四川省成都市郫都区2019-2020学年高一英语下学期期末试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 郫都区 2019 2020 学年 英语 学期 期末 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市郫都区2019-2020学年高一英语下学期期末试题(含解析)第一部分 听力 (共两节,满分7.5分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项,并标在试卷的相应位置听完每段对话后你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话仅读一遍1Who did the woman want to call?AJamesBDrakeCDaniel2What are the speakers probably going to do?AGive Robert a phone callBGo and p
2、ick Robert upCWait for Robert3Where are the speakers?AAt homeBIn a restaurantCIn the street4How many members are probably there in the mans group?A6B12C185What does the man mean?AHe hid the glassBHe broke the glassCHe gave the glass to a friend第二节 (共5小题;每小题3分,满分22.5分)听下面5段对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、
3、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍6(1)What is Nancy doing now?AGetting up in her roomBPreparing for a partyCPerforming on stage(2)Why did the man come for Nancy?ATo bring her a dressBTo get her some flowersCTo invite her to see a movie7(1)Why did Bill
4、lose his job?AHe made a big mistakeBHe didnt work hardCHis boss didnt like him(2)What can we learn about Bill from the conversation?AHe has one kid nowBHe didnt get on well with othersCHe is probably a salesman8(1)What is the purpose of the womans visit?ATo visit her brotherBTo attend a conferenceCT
5、o study abroad(2)Where will the woman stay during her trip?AAt a hotelBAt her parents homeCAt a university dormitory(3)What do we learn about the woman?AHer parents are on the same tripBShe was born in BritainCShe frequently visits Oxford University9(1)Where did the man go last week?AJapanBAmericaCE
6、ngland(2)Where will the woman go first in America?ANew YorkBLos AngelesCSeattle(3)In which way did the man mention to book a hotel?ABy calling the hotelBOn a secure websiteCBy visiting the hotel(4)What does the man advise the woman to take?AAn umbrellaBA mapCA pair of sunglasses10(1)When was the spo
7、rts meeting held?ALast FridayBLast SaturdayCThis Friday(2)Which event did the speaker take part in?AThe long jumpBThe high jumpCThe 100meter race(3)Which class won the tugofwar?AClass OneBClass TwoCClass Three(4)Who was the best basketball player in the school?ASteveBFrankCDavid第二部分 阅读理解 (共两节,满分30分)
8、第一节 (共4小题:每小题6分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项AWhether you want to spend your new year in a nearby attraction or a distant one, there are plenty of wonderful places for you to lead in 2020.Nashville, TennesseeMusic City knows how to throw a festive party at any time of year, but over New Yea
9、rs Eve you can enjoy the annual Jack Daniels Music City Midnight concert, offering a free show to the public to count down to the new year as a music note drops. In Nashville, the average flight price for January has been under $300 and the average price for a hotel has been under $250.Laguna Beach,
10、 CaliforniaIf your ideal destination involves sand, surfing, diving or sailing, slip away to Laguna Beach. During New Years week you can stay at high-end hotels with reasonable prices. At Casa Laguna Hotel Spa you can take advantage of charge-free beach chairs and breakfast as well as a heated swimm
11、ing pool. For a more cost-effective stay, consider checking into Laguna Beach Lodge.HonoluluNew Years Eve in Honolulu offers a winning combination of festive beachfront fireworks displays and family-friendly amusements. “There are various fun activities specially designed for families with kids of a
12、ll ages thats what makes it well-known,” says Carrie Peters, travel editor at H. Hotel deal site GoS shows rooms for under $200 per night for stays from Dec 30 to Jan 3, 2020.Portland OregonFor an undisturbed New Year, consider Portland, for the simple reason that you can walk anywhere without being
13、 bothered. Plus, you can stay in five-star accommodations without getting your wallet flat. GoS currently shows nightly rates at the Heathman Hotel, a four-and-a-half-star hotel, at $162 for stays between Dec 30 and Jan. 3, 2020.1. Which of the following is famous for music? A. Nashville.B. Laguna B
14、each.C. Honolulu.D. Portland.2. Laguna Beach is suitable for those .A. who are good at cookingB. who are lacking in moneyC. who want to kill their timeD. who enjoy water sports3. What does Honolulu specially offer this year? A. Festival fireworks.B. Family-based activities.C. Special theme parks.D.
15、Selected exhibitions.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】这是一篇应用文。本文章主要向读者介绍了四个旅游度假胜地,并对其特点进行了说明。【1题详解】细节理解题。根据第二段中“Music City knows how to throw a festive party at any time of year, but over New Years Eve you can enjoy the annual Jack Daniels Music City Midnight concert, offering a free show to the public to coun
16、t down to the new year as a music note drops.(音乐城知道如何在一年中的任何时候举办节日派对,但在新年前夕,你可以享受一年一度的Jack Daniel音乐城午夜音乐会,为公众提供免费表演,随着音乐音符的落下,为新年倒计时)”可知,Nashville是以音乐闻名的。故选A。【2题详解】推理判断题。根据Laguna Beach部分中“During New Years week you can stay at high-end hotels with reasonable prices. At Casa Laguna Hotel Spa you can t
17、ake advantage of charge-free beach chairs and breakfast as well as a heated swimming pool. For a more cost-effective stay, consider checking into Laguna Beach Lodge.(新年期间,您可以入住价格合理的高端酒店。在Casa Laguna酒店水疗中心,你可以利用免费的沙滩椅、早餐以及一个温水游泳池。如果想要更划算的住宿,可以考虑入住Laguna Beach酒店)”可知,在Laguna Beach 度假的话,可以享受低价而高端的服务,因此适
18、合经济紧张的人。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Honolulu部分中“There are various fun activities specially designed for families with kids of all ages thats what makes it well-known(有各种各样的有趣的活动是专门为有不同年龄的孩子的家庭设计的这就是它出名的原因)”可知,Honolulu出名的地方在于为带孩子的家庭提供有趣的活动。故选B。BGertrude was just an average kid with an average life. She lived i
19、n an average sized house in an average neighborhood. At home, she helped out just enough to get by. At school, she did just enough homework to stay out of trouble. She had straight Cs in all of her classes.One day Gertrudes teacher, Mr. Mister, stopped her after class. “Gertrude” he said, “I know th
20、at you can do better. Ive seen the work you do in class, and some of it is amazingWay better than C work.” Gertrude knew that there were moments when she tried a little harder than what everyone expected. But she just didnt have confidence in herself. She didnt really believe that she could change;
21、in fact, she was scared by the thought of having the power to become whatever she wanted. She stopped listening to Mr. Mister about half way through his speech and just nodded her head until he stopped.That night, Gertrude had a dream. It was ten years into the future and she was still living with h
22、er mom in her average neighborhood. A voice spoke in the dream: “The present is nothing more than the outcome of the choices made in the past. The future will be the results of the choices we make today.” Gertrude started crying average sized tears, because she knew that she helped shape the world i
23、n which she lived, and the choices she made produced the options she had. She woke up with her pillow wet.Gertrude was relieved to be back in middle school. She took a little more care in getting herself ready that morning, and she felt better than normal. She tried harder in school, and she felt sm
24、arter than usual. She helped more around the house and it looked better. Sure, there were still lots of things that Gertrude struggled with, but just trying her best made her feel better when she didnt succeed. Gertrude even became great at failing by learning from her mistakes.4. Which of the follo
25、wing words can best describe Gertrude in Paragraph 1? A. Popular.B. Optimistic.C. Common.D. Aggressive.5. Where did Gertrudes problem actually lie? A. In herself.B. In her family.C. In her teacher.D. In her studies.6. What did Gertrude learn from her dream? A. It is shameful to be an average kid wit
26、h an average life.B. The choices she makes at present will shape her future.C. The present is not the result of the choices made in the past.D. She could hardly do anything for the world in which she lived.7. What can we say for sure about Gertrude from the last paragraph? A. She suffered more.B. Sh
27、e failed in her attempts.C. She changed her attitude.D. She was glad about failures.【答案】4. C 5. A 6. B 7. C【解析】本文为一篇记叙文。文章讲述了Gertrude是一个普通的孩子,学习上也很普通,原因是她对自己不自信,没有付出努力,一次老师和她谈话后,她在梦里意识到自己的错误,发奋学习,有很大改变。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Gertrude was just an average kid with an average life. She lived in an average
28、sized house in an average neighborhood. (Gertrude只是一个生活平平的普通孩子。她住在一个普通社区里一间中等大小的房子里)”可推知,Gertrude可以被描述成普通的。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“But she just didnt have confidence in herself. She didnt really believe that she could change; in fact, she was scared by the thought of having the power to become whatev
29、er she wanted. (但她对自己没有信心。她并不真的相信自己能改变;事实上,一想到自己有能力成为自己想成为的人,她就感到害怕)”可知,Gertrude问题在于她自己。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“A voice spoke in the dream: “The present is nothing more than the outcome of the choices made in the past. The future will be the results of the choices we make today.”(一个声音在梦中说:“现在不过是过去选择的
30、结果。未来将是我们今天所做选择的结果。”)”可知,Gertrude从她的梦中认识到她现在所做的选择将决定她的未来。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“She tried harder in school, and she felt smarter than usual. She helped more around the house and it looked better. Sure, there were still lots of things that Gertrude struggled with, but just trying her best made her f
31、eel better when she didnt succeed. Gertrude even became great at failing by learning from her mistakes.(她在学校更加努力,她觉得自己比平时聪明。她帮忙做的家务越多,房子看起来就越好。当然,Gertrude仍然有很多事情需要努力,但是当她没有成功的时候,只要尽她最大的努力就会让她感觉好多了。Gertrude甚至通过从错误中吸取教训而变得善于从失败中取得成功)”可推知,Gertrude发生了根本的改变。故选C。CNext month, Im traveling to a remote area
32、of Central Africa and my aim is to know enough Lingalaone of the local languagesto have a conversation. I wasnt sure how I was going to manage this until I discovered a way to learn all the vocabulary Im going to need. Thanks to Memrise, the app Im using. It feels just like a game.People often stop
33、learning things because they feel theyre not making progress or because it all feels like too much hard work, says Ed Cooke one of the people who created Memrise. Were trying to create a form of learning experience that is fun and is something youd want to do instead of watching TV.Memrise gives you
34、 a few new words to learn and these are seeds which you plant in your greenhouse. When you practice the words, you water your plants. When the app believes that you have really remembered a word, it moves the word to your garden. And if you forget to log on, the app sends you emails that remind you
35、to water your plants.The app uses two principles about learning. The first is that people remember things better when they link them to a picture in their mind. Memrise translates words into your own language, but it also encourages you to use mems. For example, I memorized motele, the Lingala word
36、for engine, using a mem I createdI imagined an old engine in a motel room.The second principle is that we need to stop after studying words and then repeat them again later, leaving time between study periods. Memrise helps you with this, because its the kind of app you only use for five or ten minu
37、tes a day.Ive learnt hundreds of Lingala words with Memrise. I know this wont make me a fluent speaker, but I hope Ill be able to do more than just smile when I meet people in Congo. Now, I need to go and water my Vocabulary!8. What does Ed Cooke make an effort to do with Memrise? A. Create memorabl
38、e experiences.B. Make progress with hard work.C. Master languages through games.D. Combine study with entertainment.9. What do the underlined words water your plants in Paragraph 3 refer to? A. Learning new words.B. Being a Memrise user.C. Logging on to the app.D. Taking care of your garden.10. How
39、does Memrise work? A. By providing learners with interesting pictures.B. By helping learners lean from mistakes.C. By offering learners human translation services.D. By encouraging learners to link words to pictures in their mind.11. What is the authors attitude towards Memrise? A. Positive.B. Doubt
40、ful.C. Uncaring.D. Disapproving.【答案】8. D 9. D 10. D 11. A【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了一款名为Memrise的语言学习软件,它将学习和娱乐结合起来,效果很好。介绍了其运作方式以及运用到的两项学习原则。【8题详解】细节理解题。根据第二段“People often stop learning things because they feel theyre not making progress or because it all feels like too much hard work, says Ed Cooke one of t
41、he people who created Memrise. Were trying to create a form of learning experience that is fun and is something youd want to do instead of watching TV.(“人们经常停止学习东西,因为他们觉得自己没有进步,或者因为这一切感觉太辛苦了,”创建Memrise的人之一Ed Cooke说。我们试图创造一种有趣的学习体验形式,是你想做的事情,而不是看电视。”)”可推知,EdCooke把娱乐和想要学习的东西结合在一起,从而创造出了Memrise。故选D。【9题
42、详解】词义猜测题。根据画线词上文“Memrise gives you a few new words to learn and these are seeds which you plant in your greenhouse. When you practice the words, you water your plants. When the app believes that you have really remembered a word, it moves the word to your garden.”可知,MeMeLead给你一些新单词来学习,这些新词就是你种在“温室”里
43、的“种子”。当你练习这些单词时,你就“给你的植物浇水”。当应用程序认为你真的记住了一个单词时,它会把这个单词移动到你的“花园”。所以,如果你忘记登录,该应用程序会给你发送电子邮件,提醒你学习新单词。故画线短语意思为“学习新单词”。故选D。【10题详解】推理判断题根据第四段中“The first is that people remember things better when they link them to a picture in their mind. Memrise translates words into your own language, but it also encou
44、rages you to use mems.(第一个是,当人们在脑海中把事情和图片联系起来时,他们能更好地记住事情。Memrise可以把单词翻译成你自己的语言,但它也鼓励你使用“mems”)”由此可知,Memrise是通过鼓励学习者在脑海中把文字和图片联系起来运作的。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Ive learnt hundreds of Lingala words with Memrise. I know this wont make me a fluent speaker, but I hope Ill be able to do more than just smil
45、e when I meet people in Congo. Now, I need to go and water my Vocabulary!(我已经用Memrise学会了数百个Lingala单词。我知道这并不能使我成为一个流利的演讲者,但我希望当我在刚果与人见面时,我能做的不仅仅是微笑。现在,我要去学习新单词了)”可知 ,作者叙述了自己运用Memrise应用程序学习到好几百个单词的经历,而且要继续去学习新单词了,可推知,作者对Memrise持积极态度。故选A。D“All work and no play makes Jack a dull boy.” But now scientists
46、 have given us another warning: too much play with smart phones or computers makes you dull too.“Many focus on the benefits of digital devices in education but ignore the costs,” said Patricia Greenfield from the University of California, losing the ability to understand the emotions(情感) of other pe
47、ople is one of the costs.Greenfield and her research team did an experiment. They worked with 105 children who spend about 4.5 hours in front of screens on a school day. The students were asked to describe the emotions towards the pictures and videos of people who were happy, sad, angry or scared. T
48、hen, half of them attended a fiveday nature and science camp. There they had no smart phones, TV or computers. The other half stayed in school and spent the five days as usual. Five days later, all the children took the test again.Students who had been to the camp got about 5 percent more answers co
49、rrect than they had done before the camp. But the other group of students didnt show much improvement.The study is not perfect in some sense, said the researchers. But scientists say that the study is still a warning for us. “Emotional skills develop in practice and the brain develops through real c
50、ommunication.” said Professor Taylor, a professor at the university of San Francisco.Researchers talked to 2,000 parents of children aged 216 in the UK about what activities their children could do confidently. The results were surprising. Their children could use a tablet (平板电脑)(59%)and work a mobi
51、le phone (57%) more confidently than they could tie their shoe laces (鞋带)(53%)!So, spend more time away from mobile phones and computers if you want to be an understanding friend, and not a member of what the Daily Mail called Generation Helpless.12. According to Professor Greenfield, using digital
52、devices in education leads to .A. getting along well with family membersB. failing to understand other peoples emotionsC. making more mistakes when taking examsD. falling far behind others in all schoolwork13. Scientists think the results of Greenfields experiment .A. are far from perfectB. are quit
53、e surprisingC. are worth consideringD. need to be improved14. What can we know from the text? A. Students learned how to describe emotions in the experiment.B. Students living without screens did much better in studies.C. Too much play with digital devices raised some worries.D. Most of the UK child
54、ren couldnt tie their shoe laces.15. What is the best title for the text? A. Screens harm emotionsB. Here comes a digital worldC. Stay away from the InternetD. How people become addicted?【答案】12. B 13. C 14. C 15. A【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述了科学家对于人们长期接触电子产品造成的影响的测试。通过对几组学生不同的活动以后的情感测试,结果显示:长期接触电子产品会让人缺失一些情感因
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022三年级语文上册 第六单元 19 海滨小城生字课件 新人教版.pptx
