北京市海淀区2022-2023学年高三英语上学期期中试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 北京市 海淀区 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、海淀区20222023学年第一学期期中练习高三英语本试卷共10页,100分。考试时长90分钟。考生务必将答案答在答题纸上,在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题纸一并交回。第一部分:知识运用(共两节,30分)第一节(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。A couple in Italy who met at a nightly balcony concert during the coronavirus lockdown are becoming a modern-day Romeo
2、and Juliet in the same city where Shakespeares story of unfortunate lovers took place.Edda Farina and Marco Colombo_1_each other during one of the regular 6:00 pm_2_concerts designed to cheer up the community.Edda initially noticed Marco when she stepped outside to his violin_3_on his balcony. She s
3、aid, “The music was like an arrow fired by Cupid”. Marco, who also fell in love at first sight, tracked Edda down on social media. The two kept_4_each other till one day Marco made a big banner to hang from the top floor of his building with Eddas name on it to_5_his love for her.They then had their
4、 first date in a park as the restrictions were_6_in May. It turned out the couple had lived in the same neighbourhood for much of their lives but it_7_a global pandemic to finally bring them together. Perhaps the fact that the couple could lean on each other during the lockdown meant that they had b
5、uilt a_8_foundation before they met up. As Marco shared on his social media, “We are considering a wedding ceremony on the large roof of my apartment building, which would_9_since we met on our balconies”.Finally a balcony love story that ends happilyone Shakespeare himself could never have_10_!1. A
6、. greetedB. recognizedC. spottedD. monitored2. A. balconyB. charityC. folkD. square3. A. studioB. talentC. practiceD. performance4. A. consultingB. messagingC. datingD. visiting5. A. seekB. declareC. shareD. win6. A. liftedB. announcedC. introducedD. rejected7. A. causedB. deservedC. neededD. took8.
7、 A. soundB. materialC. freshD. basic9. A. work outB. take effectC. make senseD. pay off10. A. understoodB. adoptedC. editedD. anticipated【答案】1. C 2. A 3. D 4. B 5. B 6. A 7. D 8. A 9. C 10. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了疫情期间,一对男女因为阳台音乐会而相爱故事。【1题详解】考查动词词义辨析。句意:埃达法里娜和马尔科科伦坡是在晚上6点的阳台音乐会中相遇的,这是一场旨在鼓舞社区的常规音乐会。A.
8、 greeted欢迎;B. recognized认出;C. spotted发现;D. monitored监视;监听。分析文章可知,埃达法里娜和马尔科科伦坡本身是不认识的两人,是因为阳台音乐会才发现了彼此。故选C。【2题详解】考查名词词义辨析。句意:埃达法里娜和马尔科科伦坡是在晚上6点的阳台音乐会中相遇的,这是一场旨在鼓舞社区的常规音乐会。A. balcony阳台;B. charity慈善机构;C. folk家人;D. square广场。下文提到“Edda initially noticed Marco when she stepped outside to his violin 3 on hi
9、s balcony.(埃达最初注意到马可是在她走到阳台上听他演奏小提琴的时候。)”由此判断,两人最初相识的地方是在各自的阳台上。故选A。【3题详解】考查名词词义辨析。句意:埃达最初注意到马可是在她走到阳台上听他演奏小提琴的时候。A. studio录音室; B. talent天才; C. practice练习; D. performance表演。前文提到“one of the regular 6:00 pm 2 concerts designed to cheer up the community.(这是一场旨在鼓舞社区的常规音乐会。)”由此判断,阳台音乐会指的是在阳台上进行音乐表演。故选D。【
10、4题详解】考查动词词义辨析。句意:两人不停地发信息,直到有一天,马可做了一面大横幅挂在他的大楼的顶层,上面写着埃达的名字,以表达他对她的爱。A. consulting咨询;B. messaging发信息;C. dating约会;D. visiting拜访。前文提到“Marco, who also fell in love at first sight, tracked Edda down on social media. (马可也对埃达一见钟情,他在社交媒体上找到了爱达。)”且因为疫情的原因居家隔离,因此两人只能通过互联网发送消息进行联系。故选B。【5题详解】考查动词词义辨析。句意:两人不停地
11、发信息,直到有一天,马可做了一面大横幅挂在他的大楼的顶层,上面写着埃达的名字,以表达他对她的爱。A. seek寻找;B. declare宣布;声明;C. share分享;D. win赢得。前文提到“Marco made a big banner to hang from the top floor of his building with Eddas name on it(马可做了一面大横幅挂在他的大楼的顶层,上面写着埃达的名字)”由此判断,马可通过在楼顶挂横幅的行动在现实世界里公开表达了对埃达的爱。故选B。【6题详解】考查动词词义辨析。句意:随着今年5月禁令的解除,他们在一个公园里进行了第一
12、次约会。A. lifted解除;撤销; B. announced宣布; C. introduced介绍; D. rejected拒绝。前文提到“They then had their first date in a park(他们在一个公园里进行了第一次约会)”能在公园里约会说明居家隔离的禁令解除了。故选A。【7题详解】考查动词词义辨析。句意:事实证明,这对夫妇大半生都住在同一个街区,但直到一场全球大流行才让他们终于走到了一起。A. caused造成;引起; B. deserved值得,应受; C. needed需要; D. took花费;遭受。分析句子可知,此处是It takes sth.t
13、o do sth.,意为“做需要付出(代价)”。故选D。【8题详解】考查形容词词义辨析。句意:也许这对夫妇在封锁期间可以互相依靠的事实意味着他们在见面之前已经建立了一个坚实的基础。A. sound坚实的; B. material物质的; C. fresh新鲜的; D. basic基础的。后文提到“We are considering a wedding ceremony on the large roof of my apartment building(我们正在考虑在我公寓大楼的大屋顶上举行婚礼)”由此判断,之前在现实世界中互不认识的两人,在封锁期间因为阳台音乐会而相识,并且在网上互相联系上
14、彼此最终走向婚姻的殿堂,证明他们在结婚前应该打下了坚实的认知基础。故选A。【9题详解】考查动词词组辨析。句意:我们正在考虑在我公寓大楼的大屋顶举行婚礼,这是有意义的,因为我们是在阳台上认识的。A. work out解决;实现; B. take effect生效;起作用; C. make sense有意义; D. pay off付清;取得成功。后文提到“ we met on our balconies(我们是在阳台上认识的)”由此判断两人因为在阳台相识而选择在屋顶举行婚礼应该是一件非常有意义的事。故选C。【10题详解】考查动词词义辨析。句意:终于,一个阳台上的爱情故事圆满结束了这是莎士比亚自己都
15、没有预料到的!A. understood理解; B. adopted收养;采纳; C. edited编辑;校订; D. anticipated预料。文章第一段提到“A couple in Italy who met at a nightly balcony concert during the coronavirus lockdown are becoming a modern-day Romeo and Juliet in the same city where Shakespeares story of unfortunate lovers took place.(意大利一对情侣在冠状病毒
16、封锁期间在一场夜间阳台音乐会上相遇,在莎士比亚不幸的恋人故事发生的同一座城市,他们正在成为现代版的罗密欧与朱丽叶。)”原本是莎士比亚笔下爱情悲剧发生的地方,但是在疫情期间却上演了一场爱情的美好结局,这是莎士比亚自己都无法预料的事情。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)A阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Charles Dickens was born on February 7th, 1812, the son of a clerk at the Navy Pay Office. His
17、 father,_11_(continuous) living beyond his means, was imprisoned for debt in the Marshalsea in 1824. Twelve-year-old Charles _12_(remove) from school and sent to work at a boot-blacking factory, earning six shillings a week to help support the family.This dark experience cast a shadow over the cleve
18、r, sensitive boy. The childhood poverty and feelings of abandonment would be a heavy influence_13_Dickens later views on social reform and the world he would create through his fiction.【答案】11. continuously 12. was removed 13. on#over#upon【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了查尔斯狄更斯的人生经历故事。【11题详解】考查副词。句意:他父亲一直入不敷出,18
19、24年因债务被囚禁在马绍尔西。由副词修饰动词可知,此处为副词continuously修饰动词短语live beyond his means。故填continuously。【12题详解】考查动词。句意:12岁的查尔斯被勒令退学,被送到一家擦鞋厂工作,每周挣6先令,以贴补家用。分析句子可知,此处为谓语动词的填入,由and连接的sent可知,此处为动词一般过去时,结合句意可知,主语Charles和动词remove为被动关系,故为一般过去时的被动语态结构。故填was removed。【13题详解】考查介词。句意:童年的贫困和被遗弃感对狄更斯后来对社会改革的看法以及他通过小说所创造的世界产生了重大影响。
20、be an influence on/over/upon“是对方面产生影响”为固定短语,故此处为介词on/over/upon的填入。故填on/over/upon。B阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Farming was considered part of the rural charm in the past. But now, farms have come to the concrete jungle and they can even be found high up on balconies.
21、According to a recent report_14_(release) by a Chinese e-commerce platform, the sales of vegetable seeds in the first quarter on Tmall doubled compared with the same period last year. Sales of products such as nutrient soil and gardening tools_15_(rise) three times since last April. Out of all the p
22、eople_16_(buy) farming tools and seeds, most were born after 1995.【答案】14. released 15. have risen 16. buying【解析】【导语】这是一篇说明文。在过去,农业被认为是乡村魅力的一部分。但现在,农场已经来到了混凝土丛林,甚至可以在高高的阳台上找到它们。据中国某电子商务平台最近发布的一份报告显示,今年第一季度天猫蔬菜种子销量较去年同期翻了一番。自去年4月以来,营养土和园艺工具等产品的销量增长了三倍。在所有购买农具和种子的人中,大多数是95后。【14题详解】考查非谓语动词。句意:据中国某电子商务平台
23、最近发布的一份报告显示,今年第一季度天猫蔬菜种子销量较去年同期翻了一番。分析句子结构可知release与逻辑主语report构成被动关系,故用过去分词作定语。故填released。【15题详解】考查时态。句意:自去年4月以来,营养土和园艺工具等产品的销量增长了三倍。根据后文since last April可知应用现在完成时,主语为Sales of products,助动词用have。故填have risen。【16题详解】考查非谓语动词。句意:在所有购买农具和种子的人中,大多数是95后。分析句子结构可知buy与逻辑主语people构成主动关系,故用现在分词作定语。故填buying。C阅读下面短
24、文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。How people think about their competence_17_(influence) how they learn and grow. People with a fixed mindset believe that their talents and qualities are pre-determined and unchanging. Therefore, they easily adopt limiting beliefs about_18_they
25、 can and cannot do. This fixed mindset can lead people to avoid challenges, to feel threatened by others success, and to turn a deaf ear_19_there is an ethical misbehavior. On the contrary, people driven by growth mindset are more convinced that their_20_(capable) can be developed, thus more motivat
26、ed to take on challenges and respond well to criticism.【答案】17. influences 18. what 19. when#if 20. capability#capabilities【解析】【导语】这是一篇说明文。人们如何看待自己的能力影响着他们如何学习和成长。心态固定的人认为他们的才能和品质是预先决定的,是不变的。这种固定的思维模式会导致人们逃避挑战,对他人的成功感到威胁,对道德上的不当行为充耳不闻。相反,受成长思维驱动的人更相信自己的能力可以得到发展,从而更有动力接受挑战并对批评做出良好回应。【17题详解】考查时态和主谓一致。句
27、意:人们如何看待自己的能力影响着他们如何学习和成长。根据上文think可知为一般现在时,主语为How people think about their competence,谓语用第三人称单数形式。故填influences。【18题详解】考查宾语从句。句意:因此,他们很容易对自己能做什么和不能做什么采取限制性的信念。引导宾语从句,从句中缺少宾语,指事物应用what。故填what。【19题详解】考查状语从句。句意:这种固定的心态会导致人们回避挑战,对他人的成功感到威胁,并在出现道德不当行为时(如果存在道德上的不当行为)置若罔闻。此处可理解为时间状语从句,即当有不当行为出现时,表示“当时候”用wh
28、en;或条件状语从句,即如果有不当行为,表示“如果”用if。故填when/if。【20题详解】考查名词。句意:相反,受成长思维驱动的人更相信自己的能力可以得到发展,从而更有动力接受挑战并对批评做出良好回应。作从句主语应用名词capability,该词即可以是可数名词,也可以是不可数名词;作可数名词时,结合上文their用复数形式。故填capability/capabilities。第二部分:阅读理解(共两节,38分)第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该 项涂黑。ANias family moved ofte
29、n, finding shelter in rooms with relatives. Tensions rose with every move and shouting matches were constant. When everything came to a boil, Nia found it best to keep silent. She became more and more withdrawn as she got older, losing confidence in herself and her voice.When she was a young adult,
30、Nia had developed a fear of speaking. So when a friend told her about YouthCares Tile Project, she was terrified. But Nia wanted to take steps to find a job and support herself. She finally took a deep breath and decided to give it a shot.Nia signed up for a ceramic (陶瓷) class. The passion she gaine
31、d for learning a new craft was clear-but when it came to group activities in the classroom, Nia struggled. She told staff that she didnt like being around people she didnt know. So when the class was given the opportunity to sell their artwork at a local fair, Nia hesitated. With the support from Yo
32、uthCare Career Coordinator, Kate, she cautiously agreed.When the big day came, shoppers poured into the fair, approaching Nia with questions about the program and art pieces for sale. Each time, Nia turned to Kate to whisper the answers in her ear, and Kate repeated the answers out loud. At one poin
33、t during the fair, she was left alone for a moment. When a customer came up to ask a question, Nia answered with hesitation. Soon after, another visitor came. When Kate returned to her side, Nia fought back her fears and answered their questions on her own.Nias confidence grew with every interaction
34、. By the end of the day, she was beaming. “I was so impressed by Nia. She really loved explaining to customers how to fire ceramic,” said Kate. “The artwork she sold was the biggest sale of the day!”That day at the fair was life-changing for Nia. She discovered that she truly enjoyed talking to othe
35、rs-especially about art! With continued support from staff to build communication skills and confidence, Nia completed the Tile Project with flying colors.21. What made Nia finally decide to try the Project?A. Her family atmosphere.B. Her friends persuasion.C. Her desire to find a job.D. Her passion
36、 for ceramics.22. The fair is life-changing for Nia because she .A. discovered her true love in artB. made the biggest sale in the fairC won the recognition of customersD. gained confidence through interaction23. What can we know about Nia?A She was forced to the fair.B. She did very well throughout
37、 the fair.C. She finished the project successfully.D. She was struggling in learning ceramic.【答案】21. C 22. D 23. C【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了主人公妮娅通过一次在交易会上的表现,成功地克服了与他人交流的恐惧,建立了通技巧和信心,出色地完成了工作的项目。【21题详解】细节理解题。根据第二段中“But Nia wanted to take steps to find a job and support herself. She finally took a deep br
38、eath and decided to give it a shot.”(但妮娅想找份工作养活自己。她终于深吸了一口气,决定试一试。)可知,她想找工作的愿望是让她最终决定尝试这个计划的。故选C项。【22题详解】细节理解题。根据第五段中“Nias confidence grew with every interaction. By the end of the day, she was beaming. “I was so impressed by Nia. She really loved explaining to customers how to fire ceramic,” said K
39、ate.”(每和妮娅交流一次,她的信心就增加一次。那天结束时,她满脸笑容。“妮娅给我留下了深刻的印象。她非常喜欢向顾客解释如何烧制陶瓷。”凯特说。)可知,这次交易会改变了妮娅的生活,因为她在互动中获得了自信。故选D项。【23题详解】推理判断题。根据最后一段中“With continued support from staff to build communication skills and confidence, Nia completed the Tile Project with flying colors.”(在工作人员的持续支持下,妮娅建立了沟通技巧和信心,出色地完成了瓷砖项目。)故
40、可推知,关于妮娅,我们知道她最终成功地完成了这个项目。ABD选项与原文实意不符。故选C项。BIt is our mission to help busy but curious home cooks make the best purchase decisions. Now compile our informative lists below.KitchnIf youre dedicated to learning the ins and outs of cooking and want a full program, Kitchn Cooking School offers an onli
41、ne course that includes 20 lessons over 20 days for only $30 each class.Each day, a new topic is covered, starting with knife skills and ending with how to plan, cook and throw a dinner party. Most importantly, the instructors value the joy in cooking. The tone of Kitchn is light, playful, and fun,
42、but still professional and very informative.UdemyWith over 183,000 online courses available, Udemy offers a variety of cooking courses taught by instructors around the country.Many videos come with bonus material that includes suggestions on kitchen tools and equipment. Udemy offers great deals with
43、 large sales on classes, as well as a selection of free content. Courses come with full, lifetime access when purchased and a 30-day, money-back guarantee. Prices generally range from $10 to $30.RouxbeWidely recognized as the leading online cooking school among industry professionals, Rouxbe offers
44、a wide array of individual lessons, plus their professional certificate programs.Membership costs around $15 per month or $99 per year, but Rouxbe often offers discounts on their annual membership, as well as a 30day free trial. So, if youve been struggling to come up with recipes to cook at home, R
45、ouxbe is a fantastic resource that provides simple, quality professional guidance.NYTNYT is recognized for its food section and offers a large selection of instructional cooking videos online for all skill levels.For those with specific dietary preferences, you can easily find what youre looking for
46、 by selecting categories like dairyfree, low-carb, high fiber and more. Membership fee is around $5 per month or $40 annually for unlimited access. And, not to worry: You can cancel at any time.24. Which one is most likely to attract vegetarians?A. Kitchn.B. Udemy.C. Rouxbe.D. NYT.25. What can we kn
47、ow from the passage?A. Kitchn is recognized for its professional and informative style.B. Udemy offers rich cooking courses by worldwide instructors.C. Rouxbe is highly thought of by industry professionals.D. NYT targets people with specific dietary preferences.26. What do the four schools have in c
48、ommon?A. They offer online courses.B. They allow special discounts.C. They provide extra materials.D. They engage famous instructors.27. What is the purpose of the passage?A. To compare the cooking methods.B. To recommend cooking schools.C. To promote home cooking skills.D. To introduce cooking cour
49、ses.【答案】24. D 25. C 26. A 27. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了四个提供在线烹饪课程的学校,旨在帮助忙碌但好奇的家庭厨师做出最佳购买决定。【24题详解】推理判断题。根据NYT部分“For those with specific dietary preferences, you can easily find what youre looking for by selecting categories like dairyfree, low-carb, high fiber and more.(对于那些有特定饮食偏好的人,你可以通过选择无乳制品、低碳水化
50、合物、高纤维等类别轻松找到你想要的食物。)”可知,NYT最有可能吸引素食者。故选D。【25题详解】细节理解题。根据Kitchn部分“The tone of Kitchn is light, playful, and fun, but still professional and very informative.(Kitchn的语气轻快、俏皮、有趣,但仍然很专业,信息量很大。)”不能推断出Kitchn以其专业和信息丰富的风格而闻名。故A项说法错误;根据Udemy部分“With over 183,000 online courses available, Udemy offers a varie
51、ty of cooking courses taught by instructors around the country.(Udemy拥有超过183000门在线课程,提供由全国各地的教师教授的各种烹饪课程。)”可知,B项中“worldwide instructors” 说法错误;根据Rouxbe部分“Widely recognized as the leading online cooking school among industry professionals,(Rouxbe被公认为行业专业人士中领先的在线烹饪学校,)”可知,C项“Rouxbe受到行业专业人士的高度评价。”说法正确;根
52、据NYT部分“For those with specific dietary preferences, you can easily find what youre looking for by selecting categories like dairyfree, low-carb, high fiber and more.(对于那些有特定饮食偏好的人,你可以通过选择无乳制品、低碳水化合物、高纤维等类别轻松找到你想要的食物。)” 不能推断出NYT针对有特定饮食偏好的人。故D项说法错误。故选C。【26题详解】细节理解题。根据Kitchn部分“Kitchn Cooking School off
53、ers an online course that”、Udemy部分“With over 183,000 online courses available”、Rouxbe部分“Widely recognized as the leading online cooking school”以及NYT部分“NYT is recognized for its food section and offers a large selection of instructional cooking videos online for all skill levels.”可知,这四所学校的共同之处是都提供在线课
54、程。故选A。【27题详解】推理判断题。根据第一段的“It is our mission to help busy but curious home cooks make the best purchase decisions. Now compile our informative lists below.(我们的使命是帮助忙碌但好奇的家庭厨师做出最佳的购买决定。现在编织了下面的信息名单。)”以及文中Kitchn、Udemy、Rouxbe和NYT是四所提供在线烹饪课程的学校。本文的写作目的是推荐这四所学校,以帮助那些忙碌但好奇的家庭厨师做出最佳购买决定。故选B。CNext FrontiersS
55、choolbooks typically present explorers as intrepid (勇敢的) individuals who, for example, sail wooden ships to new lands. But today most explorers who are making fundamental discoveries are scientists. And whether the frontiers are tiny, like the human genome, or massive, like our deepest oceans, we st
56、ill have much left to learn about planet Earth. The quests that modern scientists pursue rival (比得上) anything in a history book or an adventure novel.Exploration is science in its most basic form asking questions of the natural world and, we hope, using the answers for the betterment of everything o
57、n Earth.Exploration has great value. It inspires us, widens our knowledge and gives us hope for a better future. And the practical payoffs can even be lifesaving. Scientists who spent decades exploring what was in the atmosphere found that over time the concentration of carbon dioxide was rising. Wi
58、thout that discovery, we humans would now be living like the proverbial frog in a pot of gradually heating water, unsure why the environment around us is changing, and slowly boiling to death.The human drive to overcome challenges is an essential aspect of the human drive to explore, which, in most
59、cases, spurs innovation. Early human submersibles that reached the bottom of the deepest ocean trenches made the trip just once, stressed by the enormous pressures there. But eventually a more stress-resistant deepsubmergence vehicle, the Limiting Factor, allowed investor and undersea explorer Victo
60、r Vescovo to reach trench bottoms numerous times.Now there are roughly 4,000 autonomous Argo floats across the worlds oceans that dive down to 2,000 feet and resurface every 10 days. Programmable vessels greatly expand our reach and reduce the risk to the people involved in exploration, allowing for
61、 the kind of discovery that the human body might limit. The Argo group will also deploy dozens of sensors every year that will gather biological and chemical data, leading to new observations about marine life.Other institutions plan to search the seas in unison, sending data to guide ships that for
62、ward the information to researchers on shore. Ocean research groups have made it a priority to openly share their discoveries and data with the public and to inspire the next generation of young scientists. Anyone can go along for the ride we can all be explorers. Maybe one day youll explore the Gre
63、at Barrier Reef, the desert, or a rain-forest canopy.Captain James T. Kirk began each episode of the original Star Trek television series by saying, “Space, the final frontier.” Not necessarily. We still have plenty to discover right here on Earth, and we eagerly await surprises from the newest worl
64、ds we find.28. The example “proverbial frog” in Paragraph 3 is used to .A. illustrate the significance of explorationB. stress the importance of knowledgeC. argue for the necessity of innovationD. show the impact of global warming29. We can learn from Paragraph 4 and 5 that .A. the human desire to o
65、vercome challenges leads to innovationB. sea life observation is the final purpose of ocean explorationC. the findings of ocean exploration are rather disappointingD. new technologies push human exploration in the ocean30. What can we infer from the passage?A. Few modern scientists are true explorer
66、s.B. The space will be humans final frontier.C. Exploring is an in-born human quality.D. Exploring the earth can still be fruitful.【答案】28. A 29. A 30. D【解析】【导语】这是一篇议论文。文章主要说明了探索是科学最基本的形式提出自然世界的问题,我们希望用这些问题的答案来改善地球上的一切。文章论述了探索地球的重要作用和意义。【28题详解】推理判断题。根据第三段“Exploration has great value. It inspires us,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444458.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
