分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型吉林省吉林市2022届高三英语下学期第四次调研试卷(Word版附答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:443932
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:134KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 吉林市 2022 届高三 英语 下学 第四 调研 试卷 Word 答案
    资源描述:

    1、吉林市普通中学2021-2022学年度高中毕业年级第四次调研测试英 语 注意事项:1. 本次考试由四部分组成,考试时间120分钟,满分150分。2. 答卷前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、考生号填写在答题卡指定位置。3. 请按题号顺序在答题纸上各题目的答题区域内整洁作答,超出区域答题无效。第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where doe

    2、s the conversation most probably take place? A. At a tailors. B. At a shop. C. At a hospital. 2. What does the man mean? A. They can rent some movies. B. They can go to the cinema. C. They can watch movies online.3. What does the man want to do? A. To get his iPad repaired. B. To buy a new iPad. C.

    3、To exchange an iPad.4. How does the woman want her apartment to look? A. Modern. B. Simple. C. Traditional. 5. Where will the man go this Sunday evening? A. To a party. B. To the airport. C. To Hong Kong.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前

    4、,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7两个小题。6. What do the speakers disagree on? A. The use of the air conditioner. B. The exercise to take. C. The way to drink tea.7. What does the man advise the woman to do? A.Turn on the heat. B. Open the windows. C.Wear a winter coat. 听第

    5、7段材料,回答第8至第10三个小题。8. What causes Americans to open presents at different times according to the man? A. Different family traditions. B. Different religions. C. Different nationalities. 9. How did the man celebrate Christmas when he was a child?A. Going on a trip. B. Having a family party. C. Buying

    6、some new clothes.10. What does the man like about Christmas?A. Getting together. B. Going shopping. C. Enjoying food. 听第8段材料,回答第11至第13三个小题。11. What will the man fix first?A. The driveway. B. The gate C. The fence.12. Why is the outside of the house in such disrepair? A.Thewomanhasntdonerepairworkint

    7、ime.B.Thewomantravelstoomuchforwork.C.Thewomanisnotgoodattherepairwork.13. What do we know about the man?A. He gets hurt due to the crack in the driveway. B. He blames the woman for delaying the repairs. C. He will probably do repair work the whole weekend. 听第9段材料,回答第14至第16三个小题。14. Whats the most li

    8、kely relationship between the speakers?A. Schoolmates. B. Colleagues. C. Relatives. 15. How will the woman most probably get her hat and gown(毕业礼服)?A. By renting them. B. By having them made. C. By being provided by school.16. Why does the man ask the woman not to move?A. To have a good look at her.

    9、 B. To take a picture of her. C. To shoot the background. 听第10段材料,回答第17至第20四个小题。17. Why do people work in teams? A. To reduce stress. B. To develop friendships. C. To improve efficiency.18. How many steps does the speaker mention to manage conflicts? A. Three. B. Four. C. Five.19. How can the core(主

    10、要的) conflict be discovered? A. Asking members separately. B. Inquiring members together. C. Making a careful observation.20. Which can be listed as unaccepted behavior according to the speaker? A. Not participating in the team. B. Disagreement on an issue. C. Negotiating with each other.第二部分 阅读理解(共两

    11、节,满分40分)第一节 (共 15 小题;每小题2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A There are at least 80,000 registered charities in Canada, ranging from churches to nursing homes to community centres. The latest report from the Canadian Philanthropy Survey (CIC) listed the top 10 charities in the c

    12、ountry, and the following are among them.Fresh Start Recovery Centre freshstartrecovery.caAimed at people in Alberta struggling against addiction and homelessness, Fresh Start Recovery Centre provides a four-month live-in program that includes fitness training and nutritional support. The group also

    13、 provides short-term housing and employment information for those who are recovering from alcoholism. Other programs include a food truck thats fully staffed by people in recovery; in 2020, it centered on bringing necessary supplies to those in need.CUPS CUPS is the combination of a Calgary communit

    14、y center, health-care system and social-service agency. Many programs are specially aimed at families, including several parenting workshops. In 2020 alone, CUPS saw 2, 336 people use its services for the first time. During the COVID-19, it created “assisted self-isolation(隔离) sites” at a hotel for

    15、people with no fixed address who had been exposed to COVID-19.Educational Program Innovations Charity (EPIC) Youth living in poverty or in at-risk situations, as well as members of Black communities, get support from this Sydney, N.S. organization, including one-on-one mentoring(辅导), and scholarship

    16、s for high-school graduates for higher education. The program also helps kids from poor families who struggle to get access to tech devices and Internet services.Elimin8Hateelimin8hate.org This Vancouver group aims to fight anti-Asian racism using creative methods that range from interactive social-

    17、media activities to designs for educational campaigns. The organization also serves as a key platform: members of Asian communities who experience racial violence can report what happened, contributing to a database thats sadly ever-expanding.If youre interested in learning more about which charitie

    18、s are most in need, check out canadahelps. org and charityintelligence.ca.21. What do Fresh Start Recovery Centre and CUPS provide in common?A. Food supplies. B. Training for parents.C. Job opportunities. D. Temporary accommodation.22. How does EPIC offer help to youth or kids?A. Accepting them as m

    19、embers of the organization.B. Keeping them far from risks and dangers.C. Offering them scholarships to university.D. Teaching them how to surf the Internet.23. According to Elimin8Hate, what can an Asian suffering racial violence do?A. Organize certain social-media activities.B. Answer racial violen

    20、ce with violence.C. Report his experience to the organization.D. Stay in Asian communities all the time. BAfter figure skaters finish their programs, adoring fans often throw gifts onto the ice. There have definitely been some strange ones over the years. Sasha Cohen was once given sweaters and Debi

    21、 Thomas even got a box of pizza after her performance at the 1987 world championships.Apart from cards and clothing, the gifts are mostly stuffed animals(毛绒玩具). Though its not clear exactly how or when this custom began, there are a couple of factors that help explain why theyre so popular rather th

    22、an flowers. One factor is that flowers, once the go-to item to throw at skaters, are messy. The “sweepers” the kids who skate around collecting all the gifts between each program have a much easier time picking up stuffed animals than clear up every petal(花瓣)and leaf falling off its flower.Theres no

    23、 global ban on throwing bunches of flowers, but organizations made attempts to discourage the practice in the past. In 1989, US Figure Skating banned arenas(竞技场) hosting national championships from selling flowers. And at the 2002 national championships, the association publicly prevented fans from

    24、bringing flowers to the arena at all.“Flowers have always been a problem. Even when theyre wrapped, some parts stick out and become a headache.” Larry Kriwanek, chairman of the events organizing committee, told us. “Flowers were going to be eliminated. It was just a question of when.” Instead, fans

    25、could buy stuffed animals inside the arena and shower their favorite skaters with those.Stuffed animals also give supporters an opportunity to choose presents that seem more personal. “We sometimes will get stuffed animals in custom-made costumes to match what were wearing.” American ice dancer Mery

    26、l Davis, who won gold with partner Charlie White in 2014, told us. It turns out that skaters often do take especially meaningful gifts home with them.24.Why does the writer mention Sasha Cohen and Debi Thomas in Paragraph 1?A. To indicate they are top figure skaters in the world.B. To show figure sk

    27、aters may get unusual gifts.C. To tell readers how much their fans like them. D. To explain what gifts are suitable for figure skaters. 25. What was done to stop throwing flowers at figure skaters? A. Punishing fans bringing flowers into arenas. B. Issuing a global ban on throwing flowers. C. Cancel

    28、ing a national game for selling flowers. D. Keeping flowers out of a certain arena.26. Which of the following has the similar meaning as “eliminated” in paragraph 4?A. Forbidden.B. Grown. C. Allowed. D. Ordered.27. What does the last paragraph mainly talk about?A. Tips for fans to choose suitable gi

    29、fts. B. Meryl Daviss advice on stuffed animals.C. Advantages of stuffed animals as gifts.D. Gifts that figure skaters are fond of. CNo business would welcome being compared to gambling(赌博). Yet that is what is happening to makers of video games. For years parents have complained that their children

    30、are “addicted” to their video games and smartphones. Today, however, even more doctors are using the term. On January 1 this year, “gaming disorder” in which games are playeduncontrollably, despite causing harm gained recognition from the World Health Organization (WHO). Are games really addictive?

    31、Psychologists have different opinions. Those who dont think so say that this is just another moral panic. Similar warnings have been given about television, rocknroll, jazz, comic books, novels and even crossword puzzles, but it turns out that they are not as harmful as expected.However, supporters

    32、argue that games developers have the motivation and the means to design their products to make them extremely attractive. For one thing, the business-model has changed. In the old days games were bought once and for all. But these days, games are free and money is earned from purchases of in-game go

    33、ods, which ties playtime directly to revenue (收益). For another, games-makers combine psychological theory and data, which helps them maximize the playtime. Smartphones and modern video game machines use their permanent Internet connections to send gameplay data back to developers. In this way produc

    34、ts are constantly adjusted to encourage players spending. The biggest spenders are known as “whales”, a term that originated in casinos(赌场). The gaming industry should realize that, in the real world, it has a problem, and that problem is growing. Now that gaming addiction comes with an official WHO

    35、 recognition, diagnoses will become more common. Anyway, being put together with gambling in the public mind, whether it is fairly or not, will not do the industry any good. 28. What do we know from Paragraph 1? A. It is not suitable to compare video games to gambling. B. Parents complain about thei

    36、r childrens addiction to gambling. C. More doctors are against the use of the term “addicted”.D. Gaming addiction was officially recognized as a disease.29. What does the underlined words “moral panic” in Paragraph 2 mean? A. Wrong judgment on how harmful something is.B. Trouble caused by someones i

    37、mmoral behavior.C. Social progress caused by science and technology.D. Panic due to the gap between the rich and the poor. 30. What do games developers do to make games attractive?A. They dont charge players for in-game goods.B. They adjust products based on received data.C. They keep players video

    38、game machines updated.D. They reward big spenders with a unique title.31. In the last paragraph, the author aims to _.A. offer a suggestion B. make a prediction C. give a warning D. put forward a solution D According to Jim Coan, a psychologist from the University of Virginia, holding hands with som

    39、eone you trust can have a positive effect on your health. Why? Researchers have shown in their studies that the simple act of touch can reduce stress and even lower heart rate. In a study, Jim and his colleagues brought couples into the lab, and then put one of them in an fMRI machine to scan the ac

    40、tivity in their brains. While scanning them, the participants looked at a screen, and on a series of tests, they either saw a green circle or a red “X”. A green circle meant that the test would end shortly and nothing else would happen. A red “X” meant that in a few seconds, there was a chance that

    41、they would receive a mild electric shock on their leg. The shock wasnt painful, but it wasnt exactly comfortable either. During some of these tests, participants were in the fMRI scanner alone; during others, a researcher came in and held their hand; and on a final set of tests, their romantic partn

    42、er came in and held their hand. Jim and colleagues found that when participants thought they might be getting a shock, they had a lower stress response in their brains when holding their romantic partners hand than in the other two conditions. And the happier the couples said they were in their rela

    43、tionships, the more the romantic partners hand lessened(减弱) the brains response to the shock. This study suggests that when were stressed, holding a loved ones hand can reduce that stress.The research also suggests that touch has immediate and positive effects on babies. Skin-to-skin contact can red

    44、uce crying , stress, and improve sleep. These effects can be long-lasting: adults, held a lot when they were babies, are the most likely to be healthy and well-adjusted in fact, the more they were carried in babyhood, the better they adjust in adulthood. 32. How would a participant probably feel whe

    45、n seeing a red “X”? A. Nervous. B. Excited. C. Hopeful. D. Painful.33. Why did researchers do sets of tests in the study?A. To make sure the study results are correct.B. To compare brain activities in different cases.C. To test the relationships between couples.D. To check the functions of the fMRI

    46、scanner.34. According to the last paragraph, what may the writer agree with?A. Babies should be held and carried as much as possible. B. Babies problems can be solved mainly by touching.C. The effects that touching has on babies dont last long. D. Adults who were not held as babies cant adjust to so

    47、ciety.35. Which of the following might be the most suitable title for the text?A. Touch Improves Brain Function B. Touch Happens Everywhere C. Touch Helps Form Good Habits D. Touch Makes a Big Difference第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Ever wonder why you get along bett

    48、er with some people over others? Or who might become your lifelong friends or romantic partners? 36 .The sunny personEver heard of the saying that you are a mix of your five closest friends? When you surround yourself with sweet and caring people, you also catch their positive energy. 37 . Just as r

    49、esearch shows, positive thinking can increase your lifespan, strengthen your immune system and reduce your risk of developing heart diseases. The adventure seeker Whats life without a little adventure? 38 ; together you can start journeys that change your life forever. Not only does being adventurou

    50、s reduce your levels of anxiety and depression, but it can also make you more intelligent. In addition, the new cultures, environments and experiences can cause your brains to think differently.The natural psychologistWhen youre having a bad day, its good to have someone who understands you. Good li

    51、steners make the best friends because they have high emotional intelligence, read you well and provide authenticity(真诚). Often these natural psychologists would like to ask you some questions that help you think about your problems. 39 . 40 When you surround yourself with people who value logic and

    52、problem-solving, they can encourage you to use critical thinking instead of just trapping yourself in conflicts. If youre especially the type of person to depend on others to make you feel better, being around logicians can help you become more independent and practical. They will remind you that wo

    53、rking through challenges is more rewarding than passively daydreaming. A. The enthusiastic logician B. The man of action C. Instead of telling you what to do, they would rather guide you to potential solutions D. Befriend someone who is ready to step out of his comfort zone and travel around E. Peop

    54、le who are positive and optimistic can actually benefit your health F. Anyhow at least here are four types of people worth keeping in your life G. Just like rare precious stones, good partners can be hard to find第三部分 语言知识运用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填

    55、入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Sitting on the sofa in Xiao Jias apartment, I learned how difficult it was to apply makeup(化妆品)to a face you cannot see. I visited Xiao on a winter day. She greeted me with a big smile and then 41 me her multi-layered makeup box. With the help of friends, she has 42 everything

    56、with special tape and braille (盲文). As we sat next to each other, she touched my face to 43 its shape and suggested I get bangs (刘海). After 44 my cheeks, nose, and forehead, she found bottles of makeup that 45 well with my skin, and 46 patted them onto my face and neck. That finished, she went on to

    57、 pencil my eyebrows, line my eyes., slow but with amazing accuracy!“Though many people dont think its 47 for blind people to put on makeup, since its difficult and we wouldnt even see the 48 , I consider the whole process a way for me to enjoy the moment,” Xiao told me. Xiao studied painting for six

    58、 years before being diagnosed with an eye disease, which left her without 49 after just two years. Xiao has never seen her own makeup. All her 50 comes from her teacher Ji Chunlis feedback over the years. They met at a beauty event in 2015 after Xiao 51 a makeup tutorial video featuring a blind Brit

    59、ish girl, which gave her 52 to master the skill. Ji had no experience 53 the blind, but was touched by Xiaos resolve. Every week for a year, Xiao took a one-hour bus ride to 54 classes at Jis beauty studio.Finally Xiao chose from different shades of lipsticks to match my skin color, which I 55 to he

    60、r. Considering the shape of my lips too, she 56 the “flame red” to my lips. When she finished all, I was 57 anticipation(期待)and had my face nearly pressed against the mirror to see the result. I didnt see much difference with the makeup I wore 58 I sat down, but that was probably the 59 . In any cas

    61、e, it is the process that really 60 .41. A. showedB. awarded C. returned D. threw42. A. explainedB. decoratedC. connectedD. labeled43. A. determineB. calculate C. transform D. paint44. A. making B. imagining C. feeling D. observing45. A. cooperatedB. mixed C. went D. lived46. A. gently B. violently

    62、C. casuallyD. suddenly47. A. interesting B. fortunate C. necessaryD. dangerous48. A. outcome B. movement C. beautyD. surroundings49. A. income B. vision C. doubt D. hope50. A. inspirationB. power C. equipment D. experience51. A. uploaded B. copied C. produced D. found52. A. responsibilityB. determin

    63、ationC. patience D. freedom53. A.teachingB. curing C. tendingD. evaluating54. A. give B. attend C. manage D. skip55. A. committed B. described C. brought D. assigned56. A. conveyed B. introduced C. applied D. treated57. A. exposed to B. stuck in C. known for D. filled with 58. A. until B. beforeC. a

    64、fter D. once59. A. solutionB. goalC. achievementD. point60. A. lasts B. differs C. counts D. ends第二节(共10个小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Recently Australia has listed the koala as an endangered species across most of 61 (it) east coast, after a dramatic decline in numbers because 6

    65、2 land clearing, bushfires, drought, disease and other threats. The federal government has been urged to do more 63 (protect) koalas from rapidly decreasing habitats and climatechange. “This listing adds priority when it comes to the 64 (conserve) of the koala,” Environment Minister said on Friday.

    66、She said officials were designing a recovery plan, and land development application would now be assessed for impacts on the species.Last year, a New South Wales survey found koalas would be extinct there by 2050 65 there was urgent action. It estimated that the Black Summer bushfires of 2019-2020 h

    67、ad killed 5,000 koalas and affected 24% of habitats in New South Wales alone.“Koalas have gone from no-listing to vulnerable (易危物种) to endangered within a decade. That is a 66 (shocking) fast decline,” said a scientist. “Todays decision is welcome, but it wont stop koalas 67 (slide) towards extincti

    68、on unless it 68 (accompany) by stronger laws.”Scientists warn that climate change will also 69 (worse) bushfires and drought, and reduce 70 quality of koalas eucalyptus(桉树) leaf diet.Koalas are also found in South Australia and Victoria but their numbers are on the decrease nationally, according to

    69、protection groups.第四部分 写作 (共两节,满分35分)第一节 短文改错(满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改: 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。Zhang Jie, a 45-year-old volunteer, had picked

    70、up rubbish on the Great Wall since 2014. It is his eight year protecting the historic wall. For Zhang, born and was raised in a village near the Great Wall, the Wall is not just a treasure left by the ancestors, and a childhood paradise(乐园). However, with more tourists coming, more rubbish needs col

    71、lected. Sometimes, rubbish bags are piled up to one meter higher. Zhang came up with an idea and formed a group 20 volunteers. Zhangs story has inspired million of Weibo users, many of who express their appreciation to him. Today, Zhang is still protecting the Great Wall in her own way. 第二节 书面表达(满分2

    72、5分)假设你是李华,刚刚得知自己被某大学录取了。你打算给英国好友Jack发一封邮件,告诉他这个好消息。内容包括:1. 你的大学生活计划;2. 征求对方建议。注意:1. 词数 100 左右,开头和结尾已给出,不计入总词数; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jack,_ _ _ Looking forward to your reply. Yours sincerely, Li Hua吉林市普通中学2021-2022年度高中毕业年级第四次调研测试英 语 答 案第一部分:听力(共两节,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 1-5 BCCCB 第二节 (共1

    73、5小题;每小题1.5分,满分22.5分) 6-10 ABABA 11-15 CACAB 16-20 BCBAA第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分 30分) 21-23 DCC 24-27 BDAC 28-31 DABC 32-35 ABAD第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 36-40 FEDCA第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)41-45 ADACC 46-50 ACABD 51-55 DBABB 56-60 CDBDC 第二节 :语法填空 (共10个小题;每小题1.5分,满

    74、分15分)61. its 62. of 63. to protect 64. conservation 65. unless 66.shockingly 67. sliding 68.is accompanied 69. worsen 70. the 第四部分:写作 (共两节,满分35分)第一节 :短文改错(共10小题; 每小题1分, 满分10分) Zhang Jie, a 45-year-old volunteer, had picked up rubbish on the Great Wall since 2014. has It is his eight year protecting

    75、the historic wall. For Zhang, born and was raised in a village eighthnear the Great Wall, the Wall is not just a treasure left by the ancestors, and a childhood butparadise(乐园). However, with more tourists coming, more rubbish needs collected. collectingSometimes, rubbish bags are piled up to one me

    76、ter higher. Zhang came up with an idea and highformed a group 20 volunteers. Zhangs story has inspired million of Weibo users, many of of millionswho express their appreciation to him. Today, Zhang is still protecting the Great Wall in her whom hisown way. 第二节 书面表达 (满分25分) (参考范文)Dear Jack,Im very ex

    77、cited to tell you that I have been admitted to Beijing University, which has been my dream since I was a kid. I cant wait to share my plan for university with you.First, Ill definitely devote myself to studying professional knowledge, which will equip me with knowledge and competence for the future.

    78、 Moreover, it is a must for me to learn how to be kind and responsible. Only by doing so can I become an accepted person and fit in well with society. Additionally, getting involved in various positive activities can not only enrich my life but help me improve in every aspect.Do you have any suggest

    79、ion for me? Looking forward to your reply. Yours sincerely, Li Hua 答案详解:听力原文:Text 1M:(1) Id like to see that white shirt you have in the window, please.W: What size are you, sir? Text 2W: Im going to the video store to rent a movie for tonight. Do you want to come?M: Its too far. (2)We can watch nea

    80、rly any movie you want online. Text 3W: Can I help you?M: Yes. (3) I bought this iPad three days ago, but Im afraid there is something wrong with it. Id like to exchange it. Text 4M: Your apartment looks modern!W: I really appreciate your taking the time to help me choose some simple furniture, (4)b

    81、ut Id really like to keep the look traditional. Text 5 W: Im going to have a party this Sunday evening. Would you like to come?M: Id like to, (5)but Im afraid I will be at the airport at that time. My uncle is returning from Hong Kong and I have to pick him up. Text 6W: (6)Its freezing in here! Why

    82、is the air conditioner on?M: I just finished exercising and Im really sweating. W: (6)Thats no reason to put the air conditioner on “Max”. Im turning on the heat for a little while.M: Its so hot outside, and its taking me a long time to cool down. (7) If youre cold, just open the windows. Itll heat

    83、up again pretty quickly.W: What should I do in the meantime? Wear my winter coat?M: Go and sit outside. Ill get myself a glass of iced tea and get you a cup of hot tea. How does that sound? W: I can always depend on you to come up with the best idea of the day!Text 7W: I have heard that some America

    84、ns celebrate and open their presents on Christmas Eve, while others choose Christmas morning. Whats the difference? M: (8)Each American family has their own Christmas traditions. My mother tells the whole family to wear a holiday sweater on Christmas. Dont ask me why, thats just her thing. (9)When I

    85、 was a kid, we always had a Christmas party at our grandparents house, but our neighbors always went on a trip. W: Thats kind of nice. Everybody has their own traditions.M: We have lots of different people in America, different religions, different nationalities. W: Well,what do you think of Christm

    86、as? M: Christmas is great, especially if you dont have to do any Christmas shopping. For me, thats the worst part: crowded shopping malls, crazy people. (10)But its a good chance for people to get together and I love it.W: Someone tells me that the day after Christmas is a good day for sales.M: That

    87、s true. You can go to check out the malls on the 26th. Text 8W: Conrad,watch out! Are you okay?M: Im fine, but I almost tripped over that crack in the driveway. Weve got to get that fixed.W: I know its dangerous, but first things first. We should fix those broken steps, dont you think?M: I see what

    88、you mean. W:And we have to repair that part of the fence thats falling down. See? If it leans any more, we wont be able to open the gate.M: (11)Oh, I didnt realize the fence was falling down. Yes, youre right. We should take care of those things first.W: (12)I admit Ive been putting off the repairs.

    89、 M: I didnt realize the outside of your house was in such disrepair.W: Youve been travelling too much for work. M: All right,(13) I know what well be doing this weekend - all weekend!Text 9M: (14)Well, I finished my last final today, the end of all the hard work for my Masters. What a nice feeling t

    90、o get my degree! Do you want to attend the graduation ceremony?W: Certainly. After years of hard work, I wouldnt miss it. By the way, where can I find a cap and gown? M: Do you want to have them made or do you want to rent them?W: Oh, I thought they were provided by the school for that special day.M

    91、: No. You have to provide those for yourself. W: What do most of the students do?M: Well, most of them only need a cap and gown for the graduation ceremony, but some of the education majors have had them made, because they will be faculty members, and theyll need them for the student graduation cere

    92、mony each year. W: (15)Then, I might as well have them made.M: Shally, dont move. Stand right there. (16) Its a good shot. The background is very pretty.W: Hold it a second. I want to fix my hairpin.M: It doesnt matter. Say “cheese”.W: Heres John. Can you take my picture with him?M: Certainly OK, go

    93、t you. Text 10 W: Today, I will talk about how to manage conflicts within a team. (17)People choose to work in teams because teamwork can promote efficiency. Thats why teachers ask their students to work in teams while in school, and why companies require their employees to engage in teamwork. But c

    94、onflicts within a team cannot be avoided. Fortunately, there are some effective ways to manage conflicts. Here are some helpful steps. (18)Firstly, (19) find out what is the core conflict by asking each member individually, instead of asking them all together. Otherwise, you cannot discover the core

    95、 conflict. (18)Secondly, encourage teamwork. Tell team members to work together to resolve the conflict. Despite there being conflict within the team, they should still cooperate to solve the problem as a team. (18) Thirdly, set rules. (20) List all unaccepted behavior, including shouting and not pa

    96、rticipating in the team.Then, explain what is expected. (18) Last, get them to talk to each other and negotiate.When people disagree on an issue, find out areas of agreement. When team members see that they have some things in common, they can focus on those things to move in a new direction.第二部分 阅读

    97、理解(共两节,满分40分)第二节 (共 15 小题;每小题2分,满分 30分)A本文是一篇应用文, 文章主要介绍了加拿大排名前十中的四个慈善机构。21. D 细节理解题。根据第二段第二句“The group also provides short-term housing and employment information for those who are recovering from alcoholism. ” (该组织还为戒酒者提供短期住房和就业信息) 和第三段最后一句 “During the COVID-19, it created “assisted self-isolation

    98、(隔离) sites” at a hotel for people with no fixed address who had been exposed to COVID-19.”(在新冠肺炎疫情期间,它在一家酒店为没有固定地址、有感染新冠肺炎风险的人创建了“援助性自我隔离场所”)可知,这两个机构都提供临时住处。故选D。22. C细节理解题。根据第四段第一句可知:生活在贫困或危险环境中的年轻人,以及黑人社区的成员,都可得到这个组织的支持,包括一对一的辅导和为高中毕业生提供受更高教育(即大学教育)的奖学金。故选。D项为干扰项,原文的意思是:该项目还帮助那些来自贫困家庭的、难以获得科技设备和互联网

    99、服务的孩子们,而不是教他们上网。23.C 细节理解题。根据第五段第二句“The organization also serves as a key platform: members of Asian communities who experience racial violence can report what happened, .”可知,该组织也是一个重要的平台: 经历种族暴力的亚裔社区成员可以报告所发生的事情,故项正确。B本文为说明文,介绍了为什么毛绒玩具比鲜花更适合作为给花样滑冰运动员的礼物。24. B推理判断题。根据第一段第二、三句 “There have definitely

    100、 been some strange ones over the years. Sasha Cohen was once given sweaters and Debi Thomas even got a box of pizza after her performance at the 1987 world championships.(句意为:这些年来肯定有一些奇怪的礼物。在1987年的世界锦标赛上,Sasha Cohen获得了毛衣,Debi Thomas甚至得到了一盒披萨)” 可知,作者提及Sasha Cohe和Debi Thomas的目的是为了举例说明花滑运动员有时候会收到奇怪的礼物,

    101、 故B正确。25. D推理判断题。从第三段第三句 “And at the 2002 national championships, the association publicly prevented fans from bringing flowers to the arena at all.” 可知,在2002年的全国锦标赛上,该协会公开禁止粉丝携带鲜花进入赛场。故D项正确。26. A词义猜测题。根据第三段的内容可知,一些禁花的措施已经被采取。根据第四段第一个引语“Flowers have always been a problem. . become a headache.” 可知,鲜花

    102、是一个令人头疼的问题。根据第四段最后一句 “ Instead, fans could buy stuffed animals inside the arena and shower their favorite skaters with those. ” (句意为:相反,粉丝们可以在场馆内购买毛绒玩具,让他们最喜欢的滑冰选手沐浴在毛绒玩具中)” 可知,毛绒玩具代替了鲜花。因此,划线词所在的句子含义为:鲜花将被禁用,只是时间的问题。此处划线词与上一段中的discourage, ban, prevent为近义词,因此划线词与A项有类似的含义。27. C主旨大意题。毛绒玩具让支持者有机会选择看起来更

    103、私人的礼物,甚至有时他们会让毛绒玩具穿上定制的服装,以匹配运动员的穿着。而滑冰运动员通常会把特别有意义的礼物带回家(保留)。由此可见,本段主要介绍毛绒玩具作为礼物的优势与好处。 C 本文是一篇论说文。文章开篇提到世卫组织把游戏成瘾列为一种疾病,然后就“游戏真的会让人上瘾吗”这个问题心理学家们给出了不同的观点,最后作者表达了自己的看法。28. D 细节理解题 根据第一段最后一句话 “On January 1 this year, “gaming disorder” in which games are playeduncontrollably, despite causing harm gain

    104、ed recognition from the World Health Organization (WHO).”可知游戏上瘾被权威机构WHO认定为疾病,固D项正确。根据第一、二句“No business would welcome being compared to gambling(赌博). Yet that is what is happening to makers of video games. ”可知,video games被比作gambling,但作者并没有对此比喻是否合适表明态度,固A项错误;根据第三句“For years parents have complained tha

    105、t their children are “addicted” to their video games and smartphones. ”可知B错误。根据第四句“Today, however, even more doctors are using the term.”可知C错误。 因此选择D项。29. A词义猜测题 首先another moral panic中的another代表着众多类似当中的另外一个,又根据后面划线后面的句子“Similar warnings have been given about television, rocknroll, jazz, comic books,

    106、 novels and even crossword puzzles, but it turns out that they are not as harmful as expected.”可知,同样类似的警告最终证明没有预想的那么有害,所以A正确。30. B 细节理解题 根据第三段五、六句“For another, games-makers combine psychological theory and data, which helps them maximize the playtime. Smartphones and modern video game machines use t

    107、heir permanent internet connections to send gameplay data back to developers. ”可知:这种方法结合了心理学理论和对数据的利用,帮助游戏开发者尽可能的延长玩家的游戏时间。智能手机和现代电子游戏机使用永久的互联网连接,将玩家游戏的数据反馈给开发者,据此,游戏开发者就可以不断地调整产品,鼓励玩家消费。因此,游戏产品产生了极大的吸引力,即让人上瘾,因此,B项正确。31. C 写作意图推断 根据最后一段第一句 “The gaming industry should realize that, in the real world

    108、, it has a problem, and that problem is growing.” 及最后一句 “Anyway, being put together with gambling in the public mind, whether it is fairly or not, will not do the industry any good.”可知, 作者向游戏业发出了警示:它在现实世界中产生了持续的问题,并且人们将它与赌博业相提并论,这对这个行业的发展而言是没有什么好处的。故选C项。 D 本文是说明文。介绍了科学家的研究成果:来自信任的、亲近的人的触碰可以帮助其缓解压力,对

    109、身体健康有积极作用。32. A 推理判断题 根据第二自然段最后两句“A red “X” meant that in a few seconds, there was a chance that they would receive a mild electric shock on their leg. The shock wasnt painful, but it wasnt exactly comfortable either.”及第三段第二句“Jim and colleagues found that when participants thought they might be gett

    110、ing a shock, they had a lower stress response in their brains when holding their romantic partners hand than in the other two conditions. ”可知,伴随red X而来的电击会让参与者产生紧张及压力感,但当他/她握着爱人的手时大脑对这种压力的反应会相对降低。故A项正确。33. B 推理判断题 根据第三自然段中研究的过程和发现,可以推断出多轮实验的目的是为了比较在不同情况下被试者大脑活动的情况。故B项正确。34. A 推理判断题 根据最后一段第一句和最后一句可知,

    111、 触碰和搂抱对婴儿的身心健康有益,而且这些影响持续的时间难以置信的长久:在婴儿时期被抱过的成年人有可能更健康、调节能力更好,而且,婴儿时期被抱得越多,成年时期的调节能力就越好。A项正确。35. D 主旨大意题 本文为说明文, 第一段说明研究结论:来自信任的人的触碰及拉手对健康有积极的影响;二三段介绍了研究的过程和发现:来自爱人的拉手可以减少紧张感;第四段为研究的其他发现:触碰对婴儿身心健康的长久影响。故D为最佳选项。 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 本文是说明文。主要介绍了人生值得交的4种朋友。36.F 考查段尾句。该句有承上启下的功能。由Anyhow承接上文并引入文章即将要叙述的

    112、主题; “.here are four types of people” ,同时该句具有过渡句的功能,引起下文。37.E 考查段中句。根据后一句 “Just as research shows, positive thinking can increase your lifespan, strengthen your immune system and reduce your risk of developing heart diseases.” 可知,积极的思想可以延长寿命,增强免疫系统,降低患心脏病的风险。该句是选项E的supporting evidence。故E正确。38.D 考查段中句

    113、。该空前一句的 adventure与选项中的 “step out of his comfort zone”对应,该空后一句中的“together you can start journeys”与选项中“befriend someone.travel around”对应。故选D项。39.C 考查段尾句。C项“Instead of telling you what to do, they would rather guide you to potential solutions”与前句构成逻辑上的承接关系,并解释前句中“some questions that help you think abou

    114、t your problems”的作用和意义。40.A 考查小标题。根据选项和小标题特点,选项为A或B。根据第一句中“.who value logic and problem-solving .use critical thinking.”; 和第二句中“.being around logicians can help you become .” 可知,这样的朋友应为the enthusiastic logician (狂热的逻辑思维者)。故选A项。第三部分:英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节:完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 本文讲述了一位盲人化妆师给作者化妆的经过

    115、。在此过程中,作者了解了一些这位化妆师的经历,感受到她对生活的乐观态度:结果不重要,过程才重要。41. A化妆师与作者刚刚见面,把她的多层化妆盒出示给作者看。42. D在朋友的帮助下,盲人化妆师用特殊的胶带和盲文将化妆盒里所有的东西都用标签做好了标记。label“用标签标明”43. Adetermine“确定”。盲人化妆师摸作者的脸是为了确定作者的脸型。44. C此处feel为实义动词,意为“触;摸”,与上句中的touch构成近义词复现。45. C考查动词搭配及含义:go well with“和相配”。该句的意思为:在摸了我的面颊、鼻子和额头后,她找到与我皮肤相配的几瓶化妆品。46. A根据常

    116、识选题。选好化妆品后,化妆师将它们轻拍到我的脸和脖子上。47. C考查因果关系。既然盲人化妆难度大,甚至都看不到化妆后的结果,所以很多人认为盲人化妆是没有必要的。48. Aoutcome译为“结果”。此句的意思为:虽然很多人认为盲人化妆是没有必要的,既然化妆难度大且我们甚至连化妆的结果都看不到,但是我认为整个过程对我来说是享受当下的一种方式。此处的outcome与process相对。49. BXiao Jia被确诊为眼疾,两年后失明,与后文Xiao has never seen her own makeup照应。vision意思为“视力”。50. D从文中可以看出Xiao Jia现在是一个有经

    117、验的化妆师,她的化妆经验都来自于她的老师多年里给她的反馈。51. D find译为“(意外或偶然地)发现,碰到”。此处讲述了Xiao Jia从事化妆的起因。她发现了一个英国盲人女孩指导化妆的视频,给了她想要掌握化妆技术的决心,这之后她在一次美妆活动中与她的老师相遇了。52. B根据后文 “but was touched by Xiaos resolve”及她每周坚持不懈上课的行为,可以判断此空为determination。resolve与determination为近义词复现。53. AXiao Jia的老师Ji Chunli并没有教盲人学生的经验,但是被Xiao Jia的决心感动,便教她化妆

    118、。54. B句意为:此后的一年里,Xiao Jia每周都要乘坐一个小时的公交去Ji的美妆工作室上课。give classes“讲课”,attend classes“上课”,manage classes“管理课堂”,skip classes“逃课”。55. B句意为:Xiao Jia从不同色度的口红中挑选与我肤色相配的口红,她从我的描述中了解了我的肤色。定语从句中的which指代肤色。commit:犯(错)、承诺、把托付给;assign:布置(任务)。56. C句意:也考虑了我的唇形后,Xiao Xia给我涂抹了“烈焰红”颜色的口红。apply涂抹、敷、施用。57. D根据后半句 “had my

    119、 face nearly pressed against the mirror to see the result” 作者几乎把脸贴在镜子上去看化妆的结果,所以可推测,作者对化妆的结果充满了期待。58. B作者比较了Xiao Jia给她化妆后和她来之前所带的妆容,没有看出太多的差别。此处暗指盲人化妆师与视力健全的人所化的妆效果一样,突出Xiao Jia化妆技术的高超。59. D point意为“重点,要点”。尽管作者没有看出差别,但也许这恰恰正是要点所在。60. Ccount意为“有重要意义”。此句点明全文的中心:在任何情况下,真正重要的是过程。是对上文(48空后面“I consider th

    120、e whole process a way for me to enjoy the moment”)盲人化妆师乐观的人生态度的重申与强调。第二节 :语法填空 (共10小题;每小题1.5分,满分15分) 本文为新闻报道,向读者介绍了澳大利亚将考拉列为东海岸大部分地区的濒危物种。61. its 考查代词,its指代Australias。 62. of 考查介词,because of后面加名词。63. to protect 考查非谓语动词作目的状语, 句意为:“联邦政府被敦促采取更多措施保护考拉免受栖息地迅速减少和气候变化的影响。”64. conservation考查词形变化(动词变名词),句意为:

    121、当谈到考拉的保护时,这个清单增加了对考拉的优先权。65. unless 考查状语从句, “除非采取紧急措施,否则到2050年前考拉就会在当地灭绝”。66. shockingly考查副词,此处修饰副词fast,因此用副词形式。67. sliding考查动词stop的用法:stop sb (from) doing。68.is accompanied 考查谓语动词的时态和语态,该句的意思为:今天的决定很受欢迎,但这并不会阻止考拉走向灭绝,除非该决定伴有更强有力的法律。69. worsen 考查词形变化(形容词变动词),句意为:科学家警告说,气候变化也会加剧森林火灾和干旱的恶化70. the 考查定冠词,quality被后面的of短语修饰,因此,此处为特指。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省吉林市2022届高三英语下学期第四次调研试卷(Word版附答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443932.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1