吉林省五地六市联盟2018_2019学年高二英语期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 联盟 2018 _2019 学年 英语 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省五地六市联盟2018-2019学年高二英语期末考试试题(含解析)本试卷分第I卷 (选择题) 和第II卷(非选择题)两部分。满分150分,考试用时120分钟。考试结束,将答题卡交回。第卷(选择题,共90分)第一部分 听力(共两节,每题1分,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the woman want to do?A. Mail a letter.B. Use
2、the restroom.C. Find the police station.【答案】B【解析】【分析】W: Can you tell me where the nearest public bathroom is, please?M: Actually, Im looking for one myself! Maybe we should ask that policeman over there in front of the post office. Im sure hed know.【详解】本题为听力题,解析略。2.What will the man do first?A. Go t
3、o New York.B. Meet the woman.C. Visit Washington, D.C.【答案】A【解析】【分析】W: If I go to Washington, D.C., will you meet me there?M: I have to go to New York. But if I have time, Ill meet you there on Friday.【详解】本题为听力题,解析略。3.What is the relationship between the woman and Dr. Philips?A. Hostess and gardener.
4、B. Neighbors.C. Doctor and patient.【答案】B【解析】【分析】M: Who is that guy cutting the grass across the street?W: Thats Dr. Philips. He just moved in to the Hendersons old house last weekend. You should go over there and introduce yourself.M: Good idea. I could always use a new friend.【详解】本题为听力题,解析略。4.How d
5、oes the man feel about the test?A. Confident.B. Worried.C. Sleepy.【答案】A【解析】【分析】W: Are you worried about the test today? Ive been studying all week for it.M: I didnt need to study very much. Science comes natural to me. I could probably do the test with my eyes closed.【详解】本题为听力题,解析略。5.Where does the
6、conversation probably take place?A. In a bookstore.B. In an office.C. In a storehouse.【答案】C【解析】【分析】W: This is where we store everything before they get sent out to one of our five branches. If you have any questions, Ill be in my office on the third floor.M: I should be fine. Everything I need is in
7、 my employee brochure.【详解】本题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What happened to the mans sunglasses?A. They fell into the pool.B. He destroyed them by accident.C. He left them back in the room.7. Where does the woman suggest they go?A. The pool.B. The beach.C. The gift shop.【答案】6. B
8、7. C【解析】M: The sun is so bright here by the pool! I wish I had my hat.W: You left it at home?M: I think so. It was in my suitcase before we went to the airport, but I must have taken it out.W: What about your sunglasses?M: Well, those broke on the first day. They fell onto the beach, and I sat on th
9、em by accident.W: Youve had some bad luck on this vacation so far, honey! Hey, lets go to the hotel gift shop and buy you a new hat. I want to get a new bathing suit anyway.M: Great! Let me just get my walletW: Whats wrong?M: Youre not going to believe what I left back in the room【6题详解】本题为听力题,解析略。【7
10、题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What is the presentation mainly about?A. The causes of climate change.B. The results of climate change.C. The prevention of climate change.9. Where did the man get his information?A. From a film.B. From a website.C. From a book.【答案】8. B 9. A【解析】W: That was a very i
11、nteresting presentation. I never knew climate change was affecting our oceans like that.M: Me neither, until I looked into it. Its scary to think that we cant change some of the things weve done to our planet.W: I wish you would have talked more about what we can do to stop it.M: Well, the damage ha
12、s already been done. Plus, my speech was meant to present the reality of the situation, nothing more.W: How did you learn about all this stuff?M: I read a novel that got me interested in the idea, but I got all my information from a movie. It was much easier than having to do research online.W: I be
13、t. Can you give me the name of the book you read? I need to choose a story to read for my book report.【8题详解】本题为听力题,解析略。【9题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What event took place right after lunch?A. A dance.B. A ceremony.C. A play.11. What grade did Johnny probably just finish?A. Grade 11.B. Grade
14、10.C. Grade 9.12. Who won an award for their achievement in sports?A. Chris.B. Paul.C. Mary.【答案】10. C 11. A 12. C【解析】W: How was your last day of school, Johnny? Tell me all about it.M: It was so much fun, Mom! Right after lunch, we watched the schools performance of The Wizard of Oz.W: Dont you have
15、 a couple of friends in that play?M: Yeah. Chris and Lina were in the play.W: How did the awards go? Did you win anything?M: The awards were boring. I won “Most Improved Musician” and “Outstanding Achievement in Math”.W: But thats great! Why was it boring?M: Because after our awards, we had to watch
16、 the 9th and 10th graders get theirs. Those younger kids always take so long!W: What about your friends?M: Mary won “Best Athlete” and Paul won “Outstanding Academic Achievement”.W: Good for them. Are you going somewhere this evening? I was just about to make some dinner.M: We have the school dance,
17、 remember? Im going to shower and go back to school.W: All right. Have a good time.【10题详解】本题为听力题,解析略。【11题详解】本题为听力题,解析略。【12题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What course is the woman taking now?A. Criminal behavior.B. Psychology.C. Ecology.14. How many courses is the man taking?A. Three.B. Four.C. F
18、ive.15. What does the man probably want to be in the future?A. A policeman.B. A math teacher.C. An engineer.16. What is the womans attitude to her professors?A. She admires them.B. She is afraid of them.C. She is disappointed in them.【答案】13. B 14. A 15. C 16. A【解析】M: Whats wrong, Kathy? You look dis
19、appointed.W: Thats because I am. I didnt get into the course I wanted to, which means I have to take it next term.M: I remember you saying you wanted to get into psychology. Was that it?W: No, it was ecology. Im in psychology now. Apparently, it is recommended to take them at the same time.M: One te
20、rm is not a long time. Whats the big deal?W: Because Im taking four classes next term, and one of them is criminal behavior, which is really hard. I dont know how Im going to manage another one.M: That is two more than Im taking. You are going to be so busy.W: I know! Anyway, enough about me. How ar
21、e your classes going?M: Tough. In order to get my engineering certificate, I have to take all these advanced math classes. My professor isnt very nice, either.W: Ive been lucky with my professors. We have interesting lectures, and I can tell they love what theyre doing. I hope one day I will be some
22、one like them.M: You will. I know it.【13题详解】本题为听力题,解析略。【14题详解】本题为听力题,解析略。【15题详解】本题为听力题,解析略。【16题详解】本题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。17. Which city is the closest to Huacachina?A. Ica.B. Comatrana.C. Lima.18. What makes Huacachina so remote?A. Its in a desert.B. Its on an island.C. Its in the mountains.19. H
23、ow might the lake in Huacachina be described?A. It is blue like the sky.B. It is deep like the ocean.C. It is shiny like the glass.20. What is the best way to get around the village?A. Taking a taxi.B. Walking.C. Taking a bus.【答案】17. B 18. A 19. C 20. B【解析】Huacachina is a remote village in the count
24、ry of Peru. After flying into the capital of Lima, you need to take a bus to Ica. If you like visiting ancient temples, you can go to Comatrana instead. It is nearer to Huacachina than Ica. Keep in mind that taxis here will charge you more money, because they are the only way into Huacachina. Fortun
25、ately, it is only a 20-minute ride. Once you get to Huacachina, you will realize it is completely surrounded by desert as far as the eyes can see. In the middle of the small village is a small natural lake. Villagers say the lake looks like a mirror, and that the blue sky above looks like an upside-
26、down ocean. The mud from its green waters is said to have deep curing qualities. For entertainment you can bathe in the lake, drive sand-vehicles, or explore the village, which takes less than 10 minutes to walk across. If you want a peaceful vacation in a unique place, Huacachina is the hidden trea
27、sure you are looking for.【17题详解】本题为听力题,解析略。【18题详解】本题为听力题,解析略。【19题详解】本题为听力题,解析略。【20题详解】本题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,每题2分,满分40分)第一节(共15小题,满分30分)AThe National Beekeeping Centre Wales is a free attraction in the countryside that teaches children about the importance of honeybees with the chance to try lots
28、of local honeys.This friendly visitor centre is a supporter of Welsh honeybees, which are increasingly under threat from climate change and loss of wildflower meadows (草地). It raises visitors awareness of environmental issues and shows the 4,000-year history of beekeeping and honey-making, from the
29、ancient Egyptians to the Romans. A Hive (蜂巢) Aid scheme lets you adopt a beehive(from 50 per person), and regular courses (from 60 per person) train new generations of beekeepers.Fun factBees pollinate (授粉) about a third of everything we eat and play an important role in sustaining (维持) our ecosyste
30、ms. In economic terms, honeybee pollination could be worth up to 200m to the UK alone.What about lunch?Next door is the Furnace Tearoom, part of the Bodnant Welsh Food Centre, which serves light bites wraps (卷饼), fruit salads (7) and coffee. And the nearby Pavilion Restaurant at the National Trusts
31、Bodnant Garden has cooked food, including baked potatoes (5) and daily specials such as local casseroles (焙盘) with bread rolls (6), plus coffee and cakes.Exit through the gift shopThere is a range of bee-themed gifts in our gift shop, including bee toys (2), wooden honey candy (2) and a selection of
32、 honeys all made by Welsh producers (5). The bestselling Bodnant honey (8) goes fast.Getting hereWe are located just off the A470 on the Bodnant Estate in the Conwy Valley, and 10 minutes from the A55 north Wales coast road. Follow the brown signs just after Bodnant Gardens.Value for moneyVisits and
33、 activities for kids are free, though donations are welcome. Taster days (from 60) and the weekend beekeeping course (80 per person) are held at Abergwyngregyn village, 10 miles west down the A55.Opening hoursThe Visitor Centre opens daily from 10 am-4 pm but it is volunteer-run, so phone ahead to c
34、heck. Expect lots of fun activities around the annual Conwy Honey Fair.21. What do we know about the National Beekeeping Centre Wales?A. It makes money mainly by selling local honeys.B. It invites visitors to adopt a beehive for free.C. Its an educational center about beekeeping.D. It shows visitors
35、 Wales long wildflower meadows history.22. You can buy _ at the Furnace Tearoom.A. bread rollsB. fruit saladsC. baked potatoesD. local casseroles23. Where is the National Beekeeping Centre Wales?A. In the village of Abergwyngregyn.B. Opposite Bodnant Gardens.C. Off the A55 Wales coast road.D. Next t
36、o the A470 on the Bodnant Estate.24. How much would you have to pay for the weekend course and two bee toys?A. 64B. 76C. 84D. 96【答案】21. C 22. B 23. D 24. C【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了威尔士国家养蜂中心一个免费的乡村景点,告诉孩子们蜜蜂的重要性。【21题详解】细节理解题。根据第一段内容The National Beekeeping Centre Wales is a free attraction in the countrysi
37、de that teaches children about the importance of honeybees with the chance to try lots of local honeys.可知,这里是乡村里一个免费的景点,在这里可以通过提供品尝蜂蜜的机会来教导孩子们,让他们懂得蜜蜂的重要性,故选C。【22题详解】细节理解题。根据What about lunch?部分可知,在Furnace Tearoom可以买fruit salad,故选B。【23题详解】细节理解题。根据Getting here部分可知,National Beekeeping Centre距离the A470
38、on the Bodnant Estate很近,故选D。【24题详解】细节理解题。根据Exit through the gift shop部分可知,一个bee toy是2元,两个是4元;由Value for money可知,weekend beekeeping course是人均80元,因此一共是84元,故选C。【点睛】细节理解题细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题
39、则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。经常有新技术对将来人们工作和生活不良影响的预测,但事实证明结果并不是那样,我们有必要否定预测,以减少人们的恐惧。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。比如小题4,根据Exit through the gift shop部分可知,一
40、个bee toy是2元,两个是4元;由Value for money可知,weekend beekeeping course是人均80元,因此一共是84元,故选C。BWhen I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life. I was a total outsider, bullied (欺凌) at school. I felt completely alone in my small town.But by starting to do vo
41、lunteer work when I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness made me feel like my life had a greater purpose. The more positive energy I shared, the more kindness and appreciation I received. I realized that my purpose in life would be to re
42、ach out to people, specifically teenagers, and help them feel less alone.Books were my true friends back then. I was so thankful that the authors wrote those books. The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books th
43、at would help other teenagers the way those books helped me.After surviving terrible experiences at school and at home, I made a choice to take the optimistic, positive road in the next steps of my journey. My dream career, one I thought was only possible for the authors I loved, is what I am doing
44、now. I have been a full-time author of teen novels since 2007 and am grateful for this amazing opportunity to reach out to readers every single day.Kindness saved me when I needed help the most. Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through.
45、But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change.25. What was the authors life like when he was 12?A. Boring.B. Peaceful.C. Unhappy.D. Meaningful.26. How did the volunteer work benefit the author?A. It made him popular in his town.B. It helped him find the meaning of life
46、.C. It helped him understand others lives better.D. It helped to shape his dream career.27. Why did the author choose writing as his job?A. He was inspired by his teacher.B. He could pass positive energy to readers.C. He wanted to share his school experiences.D. He found he had a talent for writing.
47、28. What does the author suggest readers do in the last paragraph?A. Say no to bullies bravely.B. Make positive changes in their lives.C. Treat others with kindness in daily life.D. Learn to care more about others feelings.【答案】25. C 26. B 27. B 28. C【解析】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己参加志愿活动的经历,告诉人们:一次小善举也可能改变一个人的一
48、生。【25题详解】推理判断题。由第一段When I was 12 years old, I already knew that my teen years were going to be the worst years of my life.可知,十二岁时,“我”就意识到青少年时期是“我”一生中最糟糕的阶段。接着介绍了糟糕状况的表现“I was a total outsider, bullied at school”,“我”觉得自己是局外人,说明此时的生活是不如意的。因此答案为C。【26题详解】推理判断题。由第二段“But by starting to do volunteer work w
49、hen I was 14, I turned my problem into a passion for helping others. The opportunity to practice kindness in the face of so much anger made me feel like my life had a greater purpose.”可知,但是在我14岁的时候开始做志愿者工作,我把我的问题变成了帮助别人的热情。面对如此多的愤怒,我有机会实践仁慈,这让我觉得我的生活有一个更大的目标。因此推断参加志愿活动给“我”提供了表达善意的机会,让“我”感觉到生活有更大的意义。
50、因此答案为B。【27题详解】细节理解题。由第三段The kindness they offered me with their books saved my life. One of my biggest dreams was to become an author so I could write books that would help other teenagers the way those books helped me.可知,书中作者的善意拯救了“我”的生活,“我”最大的梦想就是成为一名作家,可以写书去帮助其他的青少年,把善意传递给他们。因此答案为B。【28题详解】推理判断题。由
51、最后一段Even small acts of kindness can change someones life. You never know what someone else is going through. But by practicing daily kindness, you become an architect of positive change.可知,作者在提醒我们注意善意的力量,一次小善举也可能改变一个人的一生,平时以善意待人,会让人们成为积极改变的缔造者。因此答案为C。A、D两项未体现,B项不符合作者意思,作者强调的是在平时生活中对他人施以善举,而不是改变自己的生活
52、。CThis may be sad to hear, but the number of Britains famous red telephone boxes has been falling for decades. The phone box is iconic (标志性的) to foreign fans of Britain and visitors to the country. There are still many left to enjoy, however.There is deep feeling for the bright red iron-and-glass bo
53、xes with the Queens coat of arms. The places that still have the red box are mostly small and in the countryside. In these places, the phone box may be a symbol of community, as well as a landmark.But there are still several cities, including London, that still have original red phone boxes in place
54、.For tourists, they probably make the perfect background for a selfie (自拍照). Visit London any day in the summer and youll see people with their smart phones taking photos with the red box behind them. People who receive the photo will have no trouble guessing where the selfie was taken.Ever since mo
55、bile phones became more widespread, there has been less and less point in public phones. But although the red boxes are no longer popular places to make a call from, new uses are being found for them all the time. The famous design created by Giles Gilbert Scott back in 1924 lives on, but in ways th
56、e British architect would never have imagined.Some of the new ways the phone boxes are being used are quite unusual. For example, some have been changed into tiny coffee shops. Others are hat stores. In one remote area of the country, a red box that had not been used for a long time has been turned
57、into a small lending library.Even back in their heyday in the last century, phone boxes were put to other uses. Some people even used them as toilets in an emergency.But for many, they were a safe place to hide if you were caught up in the rain. Britains weather is unpredictable: sun one moment, hea
58、vy rain the next. So if you are planning to visit the UK and want the perfect British selfie, standing inside a red telephone box in a rainstorm may be your best bet.29. According to the author, the red phone boxes in Britain are special because .A. they can be put into different kinds of useB. they
59、 are only found in the British countrysideC. they hold great meaning to some British communitiesD. they have a deep connection with the royal family30. We can learn from the article that British red phone boxes .A. are mostly made of wood and glassB. first appeared in big cities such as LondonC. wer
60、e designed by a British architect in the 1930sD. are not used much for phone calls these days31. The underlined word “heyday” in the second to last paragraph probably means .A. a popular timeB. a bad timeC. an unusual timeD. a happy time32. The purpose of the last paragraph is to .A. explain how to
61、deal with Britains changeable weatherB. describe a common way of making use of a red phone box in the UKC. advise visitors to take a selfie standing inside a red telephone boxD. show how to use a red phone box in the case of an emergency【答案】29. C 30. D 31. A 32. B【解析】文章主要讲述英国著名的标志性的建筑物红色电话亭随着移动电话的使用
62、,公用电话就越来越少,红色电话亭开始有了更多的用途。【29题详解】推理判断题。根据“The phone box is iconic (标志性的) to foreign fans of Britain and visitors to the country.”电话亭对于外国球迷与其他国家的来访者是标志性的。可知红色电话亭对英国来说有很大的意义。根据题意,故选C。【30题详解】推理判断题。根据“There is deep feeling for the bright red iron-and-glass boxes with the Queens coat of arms.” 鲜红的铁和玻璃盒子里
63、有女王的纹章。可知选项A错误;文章中并未提及电话亭首次出现在哪个城市,选项B错误;根据“The famous design created by Giles Gilbert Scott back in 1924 lives on”著名的设计是由Giles Gilbert Scott在20世纪20年代设计的,选项C错误;根据“But although the red boxes are no longer popular places to make a call from” 尽管红色盒子不再是人们打电话的热门地方,根据题意,故选D。【31题详解】词义猜测题。根据“Even back”即使过去,
64、与现在相比,过去为电话亭使用的鼎盛时期。故选A。【32题详解】主旨大意题。根据“But for many, they were a safe place to hide if you were caught up in the rain.” 但对许多人来说,如果你被雨淋了,那是个安全藏身的地方。可知最后一段讲述了一个在英国使用红色电话亭的常用方法。故选B。【名师点睛】推理判断型推理判断题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信
65、息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。推理判断题常常可以分为如下几类:(1)细节推断。如时间、地点、人物关系等;(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;(3)目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度;(4)预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。例如:本题中的第2小题。【解题剖析】此题属于推理判断型中的(2)逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因。DThe World Health Organization recently said that it planned to ad
66、d gaming disorder (游戏成瘾) to its new list of disease classifications, angering the gaming industry but pleasing doctors who hope it may make treatment more easily available.Some US experts said it would make little difference when it comes to helping people with the disorder, although others said it
67、would bring attention to a disorder that people sometimes dont recognize. So some experts disagree WHOs plan.Many of us enjoy video games, but does playing our favorite game for a couple of hours every night mean were suffering from gaming disorder? Not according to the WHO.The symptoms listed by th
68、e WHO include a lack of control over gaming, treating gaming more seriously than other life interests and daily activities, and continuing to play games despite the negative consequences that playing them might have.“The behavior pattern is enough to result in significant damage to ones personal fam
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(福建专版)2024春八年级语文下册 第六单元 名著导读《钢铁是怎样炼成的》摘抄和做笔记作业课件 新人教版.ppt
