四川省江油中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 江油 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省江油中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)本试卷分为试题卷和答题卡两部分,其中试题卷由第卷(选择题)和第卷(非选择题)组成,满分100 分,考试时间100 分钟。注意事项:1答卷前,考生务必将自己的姓名和准考证号填写在答题卡上。2回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在题卷上无效。3. 考试结束后,将答题卡交回。第卷(选择题共75 分)第一部分 听力测试(共两节,满分20 分)第一节 (共5 小题;每小题1 分,满分5 分)听下面5 段对话。每段对话后有
2、一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When was the woman born?A. In 1984. B. In 1982. C. In 1980.2. What are the speakers probably doing?A. Looking for Johns new apartment. B. Visiting Johns old house.C. Helping John move house.3. Why does the woman re
3、fuse to go to the beach?A. Its hot there. B. She cant swim. C. She isnt free.4. What are the speakers talking about?A. A news report. B. A driving test. C. A car accident. 5 What does the man mean?A. He doesnt have a computer. B. He doesnt know how much a new computer costs.C. He thinks the price of
4、 the new computer is reasonable.第二节(共15 小题;每小题1分,满分15分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where was the woman when the theft happened?A. At home. B. On her way home. C. On her way to the bank.7.
5、What did the theft look like?A. He wore blue trousers. B. He was short and thin. C. He had medium-length hair.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman think of buying a mountain bike?A. Unnecessary. B. Useful. C. Reasonable.9. What will the man do next?A. Buy a mountain bike. B. Have his old bike repai
6、red. C. Ask somebody else for money.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the speakers?A. Master and servant. B. Boss and clerk. C. Husband and wife.11. What is the woman complaining about?A. Her work. B. Her salary. C. Her life.12. What will the man probably do in the near
7、future?A. Help the woman. B. Let the woman have a rest. C. Have the woman work as usual.听第9段材料,回答第13至16题。13. What can we learn from the conversation?A. People will enjoy guitar music at the party.B. About 18 people are coming to the party.C. People will enjoy some applepie at the party.14. Why will
8、the woman hold a party?A. To celebrate Joans birthday. B. To celebrate Emmas birthday.C. To celebrate Emmas entering the college.15. What present has the woman bought?A. A camera. B. A football. C. A video.16. When will people probably arrive?A. At about 8:00. B. At about 8:30. C. At about 9:30.听第10
9、段材料,回答第17至20题。17. How many bedrooms does the speaker need?A. Four. B. Three. C. Two.18. What is very important to the speaker?A. A nice view. B. A big kitchen. C. A school nearby.19. How does the speaker usually travel?A. She walks. B. She drives a car. C. She uses public transportation.20. What do
10、we know about the speaker?A. She is married. B. She uses the Internet a lot. C. She likes to cook at home第二部分 阅读理解(共两小节,共20 小题,每小题2 分,满分40 分)第一节(共15 小题,每小题2 分,满分30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。ASuppose youre in a rush, feeling tired, not paying attention to your screen, and you
11、 send an email that could get you in trouble.Realisation will probably set in seconds after youve clicked “send”. You freeze in horrors and burn with shame.What to do? Here are four common email accidents, and how to recover.Clicking “send” too soonDont waste your time trying to find out if the rece
12、ivers has read it yet. Write another email as swiftly as you can and send it with a brief explaining that this is the correct version and the previous version should be ignored.Writing the wrong timeThe sooner you notice, the better. Respond quickly and briefly, apologizing for your mistake. Keep th
13、e tone measured: dont handle it too lightly, as people can be offered, especially if your error suggests a misunderstanding of their culture(I.e. incorrect ordering of Chinese names).Clicking “reply all” unintentionallyYou accidentally reveal(透露)to entire company what menu choices you would prefer a
14、t the staff Christmas dinner, or what holiday youd like to take. In this instance, the best solution is to send a quick, light-hearted apology to explain your awkwardness. But it can quickly rise to something worse, when everyone starts hitting “reply all” to join in a long and unpleasant conversati
15、on. In this instance, step away from your keyboard to allow everyone to calm down.Sending an offensive message to its subjectThe most awkward email mistake is usually committed in anger. You write an unkind message about someone, intending to send it to a friend, but accidentally send it to the pers
16、on youre discussing. In that case, ask to speak in person as soon as possible and say sorry. Explain your frustrations calmly and sensiblysee it as an opportunity tic hear up any difficulties you may have with this person.1. After realizing an email accident, you are likely to feel _.A. curiousB. ti
17、redC. awfulD. funny2. If you have written the wrong name in an email, it is best to _.A. apologise in a serious mannerB. tell the receiver to ignore the errorC. learn to write the name correctlyD. send a short notice to everyone3. What should you do when an unpleasant conversation is started by your
18、 “reply all” email?A. Try offering other choices.B. Avoid further involvement.C. Meet other staff members.D. Make a light-hearted apology.4. How should you deal with the problem caused by an offensive email?A. By promising not to offend the receiver again.B. By seeking support from the receivers fri
19、ends.C. By asking the receiver to control his anger.D. By talking to the receiver face to face.5. What is the passage mainly about?A. Defining email errors.B. Reducing email mistakes.C. Handling email accidents.D. Improving email writing.【答案】1. C 2. A 3. B 4. D 5. C【解析】【分析】这是一篇说明文。介绍了因为失误而发错信息的补救方法。
20、【1题详解】推理判断题。根据第二段第二句:You freeze in horrors and burn with shame.可以判断出:在你意识到邮件发生了意外时,你的感觉很糟糕。A. curious谨慎的 ;B. tired劳累的,厌倦的 ;C. awful 糟糕的,极坏的;D. funny滑稽的。 故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二个标题句Writing the wrong time后面内容Respond quickly and briefly, apologizing for your mistake. Keep the tone measured: dont handle it
21、 too lightly, as people can be offered, especially if your error suggests a misunderstanding of their culture(I.e. incorrect ordering of Chinese names).可以判断出:你在邮件上写错了名字,最好以认真的方式道歉,故选A。【3题详解】细节理解题。根据第三标题句Clicking “reply all” unintentionally下面内容的最后一句话: In this instance, step away from your keyboard to
22、 allow everyone to calm down在这种情况下,远离键盘让大家冷静下来,即避免进一步的牵涉。故选B。【4题详解】细节理解题。根据最后一个标题句下面内容In that case, ask to speak in person as soon as possible and say sorry,在这种情况下尽快的去当面说声和道歉,故选D。【5题详解】主旨大意题。前三段内容通过问问题和说明情况以及引出主题,处理邮件问题的四个具体方法可以判断出本文主要讲的是处理邮件问题。故选C。【点睛】这是一篇说明文,题目比较简单的,考查细节题为主。可以使用信息筛选法做题。为了节省时间,可以用先
23、看题目,带着题目在文中寻读的方法找到主题句,理解并找出正确答案。如1题,题目问:在你意识到你的邮件问题时你可能会感到_,而文章中第二段就是题干信息,后面就是答案,答案是很明显的。B阅读理解。Every man wants his son to be somewhat of a clone, not in features but in footsteps. As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable. You begin to realize that your boy, in your foots
24、teps, could probably accomplish what you hoped for. But footsteps can be muddied and they can go off in different directions.My son Jody has hated school since day one in kindergarten. Science projects waited until the last moment. Book reports werent written until the final threat.Ive been a newspa
25、perman all my adult life. My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English. But Jody? When he entered the tenth grade he became a “vo-tech” student(技校学生). Theyre called “motorheads” by the rest of the student body.When a secretary in my office first called him “motor
26、head”, I was shocked. “Hey, hes a good kid,” I wanted to say. “And smart, really.”I learned later that motorheads are, indeed, different. They usually have dirty hands and wear dirty work clothes. And they dont often make school honor rolls(光荣榜).But being the parent of a motorhead is itself an exper
27、ience in education. We who labor in clean shirts in offices dont have the abilities that motorheads have. I began to learn this when I had my car crashed. The cost to repair it was estimated at $800. “Hey, I can fix it,” said Jody. I doubted it , but let him go ahead, for I had nothing to lose.My so
28、n ,with other motorheads,fixed the car. They got parts(零件)from ajunkyard, and ability from vo-tech classes. The lost was $25 instead of $80.Since that first repair job, a broken air-conditioner, a non-functioning washer and a non-toasting toaster have been fixed. Neighbors and co-workers trust their
29、 car repairs to him.These kids are happiest when doing repairs. They joke and laugh and are living in their own relaxed world. And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.I have learned a lot from my motorhead: publishers need printers, engineers need mechanics, and architects n
30、eed builders. Most important, I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else.My son may never make the school honor roll. But he made mine.6. What used to be the authors hope for his son?A. To avoid becoming his clone.B. To resemble him in appearance.C. To develop in a di
31、fferent direction.D. To reach the authors unachieved goals.7. What can we learn about the authors children?A. His daughter does better in school.B. His daughter has got a masters degree.C. His son tried hard to finish homework.D. His son couldnt write his book reports.8. The author let his son repai
32、r the car because he believed that_.A. His son had the ability to fix it.B. it would save him much time.C. it wouldnt cause him any more lossD. other motorheads would come to help.9. In the authors eyes, motorheads are _.A. tidy and hardworkingB. cheerful and smartC. lazy but brightD. relaxed but ru
33、de10. What did the author realize in the end?A. It is unwise to expect your child to follow your path.B. It is important for one to make the honor roll.C. Architects play a more important role than builders.D. Motorheads have greater ability than office workers.【答案】6. D 7. A 8. C 9. B 10. A【解析】试题分析:
34、这是一篇记叙文。作者一开始希望自己的儿子能效仿他,完成他没有实现的目标。但是他的儿子学习成绩不理想,只上了技校。一次作者的车坏了,儿子和同学帮助作者修好了车,让作者改变了自己的看法。 【6题详解】细节理解题。根据第一段的As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable. You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for. 可知,随着孩子的成长你也会变老,你的
35、抱负更加难以实现,所以你希望他能继续你的步伐,实现你未完成的目标,故选D。【7题详解】推理判断题。根据第三段句子My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English(我女儿是一名大学毕业生,正在攻读英语硕士学位)及But Jody? When he entered the tenth grade he became a “vo-tech” student(技校学生). Theyre called “motorheads” by the rest of the student body.
36、(但是乔迪?当他进入十年级时,他成了一名“vo-tech”学生。他们被其他学生称为“司机”)可知,作者的女儿比儿子学习好。故选A。【8题详解】细节理解题。根据第六段的句子I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose(我对此表示怀疑,但让他修吧,因为我没有什么可失去的)可知,作者让儿子修车,因为他觉得这不会给他带来损失。故选C。【9题详解】推理判断题。根据倒数第三段These kids are happiest when doing repairs. They joke and laugh and are living
37、 in their own relaxed world. And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.(这些孩子在修车时很开心。他们开玩笑,开怀大笑,生活在自己轻松的世界里。尽管他们的手和衣服很脏,但他们的头脑是从光明的)可知,在作者眼中,车头是令人兴奋的、聪明的。故选B。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段的句子Most important, I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else(最重要的是,
38、我了解到父亲不需要克隆人的足迹或其他任何地方)可知,作者最后意识到期望孩子走自己的道路这是不明智的。故选A。 考点:考查记叙文阅读CThe iPhone, the iPad: each of Apples products sounds cool and has become a fashion. Apple has cleverly taken advantage of the power of the letter “i” and many other brands are following suit. The BBCs iPlayer which allows Web users to
39、 watch TV programs on the Internet used the title in 2008. A lovely bear popular in the US and UKthat plays music and video is called “iTeddy”. A slimmed-down version(简装本) of Londons Independent newspaper was started last week under the name “I”.In general, single-letter prefixes(前缀) have been popul
40、ar since the 1990s, when terms like e-mail first came into use.Most “i” products are aimed at young people and considering the major readers of independents “i”, its no surprise that theyve selected this fashionable name.But its hard to see whats so special about the letter “i”. Why not use “a”, “b”
41、, or “c” instead? According to Tony Thorne, head of the Language Center at Kings College, London, “i” works because its meaning has become ambiguous. When Apple uses “i”, no one knows whether it means Internet, information, individual or interactive, Thorne told BBC Magazines. “Even when Apple creat
42、ed the iPod, it seems it didnt have one clear definition,” he says.“However, thanks to Apple, the term is now connected with portability (轻便) .”adds Thorne.Clearly the letter “i” also agrees with the idea that the Western World is centered on the individual. Each person believes they have their own
43、needs, and we love personalized products for this reason.Along with “Google” and “blog”, readers of BBC Magazines voted “i” as one of the top 20 words that have come to define the last ten years.But as history shows, people grow tired of fashions. From the 1900s to 1990s, products with “2000” in the
44、ir names became fashionable as the year was connected with all things advanced and modern. However, as we entered the new century, the fashion disappeared.11. People use iPlayer to _.A. read newspapersB. watch TV programs onlineC. make a callD. listen to music12. We can infer that the Independents “
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】中药执业药师中药学专业知识(一)-26-2-2.pdf
