推理,推断出作者没有提到、没有明说或者可能发生的事实。题干中常含infer(推断),suggest(暗示),imply(暗示),indicate(暗示),conclude(推断,得出结论)等词语。解此类题,首先找到相关信息,然后细读、理解相关信息的字面意义,最后结合语境和常识,在字面意义的基础上进行符合逻辑的推断,从而理解作者的言外之意。如小题4,根据文章最后一段第二句Pour one out for the zookeepers, though; it appears the zo
43、okeepers may be jealous and feel it not worth staying at the zoo. 可知作者说大家也应该匀出一点热情给动物园的管理员,或许人家会感到在动物园工作都不值得了,由此判断出这是一种幽默的语气,故选为C。DRole models (榜样) are important for inspiring (鼓舞) scientists, but new research suggests that scientists who are known for their hard work are more motivating (激励人的) than
44、 scientists who are viewed as naturally brilliant.In a series of studies, researchers found that young people were more motivated by scientists whose success was connected with effort than those whose success was because of born intelligence, even if that scientist was Albert Einstein.Danfei Hu, a d
45、octoral student at Penn State, and Janet N. Ann, an assistant professor of psychology at William Paterson University, said the findings recently published in Basic and Applied Social Psychology will help deal with certain secret about what it takes to succeed in science.According to the researchers,
46、 there is concern in the science community with the number of students who run after careers in science during school only to drop out from those career paths once they graduate from college. To help solve the problem, Hu and Ahn wanted to research role modeling (行为榜样), which gives the students spec
47、ific goals, behaviors or strategies (策略) they can follow.The researchers performed studies with 176, and 162 participants (参与者) in each, respectively. In the first study, all participants read the same story about common struggles a scientist met in their science career. However, half were told the
48、story was about Einstein, while half were told it was about Thomas Edison. Although the stories are the same, participants were more likely to believe natural brilliance (才华) was the reason for Einsteins success. In addition, the participants who believed the story was about Edison were more motivat
49、ed to complete a series of math problems.“This proved that people generally seem to view Einstein as a genius, with his success commonly linked to extraordinary talent,” Hu said. “Edison, on the other hand, is known for failing more than 1,000 times when trying to create the light bulb, and his succ
50、ess is usually linked to his effort.” Hu added, “Knowing that something great can be achieved through hard work and effort, more students will step into science confidently. “12. What kind of scientists are more motivating?A. Those who are famous around the world.B. Those who are famous for their ha
51、rd work.C. Those who are viewed as naturally brilliant.D. Those who are viewed as great in ventors.13. What is the concern in the science community?A. Fewer students will work on science.B. The students will drop out of school soon.C There are fewer role models for students to follow.D. Some scienti
52、sts can not give students specific goals.14. Why were some participants motivated to complete a series of math problems?A. They knew the problems were given by Edison.B. They believed they were as intelligent as Einstein.C. They believed they could solve the problems by working hard.D. They knew the
53、y were to work together with Einstein and Edison.15. What is the best title for the text?A. Einsteins Success StoryB. Edisons Achievements Are GreaterC. How to Be a Great ScientistD. Einstein Is Less Encouraging Than Edison【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文阐述了依靠勤奋和努力成功的科学家比天才型科学家更鼓舞人心。【12
54、题详解】细节理解题。根据第一段关键句“but new research suggests that scientists who are known for their hard work are more motivating (激励人的) than scientists who are viewed as naturally brilliant”可知,那些以努力工作而闻名的科学家比那些天生才华横溢的科学家更能激励人心。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第二段关键句“there is concern in the science community with the number of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442534.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
