吉林省公主岭市范家屯镇第一中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省公主岭市范家屯镇第一中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 公主岭市
- 资源描述:
-
1、英语试题本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡交回。第卷(选择题)注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分听力部分(共20小题;每小题1.5分,满分30分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. When are the lines at
2、 the supermarket the longest?A. In the evening. B. On weekday mornings. C. On the weekend.2. What will the woman do?A. Write a poem. B. Read the mans poem. C. Ask the man for some advice.3. Where will the woman go this weekend?A. To America and Mexico. B. To Mexico and French. C. To America and Fren
3、ch.4. What has the woman been doing?A. Studying. B. Resting. C. Playing.5. Where does the conversation probably take place?A. On a train. B. At a subway station. C. At a bus stop.听第6段材料,回答第6、7题。6. Where does this conversation take place?A. In a parking lot. B. On a busy street. C. In a police statio
4、n.7. What did the woman do? A. Called the police. B. Drove through the red light. C. Intended to take a left turn.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why did the woman join the club mainly?A. To lose weight. B. To make friends. C. To become a professor.9. What does the man ask the woman to do?A. Just listen to him.B.
5、 Try a new diet immediately.C. Try a systematic training program.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman plan to do?A. Buy all the furniture for her new house. B. Buy some study supplies for herself. C. Buy some office supplies for her husband.11. Which of the following is mentioned in the conversa
6、tion?A. Office Depot. B. Office Deposit. C. Offence Depot.12. What is the most probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Colleagues. C. Customer and salesperson.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who might the woman be?A. A librarian. B. A high school teacher. C. A college professo
7、r.14. How many famous writers did the woman mention?A. 2. B. 3. C. 4.15. About which section does the man need the womans suggestion?A. The literature room.B. The exhibition gallery.C. The dance studio.16. What will the man send the woman?A. A list of paintings. B. A list of plays. C. A list of book
8、s. 听第10段材料,回答第17至20题。17. What kind of gifts is the woman talking about?A Thanksgiving Day gifts. B. Birthday gifts. C. Christmas gifts18. How many grandchildren does the woman have?A. Four. B. Seven. C. Eleven.19. Where did the womans granddaughter put her gift?A. In a bag. B. In a box. C. In an env
9、elope.20. What impressed the woman most about the gift?A. That Her granddaughter used French to express herself.B. That Her granddaughter showed great love with simple words.C. That Her granddaughter bought the gift with all her money.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C
10、和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A If you will be cycling, you will need to know what these traffic signs and signals mean. A sign like this one means that there is a bike lane(道). If there is a bike lane, you are required to use it. If there is not a bike lane, you should ride with traffic as far to the righ
11、t side of the road as possible. When the signal light turns green, cars go. When you cross the street at a signal light, you should wait for the walk signal. Be sure to look carefully to the left, right and left again, before crossing the street.When the signal light turns yellow, car drivers should
12、 slow down and prepare to stop. You should not cross if the light is yellow. The light is about to turn red, and cars will enter the intersection(十字路口). This signal is the WALK sign. It has a picture of a person walking instead of using the word WALK. This signal is the DONT WALK sign. It is part of
13、 the signal with the picture of a person walking. This is a picture of a red hand, meaning you should stop. You should wait to cross the street until the green picture of the person walking is showing. Car drivers and bikers must come to a complete stop at STOP signs.A yield sign means to slow down
14、and be ready to stop. If there are pedestrians(行人)or vehicles in or nearing the intersection, you must stop. If there is no traffic in or nearing the intersection and it is safe, you may go through.This sign means you are coming to a crosswalk. Car drivers and bikers must stop to allow people in the
15、 crosswalk to cross the street.1. The passage is intended for .A. car driversB. skatersC. bikersD. pedestrians2. If you see the sign while riding a bike, you are required to .A. take the bike laneB. stop your bikeC. ride close to the right side of the roadD. ride in the middle of the road3. Which of
16、 the following signs has the same meaning as the sign?A. B. C. D. 4. When the signal light turns yellow, cyclists .A. can cross the roadB. should walk across the roadC. should waitD. can enter the intersection【答案】1. C 2. A 3. D 4. C【解析】【分析】本文是说明文。介绍了一些交通标志和信号灯的知识,人们不仅应该了解各种交通标志的含义,还应该自觉遵守交通规则。【1题详解】
17、推理判断题。根据第一段If you will be cycling, you will need to know what these traffic signs and signals mean.可知,文章主要是写给骑自行车的人的,故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二段If there is a bike lane, you are required to use it.可知,如果有自行车道,骑自行车的人必须走自行车道,故选A。【3题详解】细节理解题。A图标表示“减速并准备停止”;B图标表示“通行”;根据第六段This is a picture of a red hand, meanin
18、g you should stop.可知,有一只红色的手的标志是“停止”的意思,即Dont walk,故选D。【4题详解】细节理解题。根据第四段You should not cross if the light is yellow. The light is about to turn red, and cars will enter the intersection(十字路口).可知,当交通灯变黄时,不能穿过十字路口,应该停下来等待交通灯变成绿色,故选C。BIndia has a very vast history and heritage(遗产). The country has witn
19、essed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore. Historical tours in India provide everything that a travel
20、er expects from his/her journey. These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.Historical tours of India generally consisted of four phases: ancient, medieval(中世纪的), modern India and contemporary(当代的)India. Some of the historical travel packages are:Forts and Palaces
21、The rich cultural past of India is reflected in the countless(无数的)forts and palaces across the country. Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. Some of the famous forts and palaces are: Agra Fort (Agra)
22、, Fatehpur Sikri (Agra), Hawa Mahal (Jaipur), Amber Fort (Jaipur), City Palace (Jaipur), Gwalior Fort (Gwalior), Mysore Palace (Mysore), Red Fort (Delhi), etc.India Heritage ToursThe main purpose of India Heritage tours is to make Indians as well as tourists familiar with the rich Indian legacy(遗产).
23、 The heritage of the country is at least 5000 years. Some of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle, splendid Gujarat, etc. South India Historical ToursThe Southern India is known for its diversity and there are many places, which attract tourists, not only from
24、the country but also from all around the world. The famous tourists destinations(景区)in South India include Goa, Cochin, Kerala, Munnar, Periyar, Kottayam and the list goes on and on.5. The main purpose of this passage is .A. to report some important events in the history of IndiaB. to introduce some
25、 tours that can explore the history of IndiaC. to help study the culture and history of IndiaD. to tell us how to explore the history of India6. Many tourists prefer to travel to and explore because .A. modern India has little to studyB. Indian people have an interesting lifestyleC. its culture is g
26、reatly influenced by its historyD. Indias history is longer than that of any other country7. Most forts were built in order to .A. honor the kingsB. act as a palace for queensC. keep enemies awayD. attract tourists8. According to the passage, Rajput heritage .A. is a famous fort in IndiaB. is one of
27、 the heritages in IndiaC. has a history of no more than 200 yearsD. lies in South India【答案】5. B 6. C 7. C 8. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要向读者介绍了印度历史文化之旅。印度有着丰富的历史文化遗产,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济都有着很深远的影响。【5题详解】推理判断题。根据第一段“These historical tours give an opportunity to study and explore Indian history.”和第二段“Som
28、e of the historical travel packages are:”可知,文章主要介绍了一些与印度的历史有关的旅游项目,故选B。【6题详解】细节理解题。根据第一段“every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. This is one of the leading reasons why tourists prefer India to travel and explore.”可知,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和
29、经济等产生了影响,这是人们喜欢到印度旅游的主要原因,故选C。【7题详解】细节理解题。根据第三段“Most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away”可知,建造碉堡的目的是为了抵御敌人入侵,故选C。【8题详解】细节理解题。倒数第二段主要介绍的是印度的文化遗产,Rajput heritage是遗产之一,而不是碉堡,排除A;根据“The heritage of the country is at least 5000 years.”排除C;倒数第二段未提到印度南部,排除D;根据倒数第二段“Some
30、 of the heritage tours are: medieval heritage, Rajput heritage, Golden Triangle”可知,Rajput heritage是印度文化遗产游中的一个旅游项目,故选B。CEnergy goes from one plant or animal to another. A food chain shows how this energy moves. Each time an animal gets eaten, its energy is passed onto the animal that eats it. The fo
31、od chain is very important because it keeps the balance of nature. If one part of the food chain disappears, it can affect all the other plants and animals. Any threat to the food chain is a threat to the environments biodiversit(生物多样性). The food chain helps keep animal populations in balance. Howev
32、er, if something happens to increase or decrease one of the links in the food chain, that balance is broken. If one animal becomes endangered, it puts all the animals above it at risk.Some of the threats are natural, such as wildfires, hurricanes, tornados, floods and so on. But the biggest threats
33、to the food chain come from you and me. These threats include overhunting, overfishing, logging, farming, development, pollution, etc. The food chain is endangered anywhere humans have had an effect on the natural environment.A recent study shows that the overfishing of large sharks is damaging the
34、food chain along the US Atlantic coast. Canadian and American scientists say sharks are being killed in great numbers for their meat and fins(鳍). Now, not enough sharks are around to eat the cownose(牛鼻) ray. The rays population has increased and they have eaten up the shellfish to the point where it
35、 has hurt commercial(商业的) fishing.Many of us disturb the natural environment in our own backyards. Its up to us to take care of the environment and try not to disrupt the natural food chain. If we dont act responsibly, animals will start disappearing.9. What can we learn from Paragraph 1?A. The food
36、 chain is not easy to be broken.B. The energy of an animal usually disappears when it dies.C. Increasing the links will not break the balance of nature.D. Breaking the food chain is bad for the biodiversity of the environment.10. The study mentioned in Paragraph 3 proves that .A. human activities ca
37、n be a big threat to the food chainB. we are all responsible for the breaking of the food chainC. natural disasters are hard to break the food chainD. hunting large sharks for meat is beneficial11. We can infer that the writer wrote this passage mainly to .A. explain what the food chain isB. tell us
38、 something interesting about NatureC. suggest that we stop eating meat to save animalsD. suggest that we not disrupt the natural food chain【答案】9. D 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲了食物链的重要作用和食物链面临的威胁。作者建议人们不要破坏食物链的自然平衡,要爱护我们的环境。【9题详解】推理判断题。根据第一段The food chain is very important because it keeps the ba
39、lance of nature. If one part of the food chain disappears, it can affect all the other plants and animals. Any threat to the food chain is a threat to the environments biodiversit(生物多样性). (食物链是非常重要的,因为它保持了自然的平衡。如果食物链的一部分消失了,它会影响到所有的植物和动物。任何对食物链的威胁都是对环境生物多样性的威胁。)由此可知,破坏食物链对环境的生物多样性有害。故选D。【10题详解】推理判断题
40、。根据第二段The food chain is endangered anywhere humans have had an effect on the natural environment.(任何人类对自然环境产生影响的地方,食物链都面临灭绝。)由此可知,人类的过度捕捞和过度砍伐等行为已经给食物链带来了很大的威胁。第三段列举的是过度捕杀鲨鱼的例子,以此来说明人类活动对食物链产生的威胁。故选A。【11题详解】推理判断题。文章主要讲的是食物链的重要作用和食物链面临的威胁。根据最后一段 Its up to us to take care of the environment and try no
41、t to disrupt the natural food chain. If we dont act responsibly, animals will start disappearing.(我们有责任保护环境,尽量不破坏自然食物链。如果我们不采取负责任的行动,动物将开始消失。)由此可知,人们应该自觉地保护环境,不去破坏自然界存在的食物链。故作者写这篇文章是在建议人们不要破坏食物链的自然平衡,要爱护我们的环境。故选D。DA friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas
42、present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street urchin (顽童) was walking around the shining car. “Is this your car, Paul?” he asked.Paul answered “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. “You mean your brother gave it to you and it cost you nothing? B
43、oy, I wish” He hesitated.Of course Paul knew what he was going to wish for. He wished he had a brother like that. But what the boy said surprised Paul greatly.“I wish,” the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in surprise, and then he said again, “Would you like
44、 to take a ride in my car?” “Oh yes, Id love that.”After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said. “Paul, would you mind driving in front of my house?”Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big ca
45、r. But Paul was wrong again. “Will you stop where those two steps are?” the boy asked.He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast.He was carrying his little. crippled (残疾) brother. He sat him down on the step and pointed to the car.“There he i
46、s, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didnt cost him a cent. And some day Im going to give you one just like it Then you can see for yourself all the nice things in the Christmas window that Ive been trying to tell you about.”Paul got out and lifted
47、 the boy to the front seat of his cat. The shining-eyed elder brother climbed in and three of them began an unforgettable holiday ride.12. The street urchin was very surprised when _.A. he saw the shining carB. Paul told him something about the carC. he was walking around the carD. Paul received an
48、expensive car13. From the story we know that the urchin _.A. wished to give his brother a carB. wished Pauls brother to give him a carC. wished Paul could be a brother like thatD. wished he could have a brother like Pauls14. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house _.A. to show he
49、 had a rich friendB. to show his neighbors the carC. to tell his brother about his wishD. to let his brother ride in the car15. We can infer from the story that _.A. Paul couldnt understand the urchin.B. the urchin had a deep love for his brotherC. the urchin wished to have a rich brotherD. the urch
50、ins wish came true in the end【答案】12. B 13. A 14. C 15. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个小男孩的故事,他看到保罗有一辆漂亮的汽车,当他知道这是保罗的哥哥送给他的圣诞礼物时,他也想做一个这样的哥哥,送给他的残疾的弟弟一辆汽车,让他能看到圣诞节橱窗里美丽的东西。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的“Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised.(保罗回答说:“是的,这是我哥哥送给我的圣诞节礼物。”男孩很
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443566.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
