分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(6)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:442806
  • 上传时间:2025-12-02
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:67.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    合川市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
    资源描述:

    1、合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(6)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Education in the United States is compulsory for children up to about the age of sixteen. Most young people stay in school longer than that. Most graduate from high school at the age of 17 or 18. Almost half of these high school gra

    2、duates continue their education at a college or university. Education for most young people in this country is free up to the time they graduate from high school. There are private schools, but most parents send their children to public schools, where students do not pay tuition. When young people g

    3、o to college, however, they must pay tuition at a public university or a private university. University costs are going up a lot:private universities have become very expensive because the government does not help them. Who pays? The parents of children in college may have to pay more, or often stud

    4、ents may have to find jobs. These students have to worry about assignments and grades and also about their jobs. If they work too much at their jobs they may be absent from class or miss assignments or make too many errors on tests. They may even fail their courses and have to leave the university.F

    5、or many students, the problem of getting an education is not just a problem of homework and exams. They also have to make money to pay for tuition. And professors dont teach them how to do that! 1In the United States, almost half of the high school graduates_.Ago to colleges and universitiesBneed no

    6、t pay any tuitionChave to enter open universitiesDwork hard to avoid errors on tests答案:A本题考查细节题。由文章第二段第一句“Almost half of these high school graduates continue their education at a college or university”可知,几乎有一半的中学生毕业都在大学或学院里继续深造。 2Which of the following statements is NOT true?AMost parents prefer to

    7、send their children to public schools rather than to private schools due to tuition. BEducation is not free until the students graduate from high school.CUniversity costs are on the increase.DThe students may be absent from class if they work overtime. 答案:B本题考查细节理解。由文章第二段第二句“Education for most young

    8、 people in this country is free up to the time they graduate from high school.”可知,在这个国家,大多数年轻人接受的免费教育可持续到中学毕业,而这正与B的意思相反,因此B是正确答案。3The private university students have to pay more money for tuition because_.Athe government does not finance the private universities Bnone of companies support the priv

    9、ate universities Cthe teaching quality of the private universities are superior to public onesDthey have some trouble in passing the exams答案:A本题考查细节理解。由文章第二段第五句“University costs are going up a lot; private universities have become very expensive because the government does not help them.”可知,私立大学学费高昂

    10、的原因是政府不资助私立学校。4The main idea of the passage might be_.Aselecting a good university costs in the United States Bthe increase on university costs in the United StatesCthe argument about education in the United StatesDthe problem of getting an education in the United States答案:D本题考查主旨大意。纵观全文,一直谈论的都是在美国教

    11、育中遇到的问题,因此D项是正确答案。阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Australia-The vote for euthanasia(安乐死)was finally taken at 3:45 this morning. After six months argument and final 16 hours hot debates, Australias Northern Territory became the first legal authority in the world to allow doctors to take the

    12、lives of incurably ill patients who wish to die. The bill was passed by the vote of 15 to 10. Almost immediately word flashed on the Internet and was picked up, half a world away, by John Hofsess, the director of the Right to Die Society of Canada. He sent it on through the groups on-line service, D

    13、eath NET. Hofsess says, “We posted it all day long, because this isnt just something that happened in Australia. Its world history.” The full import may take a while to understand. The NT Rights of the Terminally III law has left physicians and citizens trying to deal with its moral and practical me

    14、aning. Some have breathed sighs of relief, but others, including churches, right to life groups and the Australian Medical Association, bitterly attacked the bill and the haste(匆忙,急忙) of its passage. But the tide is unlikely to turn back. In Australia where an aging population, life extending techno

    15、logy and changing community attitudes have all played their part other states are going to consider making a similar law to for euthanasia. In the US and Canada, where the right to die movement is gathering strength, observers are waiting for the dominoes(多米诺骨牌) to start falling. Under the new North

    16、ern Territory law, an adult patient can request death probably by a deadly injection or pill to put an end to suffering. The patient must be diagnosed as incurably ill by two doctors. After a “cooling off” period of seven days, the patient can sign a certificate of request. After 48 hours the wish f

    17、or death can be met. For Lloyd Nickson, a 54 year old Darwin man suffering from lung cancer, the law means he can get on with living without the fear of his suffering: a terrifying death from his breathing condition. “Im not afraid of dying from a spiritual point of view, but what I was afraid of wa

    18、s how Id go, because Ive watched people die in the hospital fighting for oxygen and clawing at their masks,” he says. 45. According to the text ,which of the following statements is TRUE? A. Australia now is the only country in the world to pass the law of euthanasia.B. All people in Australia dont

    19、have the same positive attitude to euthanasia. C. Many patients will ask their doctors for euthanasia because they are afraid of death. D. According to the law, if a patient requests death, his or her wish will be met after 48 hours.46. The underlined sentence in Para 2, “observers are waiting for t

    20、he dominoes to start falling.” means that observers are waiting to see _.A. the result of the game of dominoes.B. that peoples attitude to euthanasia will be changed.C. that the bill about euthanasia in Australia will come to an end.D. the similar bills will be passed in other countries.47. Australi

    21、a was the first country to pass the bill of euthanasia, but not USA or Canada. Which one is NOT the reason ?A. In Australia, the technology of extending life is advanced.B. In Australia, it is easy to deal with the moral and practical meaning.C. In Australia, old people take up great part in the pop

    22、ulation of the whole country.D. Australians gradually realize suffering from a terrible disease is worse than immediate death.48. It can be inferred from the text that _.A. when Lloyd Nickson dies, he will face his death with calm characteristic of euthanasia.B. physicians and citizens in Australia

    23、share the same view on euthanasia.C. other countries are going to consider making a similar law to deal with euthanasia.D. under the bill, patients requesting death are sure to be injected by deadly medicine.49. Whats the authors attitude to euthanasia?A. Negative B. Critical C. Positive D. Doubtful

    24、【参考答案】45、B 46-48 DBA 阅读理解练习【广东省2012届高三考前冲刺卷(四)】Marie Curie was a Polish physicist and chemist who lived between 18671934.Together with her husband,Pierre,she discovered two new elements (radium and polonium,two radioactive elements that they extracted chemically from pitchblended ore) and studied th

    25、e xrays they emitted.She found that the harmful properties of xrays were able to kill tumors.By the end of World War ,Marie Curie was probably the most famous woman in the world.She had made a conscious decision,however,not to patent methods of processing radium or its medical applications.Marie Cur

    26、ie was born on November 7,1867 in Poland and died on July 4,1934.Her codiscovery with her husband Pierre Curie of the radioactive elements radium and polonium represents one of the bestknown stories in modern science for which they were recognized in 1901 with the Nobel Prize in Physics.In 1911,Mari

    27、e Curie was honored with a second Nobel Prize,this time in Chemistry,to honor her for successfully isolating pure radium and determining radiums atomic weight.As a child,Marie Curie amazed people with her great memory.She learned to read when she was only four years old.Her father was a professor of

    28、 science and the instruments that he kept in a glass case fascinated Marie.She dreamed of becoming a scientist,but that would not be easy.Her family became very poor,and at the age of 18,Marie became a governess.She helped pay for her sister to study in Paris.Later,her sister helped Marie with her e

    29、ducation.In 1891,Marie attended the Sorbonne University in Paris where she met and married Pierre Curie,a wellknown physicist.Marie Curie contributed greatly to our understanding of radioactivity and the effects of xrays.She received two Nobel Prizes for her brilliant work,but died of leukaemia,caus

    30、ed by her repeated exposure to radioactive materials.36What is the main idea of the passage?ATo give us a general introduction to Madame Curie. BTo show us how Madame Curie discovered radium.CTo tell us how Madame Curie developed as a scientist.DTo tell us how Madame Curie received two Nobel Prizes.

    31、37Madame Curie was given the Nobel Prize in Chemistry because _.Ashe discovered radiumBshe separated pure radium and calculated its atomic weightCshe discovered poloniumDshe didnt patent methods of processing radium38Which of the following statements about Madame Curie is NOT true?AMadame Curie made

    32、 great contributions to medical science.BMadame Curie was very smart and ambitious when she was a child.CMadame Curie received two Nobel Prizes in Physics.DMadame Curies husband helped her a lot in her research.39We can infer from the third paragraph that _.Madame Curie got married when she was at c

    33、ollege.Madame Curie had a great ambition when she was young.Madame Curie loved teaching more than anything else.Madame Curie must have met a lot of difficulties to get high education.Her father had a great influence on Madame Curies future career.Madame Curie was very smart when she was a child.A BC

    34、 D40Which is the right order about Madame Curie according to the passage?amarried Pierrebattended universitycdiscovered radiumddetermined radiums atomic weightewon the Nobel Prize in PhysicsAb,c,a,d,e Bb,a,c,d,eCb,a,c,e,d Db,c,a,e,d36A主旨大意题。通读全文可知。37B细节理解题。根据文中第二段最后一句话可知答案。38C根据第二段内容可知居里夫人两次获得诺贝尔奖,第

    35、二次是诺贝尔化学奖。39B推理判断题。根据第一、二句话可知居里夫人非常聪明;第三句可知居里夫人的父亲对她有很大影响;第四句可知她有很大的抱负;根据第五句话可知她所遇到的困难。她当家庭教师只是由于家庭贫穷;根据最后一句话可知她在上大学期间遇到了其丈夫,但结婚不一定是在求学期间。40C细节理解题。根据全文可知答案为C项。阅读理解练习【广东省2012届高三考前冲刺卷(四)】Living in the wild can be hard.Finding food and staying safe arent easy.Each day,animals struggle to survive in the

    36、ir habitats.Not all animals get by on their own.Some animals form a close partnership with other kinds of animals.These pairings are called symbiotic (共生的) relationships.In a symbiotic relationship,the animals depend on each other.One animal helps the other meet its needs.Sounds good,right? Not alwa

    37、ys.Some animals are not very kind to their partners.In some cases,one animal meets its needs but hurts its partner.Take ticks,for example.These insects suck blood to live.To get blood,they attach themselves to other kinds of animals.Ticks can pass germs that cause disease instead of helping their ho

    38、sts.In other relationships,animals dont treat their partners so poorly.Both animals benefit from living with the other animals.Small animals called cleaner shrimps have found a way of helping fish at coral reefs.As their name suggests,the shrimps clean the fish.They hang out at what scientists call

    39、a cleaning station.A fish stops by.Then a shrimp climbs onto the fish and even steps into the fishs mouth.The shrimp uses its tiny claws to pick stuff off the fishs body.That can include dead skin,tiny pieces of food,and wee creatures that can hurt the fish.The fish gets a nice cleaning.The shrimp e

    40、njoys a tasty meal of fish trash.Small birds called plovers are also in the cleaning business.They have big customerscrocodiles.Crocs have long snouts (鼻子) filled with sharp teeth.Cleaning them is tricky.When a croc opens its mouth,the plover hops right in.The croc does not snap its snout shut.Inste

    41、ad,it lets the plover eat small,harmful animals attached to the crocodiles teeth.The plover gets an easy meal while the croc gets clean teeth.1The text is mainly about _.Athe hard life in the wildBsome dangerous animalsCanimals living togetherDanimals in a symbiotic relationship2According to the tex

    42、t,in a symbiotic relationship,_.Aanimals depend on each otherBbirds depend on animals for foodCboth sides can get helpDnot all animals treat their partners well3Why do the cleaner shrimps clean the fish?ATo get fish trash for food.BTo eat wee creatures.CTo help fish go out of coral reefs.DTo get foo

    43、d for fish.4When plovers hop into crocodiles mouths,they _.Aare really to clean crocodiles teethBare to make crocodiles happyCarent afraid of being eatenDarent happy to clean the crocodiles teeth5According to the text,it can be inferred that _.Aliving in the wild can be hardBdifferent animals have d

    44、ifferent living waysCcrocodiles mainly live on plovers来源: Dticks are useful to some animals参考答案1D主旨大意题。本文主要是介绍了生物界的一种共生现象,也就是说生物之间相互依存,相互帮助。故答案选D项。选项C表达语意不准确,表达范围太广。2D深层理解题。由文章第二、三、四段可知,有共生现象的动物中,有的是相互得到帮助,而有的是单方面的。故答案为D项。3A细节理解题。由文章第四段可知,cleaner shrimps之所以要帮助鱼清理垃圾,主要是因为想得到它们想吃的食物fish trash。故答案为A项。4C细节理解题。由文章最后一段可知,plovers是不担心被鳄鱼咬伤的,因为鳄鱼是希望plovers这样做的,而对于plovers而言,其真正的目的是为了得到自己的食物。故答案为C项。5B推理判断题。文章第一段就提到有些动物是靠自己去捕捉食物,而文章又举例讲了一些动物是靠共生来获取食物的,也就是说不同的动物有不同的方式来生存,所以答案为B项。选项A是文章直接叙述的;选项C表达与原文不一致;选项D是无法推断出的。阅读理解练习阅读理解练习

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(6)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442806.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1