合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 合川市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(5)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。A classical guitarist was excited to hear from New York City police that his valuable guitar had been found. It disappeared almost a year ago when he got out of a cab and forgot to take the guitar with him. Laurence Lennon, 44, said
2、 he was running late that day. He was talking to his manager on his cell phone when he dashed out of the taxi. He said that he gave the driver $ 60 and told him to keep the change. He walked through the front doors of the concert hall still talking on the phone to his manager.Upon discovering his lo
3、ss, Lennon used his cell phone to call the police. The policewoman asked him for the name of the cab company, the number of the cab, and the name of the driver. He said that she had to be kidding.She told Lennon that he could file a missing items report at the police station or online. Lennon asked
4、for the online address. She told him that finding the guitar might take a couple of yearsfinding guitars was not as important as finding murderers and marijuana smokers. Then she told him to have a nice day.“This year has been depressing,” said Lennon. “I had to postpone the recording of two new CDs
5、. Ive been using borrowed guitars. And I was losing hope of ever recovering my guitar.”Lennon was reunited with his $ 100,000 musical instrument yesterday. The case and the guitar had been discovered in the corner of a coffee house only two blocks from where Lennon had lost it in the first place. Le
6、nnon had offered a $ 10,000 reward for its return. He said he would give the reward to the coffee house owner, who had informed the police.1It can be inferred from this reading passage that_.ALennon gave the driver much more money than what was actually neededBLennon couldnt give any useful informat
7、ion about the driver and his cabCLennon was too busy talking to his friend to remember to pay the cab driverDLennon used to work at the concert hall in New York City 答案:B推理判断题。根据第二段第二句“The policewoman asked him for the name of the cab company.and the name of the driver. He said that she had to be ki
8、dding.”说明他对出租汽车公司和司机的情况一概不知,认为警察这样问他简直是在开玩笑。 2The policewoman told Lennon_.Anot to worry about the guitarBto have a nice day in New York CityCto find the cab driver and talk to himDto wait with patience答案:D推理判断题。根据第三段第三句“.finding the guitar might take a couple of years.”说明警察认为寻找这把吉他会很难,大概需要几年时间,因此他得
9、耐心等待。选项A“不要着急这把吉他”不符合警察的本意和事实;B“祝他在纽约市玩得愉快”,原文中这是警察对他的安慰和祝福,不是事情的最重要内容;C“去找出租车司机跟他谈一下”这显然不可能,只有D“耐心等待”符合警察的本意。 3Which of the following is the most important according to the policewoman?AFinding a lost guitar.BFinding the cab driver.CFinding murderers.DEnjoying ones own life答案:C细节题。根据第三段“.finding gu
10、itars was not as important as finding murderers.”说明在警察看来寻找杀人犯比寻找吉他(当然和其他任何事相比都)更重要。4The underlined word“depressing”can be best explained by“_”Amaking people feel sadBmaking people unfortunateCmaking people losing moneyDmaking people losing good luck答案:A词义理解题。根据第四段第二句“I had to postpone the recording
11、of two new CDs. Ive been using borrowed guitars. And.”可推测出Lennon度过了一年很痛苦的日子,主要是丢掉了心爱的吉他和由于此事给他带来的种种事业中的不顺畅,因此可推测出depressing在这种的意思相当于making people feel sad。 阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Today, in many high schools, teaching is now a technical miracle of computer labs, digital cameras, DVD
12、 players and laptops. Teachers can e-mail parents, post messages for students on online bulletin(公告,告示) boards, and take attendance with a quick movement of a mouse.Even though we are now living in the digital age, the basic and most important element of education has not changed. Most students stil
13、l need that one-on-one, teacher-student relationship to learn and to succeed. Teenagers need instruction in English, math or history, but they also want personal advice and encouragement. Kids talk with me about their families, their weekend plans, their favorite TV shows and their relationship prob
14、lems. In my English and journalism classes, we talk about Shakespeare and persuasive(富有哲理的) essays, but we also discuss college basketball, the war in Iraq and career choices. Students show me pictures of their rebuilt cars, their family vacations, and their newborn baby brothers. This personal conn
15、ection is the necessary link between teachers and students that no amount of technology can improve upon or replace. A few years ago I had a student in sophomore English who was struggling with my class and with school in general. Although he was a humorous young man who liked to joke around, I knew
16、 his family life was far from ideal. Whenever I approached him about missing homework or low test grades, he always had the same reply, “It doesnt matter because Im quitting school anyway.” Even though he always said this in a half-teasing way, I knew he needed to hear my different opinion and my “v
17、alue of a high school education” lecture. He needed to hear this speech from me. After he left my class, he struggled through the next two years of school. But, he did finally graduate because we kept telling him to hang in there. Wed cared about him finishing school. Recently, I saw this former stu
18、dent working at a local Italian restaurant. I told him again how proud I was of him. He said that he was hoping to go back to school to become a certified electrician. I encouraged him to get that training. Students rely on compassionate teachers to guide, to tutor, to listen, to laugh and to cry wi
19、th them. Teachers provide the most important link in the educational processthe human one. 41. The first paragraph mainly talks about _. A. the variety of modern teaching methods. B. the wide use of modern technology in education C. the importance of teacher-parent relationship. D. the importance of
20、 using modern technology.42. The underlined word “ compassionate” in Para 5 means _. A. ambitious B. knowledgeable C. sympathetic D. generous43. According to the text, the most important element in education is _. A. teachers good instruction B. advanced technology C. teachers encouragement D. perso
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
