2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Cultural Heritage Reading and Thinking课时素养评价(含解析)新人教版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Cultural Heritage Reading and Thinking课时素养评价含解析新人教版必修2 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Cultural Heritage课时素养评价 一Unit 1Reading and Thinking. 单句语法填空1. The purpose of a class is to teach you to think creatively (creative) and not to follow your teacher blindly. 2. The heavy rain made his business suffer a great loss. 3. Families are limited(limit) to four free tickets each. 4. In
2、addition, you will be required to pay an application(apply) fee. 5. The proposal (propose) supported by a large majority of the teachers was accepted. 6. A balanced (balance) diet should contain some fat, some fiber, a little salt and so on. 7. He made a great contribution (contribute) to the succes
3、s of the project. 8. That car accident ruined all his life. After that he was limited to a wheelchair. 9. The authorities attempt to slow(slow) the spread of COVID-19. 10. Experiments of this kind had been conducted (conduct) in both the U. S. and Europe well before the Second World War. . 选词填空take
4、part in, give way to, keep balance, make a proposal, lead to, turn to, prevent. . . from, donate. . . to, make sure, in danger1. He always takes part in politics. 2. Youd better keep balance of your diet. 3. Just make sure you shut the gate after you. 4. They turn to you because they trust you. 5. W
5、e refused to give way to their demands. 6. The dam was in danger because of the rising flood. 7. This suggestion will certainly lead to an argument. 8. Further treatment will prevent cancer from developing. 9. How much on average do you donate to charity per year? 10. I made a proposal that we (shou
6、ld) hold a meeting next week. . 补全句子1. Not only did he read the book, but he remembered what he had read. 他不仅读过这本书, 而且他还记得他读过的内容。2. There comes a time when every one of us looks back at our life. 总有一天, 我们每一个人都要回忆我们的生活。3. This zoo is not the only place where the animal can be seen. 这个动物园并不是唯一能够看到这种动物
7、的地方。4. There are two paths before us, one leading to the beach, the other to the castle. 我们面前有两条路, 一条通向海滩, 另一条通向城堡。5. The reason why/for which we must wear a mask is that this is one of the most effective ways to prevent the spread of infection. 我们必须戴口罩是因为这是阻止感染传播的最有效的方式之一。. 阅读理解AIndia is an ancient
8、 civilization with rich cultural heritage, and its cultural heritage has something to do with all major religions (宗教)of the world. Here we take a look at some of the top heritage destinations in India. Sun Temple, KonarkAs the name suggests this temple is all about the power of the sun God. A huge
9、chariot (二轮战车) drawn by seven horses and twelve pairs of wheels reflect(反映) the importance which ancient people placed on the power of the sun. The pictures of animals and humans give this place a special look. Churches GoaGoa is the only Indian state which was controlled by the Portuguese, so the s
10、cene in Goa is dotted (点缀)with Portuguese style churches. Some of the famous churches include the church of Saint Catherine, church of Saint Augustine and church of Saint Francis of Assisi. These churches show beautiful paintings and flower designs which make them a must visit. Ajanta and Ellora Cav
11、esThese caves contain well designed paintings which are widely regarded as the most outstanding works of Buddhist religious art. Taj Mahal, AgraBuilt on the bank of the Yamuna River, it is an excellent building. The writing and paintings on the outside structure provide the finest examples of the ou
12、tstanding style of buildings. SanchiSanchi is a UNESCO world heritage site with numerous Buddhist temples dating back to the seventh and eighth centuries. On your visit to India, be sure to visit some of these heritage destinations. An Indian journey is not wonderful without experiencing the beauty
13、of these heritage destinations. 【文章大意】本文主要讲的是印度的5个文化遗址。1. What can we learn from the passage? A. Ellora Caves only have statues of animals. B. Indian cultural heritage has something to do with religions. C. The Portuguese controlled the whole India two centuries ago. D. The church of Saint Catherine
14、 is the earliest one in the world. 【解析】选B。细节理解题。由第一段中的“India is an ancient civilization . . . the world. ”可知印度的文明和印度的宗教有很大关系。故选B。2. What was thought important by the ancient Indians? A. Animals and food. B. Ancient civilization. C. Ancient temples. D. The suns power. 【解析】选D。细节理解题。由第二段“A huge chariot
15、. . . the power of the sun. ”一个巨大的由七匹马拉的二轮战车和十二对轮反映古代人对太阳的力量的重视。可知印度人很重视太阳的力量。故选D。3. What is the main idea of the passage? A. Introducing several top heritage destinations in India. B. The great effect that Indian religion has on culture. C. India has rich cultural heritage in the world. D. India is
16、 famous for its cultural heritage. 【解析】选A。主旨大意题。由第一段最后一句“Here we take a look at . . . in India. ”下面我们来看看印度的一些顶级遗产地。可知本文主要讲述的是印度的几个文化遗址。故选A。4. Which place can you visit if you want to know something about Buddhist monument? A. Sun Temple, Konark. B. Churches Goa. C. Ajanta and Ellora Caves. D. Sanchi
17、. 【解析】选D。细节理解题。由倒数第二段“Sanchi is a UNESCO world heritage site . . . eighth centuries. ”可知Sanchi拥有众多的佛教寺庙, 它建于第七和第八世纪, 是联合国教科文组织世界遗产。所以你如果想参观佛教的历史遗迹, 就应该去Sanchi。故选D。BThe Leshan Giant Buddha is a statue of Maitreya (弥勒大佛) in sitting posture. The Buddha is located in Sichuan Province, facing Minjiang, Q
18、ingyi and Dadu rivers. In December, 1996, the Buddha was included by UNESCO on the list of the World Heritage List (世界遗产名录). The statue was begun in the year 713 in the Tang Dynasty, and finished in the year 803. The Buddha is 71 meters high. The 8-meter-long instep (脚背) is big enough for one hundre
19、d people to sit on and the 28-meter-wide shoulder is large enough to be a basketball playground. A monk called Hai Tong is connected with the Buddha forever. At that time, wild waters brought out many boat accidents and people just put the disaster down to the presence of a water spirit. So Hai Tong
20、 decided to make a statue beside the river thinking that the Buddha would bring the water spirit under control. After 20 years begging from door to door, he finally collected enough money for the plan. When some local government officials tried to get this amount of money, Hai Tong said that they co
21、uld get his eyeballs but not the money raised for the Buddha. After he dug out his eyeballs, these officials ran away in fear. The project was half done when Hai Tong passed away, and two of his disciples (门徒) continued the work. After a total of 90 years hard work, the project was finally completed
22、. Having such a long history, the Buddha was nearly destroyed by the wind and rain. The Chinese government began the repairing work in 1963 under the instructions of experts from UNESCO. 【文章大意】本文是一篇说明文。主要讲述世界文化遗产四川乐山大佛的一些情况。5. Whats the main idea of this passage? A. To explain the Leshan Giant Buddh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444215.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022二年级语文下册 第3单元 识字3 贝的故事课前预习课件 新人教版.ppt
