四川省树德中学2019-2020学年高一英语10月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 树德 中学 2019 2020 学年 英语 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省树德中学2019-2020学年高一英语10月月考试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,共5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many people lived in the womans house last year?A. Three. B. Four. C. Six2. When must the woman hand in her homework?A. Next Mo
2、nday. B. This Wednesday. C. This Friday.3. Which teacher is probably the smartest in the school, according to the woman?A. Mr. Jensen. B. Mr. Robbins. C. Mrs. Drake.4. What does the man plan to do?A. Find an apartment on Craigslist.B. Shop for home goods at a big store.C. Pack up his belongings.5. H
3、ow does the woman probably feel now?A. Relieved. B. Worried. C. Stressed.第二节(共15小题;每小题1分,共15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. According to the man, what do most people eat at the restaurant?A. Fish. B. Sheph
4、erds pie. C. Rice.7. What does the man tell the woman in the end?A. The drinks are free.B. She should order more.C. Her son isnt old enough to eat meat.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the womans opinion about the art field trip at first?A. It is very worthwhile.B. It is a waste of time.C. It is a waste of
5、 money.9. How will the woman get to Hong Kong?A. By bus. B. By air C. By train.听第8段材料,回答第10至12题。10. When did the woman begin to be interested in the environment?A. Since she moved to the island.B. After she talked with her neighbors.C. After she heard a presentation.11. What does the woman mainly re
6、commend?A. Neighbors should work together.B. People should recycle.C. Everyone should stop using plastic.12. What will the man probably do next?A. Change the topic of his presentation.B. Write about technological advances.C. Put off his presentation until next week.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the w
7、oman doing?A. Advertising her yard sale.B. Getting her clothes ready to sell.C. Finding things to put in her empty closet.14. How does the man respond to the woman?A. He hopes theyll get extra money.B. He wishes he had more things to sell.C. He would prefer not to have a yard sale so soon.15. Why do
8、es the woman want to have the sale this weekend?A. She wants to go shopping soon.B. She couldnt sell anything in the first sale.C. The neighbors will have a crowd there.16. What is taking up space in the garage?A. The womans old clothes.B. Unwanted furniture.C. An old car.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where
9、 is the speaker making the announcement?A. In an outdoor market.B. In a restaurant.C. In a grocery store.18. Who is Donna Jones?A. A customer. B. A manager. C. A weatherman.19. Where should one go if he is afraid of small spaces or crowds?A. To the parking lot.B. To the Customer Service area.C. To t
10、he restrooms.20. What should an employee of the store do?A. Lock up the money.B. Keep an eye on the weather.C. Help customers with their things.第二部分 阅读理解(共三节,满分60分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ARiding clubsYou can start horse-riding at any age. Choose private or group lesson
11、s any weekday between 9 am and 8:30 pm (3:30 pm on Saturdays). There are 10 kilometres of tracks and paths for leisurely rides across farmland and open country. You will need a riding hat.Opening Hours: Monday through Friday: 9:00 am8:30 pmPhone: (412)3966754 Fax: (412)3966752Sailing ClubOur Young S
12、ailors Course leads to the Stage 1 Sailing qualification. Youll learn how to sail safely and the course also covers sailing theory and first aid. Have fun with other course members afterwards in the clubroom. There are 10 weekly twohour lessons (Tuesdays 6 pm8 pm).Opening Hours: Tuesdays: 6:00 pm-8:
13、00 pmPhone: (412)3966644 Fax: (412)3966644 Diving CentreOur experienced instructors offer one-month courses in deep-sea diving for beginners. There are two evening lessons a week, in which you learn to breathe underwater and use the equipment safely. You only need a swimming costume and towel. Reduc
14、ed rates for couples.Opening Hours: Monday and Friday: 6:30 pm8:30 pmPhone: (412)3966312 Fax: (412)3966706Medical CenterThe staff of the Medical Center aim to provide convenient and comprehensive medical care to students and staff of the university. The center is well equipped and the staff here are
15、 trained to deal with a broad range of medical problems. Both female and male doctors as well as nursing staff are available for consultation. Also, all kinds of medicines are sold here and are cheaper for students than other drugstores.Opening Hours: 24 hour from Monday to SundayPhone: (412)3966649
16、 Fax: (412)3966648Watersports ClubWe use a two-kilometre length of river for speedboat racing, and water-skiing. A beginners, course consists of ten 20-minute lessons. You will learn to handle boats safely and confidently, but must be able to swim. The club is in a convenient central position and is
17、 open daily from 9a.m to 4p.m, with lessons all through the day.Opening Hours: Monday through Friday: 9 am4 pmPhone: (412)3966899 Fax: (412)39668901. If you want to swim and enjoy activities which are fast and a bit dangerous, you should join _.A. Watersports ClubB. Diving CentreC. Sailing ClubD. Ri
18、ding School2. If you are planning to explore the ocean depths, you should attend your lessons at _.A. 24 hour from Monday to SundayB. Monday through Friday: 7:00am10:00pmC. Tuesdays: 6:00 pm8:00 pmD. Monday and Friday: 6:30pm8:30pm3. Which is NOT the convenience that the Medical Center provides?A. G
19、ood equipment.B. Well trained staff members.C. Various expensive medicines.D. Nursery service.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了几个社团的基本情况。有骑马社、航海社、潜水社、医疗社以及水上运动社。【1题详解】细节理解题。根据文章最后一段“We use a two-kilometre length of river for speedboat racing, and water-skiing.”可知,水上运动社团有快船及水上滑行项目,符合题目中fast and a b
20、it dangerous快速及有点危险的描述,故选A。【2题详解】细节理解题。根据题目意思,如果想要探寻海底深处的世界,应该参加什么时间的课程。根据文章内容可知,潜水社旨在探索海底深处,因此其课程活动时间为周一至周五的晚上6:30至8:30。故选D。【3题详解】细节理解题。根据Medical Center 中“Also, all kinds of medicines are sold here and are cheaper for students than other drugstores.”提到,所有卖给学生的药品都要比外面药店的便宜。C项与此不符,不是医疗中心提供的便利。故选C。BDe
21、ar Sir,There is a plan to build a new supermarket on the edge of the Whitefields housing estate(住宅区), on the land where the local library now is. I live at Whitefields, and I would like to express my concern about this plan. It is not that I am completely against the idea of building a supermarketI
22、just think that as a community we need to weigh up the advantages and disadvantages before committing ourselves.It is clear that the library is under-used and in poor condition. It is also clear that there are very few shops near here and a supermarket would be a good thing to have. But the people w
23、ho want to build the supermarket seem to think that no one wants the library any more, and that it isnt a must because of the Internet and so on. Is this necessarily true, especially for elderly people? What about young people who dont have the Internet at home and need to go to the library to do th
24、eir homework? Where can they study if they have to share a room with a younger brother or sister?On the other hand, there is an argument that a new supermarket would not only bring more choice of shopping and more convenience for local people, but it would also bring some much-needed jobs for younge
25、r people in the townand this is a good point. What we need to do is consider the effect a supermarket will have on our quality of life. Certainly local people, including me, will find shopping a lot easier and more convenient. But there will also be extra traffic. In a few years from now, the roads
26、in and around will be full of cars in the daytime and delivery lorries at night, and not only thatwe will have got used to it, too. Are more jobs and more convenience worth such an influence on our daily lives? Perhaps, but this is what we have to ask ourselves.I believe that all the people of White
27、fields, and the authority, need to discuss this question in an open-minded wayand I hope that by the time a decision is taken, we will have had a full and fair discussion of the issues involved, and that the local authority will have really listened to everyones view. Is that too much to ask?Yours f
28、aithfully,Tom Watkins4. The supporters of the supermarket probably think _.A. the library is no longer neededB. the library is too poor to be rebuiltC. the supermarket brings down goods priceD. supermarket increases local workers income5. What does the underlined “it” in Paragraph 3 refer to?A. Shop
29、ping convenience.B. Job opportunity.C. Life quality.D. Traffic condition.6. What is the authors attitude toward the plan?A. Approving.B. Neutral.C. Negative.D. Confident.7. Why is the letter written?A. To promote effective public reading.B. To call for concern over an urban project.C. To discuss way
30、s of improving life quality.D. To express dissatisfaction with public equipment.【答案】4. A 5. D 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇议论文。作者通过书信的形式向有关部门建议要谨慎考虑在图书馆的地方建超市,虽然超市能方便人们的日常生活,提供就业机会,但图书馆能丰富没有网络的人的精神世界,帮助学生完成作业,这一点是超市无法取代的。因此作者希望有关部门能够慎重考虑。【4题详解】细节理解题。首先根据题目中的主语the supporters of the supermarket意为“支持建超市的人”将答案定
31、位到第二段,文中提到“But the people who want to build the supermarket seem to think that no one wants the library any more”,想要建超市的人是因为他们觉得不再有人想要一个图书馆了。故选A项。【5题详解】词义猜测题。it作代词时,代表前文已提到过的一件事物。前文中提到“the roads in and around will be full of cars in the daytime and delivery lorries at night,”(这个住宅区的路白天会塞满车,晚上有运输卡车),
32、即交通情况。故选D项。【6题详解】推理判断题。题目问作者对于建造超市这一计划的态度,我们可以在文中找表示情感态度的词。文中提到“I would like to express my concern about this plan.”“It is not that I am completely against ”作者写这封信的目的是为了表达自己对于这个计划的担心,而且作者希望有关部门能权衡利弊后再做出决定,说明作者对这个计划的态度是消极。故选C项。【7题详解】主旨大意题。文中第一段提到社区图书馆将被改建为超市的计划,作者在信中表达了他的顾虑。“I just think that as a co
33、mmunity we need to weigh up the advantages ”作者希望社区能够权衡利弊后再做出决定,故这封信的写作目的是呼吁关注这个项目。故选B项。【点睛】代词指代题要求同学们根据语境的逻辑关系、判断画线的人称代词或指示代词在文章中指代的对象,包括考查it(指动物,无生命的事物、特定的事件或人),they/them(指代人、物、事件的复数名词),he/she等人称代词的指代意义,以及指示代词this,that,these,those等在文章中的指代意义,考查同学们对文章中叙述特定的人,物,事件的认知能力。解答这类题时,同学们要认真阅读画线词所在句和前后临近句的内容,分
34、析人称转换和动作变换的详细过程,理清来龙去脉和前后的因果关系,从而准确推断其指代的对象。如第2小题,it代表前文已提到过的一件事物,前文中提到“the roads in and around will be full of cars in the daytime and delivery lorries at night,”(这个住宅区的路白天会塞满车,晚上有运输卡车),即交通情况。故选D项。CWith the explosion of consumer choices in recent history, the latest must-haves would surely need to
35、be upgraded more often than every 10 years. In 2002 a computer and basic mobile phone would have been enough for most people, but now? The public need a trendy notebook computer and a smart phone with WiFi connection to feel they are up-to-date. So when will we have enough things? When will we final
36、ly be happy? Well, it looks like the things we buy today will barely keep us satisfied for a few months.In the eyes of some psychologists, far from making us happy, greater consumer choice creates many serious psychological problems. A fundamental principle of the society is that more freedom is bet
37、ter and more choice in the marketplace means more freedom. Therefore more choice leads to more happiness. This is not the case, however.Imagine you go to a caf offering chocolate and vanilla ice cream. You choose the chocolate and eat it happily. But what if the caf serves 50 kinds of ice cream? You
38、 choose chocolate and then start to worry, “maybe blueberry would have been better, perhaps the half-fat ice cream would have been healthier. Stupid me, all these choices and I didnt make the best one! ”In Chinas major cities we have now passed the point where more consumer choice is making us happi
39、er. We are annoyed by all the options we have, disappointed because our expectations are so high and angered at ourselves when we don t make a perfect choice every time.A newspaper reporter tells a story about traveling on a plane with high-speed Internet access. He thought this was amazingthe newes
40、t piece of technology he had heard of. Then the service went down. The man next to him was angry and swore. The reporter thought, “How quickly the world owes him something he knew existed only 10 seconds ago!”8. What is the text mainly talking about?A. Hi-tech and consumer needs.B. Computers and sma
41、rt phones.C. Wireless products and WiFi connection.D. Diverse choices and consumer satisfaction.9. What may some psychologists think of the consumer demand in the caf?A. The consumer has mental problems.B. More choice means more freedom.C. Variety leads to unhappiness.D. The shop provides too many c
42、hoices.10. Why was the man next to the reporter quite annoyed?A. The net connection was interrupted.B. Someone owed him money.C. The air hostess offered poor service.D. The pleasure lasted only 10 seconds.11. What does the underlined word “swore” in the last paragraph probably mean?A. Fell asleep.B.
43、 Said rude words.C. Made promises.D. Became amazed.【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇议论文。文章作者通过举例说明选择太多,反而不能令消费者满意。【8题详解】主旨大意题。第二段Therefore more choice leads to more happiness. This is not the case, however.是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了选择太多,反而不能令消费者满意,故选D。【9题详解】推理判断题。答案定位在第三段You choose chocolate and
44、then start to worry, “ maybe blueberry would have been better,perhaps the half-fat ice cream would have been healthier. Stupid me, all these choices and I didnt make the best one! ”( 你选择巧克力然后开始担心,”蓝莓可能会更好,也许一半脂肪冰淇淋会更健康。愚蠢的我,所有这些选择,我没有做出最好的一个!”)由此推断出心理学家认为消费者在咖啡店的多样选择会导致苦恼,故选C。【10题详解】细节理解题。答案定位在最后一段t
45、he service went down. The man next to him was angry and swore.可知坐在记者旁边的这个人非常生气是因为网络连接被中断,故选A。【11题详解】词义猜测题。根据The man next to him was angry可知这里意思是坐在记者旁边的这个人非常生气,并且开始咒骂。Swore意思是“咒骂”,故选B。【点睛】关于阅读中的细节理解题1.直接信息题对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细
46、节的前提下,最后确定最佳答案。2.间接信息题做这类题目时,考生需要对原文信息进行加工处理,然后再进行进一步的推理或鉴别,这是介于事实细节题和推理判断题之间的一种题型,对考生来说有一定难度。本题第3小题属于细节理解题中直接信息题。答案定位在最后一段the service went down. The man next to him was angry and swore.可知坐在记者旁边的这个人非常生气是因为网络连接被中断,故选A。DIf you ask most people what water tastes like, theyll probably tell you that water
47、 has no taste and they may give you a funny look. But if you were a fruit fly, asking another fruit fly, that question might have a different answer.To a fruit fly, water has a taste. Scientists want to know how the fruit fly knows water because this information may help in learning how other animal
48、s or even individual cells manage to use water in the right way. Water is vital to life, but too much or too little can be deadly to a living creature. So by understanding how the fruit fly tastes water, researchers may learn more about other living things.According to the new study, a protein(蛋白质)
49、called PPK28 makes it possible for a fly to taste water. Proteins build cells and tissues, fight disease and carry messages between cells. Its not surprising that a protein is responsible for the fruit flys ability to taste water.The PPK28 protein is part of a larger family of similar proteins. One
50、of these related proteins is used by mammals (including humans) to taste salt. Scientists have not found a protein that enables humans to “taste” water.In the experiment, Cameron and his team compared normal fruit flies with fruit flies whose taste cells had been disabled. The fruit flies were given
51、 a special chemical that would glow(发光) when the fly used the PPK28 protein. Then the scientists led the flies to water. When the normal flies tasted the water, the PPK28 protein lit up showing that it was in use.The fruit fly in particular is so interesting that some scientists are hard at work cre
52、atinga complete map of the fruit fly brain. This map will show all of a flys neurons and help scientists understand how the neurons work together.12. How do most people feel when asked the taste of water?A. Amused.B. Frightened.C. Disappointed.D. Disgusted.13. Why do scientists want to know how the
53、fruit fly knows water?A. To decrease the number of the fruit fly.B. To know more about other creatures.C. To manage to use water correctly.D. To describe the taste of water.14. What do we know about the PPk28 protein?A. It can make humans taste salt.B. The fruit fly cant live without it.C. It enable
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
天津市耀华中学2020-2021学年高二上学期期末考试生物试题 扫描版含答案.pdf
