合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 合川市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、合川市2016高考英语短二轮:阅读理解训练(7)及答案阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Good morning. The program today is about music.The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddesses of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Todays pro
2、gram brings together music from different corners of the world.Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays an important part in almost everyones life. Babies and young children love to hear people singing to them. Whe
3、n they are a little older, they like to sing the songs they have heard.When children go to school, their world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they reach high school, they become more and more interested in listening to pop music. The records we have chosen for
4、 you today are from American country music, Indian music, pop music and so on. Music has different meanings for everyone. It can make people happy or it can make them sad.Music is now heard everywhere, in shops and buses and at home. In this program we shall study the language of music.We shall be t
5、rying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel. It is worth making the effort. Only then can we say why one piece of music is good and another is bad.Now, here comes the music today, I shall explain why they are all good music.1. What is the fi
6、rst paragraph mainly about?ASome knowledge about music.BThe origin of music.CSomething about the announcer.DSome questions about music.2. Which of the following is NOT the purpose of this music program?ATo study the language of music.BTo learn more about music.CTo find out how music expresses people
7、s feelings. DTo tell us we should listen to music every day.3. Why should we study music a lot according to the text? ATo tell whether a piece of music is good or not. BTo learn about the development of music.CTo have a talent for music.DTo know more about the society.4. What does the announcer thin
8、k about the function of music in our life?AIt is important to almost everyone.BIt is necessary for the young.CIt plays a great role when we are children.DIt decides our future.解题导语本文主要讨论了一个主要涉及世界各地的音乐的节目,然后对音乐进行了阐述。1解析:选A。主旨大意题。第一段主要讨论了这个节目主要涉及世界各地的音乐,然后对音乐进行了阐述。故选A。2解析:选D。细节理解题。A、B、C三项在第二段中都提到了,文章未
9、提及D项。故选D。3解析:选A。细节理解题。根据第二段的最后一句Only then can we say why one piece of music is good and another is bad.可知。 4解析:选A。细节理解题。根据第一段的But we know that music plays an important part in almost everyones life.以及下文的内容可知。阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A person named Bernard Jackson today is a free man,
10、 but he has many bitter memories. He spent five years in prison after a jury (陪审团)wrongly convicted (判处有罪) him of raping two women. At Jacksons trial, although two witnesses testified that Jackson was with them in another location at the time of the crime, he was convicted anyway. Why? The jury beli
11、eved the testimony(证词)of the two victims, who positively identified Jackson as the man who had attacked them. The court eventually freed Jackson after the police found the real criminal.Many factors influence the accuracy of eyewitness testimony. For instance, witnesses sometimes see photographs of
12、several suspects before they try to identify the person they saw in a group of people. They can become confused by seeing many photographs of similar faces. The number of people in the group, and whether it is a person or a photograph, may also affect a witnesss decision. People sometimes have diffi
13、culty identifying people of other races. The questions the police ask witnesses also have an effect on them.Many people believe that police officers are more reliable than ordinary people. Psychologists decided to test this idea, and they discovered that it is not true. Two psychologists showed a fi
14、lm of crimes to both police officers and civilians. The psychologists found no difference between the police and the civilians in correctly remembering the details of the crimes.Despite all the possibilities for inaccuracy, courts cannot omit eyewitness testimony from a trial. American courts depend
15、 almost completely on eyewitness testimony to resolve(决定)court cases. Sometimes it is the only evidence to a crime, such as rape. Furthermore, eyewitness testimony is often correct. Although people do sometimes make mistakes, and convict innocent people, more importantly, eyewitness testimony has ri
16、ghtly convicted a larger number of guilty people.American courts depend on the ability of the twelve jurors, and not the judges, to determine the accuracy of the witnesss testimony. It is their responsibility to decide if a certain witness could actually see, hear and remember what happened.50. Bern
17、ard Jackson was found guilty and sentenced 5 years prison because_.A. the victims insisted that he was the attackerB. he admitted the crime of raping two womenC. the police discovered evidence leading to his guiltD. the eyewitness proved the victims testimony51. The following statements may be the r
18、easons for why sometimes the eyewitness testimony is not accurate EXCEPT _.A. the eyewitness is confused by the polices questionsB. the eyewitness is shown photos of many similar facesC. the eyewitness lacks the professional help from policeD. the eyewitness cant identify people of other races clear
19、ly.52. An inaccurate eyewitness testimony may lead to_.A. the misunderstanding of the case B. the disbelief in the courtC. the disrespect for the eyewitness D. the conviction of an innocent person53. Eyewitness testimony is important because _. A. it can be relied on to detect criminals in all cases
20、. B. it is sometimes the only way to resolve court cases. C. it is sometimes the only clue for police investigation. D. it is more reliable than physical evidences to a crime.54. According to the text, we can infer that _.A. eyewitness testimony is valuable, though sometimes incorrect.B. police iden
21、tification is more reliable than that of the ordinary peopleC. crime victims often fail to give positive identification of the suspectsD. the jury relies on the judge than the eyewitness for a decision【参考答案】49、CA 51-54 CDBA 阅读理解练习阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(三)】AShould ecigare
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
