四川省棠湖中学2019-2020学年高一英语下学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2019-2020学年高一英语下学期第二次月考试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B
2、、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What time does the museum close on Sundays?A. At 3:00 pm. B. At 4:00 pm. C. At 5:00 pm.2. How will the woman probably go to the gallery?A. By bus. B. By subway. C. By car.3. In what asp
3、ect is the man weak in Chinese?A. Reading. B. Writing. C. Speaking.4. Where will the speakers have dinner?A. At a caf on Green Street.B. At a Japanese restaurant.C. At their house.5. How did the woman plan to get to Red Square at first?A. By subway. B. By taxi. C. By bus.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下
4、面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man think of horror movies?A. Exciting. B. Frightening. C. Boring.7. What new hobby will the woman start?A. Skiing. B. Reading. C. Playing music.听第7段材料,回答第8至9题。8.
5、What is the woman doing?A. Reading a story.B. Writing the ending of the story.C. Finishing her homework9. What might the woman do next?A. Tell the man the storyline.B. Invite the man to dinner.C. Publish the book.听第8段材料,回答第10至12题。10. What are the speakers mainly discussing?A. The food. B. Different
6、customs. C. The health.11. How does the host know the guest is full according to the man?A. The guest eats out all the food.B. The guest refuses the offered food.C. The guest leaves some food on the plate.12. Where does the woman come from probably?A. The USA. B. The UK. C. China.听第9段材料,回答第13至16题。13
7、. Where might the apartment building located?A. Near the ocean. B. In the bar district. C. In the countryside.14. In addition to his rent, what will the man have to pay for?A. All bills B. Cable TV. C. Heating and water.15. What is the rent for the basement suite?A. $3,000 per month. B. $2,000 per m
8、onth. C. $1,400 per month.16. What is the disadvantage of the studio?A. Its noisy at night. B. Its too far from the city. C. Its hard to move in the furniture.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where will the man put his bookshelves?A. By the window of the bedroom.B. Under the window of the kitchen.C. Under the
9、window of the living room.18. What did the man do?A. He painted his living room white.B. He painted his kitchen brown.C. He bought some new books.19. What does the man say about his apartment?A. It was very bright. B. It was too dark. C. It had too many colors.20. Why does the man choose brown for h
10、is bedroom?A. Its full of life.B. Its his favorite color.C It will help him sleep in on weekends.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项AJacobs Pillow Dance FestivalWhere: Becket, Massachusetts When: June 15-Aug. 24 Each summer, this influential dance center prese
11、nts a number of classes and performances by more than 50 companies from around the world. Highlights (最精彩的部分) this season include the Dance Theater of Harlems production of Alvin Aileys “The Lark Ascending”, which opens the festival.Many events are free. Ticketed performances start at $22. jacobspil
12、low.org. Moab Music FestivalWhere: Moab, UtahWhen: Aug. 29-Sept. 9This area is better known for mountain biking than for music. But since 1992, it has hosted a private festival that brings classical, jazz, Latin and other types of music to the land. This year there will be 16 concerts, including thr
13、ee “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances. Events start at $25. moabmusicfest.org. Cheyenne Frontier DaysWhere: Cheyenne, WyomingWhen: July 19-28Theres something for everyone at this 117-year-old festival, from an “Indian village” and Old W
14、est museum to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage. Competition tickets start at $18, and concert tickets at $23. . The Glimmerglass FestivalWhere: Cooperstown, New YorkWhen: July 6
15、-Aug. 24Each summer, opera lovers from around the country (and the world) travel to upstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson. This years performances include Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”, in honor of the 200th bir
16、thdays of both composers (作曲家). Tickets start at $26. glimmerglass.org.1. If you want to enjoy a “Grotto Concert”, which date suits you best?A. June 15.B. July 19.C. August 24.D. September 4.2. If you go to Cheyenne to watch a competition and enjoy a concert, how much will you pay at least?A. $18.B.
17、 $22.C. $36.D. $41.3. If you are a big fan of Wagner, youre advised to go to _.A. Jacobs Pillow Dance FestivalB. the Glimmerglass FestivalC. Cheyenne Frontier DaysD. Moab Music Festival【答案】1. D 2. D 3. B【解析】【分析】本文是应用文。文章是四个艺术节日的广告。【1题详解】细节理解题。根据Moab Music Festival部分中的This year there will be 16 conce
18、rts, including three “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.可知,今年将有16场音乐会,其中包括三场“洞穴音乐会”,在那里,客人们要乘船45分钟沿科罗拉多河而下欣赏演出。根据它的活动时间是When: Aug.29-Sept.9结合选项可知,9月4日可以参加。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Cheyenne Frontier Days部分中的Competition tickets start at $18, and
19、 concert tickets at $23 可知,比赛门票起价18美元,上的音乐会门票是23美元。由此可知,如果你去夏延看比赛和欣赏音乐会,你至少会付18+23=41美元。故选D。【3题详解】细节理解题。根据The Glimmerglass Festival部分中的This years performances include Wagners “The Flying Dutchman” and Verdis “King for a Day”, in honor of the 200th birthdays of both composers (作曲家).可知,今年的演出包括瓦格纳的飞翔的荷
20、兰人和威尔第的国王的一天,以纪念这两位作曲家的200岁生日。由此可知,如果你是瓦格纳的忠实粉丝,建议你去参加“微光玻璃音乐节”。故选B。【点睛】事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。如第1小题,根据Moab Music Festival部分中的This year there will be 16 co
21、ncerts, including three “Grotto Concerts”, where guests take a 45-minute boat ride down the Colorado River to performances.可知,今年将有16场音乐会,其中包括三场“洞穴音乐会”,在那里,客人们要乘船45分钟沿科罗拉多河而下欣赏演出。根据它的活动时间是When: Aug.29-Sept.9结合选项可知,9月4日可以参加。故选D。BThomas Edison was one of ten said to be the greatest genius of his age. T
22、here are only a few men in all of the history, who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light. But Edison could never be happy only because someone said he was a genius. “There is no such thing as genius,” Edison said. He said that what people call
23、ed genius was mostly hard work.But Edison was a dreamer as well as a worker. From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. Nature, he often said, is full of secrets. He tried to understand them; then, he tried to learn what could usefully be done with them.Edison enjoyed
24、 thinking. He knew that most people will do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. But he knew, too, that thinking can give men enjoyment and pleasure.Edison could not understand how anyone could be uninterested in life. As he loved to
25、think, he also loved to work. On the day he became 75 years old, someone asked him what ideas he had about life. “Work,” he answered. “Discovering the secrets of nature and using them to make men happier.” He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work.4. Edison t
26、hought _.A. he could be happy if he was a geniusB. genius plays the most important part in ones successC. hard work could do better than geniusD. genius could do better than hard work5. Edison was _.A. very much interested in natureB. interested in discovering the secrets of natureC. interested in c
27、hanging peoples ideasD. uninterested in making people happier by discovering the secrets of nature6. In Edisons opinion _.A. thinking can supply people with enjoyment and pleasure as well as helpB. peoples success lies mostly in geniusC. hard work is the second important thing in making people succe
28、ssfulD. there are few secrets for him to discover later7. The last sentence in the passage most probably implies _.A. life is too short for Edison to invent more for human beingsB. Edison made 100 inventions in his lifeC. Edison was able to live and work for 100 yearsD. people of his time were ready
29、 to give Edison another 100 years work【答案】4. C 5. B 6. A 7. A【解析】这是一篇记叙文。文章介绍了天才发明家爱迪生关于思考和工作的一些观点。【4题详解】推理判断题。答案定位在第一段He said that what people called genius was mostly hard work.可推知爱迪生认为勤奋的努力比天才更重要,故选C。【5题详解】细节理解题。答案定位在第二段From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. Na
30、ture, he often said, is full of secrets.可知爱迪生对发现自然的秘密非常感兴趣,故选B。【6题详解】推理判断题。答案定位在第三段Edison enjoyed thinking. He knew that most people will do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. that thinking can give men enjoyment and pleasure.可推知在爱迪
31、生看来,思考可以给人带来快乐与享受,故选A。【7题详解】推理判断题。答案定位在最后一段He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work.可知如果再让他活一百年,他会有更多的发明创造。由此推知他认为自己的生命太短暂,不足以让他为人类创造更多的发明,故选A。CWhen my best friend and I were teenagers, our favorite place to hang out was the Hallmark store. If we had money,
32、we would choose a perfect card for each other and then share tears or smiles depending on what emotion the words expressed. In those coming years we developed a friendship built on sincere feelings and we often found comfort in the words of a Hallmark card. I think it is perhaps since those years th
33、at I have become a greeting card collector.The other day, while cleaning out the storage in my home, I came across the bag where I have kept greeting cards. They are the lasting messages that speak the meanings of my life. I pulled out a foolish-looking card. It has a stick drawing on the front that
34、 seems to be my portrait(肖像画), I laughed as I realized this is exactly how my oldest daughter saw her mum. Opening it up I saw a hand-drawn heart with eyes and a big smile. On the other side are some words “You are the best mum in the world!” This may be one card that Hallmark cards cannot compete w
35、ith for it is a treasure more precious than gold. I cant go back to where Ive been but, from time to time, I can be taken into a welcomed memory trip.These are the Hallmark moments of our lives. Words from once upon a time inspire us to appreciate the people in our lives who mean so much. When we so
36、metimes have doubts, or when the world treats us unfairly, the encouraging words are there in black and white, sometimes drawn in a homemade stick drawing with a heart-shaped smiling face standing out from the rest.Life is a Hallmark card when you care enough to send the very best.8. What influence
37、does the Hallmark card have on the author?A. Finding her real hobby.B. Becoming a greeting card donor.C. Getting real friendship and comfort.D. Learning to share the experience of making cards.9. The author uses “a welcomed memory trip” in paragraph 2 to show that_.A. she often remembers her past tr
38、ipB. those cards are very meaningful for herC. her daughters words moved her deeplyD. drawing herself on the cards is very meaningful10. Why does the author think the words on the cards mean a lot?A. Because they make her full of thanks.B. Because they are written in different colors.C. Because they
39、 can help her overcome doubts.D. Because they always inform her of the card collector.11. What can be the best title for the text?A. Words on the cardsB. Collecting greeting cards is a hobby.C. Life is a Hallmark cardD. Memory in the childhood【答案】8. C 9. B 10. A 11. C【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者以珍贵的Hallmark car
40、ds为线索,追忆和朋友建立在真诚感情基础上的友谊。他们常常从一张标志性卡片上的话语中找到安慰,感叹生活就是一张标志性的卡片。【8题详解】细节理解题。根据第一段中In those coming years we developed a friendship built on sincere feelings and we often found comfort in the words of a Hallmark card.在接下来的几年里,我们建立了一种建立在真挚感情上的友谊,我们经常在Hallmark贺卡的字里行间找到安慰。可知,作者从在Hallmark贺卡那里得到真正的友谊和安慰。故选C项
41、。【9题详解】词义猜测题。根据第二段中This may be one card that Hallmark cards cannot compete with for it is a treasure more precious than gold. 这可能是Hallmark贺卡无法与之竞争的一张贺卡,因为它比黄金还要珍贵。可知,这可能是一张标志无法与之竞争的卡片,对作者来说是无比的珍贵。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Words from once upon a time inspire us to appreciate the people in our lives w
42、ho mean so much. 从前的话激励我们去欣赏生命中那些意义非凡的人;且文章第二段中也说到They are the lasting messages that speak the meanings of my life. 它们是永恒的信息,诉说着我生命的意义。可知,因为卡片上的话让她对生活充满了感激。故选A项。【11题详解】主旨大意题。作者以珍贵的Hallmark cards为线索,追忆和朋友建立在真诚感情基础上的友谊,他们常常从一张标志性卡片上的话语中找到安慰。再结合最后一句话Life is a Hallmark card when you care enough to send
43、the very best.可知,生活就是一张标志性的卡片。故选C项。DParents can cut the chances of their children getting fat simply by keeping them longer at table. Just three extra minutes at a family mealtime could help prevent child fatness. The reasons might lie in communication and the importance of a scheduled mealtime.Dr B
44、arbara Fiese said, “Children, whose families have a 20-minute meal over four times a week, weigh lighter than kids who leave the table after15 to 17 minutes. Over time, those extra minutes per meal add up and become really powerful.”Researchers studied 200 family mealtimes, testing the influences of
45、 mealtime habits of families with children in primary school. They found that families, who said that shared mealtimes were an important part of family life and had special meaning for them, were less likely to have fat children. Similarly, families who talked more together and communicated more pos
46、itively during the meal, were more likely to have healthy-weight children.Teaching families how to make full use of family mealtimes was a wise idea. “This is something we can do and teach. Its also important to recognize the increasing differences of families and their complex living schedules that
47、 may challenge(挑战) their abilities to plan ahead and set some time to communicate with each other,” said Dr Fiese.Families in poorer US neighborhoods faced more problems, including poor chances of getting healthy food. But even so, regular high quality family mealtimes made a difference to the child
48、rens weight. Dr Fiese said, “Three to four extra minutes per meal will make a healthy weight more possible.”12. How long is reasonable for a family mealtime according to the text?A. About 10 minutes.B. About 12 minutesC. About 15 minutesD. About 20 minutes.13 Whats the advantage of a longer family m
49、ealtime according to the text?A. Children can better enjoy their meals.B. Children can have a good rest while eating.C. Children can communicate more during the time.D. Children can have more time to choose what they like.14. What does the author want to show in paragraph3?A. The result of a study.B
50、. Different eating habits.C. Causes of child fatness.D. The importance of normal eating15. What can be the best title for the text?A. Mealtime talk helps to lose weightB. Healthy food makes normal weighC. Poorer families have thinner childrenD. Longer family mealtimes help prevent child fatness【答案】1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020新课标高考语文二轮新讲练课件:专题练7 文言文阅读(一) .ppt
